לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 17-06-2010, 17:21
  משתמש זכר מרקויס מרקויס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.08
הודעות: 5,329
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

ובכן בילדותי גרנו בקרית גת ואחד מזכרונות הילדות שלי הוא מהפעמים שהייתי מתלווה לאבא שלי לציד.
הוא היה צד חוגלות וארנבות באזור הפרדסים של תל גת , קיבוץ גת ושדה משה.
אני הייתי מתגנב מאחוריו ובעיקר משמש ככלב ציד שהיה רץ לאסוף את החוגלות או הארנבת. את הארנבות אבא היה מכין כמין נזיד על בסיס יין . אני לא זוכר את החומרים במדוייק אבל זה היה מין נזיד סמיך עם ירקות שורש.
את החוגלות אפשר היה לצלות במחבת או בתנור כמו עוף.
בסוף הארוחה אני ואחיותיי היינו סופרים את כדוריות העופרת ולמי שהיו הכי הרבה הוא היה פטור מלפנות את הכלים... אם למישהו יש מתכון לבשר ציד אשמח אם יעלה אותו..
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהמחמלי, אחיי גיבורי התהילה ,כל הרפאים , משל"ג עד 2000

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 20-06-2010, 07:42
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,152
המטבח של אמא לטוב ולרע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

כל אחד זוכר את המטבח של אמא בגעגועים. זה עניין של הטבעה מוקדמת שאינה אובייקטיבית לחלוטין. אני מכיר מישהו שמזיל ריר כשרק מזכירים לו את האוכל של אימו, ואילו אני לא מצליח להבין. אכלתי (נאלצתי לאכול - יותר נכון) אצלה, ולא פעם אחת - ואני חושב שהיא לא יודעת לבשל מים בלי לקלקל אותם, אבל מה, "על טעם ועל ריח...."

גם אני זוכר את הבישול של אמי בגעגועים, אך אני גם אסיר תודה על כך שלמדתי ממנה הרבה, וחלק ניכר מן המאכלים שאהבתי, אני יודע להכין בעצמי. מה שאינני יודע להכין, ולצערי גם נאסר עלי בערוב ימי, אלה העוגות המופלאות שלה.

לעומת זאת - דבר אחד לא אשכח גם כאשר הסניליות תאכל בי כל חלקה טובה: מרק הקימל שלה. זו זוועה שרק זיכרונה די בו להעלות באפי את הריח האפייני ואת הבחילה הנילווית אליו!

אז - כדי לשנות נושא, ולנקות את האווירה, אזכיר שני דברים אהובים במיוחד: האחד - צ'ולנט. יש כל כך הרבה וויראציות על הנושא הזה, וכל כך הרבה ויכוחים על ההרכב וההכנה "הנכונים", שלא אטרח בכלל להיכנס לפרטים, ולא אלאה אתכם.

השני הוא מאכל הונגרי (שגם לו, אגב, גירסאות מרובות) שהפך ללהיט אצל הסועדים על שולחני. להלן המתכון לארבעה סועדים רעבים:

חצי כוס פרורי לחם
שתי כפות חמאה ועוד אחת
עשר ביצים
ארבעה - חמישה תפוחי אדמה גדולים
שני גביעי שמנת חמוצה
מלח לפי הטעם

ההכנה:
בשל את תפוחי האדמה בקליפתם, יחד עם הביצים
המס שתי כפות חמאה במחבת וקלה בה את פרורי הלחם עד השחמה, תוך ערבוב מתמיד. זהירות - לא לשרוף.
קלף את תפוחי האדמה ואת הביצים.
קח כלי חרס עמוק, ומרח את תוכו בכף החמאה הנותרת.
שים שכבה של פרורי לחם על תחתית הכלי.
מעל זה - שכבה של פרוסות תפוחי אדמה.
מעל זה - שכבה של שלוש ביצים פרוסות.
מעל זה - שכבה של חצי גביע שמנת.
חזור על כל אלה שוב (פרורי לחם, תפ"א, ביצים, שמנת), בדיוק באותה צורה.
בפעם השלישית - שוב אותו הדבר, אלא שבשכבה הלפני אחרונה - ארבע ביצים, ומסיימים בגביע שמנת שלם, בלי פרורי לחם מלמעלה.

כסה את כלי החרס ברדיד אלומיניום, והכנס לתנור שחומם ל- 190 מעלות למשך 35-40 דקות.
הגש מייד בליווית חלב קר.

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 20-06-2010 בשעה 07:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 30-06-2010, 20:36
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
דגים של אמא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

יאמי יאמי, פעם אחת בחיי הכנתי את הדגים של אמא ממש לפני כחודש ויצא לי ממש טעים!!!
ואגלה לכם סוד קטן....
הדגים של אמא ממש טעימים ולמרות שהיא למדה להכין אותם מסבתא שלי (שאני מתגעגעת אליה בטירוף) הדגים של סבתא תמיד היו טעימים יותר....

מתכון:
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
1 גמבה פרוסה לרצועות
1-2 פלפל חריף חצוי לאורכו (אפשר יותר פלפלים תלוי בחריפות הרצויה)
שיני שום קלופות מחצי ראש או 2 כפיות שום כתוש.
1 חבילה כוזברה קצוצה ללא הגבעול הקשה
1/2 כוס שמן
1 וחצי כפית פפריקה
1/2 כפית או מעט יותר - מלח

אופן ההכנה:
1. להשרות דג במים ולימון - לסיר קטן של דגים (1 מושט או 6-7 חתיכות נסיכת הנילוס)
2. להשאיר חופן כוזברה בצד.
3. לערבב בסיר את כל המרכיבים חוץ מהדג ולהוסיף מים עד לגובה הירקות,
להוסיף את הדג מעל הירקות ו"לדחוף" עם האצבעות לתוך הסיר - לא לערבב.
להביא לרתיחה ולפזר מעל את חופן הכוזברה שהשארנו בצד.
5. להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל עד שבקושי נשארים נוזלים (אני אוהבת נדבק מעט בתחתית)
6. שמן לא נחשב לנוזלים - ככה זה מרוקאים חחחח שמן עם אוכל ולא אוכל עם שמן.

7. תוספות מומלצות בחום - בשביל הגיוון
- 3 תפו"א חתוכים לקוביות
- חומוס מ1 קופסאת שימורים
- 5 גזרים חתוכים לרצועות עבות
- זיתים שמנים - מרים ...
- גבעולי סלק ירוק

תמונה של דגים שאבא הכין (פה לא מזגו הרבה רוטב/ירקות)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 30-06-2010, 22:54
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
פפריקאש - עוף בפפריקה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

חלקי עוף או חזה עוף (אני מעדיפה ירכיים ופולקעס, עם העצמות)
בצל בינוני
פפריקה מתוקה
כף קמח
שמנת מתוקה/חמוצה/צמחית - לפי הטעם והכשרות

בסיר עמוק מטגנים בשמן צמחי (לא שמן זית) את חלקי העוף עד השחמה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד
שקיפות. מוסיפים פפריקה - והרבה! לפחות שלוש כפות גדושות, אפשר יותר... אפשר להוסיף גם מעט פפריקה
חריפה או שאטה טחון. מוסיפים את הקמח ומעט מים, ליצירת רביכה סמיכה. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף,
מכסים ומבשלים עד שהעוף רך וממש נופל מהעצם. מוסיפים גביע שמנת, מערבבים ומבשלים עוד כחמש דקות.

מומלץ להגיש עם נוקרל (בצקניות):

400 גר' קמח לבן
40 גר' חמאה
2 ביצים
1/4 ליטר חלב

ממיסים את החמאה, ומערבבים עם שאר החומרים ליצירת בצק חלק וגמיש. את הבצק מגרדים על פומפיה
עם חורים גדולים בצד ההפוך שלה ישר לתוך סיר עם מי מלח רותחים. מבשלים כ-15 דקות. לסנן ולהגיש.


___________________________

בשבילי המתכונים האלה, ביחד עם המתכון המשפחתי הסודי למרק עם קניידלך, הם האוכל שהכי אומר לי בית...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 09-07-2010, 05:59
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
מרק חרירה של אמא רבקה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

מתגעגעת לטעם......מלא זמן לא אכלתי יאמי

לילה לפני להשרות 300 גר' חומוס יבש.
חצי שעה לפני להשרות 300 גר' עדשים ירוקים/שחורים

לבשל את החומוס עד לריכוך (אם מכינים עם בשר לבשל את החומוס עם הבשר עד לריכוך).
בסיר נפרד:
1 חבילה כוזברה קצוצה גס
1 חבילה פטרוזיליה קצוצה גס
1 חבילה כרפס קצוץ גס
2 בצל קצוץ
2 עגבניות חתוכות לקוביות
להוסיף את העדשים , להוסיף מים מעט מעל גובה המרכיבים
ולבשל בסיר על אש נמוכה עד לחצי ריכוך של העדשים.

להוסיף לסיר הזה את החומוס שכבר התרכך , לשים מים פי 2 מכמות החומוס להביא לרתיחה ולהוסיף:
בערך כף וחצי מרק עוף , 1 כפית מלח לימון, פלפל שחור ומעט מלח רגיל לפי הטעם.
לבשל 20 דקות בערך.
לפתוח 3 כפות קמח בקערית עם מים חמים. להוסיף למרק הרותח ולבחוש ולבחוש ולבחוש,
להרתיח עוד כ-10 דק עד להסמכה.

בא לי על ה"בצקיות" קמח הקטנות שלפעמים נשארות במרק יאמי
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 09-07-2010, 06:07
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
טנזיה של אבא מסעוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

מעדןןןןןןןןןןןןןן!! הכי טעים שיש, בד"רכ אוכלים בערבי חג


טנזיה
רכיבים:
1.5 קילו בשר כבש – צלעות / חלק קדמי/אחורי הקצר של הרגל / צוואר
1 קילו בשר אדום מס' 8 – חתיכות גדולות
1 קילו בצלים בינוניים
10 שזיפים
10 משמשים
100 גרם שקדים או צנוברים גם וגם.
חופן צימוקים
אפשר תאנים או תמרים.
חצי כפית מלח
כפית קינמון
כפית כמון
כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר או יותר
מעט זעפרן

חשוב:
יש להשתמש בסיר גדול עם ידיות מברזל כי אח"כ הסיר נכנס לתנור – תוודאו שהוא אכן נכנס לתנור.
אני העברתי את תוכן הסיר לתבנית חד פעמית בינונית ויצא מצוין.

אופן ההכנה:
לטגן את הבשר – לסגור אותו מכל צדדיו.
להוציא מהסיר לשים בצד.

לפרוס בצלים (בצל חצוי ) לפרוסות לא דקות מדי ולטגן קלות (אין צורך להשחים אותו ) עם מעט שמן זית ,
(אם הבשר לא השאיר מספיק שמן) בסיר שממנו הוצאתם את הבשר.

אחרי שהבצל במצב המתאים – מטוגן קלות , יש להכניס את הבשר חזרה לסיר
להוסיף את כל הפירות היבשים והשקדים/צנוברים ולתבל בכמון,קינמון,סוכר,כמון,פפריקה,זעפרן בלי המלח.
להוסיף מים לגובה פחות 2 אצבעות מגובה הבשר והפירות.
לכסות במכסה ולהרתיח במשך כחצי שעה, אח"כ להוסיף את המלח ולערבב.
בדקו אם התיבול מספיק טוב לכם וטעים אולי להוסיף קצת סוכר או קינמון...תטעמו ותחליטו אם להוסיף משהו כל עוד אפשר


אחרי חצי שעה לקחת נייר אפייה להרטיב אותו מעט ולהניח על התבשיל – כן כן מעל התבשיל ממש שיגע בבשר וברוטב,
למה? כדי שהקרמל שנוצר באפייה לא ישרף לכם במגע עם נייר הכסף , וזה בהחלט עובד – בדקתי

לכסות את הסיר בנייר כסף , לחורר אותו מעט עם קיסם ולהשאיר בתנור למשך שעתיים בחום של 200 מעלות.
אחרי שעתיים ניתן להוריד את נייר הכסף ונייר האפייה – על מנת שישחים מעט החלק העליון
ממש מעט זמן זכרו שהסוכר גורם לזה להשרף מהר. – לא חייב.
בדקו אם אחרי שעתיים הנוזלים יתאדו טוב , אם לא אפשר להחזיר לאש הגז או להשאיר בתנור עד שיתאדו ויישארו ממש מעט נוזלים.

תמונות

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 16-07-2010, 16:37
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
חמוצי סלק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מתכונים מבית אמא/אבא"

הנה מתכון של חמוצי סלק שסבתא שלי מכינה, שפשוט ללקק את האצבעות (רק בזהירות כי לכו תיפטרו מהכתמים..):
מצרכים:
שני סלקים בינוניים
כרובית קטנה
פלפל ירוק (כמו גמבה, אבל ירוק)
פלפל ירוק חריף
חומץ (רגיל, לא תפוחים ולא בלסמי. 5% טבעי יעשה את העבודה יופי).
מים
4-5 שיני שום
3-4 עלי דפנה
5 פלפל אנגלי (הכדורים השלמים)
מלח
סוכר

אז איך מכינים? הנה הסוד:
מכניסים את הסלקים כשהם לא קלופים לסיר עם מים כך שהמים יעברו את הגובה של הסלקים, ומכסים.
מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים בין 40 דק' לשעה עד שהסלק מתרכך.
חשוב שתמיד יהיה מספיק מים שיעברו את גובה הסלק כדי שהוא יתבשל כמו שצריך.

בינתיים יש לנו כמעט שעה, אפשר להכין את שאר המרכיבים:
את הכרובית מבשלים בסיר נפרד במשך 10-15 דק' עד שתתרכך.
לאחר שהוצאנו את הכרובית נניח אותה בצד כדי שתתקרר.

נשאר לנו בערך רבע שעה עד שהסלק יהיה מוכן אז בינתיים נקלף את שיני השום, ונפרוס לפרוסות דקות דקות (זה עדיף על כתישתו),
כמו כן נפרוס את הפלפל הירוק החריף לטבעות צרות.

איך יודעים שהסלק מוכן? אפשר להכניס סכין, אם זה נכנס בקלות וברכות סימן שזה בסדר.
מוציאים את הסלקים ומצננים מעט עם מים קרים.
קולפים: אם הם מספיק מבושלים, הקליפה ממש "תרד מעצמה" אפילו רק עם האצבעות.

כעת נפנה להכנת הצנצנת שאליה כל הטוּב הזה יכנס:
נחתוך את הסלק לפרוסות יחסית דקות, אותו דבר לגבי הפלפל הירוק הרגיל ואת הכרובית נפריד לראשים קטנים.
נכניס לצנצנת יחד עם השום הפרוס, טבעות הפלפל החריף ועלי הדפנה (קחו צנצנת מספיק גדולה שהכל ייכנס בה).
נוסיף כף מלח, ורבע כפית סוכר שתשבור קצת את החומץ.
כעת נכניס את הנוזלים ביחס הבא:
2/3 חומץ, ו1/3 מים, עד שהצנצנת תתמלא לחלוטין.

מה נשאר לעשות? לאטום את הצנצנת היטב, לשים במקרר מאחורה, איפה שבד"כ לא מגיעים (מאחורי הקופסא עם האוכל של שבת שנשאר משבוע שעבר).

מחכים יומיים, ומגישים לצד המנה הבשרית.
דלישס!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:05

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר