לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-06-2010, 20:06
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
חזה עוף- מבקש מתכונים

חזה עוף מהווה מרכיב עצום בתפריט היומי שלי, בגלל תכולת החלבונים, מיעוט השומן ומחירו הזול. אני אוכל ממנו פעמיים שלוש ביום. הבעיה- זה חלק מאוד משעמם, עם נטייה להתייבשות.

עד היום המתכונים שלי היו-

לקנות אותו טחון, לקציצות (הצורה האהובה עלי אך זה מעלה את מחירו).

לקנות אותו כפרפר, לחצות לשניים, לנקות מעט, לשים במרינדה והופ לתנור. איזו מרינדה? בדרך כלל קומבינציות בין רוטב צ'ילי, סויה, קטשופ, חרדל, מיני תבלינים, יין לבן ועשבי תיבול וכו'. הבעיה- קשה לדעת איך בדיוק להכין אותו, כך שיהיה צלוי מבחוץ אך עסיסי מבפנים. ברוב הפעמים הוא יוצא צלוי גם מבפנים (כלומר יבש) או ורדרד מבפנים (לא אכיל, לפחות בשבילי. בניגוד לבקר, אני חייב את העוף עשוי היטב).

לקנות אותו כפרוסות שניצל, להשרות במרינדה, ולצלות במחבת עם מעט מאוד שמן. הבעיה- מכיוון שהוא דק הוא מתיבש מאוד מהר. וגם אם יצא טוב, לאחר קירור/הקפאה וחימום במיקרו הוא יוצא יבש מדי.

לחתוך לקוביות ולהקפיץ עם סויה וירקות. אולי זה רק אני, אבל לא יוצא לי טעים מדי.

אז מה אני מבקש מכם במטותא? מרינדה איכותית ומקורית, משהו שלא חשבתי עליו, ואם תוכלו להגיד לי כיצד להכין כך שייצא טוב- תבורכו.

מה עוד? אולי מתכון שלכם למוקפץ, כי מה שניסיתי מהרשת לא היה מוצלח.

כמה הערות- יש לי כיריים חשמליות, מהסוג שמתחמם לאט ומתקרר לאט, אני מניח שזה יכול להשפיע על הצעותיכם. בנוסף- טוסטר אובן ולא תנור רגיל.

תודה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 09-06-2010, 22:28
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
משהו שהתחלתי להכין לפני כמה חוד'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חזה עוף- מבקש מתכונים"

וזה חוגג במטבח מאז הרבה פעמים, ממליצה בחום

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...light=%F2%E5%F3

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hagar_krispin
חזה עוף במרינדה עם שעועית ירוקה בצד

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכיבים ל-5 מנות:
4 נתחי חזה עוף (פרפר) חתוכים לקוביות בערך 3X3 ס"מ

מרינדה:
1 כף חרדל רגיל
1 כף חרדל גרגרים
3 כפות סויה (ממליצה של קיקומן)
2 כפיות שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
6 כפות רוטב טריאקי
1.5 כפית שבבי/תבלין צ'ילי יבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות שמן שומשום.

אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה (למעט שמן השומשום) מוסיפים את קוביות חזה העוף ולהשרות למשך חצי שעה עד שעה.
לחמם מחבת / ווק ומוסיפים את העוף עם המרינדה – אין צורך לשים שמן בווק כי הכל יקפוץ עליכם ויש כבר שמן במרינדה.
עדיף לחלק את הכמות ל-2 בעת ההכנה בווק.
להקפיץ עד שחזה העוף נראה לכם מוכן והרוטב מתחיל להבריק , לפזר מעל את שמן השומשום להקפיץ עוד 5-10 שניות ולהגיש.

שעועית ירוקה מוקפצת:
1 שקית שעועית עדינה קפואה של סנפרוסט – להכניס למיקרוגל בתוך קופסא מפלסטיק עם 2 כפות מים לפי ההוראות על השקית
(חלקו את השקית לשניים – כל פעם חצי מכמות השקית לתוך המיקרוגל), סננו אותה מהמים.
4 שיני שום קצוצות
מעט סויה.
הקפיצו בווק את השעועית עם שיני השום כ-3 דק' הוסיפו את רוטב הסויה והקפיצו עוד כ-5 דקות.

הגישו הכל על אורז לבן, ובתאבון!!!


ועוד....

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hagar_krispin

חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק
המתכון לקוח מהאתר של יד מרדכי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכיבים:
חזה עוף חתוך לריבועים 5/5 ס"מ בערך. (פרפר חזה עוף)
לבלילה:
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
2/3 כוס מי סודה (אפשר גם מים)
מעט מלח

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבלילה עד למרקם אחיד.
להכניס את כל ריבועי החזה לבלילת הבצק - לטגן ולסדר את הריבועי החזה בתבנית.

רכיבים לרוטב חמוץ מתוק:
3 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות רוטב צילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
2 שקיות סוכר וניל
פרוסות דקות - לימון (מחצי לימון טרי) או תפוז
3 כפות מים

אופן ההכנה:
להביא לרתיחה ואח"כ לבשל 5 דקות על להבה קטנה.
לשפוך את הרוטב על הריבועים המסודרים בתבנית.



ואחרון להיום- האוכל שלנו -
רצועות חזה עוף עם בצל וגמרצועות חזה עוף עם בצל וגמבה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

רכיבים:
3 בצלים חצויים ופרוסים
1 גמבה קצוצה
1 חזה עוף (פרפר) ממש חתיכה של חזה העוף לפני שחותכים אצל הקצב.- חתוך לרצועות בגודל של זרת
או חצי חזה -אני אוהבת שמרגישים יותר את הירק אז אפשר בהתאם להוסיף בצל ו/או גמבה
רוטב סויה
דבש- לא חובה,
2-4 כפות רוטב צ'ילי מתוק חריף.

פלפל גרוס

תוספת לתמונה הנוכחית:
2 גזרים חתוכים/פרוסים לחתיכות בינוניות

6-7 פטריות שמפניון חתוכות גס.

אופן ההכנה:

שמים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל כשהבצל נהיה שקוף מעט לשפוך את הגמבה הקצוצה מערבבים כמעט כל הזמן…
ואז כשהבצל והגמבה מתרככים קלות (אם הוספתם פטריות וגזר אז הוסיפו אותם עכשיו ולאחר ריכוך את העוף)

מוסיפים את רצועות העוף מערבבים מדי פעם ע"מ להפריד בין הרצועות ולבשל אותן טוב
כשהעוף מבושל/נהיה לבן מוסיפים את הסויה (לא יותר מדי שלא יהיה מלוח) 2 כפות דבש או יותר לפי הטעם
את רוטב הצ'ילי לפי הטעם ופלפל שחור אין צורך במלח הסויה מספיק מלוחה.

להשאיר על אש בינונית בערך כ10 דק' תוך ערבוב מדי פעם.

להגיש עם אורז/פסטה/קוסקוס .
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 10-06-2010, 07:01
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,156
תראה, אולי זה יתאים לך, אלא אם כן אתה ממש נגד טיגון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חזה עוף- מבקש מתכונים"

מתכון מהיר: בשר בבלילת חרדל



שוב נחתו עליך כמה קניבלים רעבים ללא הודעה מראש? הם רומזים שלא די בסנדביצ'ים? אל בהלה! אין לך שום בעיה להגיש משהו חם, טעים ומשביע, תוך לא יותר מעשרים דקות.



קח נתח של שלושת רבעי הקילו בשר. איזה בשר? מה שיש בבית. לצורך זה, אני אוהב להחזיק במקפיא נתח של חזה חודו. הכי טוב – של הודיה צעירה. האגדה אומרת שהודיה צעירה עדינה וטעימה מהודי זקן. זה נכון! למה חזה הודו? כי זה בשר רזה, משובח, ורבגוני מאד בצורות ההכנה האפשריות שלו (ועל כך – בפעם אחרת). אבל אם אין לך חזה הודו: כל בשר אחר יצלח – הודו אדום, בקר (כמעט כל חלק), עוף, כבש או אפילו דג! טיב הבשר משפיע מעט על תבשיל זה, כי נתחים דקים מתבשלים בקלות רבה.



פרוס את הבשר לפרוסות, וכל פרוסה – חתוך לאצבעות דקות בעובי של כחצי ס"מ. האורך לא משנה.



הכן בלילה משתי כפות גדושות של חרדל, ארבע כפות גדושות של קמח, ופלפל שחור לפי הטעם. לזה הוסף מים תוך בחישה נמרצת עד קבלת בלילה לא דלילה מדי. הבלילה צריכה להיות סמיכה מספיק כדי לא לנזול מכף הנטבלת בה.



הכנס את הבשר החתוך לבלילה, ערבב היטב עד שכל נתחי הבשר מצופים בבלילה, וטגן בשמן שחומם היטב. רצוי לטגן חלק של הבשר כל פעם כדי שלא תיווצר צפיפות במחבת. אם מניחים כל פעם "אצבעות" בשר מעטות יחסית, אזי הן לא נדבקות זו לזו, וקל להפוך אותן. משחימים היטב מכל הצדדים, ומוציאים אל צלחת הגשה מרופדת במגבת נייר לספיגת עודף השמן. מגישים חם עם תוספת מהירה.



הכמות הנ"ל מספיקה ל- 3-5 סועדים, ובמשך ההכנה והטיגון אפשר להכין את התוספת. תוספת לדוגמה: קח סיר, הכנס שתי כוסות אורז עגול שטוף, 4 כוסות מים, והבא לרתיחה. הנמך את האש, כסה, ובשל 20 דקות. כבה האש, המתך 5 דקות נוספות והגש. שיפור: הוסף קוביית תיבולית של קנור בטעם החביב עליך לאורז, וערבב היטב לפני ההגשה. אפשרות אחרת: הוסף למי הבישול בתחילת הבישול כף אבקת מרק (שוב – מה שיש בבית). אפשרות אחרת: ערבב באורז בצל מטוגן עם או בלי נקניק מטוגן. אפשרות אחרת: ערבב באורז קופסת אפונה ירוקה, או בשל אפונה קפואה והוסף.אפשרות אחרת: קצוץ דק דק ירקות והוסף עם כף או שתיים של רוטב סויה.



וריאציות על נושא הבלילה: המתכון שנתתי לעיל הוא הבסיסי ביותר, וניתן לשפרו או לשנותו במספר דרכים.
  • במקום מי ברז – השתמש במי סודה להכנת הבלילה. זה מוסיף נפח ופריכות לבלילה בטיגון.
  • ניתן לתבל במגוון של עשבי תיבול: שמיר, זרעי כוסברה, זרעי קימל, טרגון, שום, עירית קצוצה, מרווה, פלפל חריף וכיוצא באלה.
  • לתוספת טעם ופריכות ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח חומוס (להשיג בשווקים ובחנויות של מזון הודי), או בקמח תירס.
  • מי שרוצה להעצים את טעם החרדל – יכול להוסיף למתכון הבסיסי עוד כפית של אבקת חרדל.
  • אם השתמשת בנתחי דג – ניתן להוסיף לבלילה מיץ מחצי לימון, או עשב לימוני קצוץ.

בתיאבון!



ו....הערה לקריספינה: כן, יש לי מאגר של מאמרים מוכנים, כי אני שומר דברים שפרסמתי בהזדמנויות שונות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 10-06-2010, 14:11
  Lance Lance אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.04
הודעות: 21,076
Facebook profile
חזה עוף לרווקים בסגנון איטלקי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חזה עוף- מבקש מתכונים"

משהו שאני אוהב מדי פעם להכין לעצמי, גם לא לוקח הרבה זמן או מאמץ...

צולים כמה נתחי חזה שמנמנים על פלנצ'ה רותחת לסגירה מהירה (כמה שניות בכל צד רק בשביל ה"פסים")
מטגנים בסיר עם שמן זית חצאי עגבניות שרי עם שום כתוש\מרוסק ו 3 טבליות בזיליקום מרוסק קפוא,
אחרי שהעסק מתמוסס למשהו אחיד, מוסיפים לסיר קופסאת עגבניות מרוסקות
מפזרים כפית סוכר מחוקה, מלח ופלפל שחור בנדיבות וצ'ילי מיובש כתוש,
אם יש יין איכותי בבית, הרי זה משובח ומוסיפים קצת לעסק - אם לא, אז קצת מים,
לערבב היטב, ולבשל על אש קטנה לאיזה 15-20 דקות.

עוד לפני זה רצוי לחמם תנור למשהו כמו 180 או 200 מעלות,
כשהעסק בסיר התבשל למשך רבע שעה 20 דקות זה מה שעושים הלאה:
לקחת תבנית חד פעמית, לשמן בשמן זית,
להניח את נתחי החזה, לפזר עליהם גרגרי פלפל אנגלי,
לפזר עליהם עלי דפנה רוזמרין ובזיליקום טריים, על זה לשפוך את הרוטב מהסיר,
לנער טוב טוב שהכל יתמרכז באופן אחיד, להניח על זה נייר פרגמנט מורטב במים,
ואת התבנית לכסות בנייר כסף - לבדוק כל 10 דקות (הרבה זמן לא הכנתי, אני לא זוכר בדיוק כמה זמן),
אמור להיות מוכן, כשאתה תוקע קיסם בנתחים והקצה שלו חם כשמוציאים.

אני מעדיף להגיש את זה עם גבינת פרמז'נו מגוררת מעל כל העסק, מי ששומר כשרות מן הסתם יוותר

נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 10-06-2010 בשעה 14:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 10-06-2010, 17:14
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.08
הודעות: 5,329
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חזה עוף- מבקש מתכונים"

שרוקי מכיוון שאתה גם סטודנט וגם מקרית שמונה אז אין ספק שאתה זקוק למתכון מהיר כדי שתוכל לרוץ לממ''ד ולאכול בשקט..
המצרכים: פרפר שלם שפרסת לגודל הרצוי וחרצת את השניצלים כמו שחורצים דג.
ראש שום קלוף.
זר כוסברה.
זר פטרוזיליה.
קצת שמנ''ז.
פלפל חריף .
אם אתה גבר שים 2 פלפלים חריפים.
מלח גס. לפי הטעם.
פלפל שחור גרוס.
את כל מרכיבי התיבול האלה תעביר ב1 2 3 , תטחן את זה עד לקבלת עיסה אבל לא משחתית מדי..
אם אתה סטודנט תפרן ואין לך איך לטחון את זה אז תקצוץ הכי דק שאתה יכול או במכתש ועלי.
הבנתי שאתה נגד טיגון אז תחמם היטב מחבת טפלון וכשהיא לוהטת תניח עליה את השניצלים איך שהם בלי כלום.
כשהם יהיו מוכנים תמרח עליהם את הרוטב הירוק , וקח כוסית של חלב אריות קר קר. בתאבון.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהמחמלי, אחיי גיבורי התהילה ,כל הרפאים , משל"ג עד 2000

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 10-06-2010, 17:39
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.08
הודעות: 5,329
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי מרקויס שמתחילה ב "שרוקי מכיוון שאתה גם סטודנט..."

עוד מתכון קצת שונה כדי לגוון לך..
קח חזה עוף בכמות הרצויה לך ותחתוך לרצועות קצרות.
קח שני בצלים ירוקים ותחתוך אותם לטבעות דקות דקות.
קח 2 ס''מ ג'ינג'ר טרי ותקצוץ הכי דק שאתה יכול.
2-3 שיני שום ותקצוץ .
טיפה סויה.
6-8 עגבניות שרי חצויות לשניים
פחית של קרם קוקוס .
אם אתה שמאלני אז מי קוקוס שזה פחות משמין.
זר קטן של כוסברה.
בוא ניגש לעשייה.
את רצועות העוף רצוי לסגור בטיגון אבל כבר קלטנו אותך.. אתה לא בעסקי טיגון. אז או שתסגור אותם על מחבת איך שהם או (לא להבהל) תבשל אותם כמה דקות במים בלבד.
אם החלטת לסגור בטיגון אז תעביר את הרצועות לסיר קטן עם מים ותבשל ממש כמה דקות.
לאחר שעברו 3-4 דקות תוסיף קצת סויה , ואת שאר המרכיבים חוץ מהכוסברה הקצוצה.
אתה יכול גם להוסיף טבעות דקיקות של פלפל חריף אם אתה רוצה.
עכשיו לבשל את כל זה ממש 5 דקות לכבות הכיריים החשמליות ה@@#%&&*^^ שלך ולהוסיף את הקרם קוקוס.
על יד זה רצוי אורז לבן פשוט.
לשים אורז באמצע הצלחת ולמזוג מהמרק על האורז.
זה מתכון שראיתי ואכלתי אצל התאילנדים אצלנו בקיבוץ. מעדן מלכים..
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהמחמלי, אחיי גיבורי התהילה ,כל הרפאים , משל"ג עד 2000

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:18

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר