לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 04-06-2010, 23:30
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
קציצות ברוטב עגבניות

יש משהו מיוחד בקציצות, מבחינתי, או בעצם- בכל בשר טחון. אולי זה המרקם, אולי זה ההרגשה של למלא את הפיתה ולדחוס הכל, לראות איך זה מאבד את הצורה, לא כמו שניצל קשה, ולתת ביס מכל הלב.
יש האומרים שקציצות הן האוכל המנחם האמיתי. יש משהו טוב יותר מלטבול לחם לבן, עדיף חלה של שבת, ברוטב סמיך תוך כדי שהפה מלא בקציצות (נכון שנזכרתם בחגיגה בסנוקר...)? אני כשלעצמי, פשוט חושב שבשר בצורה של קציצה עדיף על צורתו המקורית. וכן, אני מעדיף המבורגר על פני כל בשר, כולל סטייק עסיסי.

אז ליום שישי החלטתי להכין קציצות ברוטב עגבניות. את המצרכים קניתי אתמול, רק שלצערי היו חסרים כמה דברים ששכחתי, והיום לא הספקתי לעשות קניות. נו מילא, מהם החיים ללא קצת אתגרים?

נתחיל עם העיסה עצמה:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מכיוון שאני מנסה להפחית בכמות השומן במזון, אל תתפלאו אם זה ייראה לכם "בריא מדי". תמיד אפשר "לתקן"

יש פה 1.5 ק"ג עוף טחון (כמובן שטעים יותר- בקר)
בצל בינוני קצוץ
צרור פטרוזיליה
חצי ראש שום, שיניים קלופות וקצוצות דק (החצי השני של הראש- בתבשיל)
3/4 כוס פירורי לחם
שליש כוס קמח מלא (להשתיק את המצפון...)
תבלינים- מלח, פלפל שחור, כמון (והרבה), כורכום (מעט)
כוס מים

שימו לב- בלי שמן. כמובן שאתם יכולים להוסיף.

בינתיים מתחילים עם הבסיס לרוטב-

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


לחמם מעט שמן בסיר רחב וגדול, ואת שיני השום הקצוצות הנותרות- להזהיב על אש בינונית.
להוסיף שתי עגבניות קלופות וקצוצות (מודה ומתוודה- תכננתי לשים כמובן הרבה יותר עגבניות, אבל כפי שהסברתי מעלה- לצערי נתקעתי ללא הכמות הרצויה) ולהגביר את האש.
לאחר שמצטמצם- להוסיף קופסת רסק גדולה (כחצי קילו. התכנון המקורי היה להשתמש ביותר עגבניות טריות קצוצות, ובקופסת רסק קטנה. את זה ננסה בפעם הבאה כשלא אשכח לקנות עוד עגבניות), וכשתי כוסות מים.
טריק קטן שלימדו אותי- להוסיף כף סוכר. הוא מנטרל את החמיצות של העגבניות.
להגביר את האש עד לרתיחה.

הלאה- מניחים את הקציצות בסיר, להשתדל שלא האחת על השניה אלא "לרצף" איתן את תחתית הסיר. מנמיכים לאש בינונית.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ומה קורה כשיש יותר מדי בשר ביחס לגודל הסיר? מפעילים עוד כיריים ומטגנים!

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


לאחר כחצי שעה, אפשר להתחרע על הסיר. רק לא לשכוח לקנות לחם, כמוני, כי זה יכול קצת לבאס לנגב את הצלחת עם האצבעות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


כמה הערות-
מסתבר שבטריות לא מחזיקות יותר מכמה שנים בארון, אז המצלמה סירבה לעבוד. לצערי צילמתי עם הסלולרי. מתנצל.

כן, אלו כיריים חשמליות. לא מגיעות לחום של אש גלויה, מתחממות לאט, מתקררות לאט. מה לעשות- דירת סטודנטים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:26

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר