לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 17-06-2010, 00:13
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 12,141
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי bv_tiger שמתחילה ב "במידה והוא משליך את הבידונים,..."

לא בטוח שהפיילונים נשארים מתחת לכנף. הכל תלוי במבנה החיבור בין הפיילון לכנף.

לדוגמא, ב F-16 הפיילונים של מיכלי ה 370 גלון כן מושלכים ביחד עם המיכלים.
לעומת זאת, הפיילונים של מיכלי ה 600 גלון לא ניתנים להשלכה (המיכלים עצמם כן) בגלל המבנה השונה שלהם (יש בריח די עבה שעובר מהפיללון עד לצד העליון של הכנף).

במידה וב F-22 הפיילונים לא ניתנים להשלכה (אני די בספק שלא כך הדבר), אכן נרשמת ירידה ביעילות יכולת החמקנות.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook


נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 17-06-2010 בשעה 00:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 16-06-2010, 23:55
  Rocketeer2 Rocketeer2 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.06.10
הודעות: 13
לו היינו יכולים להרשות לעצמנו לרכוש טייסת אחת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

לדעתי, המטוס הזה עדיף בכל פרמטר על פני הF-35, שחיל האוויר כ"כ רוצה לרכוש ואפילו במחיר מופרז של יותר מ-100 מיליון דולר ליחידה. באמת שאינני מבין את ההיגיון שעומד בבסיס ההחלטה הזאת, במיוחד לאור העובדה שמציינים שהמטוסים האלה ייתנו לחיל האוויר אפשרות לתקוף באיראן ואילו תאריך האספקה של המטוס בפועל יהיה, לכל המוקדם ב-2015\16, כלומר כבר אחרי שאיראן תהפוך למעצמה גרעינית.
לדעתי, היו צריכים לחשוב על חלופות כמו ה-F22 ואפילו להפעיל לחץ על הקונגרס שיאשר את מכירת המטוסים לישראל. אני יודע שמטוס אחד כזה שווה כ-200 מיליון דולר, אבל אפילו טייסת מצומצמת של כ-12 מטוסים כאלה הייתה יכולה לתת לנו מענה הולם לאפשרות ריאלית לתקיפה באיראן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 17-06-2010, 00:12
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Rocketeer2 שמתחילה ב "לו היינו יכולים להרשות לעצמנו לרכוש טייסת אחת"

א. אפילו ליפן הקונגרס לא אישר עד כה מכירת F22. כרגע נראה כי קו הייצור ייסגר בקרוב לאחר אספקת כל המטוסים שחא"א הזמין. כך שהסיכוי שיאושר רכש ישראלי נראה על פניו נמוך מאד.
ב. חשוב לזכור שה-F22 פותח כמטוס עליונות אוירית בדומה ל-F15. הוא מסוגל לבצע כמובן משימות תקיפה אך יכולת הנשיאה שלו מוגבלת מאד (במצב חמקני) ובמצב נשיא חימוש חיצוני השח"ם שלו עולה משמעותית (כמה משמעותית אני לא יודע ולא בטוח האם פורסם - סביר שלא).

אין ספק שה-F22 הוא המטוס המבצעי המתקדם בעולם כיום במרבית הפרמטרים אבל אפילו אם הקונגרס היה מאשר את מכירתו הייתה נדרשת לא מעט עבודה בכדי לבצע התאמות עבור גרסת ייצוא (בניגוד ל-F35 הוא לא תוכנן מלכתחילה למטרה זו) כך שאם בכלל, היינו מקבלים את המטוסים הראשונים עוד לא מעט שנים. וזאת מבלי להזכיר עלויות.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 17-06-2010, 11:07
  edge540 edge540 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 150
טוב אז תשובה חלקית
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי skydiver שמתחילה ב "אני מצטער, אבל בתור מי שמכוסה..."

גישתו ההיסטורית של הצי האמריקאי לנושא הקרבות אוויר היית מתקדמת בראיה שלה בהרבה שנים מחיל האוויר האמריקאי וזאת (להבנתי) דווקא משום שהם ראו שקרבות אוויר "קלאסיים" לא ייעלמו מן העולם כל כך מהר (אם בכלל כל עוד יש אדם שמטיס את המטוס - בעיקר אם הוא יושב בתוך המטוס) - דוגמא טובה לכך היא נושא דגמי טילי האוויר-אוויר קצרי הטווח סיידווינדר שהם פיתחו דגם נפרד מחיל האוויר, דגם הרבה יותר מוצלח. את הדגם הזה אימץ חיל האוויר האמריקאי מספר שנים מאוחר יותר לאחר שהצליח לבלוע את גאוותו.
עוד דוגמא טובה היא בית ספר לקרבות אוויר TOP GUN שהצי השכיל לפתוח כבר בשנת 1969 בעיצומה של מלחמת וויאטנם ואילו חיל האוויר האמריקאי "טרח" לעשות זאת רק ב 1975 ! (RED FLAG)
הצי היה הרבה יותר "נועז" בגישה שלו לנושא האווירי ... אולי בגלל שזה לא התחום עליו הוא אחראי באופן הקלאסי של המילה ולכן "הירשה" לעצמו גישה גמישה ויצירתית יותר מאשר זו שנהג בה בתחומו הרישמי - ים.

BVR - Beyond Visual Range כלומר קרבות אוויר מעבר לטווח ראיה
אותה גישה התפתחה עם הטכנולוגיה שהגיעה ונתנה אפשרות לשגר טילים ארוכי טווח כמו הספארו ולאחר מכן פינקס (של הטומקט המפורסם) וכיום האמראם (AIM-120)
טילים אלו התבססו על זיהוי של המכ"ם ומערכות IFF (זיהוי עמית או טורף) ו"פתאום" נתנו לטייס אפשרות לשגר מרחוק ולפגוע במטרה מבלי להתקרב ולהסתכן ובעצם ללא צורך בתימרון מצד המטוס המשגר.
אולם כפי שהתברר לכל (סוף מעשה במחשבה תחילה - בטח חכם אני לומר זאת בדיעבד ועל חשבון ניסיונם של אחרים) הטכנולוגיה לא ממש עבדה כמו על הנייר ומעבר לכך כמו בכל טכנולוגיה צבאית תמיד פותח אמצעי נגד לאחר זמן מה - מה שהיום גורם לראפטור להתקרב לטווחי ראיה בקרבות אוויר.

לגבי ROE אני לא בטוח במשמעות של הקיצור ולכן אשאיר למישהו אחר את התשובה.

תשובתי לא מסבירה מספיק טוב את כל ההיבטים של הנושא, וזאת משום שזהו נושא מורכב שדורש לא מעט הסברים כדי להבין את עומקם/ההשלכות של נושאים אלו

נערך לאחרונה ע"י edge540 בתאריך 17-06-2010 בשעה 11:21.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 17-06-2010, 12:47
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי edge540 שמתחילה ב "טוב אז תשובה חלקית"

לגבי נושא קרבות האויר כתבת יפה. אוסיף רק שהדבר התבטא לא רק ברמה הטכנית, אלא גם ברמה הטקטית. הצי הפעיל מבנה ק"א בסיסי של זוג, או שני זוגות, אשר התפצלו מיד עם תחילת הקרב. יתר על כן, גם בתוך הזוג, היתה קיימת גמישות רבה. המוביל יכל תמיד להעביר את ההובלה למס' 2 במידה והלה זיהה מטרה לפני המוביל - שיטה שהונהגה גם אצלנו.
בחא"א טסו ברביעיה כשלמוביל שליטה הדוקה על כל מטוסי המבנה. למטוסי המבנה לא הותר למשל לירות על מטרה ללא אישור של המוביל. המובילים לא נטו כמובן לאשר ירי כזה כדי לשמור את ההפלות לעצמם. כמו כן, המוביל השתדל לשמור על מבנה הרביעיה - שאולי התאים ל-BVR - גם במהלך הסגירה לקרב צמוד. כתוצאה מכך, מטוסי המבנה נאלצו להקדיש תשומת לב רבה לשמירה על המבנה במקום לחפש מטרות ואיומים.
למרות הצלחות הצי ולמרות שלפחות שני צוותי בדיקה הצביעו על המגרעות הטקטיות, חא"א לא שינה את הטקטיקה הנוקשה שלו עד סוף מלחמת ויטנאם.

ROE=כללי פתיחה באש, כפי שכתבו כאן אחרים. בייחוד בויטנאם, אבל גם בשל"ג ובעימותים אחרים הכללים דרשו זיהוי ויזואלי של המטרה לפני ירי בכמעט כל המפגשים. כתוצאה מכך מטוסים עברו במקרים רבים את טווח המינימום של טילי המכ"ם שלהם ונאלצו לעבור לטילי אינפרא-אדום או תותח.
ניתן לתאר שלל תסריטים עכשוויים שיידרשו מהטייס המיירט קשר עין - ואפילו קרוב מאוד - עם המטרה לפני פתיחה באש.
למשל: יירוט מטוס אזרחי חשוד. במצבים כאלה תגובה עם טיל א"א וכוונת קסדה עשויה להיות יעילה יותר ממעבר לטיל מכ"ם.
_____________________________________
שפונדרה
Good People, Good Food
http://www.shpondra.com/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 17-06-2010, 14:56
  edge540 edge540 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 150
בהחלט אחד החסרונות העיקריים של הרפטור
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי Fox450 שמתחילה ב "לגבי נושא קרבות האויר כתבת..."

זו היכולת המתוכננת והעכשיוית שלו לשאת רק שני טילי א"א בתצורה חמקנית (אגב היו כל מיני דיונים מעניינים האם ניתן לשנות זאת ברגע שהרפטור יתחיל לשאת את ה AIM-9X בגלל קוטרו הכללי הקטן היו שחשבו שלא תיהיה בעיה להכניס שניים כאלו בכל תא איחסון צדדי - לעניות דעתי זו בעיה הנדסית לא פשוטה ולווא דווקא בהיבט הטכני גרידא אלא בהיבט האווירודינמי - כאשר נפתחות הדלתות והטיל משוגר וכו' - ובהיבט של הבק"ש)

מה שמעניין זה שע"פ הבקשה המקורית של חא"א בפרוייקט ה ATF היה תכנון לתותח (שהופיע אומנם רק בשלב פיתוח מאוחר יותר הרבה אחרי ה YF-22 ,למיטב ידיעתי) כלומר הם בנו על כך שיהיו קרבות אוויר הדוקים, אבל משום מה גם ב YF-22 וגם ב YF-23 לא היה הרבה מקום לטילי א"א קטנים.

אגב מבחינה של ביצועים כמטוס יירוט וכמטוס לקרבות אוויר הדוקים המטוס עולה ביכולתיו על כל מטוס ידוע כיום. טוב יכולת ההגילגול שלו איטית משל ה F-16 בחלק מהמיתארים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 06-07-2010, 23:33
צלמית המשתמש של amirsgv
  משתמש זכר amirsgv amirsgv אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.08.04
הודעות: 3,996
קצת off topic
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי edge540 שמתחילה ב "טוב אז תשובה חלקית"

אבל הביוגרפיה של רובין אולדס מתייחסת לנושא הראייה השגויה של חא"א בהרחבה רבה, וראיה שגויה זו באה לידי ביטוי עמוק בויטנאם. אולדס מספר שחא"א התמקד בשנות ה-50' וה-60' בשיגור נשק גרעיני לרוסיה, עד כדי מצב בו אימנו טייסות בטיסה מעבר ל-point of no return כאשר הטייס אמור לנטוש. התוצאה הייתה שמי ששלט בכיפת חא"א, רוב רובם של הגנרלים, היו אנשי המפציצים הכבדים, וטייסי הקרב ה"קלסיים" נדחקו החוצה. כך למשל ויתר חא"א, בסילבוס הכשרת טייסי הקרב שלו, על אימון תותח, וזאת הסיבה שתותח לא הופיע בגרסאות הפנטום עד תת הדגם E. אולדס מספר שבשלב מסויים הוא שקל לשים פוד תותח חיצוני על המטוס שלו (דגם C ומאוחר יותר D) אבל ויתר בגלל הגרר, ובעיקר בגלל החשש שאחרים יחקו אותו, ללא הבנה כלל איך מבצעים dog fight קלסי.
_____________________________________
מרקיע שחקים האתר למחקר ותיעוד ההיסטוריה של התעופה בארץ. www.sky-high.co.il

גלריה: www.pbase.com/amirsgv

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 17-06-2010, 13:32
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
הסבר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

הסבר שניתן לסוגיה בפורום אחר היה שנושא הנחיית טילים באמצעות תק"ע זכה לעדיפות נמוכה בעיקר מסיבות תקציביות, ולאור העובדה שלמטוס יתרון מובנה בכניסה לקרבות אוויר.

מאחר שהמטוס נכנס לקרב בהפתעה יחסית, בשל חמקנותו, הוא אמור להיכנס לקרב כשהוא ביתרון, ולא להיכנס לקרב אוויר צמוד ולתמרן אל נקודת השיגור למרות שגם בתמרון יש לו עדיפות על פני רוב המטוסים).

הובאה בנושא דוגמא לק"א של F-22 אחד כנגד שלושה מטוסי F-16 בעלי מערכת תק"ע וטילים רחבי מעטפת. בקרב הופלו שני מטוסי F-16 ובהמשך שיגרו ה-F-16 וה-F-22 טילים במקביל והפילו זה את זה. תוצאת הקרב (מבלי שצוינו פרטי הקרב ותנאי הפתיחה) היתה 3:1.

מעבר לכך שלמטוס יש יתרון מובנה בכניסה לקרב - הרי שכמות החימוש הפנימית שלו מוגבלת לשני טילים בלבד, ובמצב זה - השקעה במערכת תק"ע לשיגור שני טילים - הוגדרה ע"י חא"א כבעלת עדיפות תקציבית נמוכה.
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 17-06-2010, 15:12
  Fox450 Fox450 אינו מחובר  
עוסק בהיסטוריה צבאית וגרמנית, ובתולדות הלוחמה האווירית
 
חבר מתאריך: 23.03.06
הודעות: 1,997
נכון מאוד
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Soloavia שמתחילה ב "הסבר"

על כך יש להוסיף את העובדה שבזמן השלמת איפיון המטוס בסוף שנות ה-80 והשלמת תכנונו בתחילת שנות ה-90 ארה"ב היתה עדיין רחוקה מאוד מהכנסה לשירות מבצעי של טיל קצר-טווח מתקדם ושל תק"ע. מצב זה העניק לאנשי חא"א ולוקהיד "מוטיבציה" נוספת להשאיר פריטים אלה לשילוב עתידי.

השאלה המעניינת היא כיצד הגיעה ארה"ב לפיגור חמור בנושא. הדבר מפתיע בייחוד לאור העובדה שתכנון ה-Agile ו-AGM-82 החל עוד בסוף שנות ה-60 ושכוונת ה-VTAS נכנסה לשירות ב-1973. כששנות ה-80 מגיעות, לא רק ששלושת הפרוייקטים האלה לא קיימים עוד, אלא שאין להם המשך. כתוצאה מכך ארה"ב נאלצת להצטרף לפרוייקט אירופאי שגם הוא נתקע שנים ארוכות ובסופו של דבר היא נוטשת אותו וחוזרת לפתח כמעט מאפס. זו בדיוק הנקודה בה מושלם תכנון ה-F-22.

הסיפור הישראלי מעניין בהקשר זה, כי ניתן לראות כאן המשכיות רצופה בפיתוח טילי א"א קצרי-טווח. תכנון פיתון 4 מתחיל פחות או יותר ברגע שפיתון 3 נכנס לשירות. זה גם בדיוק הזמן בו רעיון התק"ע משתלב בקונספט של הטיל ושתי המערכות הולכות יד ביד משלב מוקדם. יחד עם זאת, התק"ע הבשילה ונכנסה לשירות לפני הטיל.
_____________________________________
שפונדרה
Good People, Good Food
http://www.shpondra.com/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 17-06-2010, 15:35
  גיל חזקיה גיל חזקיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.04.08
הודעות: 4,322
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Fox450 שמתחילה ב "נכון מאוד"

אך אפשר לציין מאידך כשנכנסה לשירות מערכת התק"ע באמצע שנות ה-80,ח"א לא כל כך ידע איך לאכול אותה.
המעבר לקונספט של "טיסה לפי העין" ולא "לפי האף",סרבולה היחסי ורמת בטיחות בעייתית (התאונה של אורנן הייתה הקולומינציה של בעיה זו) הביאו לכך שמידת הכשירות של המערכת,טכנית והכשרתית מול הטייסים,הייתה נמוכה ורק כשפותחו דור שני ושלישי שלה מחד וקליטת החימוש המתקדם מאידך,חל שינוי מהותי בחיל שהוביל להטמאה מלאה שלה והבאתה לכשירות מירבית.
_____________________________________
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".

רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 17-06-2010, 17:10
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,704
טילים
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי bv_tiger שמתחילה ב "זה מה שנאמר בהודעה של..."

למטוס ה-F-22 יש יכולת (בתצורה חמקנית) לשאת שני טילי AIM-9 בתאי חימוש פנימיים - אחד מכל צד.

מעבר לכך יש לו יכולת לשאת שישה טילי AIM-120.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/images/f-22-weaps-mg27.gif]


במטוס F-16 יש יכולת לשאת שני טילים בקצות כנף ועוד ארבעה תחת הכנפיים.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.f-16.net/modules/Gallery2/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=47349&g2_serialNumber=3]


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.f-16.net/modules/Gallery2/gallery2/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=47358&g2_serialNumber=3]
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק


נערך לאחרונה ע"י Soloavia בתאריך 17-06-2010 בשעה 17:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 17-06-2010, 22:24
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 12,141
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "האימון שתיארת בתגובה #24..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
האימון שתיארת בתגובה #24 ניראה כאימון קרב אוויר בטווחים קצרים (WVR) או אפילו קרבות צמודים (מקלענות) כשהרפטור בתצורה לא חמקנית.
לא סביר ש F-16 (גם עם תק"ע וטילים כדוגמת ה X) יצליח לנעול ולשגר על רפטור חמקן.


א. אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. לא צריך לנעול מכ"ם בשיגור טילים כדוגמאת ה X, כך שלחמקנות של הרפטור אין כאן ערך מוסף (למעט אמצעי הפחתת קרינת ה IR שמותקנת בצנ"פים, אם בכלל).

ב. סופר-הורנט כבר "הפיל" רפטור בעבר פעמיים. פעם אחת בתותח, ובפעם השנייה זה היה גראולר עם אמראאם.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 17-06-2010, 22:49
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "[QUOTE=Fang]האימון שתיארת..."

א. אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך. לא צריך לנעול מכ"ם בשיגור טילים כדוגמאת ה X, כך שלחמקנות של הרפטור אין כאן ערך מוסף (למעט אמצעי הפחתת קרינת ה IR שמותקנת בצנ"פים, אם בכלל).
אחת מתכונות החמקנות של הרפטור היא חתימת חום נמוכה, איך לדעתך רב"ת הדמאתי יתמודד עם זה?

ב. סופר-הורנט כבר "הפיל" רפטור בעבר פעמיים. פעם אחת בתותח, ובפעם השנייה זה היה גראולר עם אמראאם.
לא מאמין לסיפורים האלה, יכול להיות שהרפטור אימן את ה SH במקלענות במקרה הראשון, במקרה השני הדבר נכון רק אם הרפטור התמודד עם הגראולר/גריזלי לא כחמקן.
(ה AIM-120 בעל הנחייה כפולה שלא מסוגלת להתמודד עם חמקנות, לגריזלי אין IRST)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 17-06-2010, 23:02
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 12,141
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]א. אני לא בטוח שירדתי לסוף..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
אחת מתכונות החמקנות של הרפטור היא חתימת חום נמוכה, איך לדעתך רב"ת הדמאתי יתמודד עם זה?



לדעתי דווקא לטילים עם רב"ת הדמאתי יש מעט יתרון בהתמודדות עם מטרות עם חתימת חום "נמוכה", בגלל שצורת המטוס "מסייעת" להשיג נעילה על המטרה (בגלל זה הם חסינים יותר נגד נורים. הם לא נראים כמו מטוסים).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
לא מאמין לסיפורים האלה, יכול להיות שהרפטור אימן את ה SH במקלענות במקרה הראשון, במקרה השני הדבר נכון רק אם הרפטור התמודד עם הגראולר/גריזלי לא כחמקן.
(ה AIM-120 בעל הנחייה כפולה שלא מסוגלת להתמודד עם חמקנות, לגריזלי אין IRST)


לשני הסיפורים יש ביסוס כזה או אחר.

המקרה הראשון (בינתיים מצאתי רק את העדות הזו. אני אנסה לאתר גם את הטקסט):
http://img83.imageshack.us/img83/84...gunf22020lz.jpg

המקרה השני מתועד הרבה יותר:
http://www.flightglobal.com/blogs/t...-boasts-f-.html
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook


נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 17-06-2010 בשעה 23:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 17-06-2010, 23:51
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "[QUOTE="Fang"] אחת מתכונות..."

לדעתי דווקא לטילים עם רב"ת הדמאתי יש מעט יתרון בהתמודדות עם מטרות עם חתימת חום "נמוכה", בגלל שמספיקה צורת המטוס על-מנת להשיג נעילה על המטרה (בגלל זה הם חסינים יותר נגד נורים. הם לא נראים כמו מטוסים).
מסכים עם זה (הרי זה הרעיון ברב"ת הדמאתי), אבל זה בשלב הסופי החזותי בו הטיל בטווח בו הוא "רואה" את המטרה, בשלב הראשוני בו המטרה עדיין רחוקה הוא צריך סוג של DATA-LINK שכן עלול להיות מושפע מהחמקנות (אגב, הבלוק II של ה X בעל יכולת LOAL).

מכיר את הקישורים שהבאת, לא הייתי מתייחס למה שמראים שם כעובדה חד משמעית.
הרפטור עולה על כל מטוס קיים אחר כמעט בכל פרמטר, אלה מקרים נקודתיים שלא מלמדים על הכלל ואולי הם בכלל מלאכותיים.
ניראה לך ש SH באמת יכול להגיע למצב ירי כזה על רפטור?


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 18-06-2010 בשעה 00:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 05-07-2010, 22:37
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "[QUOTE="Fang"] אחת מתכונות..."

אימון קרב אוויר מרובה משתתפים בין 3 רפטורים ל 10 F-16C נערך לפני כשבועיים מעל האוקיינוס האטלנטי.
האתר DailyPress ערך כתבה על כך שכללה ריאיון עם מפקד טייסת הרפטורים שאמר:



The F-16 pilots know their stuff. They're instructors who teach younger airmen how to fly the aircraft. But going up against the stealthy Raptor is killing them. Over and over again "That's what is so phenomenal about this airplane," said Col. Matt Molloy, commander of the First Fighter Wing at Langley. "It's just a killing machine. I don't know how else to put it."

האימון לא כלל מרדפים עם פניות הדוקות מסמרות שיער, הכל היה בטווחי BVR, על הצגים של ה F-16 הופיע לפתע הודעה מאמצעי אלקטרוני במטוס שלהם שאומרת "הופלת!".
הפלקונים האומללים אפילו לא ראו עם האמצעים שלהם מי הפיל אותם..

הכתבה כאן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 06-07-2010, 15:14
  MK82 MK82 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.08.07
הודעות: 368
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

אני דווקה חושב שלישראל באמת אין צורך ב-F22, לפחות לא ב-10 שנים הקרובות או עד
שלאחת ממדינות האויב יהיו מטוסים דור 4 .
הנחיצות גם של F35 היא בספק אבל כדי להיות בטוח כן צריך לדאוג שבשנים הבאות
תהיה לישראל לפחות טייסת של F35 פעילה .

ולמה אני אומר זאת ? פשוט אנחנו לא עומדים מול אויבים עם צבא מתקדם מאוד .
המטוסים החמקנים אמורים לתת לחיל האוויר את האפשרות להגיע לייעד ללא גילו של האויב.
אבל יש גם אפשרות להגיע אל היעד גם כאשר האוייב גילה אותך אבל לא יכול לפגוע בך.

לפי דעתי בין השיקול של לקנות 20 רפוטרים או 60 F15 הייתי מעדיף ללכת על F15 .
פשוט לבנות את היכולות שלך כך שגם אם האויב יראה אותך הוא יכל רק לברוח ולא יותר.
כאשר רוב מדינות האויב מחזיקות מטוסים דור 2 ואפילו פחות מזה אנחנו יכולים להסתדר
טוב מאוד עם כמות גדולה של מטוסים מדור 3.5 .

ולגבי תקיפה באיראן. אני אומר את זה שוב, אסור לנו לסמוך על גורם ההפתעה פה, סביר להניח
שעוד כאשר המטוסים שלנו יהיו על מסלול ההמראה.
באיראן כבר ידעו שהם בדרך.
אנחנו צריכים לדאוג שיש לחיל האוויר את היכולות לפגוע ולנטרל את מערך ההגנה של איראן
במאה אחוז.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 06-07-2010, 19:32
צלמית המשתמש של yairbe5
  משתמש זכר yairbe5 yairbe5 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.06.09
הודעות: 879
כבר ציינתי בכמה אשכולות שהF-35 לעולם לא יוכל להחליף את ה-F15\16
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי MK82 שמתחילה ב "אני דווקה חושב שלישראל באמת..."

דווקא בגלל יכולת הנשיאה הגרועה שלו אין בוא נתמודד אם העובדות ה-175 מטוסי F-35 שחה"א רוצה להזמין לא יוכלו לנהל מלחמה מול איראן לאף 35 יש מקום בתור מטוס לגל ההתקפה הראשוני זה שמפיר את מערכות הגילוי המוקדם את תשתית הרדיו הצבאית ומערך הנ"מ את זה המטוס יכול לעשות מצוין אבל לא לנהל מלחמה ואסור לנו להאמין שהוא יכול לדעתי עד שלא נימצא דרך שיבוש לא פיזית(כזו שתדרוש צורה מסוימת או חימוש פנימי בלבד) לא נוכל להוציא את מטוסי האף-16\15 כרגע נראה שיקח זמן מה עד תחילת ההספקה של מטוסי אף 35 לכן כדי לנו לקנות עוד מטוסים מתקדמים ובעיקר מטוסי F-15I וזאת על מנת להיות מוכנים למצב שבו לא תהיה לנו אפשרות של יזימת התקפה על איראן והתקיפה תיכפה עלינו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 07-07-2010, 03:27
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי yairbe5 שמתחילה ב "כבר ציינתי בכמה אשכולות שהF-35 לעולם לא יוכל להחליף את ה-F15\16"

וכבר העמידו אותך על טעותך וחוסר הידיעה שלך.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 06-07-2010, 22:50
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי MK82 שמתחילה ב "אני דווקה חושב שלישראל באמת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MK82
אני דווקה חושב שלישראל באמת אין צורך ב-F22, לפחות לא ב-10 שנים הקרובות או עד
שלאחת ממדינות האויב יהיו מטוסים דור 4 .

אולי התכוונת לדור 4.5 או 4+, כי מיג-29 למשל יש לסוריה ואיראן כבר הרבה זמן.

ציטוט:
הנחיצות גם של F35 היא בספק אבל כדי להיות בטוח כן צריך לדאוג שבשנים הבאות תהיה לישראל לפחות טייסת של F35 פעילה .

אם ישראל מעוניינת להישאר לפחות באותה רמה כמו המדינות הערביות באזור, אז צריך כבר להתחיל להכניס מטוסים חדשים יותר (כלומר דור 5 או 4.5) לשירות.

ציטוט:
ולמה אני אומר זאת ? פשוט אנחנו לא עומדים מול אויבים עם צבא מתקדם מאוד .
המטוסים החמקנים אמורים לתת לחיל האוויר את האפשרות להגיע לייעד ללא גילו של האויב.
אבל יש גם אפשרות להגיע אל היעד גם כאשר האוייב גילה אותך אבל לא יכול לפגוע בך.

החידוש של F-35 לא מסתיים בחמקנות.

ציטוט:
לפי דעתי בין השיקול של לקנות 20 רפוטרים או 60 F15 הייתי מעדיף ללכת על F15 .

F-22 יתן קפיצה איכותית ביכולות של חיל האוויר, F-15 - רק כמותית.

ציטוט:
פשוט לבנות את היכולות שלך כך שגם אם האויב יראה אותך הוא יכל רק לברוח ולא יותר.
כאשר רוב מדינות האויב מחזיקות מטוסים דור 2 ואפילו פחות מזה אנחנו יכולים להסתדר
טוב מאוד עם כמות גדולה של מטוסים מדור 3.5 .

ניראה לי שיש לך בילבול לגבי הדורות של מטוסי הקרב. המטוסים שבשירות חיל האוויר שייכים לדור 4.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 07-07-2010, 00:27
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי MK82 שמתחילה ב "צודק בהחלט ! הכן התבלבלתי בין..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MK82
וכרגע לרוב מדינות האוייב יש מטוסים מדור 3 ומעט מדור 4 .

תלוי על איזה מדינות מדובר. איראן לא צפויה לקבל מטוסי קרב חדשים בגלל הסנקציות, ולסוריה יש סדר עדיפויות שונה. אבל מדינות צפון אפריקה ומדינות המפרץ מחדשות את צי מטוסי הקרב שלהם בקצב יפה מאוד. וכרגע יש לנו בעיה, כי מצד אחד לשדרג את המטוסים הקיימים אנחנו לא יכולים בלי האישור האמריקאי (והם לא מאפשרים לשים למשל מכ"ם ישראלי על F-15 או F-16), ומצד השני, בגלל המצב הקיים, אין לנו כרגע אופציה מעשית אחרת למטוס קרב חוץ מ-JSF, שסובל מבעיות שונות ומשונות, וקשה לראות בו תחליף אמיתי של F-15 למשימות השגת עליונות אווירית. לדעתי היתרון הממשי שיש לנו כרגע על מדינות מוסלמיות באזור זה כל אותם הדברים שמסביב למטוסים עצמם: טייסים וצוותי קרקע מאומנים, מערך הנ"מ חזק, מטוסי התרעה ובקרה אווירית, חימוש וכו'. אבל חיל האוויר יצטרך לחפש תחליף ל-F-15 ו-F-16 (במיוחד לגירסאות המוקדמות יותר), כי אי אפשר להתבסס עליהם עוד הרבה זמן (עם או בלי שידרוגים - לא משנה).
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 07-07-2010, 00:38
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=MK82]וכרגע לרוב..."

אין לנו כרגע אופציה מעשית אחרת למטוס קרב חוץ מ-JSF, שסובל מבעיות שונות ומשונות, וקשה לראות בו תחליף אמיתי של F-15 למשימות השגת עליונות אווירית
ה JSF הוא אמנם לא רפטור במושגי עליונות אווירית, אבל בשדה הקרב המודרני אולי המושג הזה צריך עידכון וה JSF כן יכול לספק תשובה.
שים לב להודעה שלי על קרבות האוויר בין ה F-16 לרפטור, איך בדיוק העליונות האווירית שיחקה פה תפקיד?
מי שניצח את הקרב זו החמקנות!
ה F-16 חיפשו מטוסים וראו ציפורים, הרפטורים ממרחק רב ראו את הטרף שלהם והשמידו אותם בסגנון First look, First shot, First kill גם ה JSF בנוי לזה.

אגב, זה מודרני להגיד על ה JSF שהוא סובל מבעיות שונות וכד', אבל בינתיים LM מתקדמת יפה מאד עם הפרוייקט הכי מורכב שלה.
אתה מכיר עוד גוף בעולם שמצליח להתמודד עם רמת מורכבות כזו? עם צפי לעמידה ביעדים כזה ריאלי?


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 07-07-2010 בשעה 00:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 07-07-2010, 02:07
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]אין לנו כרגע אופציה מעשית..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
אין לנו כרגע אופציה מעשית אחרת למטוס קרב חוץ מ-JSF, שסובל מבעיות שונות ומשונות, וקשה לראות בו תחליף אמיתי של F-15 למשימות השגת עליונות אווירית
ה JSF הוא אמנם לא רפטור במושגי עליונות אווירית, אבל בשדה הקרב המודרני אולי המושג הזה צריך עידכון וה JSF כן יכול לספק תשובה.
שים לב להודעה שלי על קרבות האוויר בין ה F-16 לרפטור, איך בדיוק העליונות האווירית שיחקה פה תפקיד?
מי שניצח את הקרב זו החמקנות!
ה F-16 חיפשו מטוסים וראו ציפורים, הרפטורים ממרחק רב ראו את הטרף שלהם והשמידו אותם בסגנון First look, First shot, First kill גם ה JSF בנוי לזה.

לא רציתי להיכנס לוויכוח הזה שלכם, אבל החמקנות כשלעצמה לא תורמת בקרבות WVR (אם תרצה אני אפרט), אלא השילוב של VLO + ל"א. וגם אז זהו לא פיתרון קסם, כי ישנם אמצעים אחרים שמאפשרים להעסיק מטרה. בסופו של דבר אם מטוס חמקן נכנס לקרב אוויר-אוויר, הוא ידרש גם לתמרן, וכאן בא היתרון הגדול של ה"רפטור" על מטוסי דור 4 - יכולת תמרון יוצאת מן הכלל + יחס דחף\משקל גדול יותר. ל-F-35 אין לא את היתרונות הללו, וגם מבחינת החמקנות הוא נחות מה"רפטור". עד כה ראיתי כמה מחקרים של מדינות מערביות שבחנו את ביצועים של F-35 מול מטוסים חדשים אחרים באמצעות סימולציות שונות, ובכולן המפסיד הגדול בד"כ הוא F-35 (המנצח תלוי במי שהזמין את המחקר, ושאר המתחרים איפשהו ביניהם). בנוסף, ל-F-35 יכולת נשיאת חימוש מוגבלת בתצורה חמקנית.

בכול זאת, בגלל האוויוניקה המתוחכמת יש ל-F-35 יתרון על מטוסי קרב דור 4 לדעתי גם בקרבות WVR. הבעיה היא ששידרוג של מערכות אלקטרוניות הוא יחסית קל, וגם המטוסים החדשים, המשוייכים לדור 4.5, מקבלים מאפיינים חמקניים גם-כן (אם כי לא באותה המידה כמו F-35). אז הסיכוים אולי משתווים, ואולי אפילו הופכים להיות טובים יותר במצבים מסויימים בגרסאות החדשות של eurocanards ו-Su-35\MiG-35.

יש גם את העניין של התמיכה במערך מטוסי הקרב. סביר להניח שבמלחמה מודרנית המטוסים יפעלו בשיתוף פעולה עם תחנות מכ"ם קרקעיות ומטוסי התרעה אווירית, בעלי מכמ"ים עם עוצמה רבה יותר מעשר מכמ"ים של מטוסי קרב וגם הפועלים בתדרים ש"חסינים" יותר למטרות חמקניות.

זאת בנוגע ליכולות של המטוס עצמו. עכשיו, בגלל העלויות הגדלות ייתכן למשל המצב כאשר F-35 אחד יעלה כמו שני Su-35 או 1.5 "רפאלים", ואז יש גם את היתרון הכמותי, שמוכפל באמצעות העיקרון של netcentric warfare המיושם במטוסים החדשים.

בקיצור, משימות תקיפה - כן, משימות עליונות אווירית - בספק (ולדעתי בפירוש לא).

ציטוט:
אגב, זה מודרני להגיד על ה JSF שהוא סובל מבעיות שונות וכד', אבל בינתיים LM מתקדמת יפה מאד עם הפרוייקט הכי מורכב שלה.

לא כולם יסכימו עם הערכה שלך. הפרויקט פרץ את מסגרות הלו"ז והתקציב כבר כמה פעמים, ועוד לא הגענו לסוף.

ציטוט:
אתה מכיר עוד גוף בעולם שמצליח להתמודד עם רמת מורכבות כזו? עם צפי לעמידה ביעדים כזה ריאלי?

לדעתי F-22 היה פרויקט לא פחות שאפתני, אולי יותר. גם יש לי הרגשה שפרויקט ה-PAK FA יתקדם מהר יותר, ואולי יגיעה לקו הסיום יחד עם JSF.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 07-07-2010, 02:31
  johnson11 johnson11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.09.09
הודעות: 894
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Fang][b]אין לנו כרגע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
לא רציתי להיכנס לוויכוח הזה שלכם, אבל החמקנות כשלעצמה לא תורמת בקרבות WVR (אם תרצה אני אפרט), אלא השילוב של VLO + ל"א. וגם אז זהו לא פיתרון קסם, כי ישנם אמצעים אחרים שמאפשרים להעסיק מטרה. בסופו של דבר אם מטוס חמקן נכנס לקרב אוויר-אוויר, הוא ידרש גם לתמרן, וכאן בא היתרון הגדול של ה"רפטור" על מטוסי דור 4 - יכולת תמרון יוצאת מן הכלל + יחס דחף\משקל גדול יותר. ל-F-35 אין לא את היתרונות הללו, וגם מבחינת החמקנות הוא נחות מה"רפטור". עד כה ראיתי כמה מחקרים של מדינות מערביות שבחנו את ביצועים של F-35 מול מטוסים חדשים אחרים באמצעות סימולציות שונות, ובכולן המפסיד הגדול בד"כ הוא F-35 (המנצח תלוי במי שהזמין את המחקר, ושאר המתחרים איפשהו ביניהם). בנוסף, ל-F-35 יכולת נשיאת חימוש מוגבלת בתצורה חמקנית.

בכול זאת, בגלל האוויוניקה המתוחכמת יש ל-F-35 יתרון על מטוסי קרב דור 4 לדעתי גם בקרבות WVR. הבעיה היא ששידרוג של מערכות אלקטרוניות הוא יחסית קל, וגם המטוסים החדשים, המשוייכים לדור 4.5, מקבלים מאפיינים חמקניים גם-כן (אם כי לא באותה המידה כמו F-35). אז הסיכוים אולי משתווים, ואולי אפילו הופכים להיות טובים יותר במצבים מסויימים בגרסאות החדשות של eurocanards ו-Su-35\MiG-35.

יש גם את העניין של התמיכה במערך מטוסי הקרב. סביר להניח שבמלחמה מודרנית המטוסים יפעלו בשיתוף פעולה עם תחנות מכ"ם קרקעיות ומטוסי התרעה אווירית, בעלי מכמ"ים עם עוצמה רבה יותר מעשר מכמ"ים של מטוסי קרב וגם הפועלים בתדרים ש"חסינים" יותר למטרות חמקניות.

זאת בנוגע ליכולות של המטוס עצמו. עכשיו, בגלל העלויות הגדלות ייתכן למשל המצב כאשר F-35 אחד יעלה כמו שני Su-35 או 1.5 "רפאלים", ואז יש גם את היתרון הכמותי, שמוכפל באמצעות העיקרון של netcentric warfare המיושם במטוסים החדשים.

בקיצור, משימות תקיפה - כן, משימות עליונות אווירית - בספק (ולדעתי בפירוש לא).


לא כולם יסכימו עם הערכה שלך. הפרויקט פרץ את מסגרות הלו"ז והתקציב כבר כמה פעמים, ועוד לא הגענו לסוף.


לדעתי F-22 היה פרויקט לא פחות שאפתני, אולי יותר. גם יש לי הרגשה שפרויקט ה-PAK FA יתקדם מהר יותר, ואולי יגיעה לקו הסיום יחד עם JSF.

מתי אמורים לסיים את הפיתוח של ה-F-35? אם אני לא טועה יש עיכובים בפיתוח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 07-07-2010, 02:46
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי johnson11 שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]לא רציתי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי johnson11
מתי אמורים לסיים את הפיתוח של ה-F-35? אם אני לא טועה יש עיכובים בפיתוח.

תלוי לאיזה גירסה אתה מתכוון - הלו"ז שלהם שונה. כאן לו"ז משנת 2008:



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img149.imageshack.us/img149/4155/schedule143995212299565.jpg]


כאן בגודל המלא: http://attach.high-g.net/attachments/schedule_143.png

נ.ב. לצורך השוואה: לו"ז משנת 2003:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ausairpower.net/JSF-Schedule-2003-1S.jpg]
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.


נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 07-07-2010 בשעה 02:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 07-07-2010, 03:26
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי johnson11 שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]תלוי לאיזה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי johnson11
אם נרכוש את המטוס נקבל אותו לפחות ב-2016.

כן, ניראה שבסביבות 2016 וצפונה. אין הרבה טעם לקבל את המטוס לפני שהוא יגיע למצב של מוכנות מבצעית מלאה (FOC).

ציטוט:
נ.ב עד עכשיו אף מדינה(מהמדינות ששותפות לפיתוח כמו בריטניה,איטליה וכדומה)לא רכשה את המטוס אם אני לא טועה.

בשנים הקרובים לא ניראה רכישות של מטוסים מבצעיים אלא מטוסי ניסוי לצורכי המדינה המעוניינת ברכישות עתידיות. למשל אוסטראלים רוצים לרכוש שני מטוסים שישארו בארה"ב וישתתפו בתוכנית הניסוים. כך הם יקבלו את המידע אודות המטוס בצורה ישירה.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 07-07-2010, 07:38
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=Fang][b]אין לנו כרגע..."

לא כולם יסכימו עם הערכה שלך. הפרויקט פרץ את מסגרות הלו"ז והתקציב כבר כמה פעמים, ועוד לא הגענו לסוף.
נכון, ההתנהלות הבעייתית בפרויקט שפרץ את גבולות התקציב והזמן היו בעיקר בעיות ניהול, מרגע ש LM החליפה את ההנהלה ניקבעו יעדי זמן ותקציב חדשים ריאלים והדברים זורמים (היעד הקרוב הוא לספק לחיהא"א ולחיהי"א עד לסוף השנה 11 מטוסים לצרכי בדיקה של שלב ה SDD וניראה שהם עומדים בזה).

לגבי יכולות המטוס באמת שאין טעם להכנס לוויכוח מאחר והכל חסוי (כולל יכולת החמקנות שלו), כל ההשוואות האלה אליו הם לא יותר ממשחקי מחשב שנועדו להציג נתונים שניקבעו מראש ע"פ רצונו של מי שמציג אותם (מוזר, אבל זה אף פעם לא LM).

לדעתי F-22 היה פרויקט לא פחות שאפתני, אולי יותר. גם יש לי הרגשה שפרויקט ה-PAK FA יתקדם מהר יותר, ואולי יגיעה לקו הסיום יחד עם JSF
"פרויקט שאפתני" זה לא מילת גנאי, הכל תלוי כמה הוא ריאלי!
נכון, ה ATF היה פרויקט שאפתני שבסופו של דבר הוליד את מטוס הקרב הכי מתוחכם שטס כיום (F-22), כל השאר הרחק מאחוריו.
גם ה B-2 זה פרויקט שאפתני ולא חסרות דוגמאות אחרות.
פרויקט שאפתני לא מציאותי היה "מלחמת הכוכבים" וראה מה קרה לברה"מ בעקבותיו..

לגבי ה PAK FA פוטין מקשקש ומדבר שטויות כי זה התפקיד שלו, אבל בנימה יותר ריאלית כרגיל אתה אופטימי ואני סקפטי..
בקצב הרוסי מינימום 10 שנים במקרה הטוב שעלולים לגלוש להרבה יותר במקרה הפחות טוב


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-07-2010 בשעה 01:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 07-07-2010, 00:06
  MK82 MK82 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.08.07
הודעות: 368
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=MK82]אני דווקה חושב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
אולי התכוונת לדור 4.5 או 4+, כי מיג-29 למשל יש לסוריה ואיראן כבר הרבה זמן.


אם ישראל מעוניינת להישאר לפחות באותה רמה כמו המדינות הערביות באזור, אז צריך כבר להתחיל להכניס מטוסים חדשים יותר (כלומר דור 5 או 4.5) לשירות.


החידוש של F-35 לא מסתיים בחמקנות.


F-22 יתן קפיצה איכותית ביכולות של חיל האוויר, F-15 - רק כמותית.


ניראה לי שיש לך בילבול לגבי הדורות של מטוסי הקרב. המטוסים שבשירות חיל האוויר שייכים לדור 4.


צודק בהחלט !
הכן התבלבלתי בין הדורות, הכוונה הייתה כמובן ש F22 הוא מטוס דור 5
ולישראל כרגע יש מטוסים דור 4 כאשר ה- F15 Golden eagle אמור להיות דור 4.5 .

וכרגע לרוב מדינות האוייב יש מטוסים מדור 3 ומעט מדור 4 .

נכון שיש ל-F35 יתרונות מעבר לחמקנות, רק השאלה שצריכה להיות היא
האם הצד השני ישחק במשחק הזה...
ולמה אני מתכוון ? הם פשוט יזנחו את שדה הקרב האווירי ויפתחו תורות לחימה
שבה ההיתרון האיכותי לא יבוא לביטוי. כמו בערך מה שקורה בתחום השירון.
מה שיקרה זה שנישאר עם מטוסים נוצצים שיודעים לעשות הרבה אבל לא בהכרחה
מה שאנחנו צריכים.

אותו עניין גם לגבי ה-F22 נכון שהוא קפיצת מדרגה איכותית אבל האם אנחנו צריכים
משהו כל כך מתקדם ? אולי דווקה אנחנו כן צריכים יותר כמות של מטוסים ?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 07-07-2010, 00:31
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי MK82 שמתחילה ב "[QUOTE=Centurion]אולי התכוונת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MK82
נכון שיש ל-F35 יתרונות מעבר לחמקנות, רק השאלה שצריכה להיות היא
האם הצד השני ישחק במשחק הזה...
ולמה אני מתכוון ? הם פשוט יזנחו את שדה הקרב האווירי ויפתחו תורות לחימה
שבה ההיתרון האיכותי לא יבוא לביטוי. כמו בערך מה שקורה בתחום השירון.
מה שיקרה זה שנישאר עם מטוסים נוצצים שיודעים לעשות הרבה אבל לא בהכרחה
מה שאנחנו צריכים.

אותו עניין גם לגבי ה-F22 נכון שהוא קפיצת מדרגה איכותית אבל האם אנחנו צריכים
משהו כל כך מתקדם ? אולי דווקה אנחנו כן צריכים יותר כמות של מטוסים ?

ניראה לי שזאת כבר שאלה של תכנון אסטרטגי לטווח ארוך, ואני לא ממש מבין בדברים האלה. לי אישית לא ניראה שיש תחליף למטוסי השגת עליונות אווירית מתקדמים לפחות בכמה העשורים הקרובים.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 12-07-2010, 00:46
  johnson11 johnson11 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.09.09
הודעות: 894
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי newday שמתחילה ב "לפי הפרסומים השונים בתקשורת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי newday
לפי הפרסומים השונים בתקשורת וגם ממידע שהוזכר כאן בפורום, הראפטור אכן יקר יותר מה-35 אבל ממש לא בצורה אסטרונומית, בטח לא בהתחשב במחירים המשוערים שצויינו לגבי העלות הסופית של ה-35 לאחר כל העדכונים השינויים וההתאמות שישראל דורשת.

אני לא חושב שיש אפילו צל של ספק שאם הממשל היה מאשר, ישראל הייתה מצטיידת בטייסת אחת לפחות של ראפטורים. אבל יש לי הרגשה שאישור כזה יתקל רק אחרי החלפת ממשל/מלחמה עם תוצאות דרמאטיות/הסכם שלום רציני.

אם הם לא מוכרים למדינות אחרות, לא ימכרו לנו. ונ.ב בשביל מה צריך את ה-F-22? נגד חיל האוויר הסורי?..ה-F-35 זה מספיק ואפילו מעל למספיק מול האיומים באזור הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #90  
ישן 10-07-2010, 10:50
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
חיהא"א האמריקאי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

החל בשדרוג מערכות הרפטורים הותיקים שלו על מנת להביאם לרמת הרפטורים החדשים.
אולם נכון לעכשיו, בבת עינו של הפנטגון הוא ה F-35 ולשם הולך תקציב נכבד, לכן משיקולי תקציב לא כל הרפטורים יזכו לכל השידרוגים (בהתאם מוצעות 3 חב' שידרוג).
הרפטורים מהבלוקים המוקדמים (עד 20) זקוקים לשידרוגי חומרה ותוכנה, הרפטורים מבלוק 30, זקוקים בעיקר לשידרוגי תוכנה.

חיהא"א מפעיל את מטוסי הבלוקים המוקדמים בעיקר בטייסות ניסוי והערכה בבסיסים נליס ואדוארדס.
לאחרונה טייסת 154 מבסיס Hickam בהוואי החלה לקלוט רפטורים וזה אומר טייסת רפטורים קבועה גם בצד הזה של העולם [כתבה כאן]

בין היתר, השידרוגים כוללים:
- הוספת יכולת SAR למכ"מ AN/APG-77 של המטוס
- הגדלת יכולות ה DATA LINK של המטוס לתקשורת דיגיטלית בין כל מטוסי הדור החמישי (B-2, F-35) ותקשורת עם מטוסי הדור הרביעי (F-18,15,16) ע"י התקנת מערכת MADL של ה F-35 במסגרת חבילת שידרוג 3.2
- חליפת ל"א חדשה
- התאמת אמל"ח חדש ומודרני הכולל: טילי AIM-9X, AIM-120D ופצצות SDB

עוד מידע על השידרוג ניתן לקרוא כאן

תוכנית השידרוג (נכונה לשנת 2009)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 10-07-2010 בשעה 11:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #93  
ישן 08-11-2010, 18:32
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
נותרה עוד שנה אחת בלבד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

לפעילות קו הייצור של הרפטור, בנובמבר 2011 מפעל LM בג'ורג'יה אמור להוציא את הרפטור האחרון.
ב 26.10.10 הרפטור ה 168 (מס 4168) נמסר לחיהא"א ועזב את המפעל בדרכו בסיס לנגלי בוירג'ניה.

ב LM מתכננים להסב את קו הייצור של הרפטור לטובת ה F-35 בתחילת 2012 לערך ולהמנע ככל שניתן מפיטורי עובדים, ציוד הייצור המיוחד של המטוס יאוחסן ויישמר ע"י חיהא"א, בואינג ו LM לצורך שידרוגים עתידיים ו\או פתיחת הקו מחדש אם וכאשר יחליט על כך הממשל האמריקאי.

ברוח הפיתוח של ה F-35 עתיר החיישנים, ב LM בודקים התאמת חיישנים שונים של ה F-35 לרפטור והתקנת מערכת ה DATA LINK המשותפת למטוסים החמקניים של חיהא"א (MADL) באחד השידרוגים הבאים של הרפטור.
בשבוע האחרון התפרסמו מספר ידיעות על כך שחיהא"א דוחק ביצרני המטוסים להתחיל לבחון רעיונות למטוס מאוייש שיחליף את הרפטור בעוד כ 20 שנה לפחות.

ברבעון האחרון (03/2010) של היורופייטר טייפון התפרסמה כתבה המנגחת את הרפטור לעומת הטייפון...

סרטון חדש המראה כמעט איבוד שליטה במהלך טיסת ניסוי של רפטור


בסיס נליס בקיץ האחרון: תמונה קבוצתית של רפטורים המייצגים את כל בסיסי חיהא"א המפעילים את המטוס
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-11-2010 בשעה 18:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #95  
ישן 09-11-2010, 08:48
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי eagledriver שמתחילה ב "תודה רבה Fang"

אני מאוד אוהב את העידכונים שלך.
תודה רבה

זו פעם ראשונה שאני קורא על ניסיון לבחון מטוס קרב מאוייש לעידן שאחרי האף 35, שקיבל מזמן את התואר "מטוס הקרב המאוייש האחרון". מה לדעתך הסיבה לכך, בשלות טכנולוגית נמוכה (מה עם האיקס 47?) או שפשוט אין תחליף לטייס במטוס יירוט לעליונות למרות כל מגבלותיו הפיזיולוגיים?
זו אכן שאלה מתבקשת והתשובות עליה די לוטות בערפל.
אם נבחן את העובדות ניראה שזה בעצם צעד (חיהא"א באופן עצמאי ניגש ליצרניות ומבקש מהן רעיונות למטוס הקרב המאוייש הבא) די מוזר (אני מוכרח לציין שזו דעתי הפרטית בלבד):
- ממתי זרועות ביטחון עושות דברים כאלה? בדרך כלל זה הפוך, יש DARPA ויש צוותי גיבוש תפיסה (אמנם יש בהם גם נציגים של היצרניות), יש שיטה מסודרת וותיקה - כשאחת מזרועות הביטחון מעוניינת במערכת נשק חדש היא מגבשת תפיסה משלה עם קריטריונים, הפנטגון מוציא מכרז והיצרניות ניגשות אליו ע"פ הלו"ז שנקבע, המנצחת מתחילה בייצור ע"פ שלבים קבועים מראש (SDD, LRIP, Productions).
- למה את הרפטור? זו מערכת נשק הכי מתוחכמת שלהם שכעת נימצאת לפני תחילת שידרוגים, ביטלו בשבילו פרויקטים רבים וטובים אחרים, קו היייצור שלו נימצא באופטימום (מייצרים יותר מהתוכנית), מטוס דור 5 המבצעי היחיד בעולם שמחליף בהדרגה מטוסי דור 4, צפי לשירות של לפחות כמה עשורים.
הרי ה F-15/F-16 מטוסי דור 4/4.5 בני למעלה מ 30 שנה ועוד היד נטויה, ע"פ כל הגיון הם הבאים בתור אבל אצלם רואים תהליך ייעול - הוצאה מהשירות של הלא עדכניים ומצד שני המשך פיתוח, שידרוג וייצור של העדכניים עם צפי שירות של לפחות עוד 15 שנה.

מלבד הממשל האמריקאי אין הרבה שרוצים לסגור את קו הייצור של הרפטור ובעיקר הצרכן היחיד שלו - חיהא"א!
אולי זה סוג של תרגיל שיאותת לממשל שכל פרויקט חדש אחר יעלה הרבה מאד כסף לעומת ביטול הההחלטה להפסקת ייצור המטוס + שידרוגים ברוח הטכנולוגיה העכשווית.

בנוסף:
- הפרויקטים למקל"ט (מטוס קרב ללא טייס) בסגנון UCAS/UCAV למיניהם די מדשדשים, התפיסה והחזון קיימים וגם הפתרונות הטכנולוגיים, אבל התהליך לגבש את הכל למערכת נשק מבצעית איטי ולא קל (X-47C עדיין לא טס) ויש המאשימים את פיתוח מטוסי דור 5 (F-22,F-35) בדשדוש הזה (מאמר מעניין על כך כאן).
מקל"טים טובים יותר ממאויישים? תלוי את מי שואלים, מדענים שדוחפים כל הזמן להישגים חדשים אומרים שכן, טייסים שלא מאמינים שרובוטים מסוגלים להחליף אותם בשדה הקרב (situation awareness וכו') וחרדים למקור פרנסתם אומרים שלא (ראיון עם 3 טייסי קרב של חיהא"א בנושא כאן).
- סגירת קו הייצור של הרפטור תביא לפיטורי עובדים בבואינג, LM, P&W, חיהא"א ועוד נותני שירותים רבים בסוף 2011 ותחילת 2012 - אף אחד לא רוצה בזה, זה רע לכלכלה וזה רע לבחירות (2012 שנת בחירות), יש לי תחושה שעוד נשמע על זה..

דבר אחד בטוח, זו הולכת להיות שנה מכרעת בעתידו של הרפטור וכדברי הפתגם It's not over until it's over

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #102  
ישן 06-03-2011, 11:28
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

בחודש פברואר המטוס ה 174 נימסר לחיהא"א, נותרו עוד 13 מטוסים לייצור ומסירה (חלקם כבר יצאו מקו הייצור) עד להשבתת קו הייצור בעוד כשנה, המטוסים נימסרים בקצב של אחד בחודש.
קראתי באתר נחשב (אינני מוצא את הקישור כעת) שחיהא"א כניראה יקבל 3 מטוסים נוספים במקום אלה שאבדו בתאונות מהשנים 2004,2009,2010.
בחודש פברואר החלה הרכבת המטוס האחרון שירד מפס הייצור בנובמבר 2011 ויימסר לחיהא"א באפריל 2012 (עדכון בקובץ PDF כאן)

כתבה מעניינת בנושא שיצאה בעקבות מאמר ב WSJ (למאמר המלא צריך להירשם ולשלם) על נחיצות החייאת קו הייצור של הרפטור.

חיהא"א מתכוון להפיץ מכרז על תוכנית השבחת הרפטורים בגלל צפי מחיר ההשבחה (כ 16 מיליארד דולר), ואולי זה עוד אמצעי לחץ על ממשל אובמה לבטל את גזר הדין של הרפטורים...

קוריוז קטן - הצוות האירובטי של חיהא"א מתכוון לבצע בספטמבר הקרוב בעיר רינו הופעה בה ישולב גם רפטור יחד עם מטוסי ה F-16 החדשים שלהם (כניראה ב Air Race)

27.01.2011 מפעל LM במרייטה: רפטור 173 בדרכו לטייסת 27 בבסיס לנגלי
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-03-2011 בשעה 19:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #108  
ישן 26-09-2011, 16:01
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 107 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "כן ניראה כך, בדגם המבצעי יש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
שים לב למסילות השיגור, ניראה כאילו המסילה התחתונה נעה ע"ג המסילה הקבועה לכנף קדימה/אחורה.

המ... למה זה טוב?

לי זה נראה כמו התצורה התקנית ל-F-15E של SUU-59/A עם שני LAU-128/A על הפיילון הבלתי מוכר לי של ה"רפטור". ראה למשל כאן. התקנה כזאת נובעת אולי ממיקום שונה של ציר האיזון ב-F-15 ו-F-22.

ציטוט:
המטוס מצוייד באנטנות בשפיץ הקונוס, כניראה בשביל הניסויי מה שגורם לי לחשוב שמדובר כאן ב JAIM-120 (טיל ללא מנוע אבל עם מערכות טלמטריה) ולא ב CATM-120 (טיל אנרטי ללא מנוע, רש"ק ורב"ת)

אתה בטוח שזה לא צינור פיטו רגיל? ראה כאן למשל: https://upload.wikimedia.org/wikipe.../f/f1/YF-22.jpg
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #118  
ישן 14-12-2011, 07:39
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

13.12.2011 יום היסטורי - כל מי שלקח חלק בייצור הרפטורים מטעם לוקהיד מרטין, בואינג, P&W וחיהא"א קיבל מתנה עצובה לקריסמס, הרפטור שנשא את המספר AF10-4195 שירד אתמול מפס הייצור במפעל ההרכבה של לוקהיד מרטין במרייטה הוא הרפטור האחרון.
כתבה

המטוס הועבר לבדיקות טרום טיסה, שקילה, ציפוי בחומר בולע קרינה מיוחד, טיסת ניסוי ומסירה לכנף 3 בבסיס אלמנדורף באלסקה באפריל 2012 לערך.
סה"כ יוצרו 195 מטוסים כולל אבות טיפוס, מטוסי ניסוי, מטוסים מבצעיים וגם מספר חליפיים במקום כאלה שאבדו/הושבתו.

טקס פרידה במפעל (צילום: רויטרס)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עוד תמונה ברזולוציה טובה יותר (צילום: לוקהיד מרטין)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לוקהיד גם מרטין הפיקה סרטון פרידה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 14-12-2011 בשעה 09:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #119  
ישן 14-12-2011, 22:10
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.04.08
הודעות: 6,949
ה-F-22 האחרון עוזב את מפעל ההרכבה של לוקהייד.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

Time marches on for the F-22

By Philip Ewing Tuesday, December 13th, 2011 11:51 am

אחרי 14 שנה הרפטור האחרון עוזב את מהמפעל של לוקהייד. זהו הרפטור מס' 187 שיוצר במפעל וזהו אחוז קטן מהתכנון המקורי של 750 מטוס. למרות שנגמרו ההזמנות חא"א מתכונן להשאיר מספר מכונות שקריטיות לייצור המטוס במצב עבודה במידה ויצטרכו לחזור ולבנות מטוסים נוספים.
וכמה מילים לגבי מה עלול לקרות אם ה-F-22 יכנס לקרבות באזור של מיצרי טיאוון עם ח"א הסיני.


Think back to September’s discussion about America’s industrial ‘surge’ weakness, when Barry Watts and Todd Harrison of the Center for Strategic and Budgetary Assessments quoted a bleak scenario for the Air Force: The big balloon has gone up and it’s “Twelve O’clock High” over the Taiwan Strait. American F-22s do all right against as many Chinese tactical fighters as possible, but there are so many of them they overwhelm and eliminate the Raptors’ tanker and AWACS support. So, F-22s crash not because of enemy action but because they run out of fuel on the way back to their base at Guam.


Nightmares like these are one reason F-22 advocates have been saying all along it was a bad idea to truncate production — if China can get these kinds of free kills with Su-27s or Su-30s just think what the J-20 might be able to do. That means the Air Force needs more, ever more F-22s, they say, to add a quantitative edge to the qualitative one the Raptor already has. It didn’t happen, but maintaining some of Lockheed’s tools may mean it could be theoretically possible to replace an F-22 — even though it would be neither cheap nor easy.
קישור לכתבה:
http://www.dodbuzz.com/2011/12/13/t...n-for-the-f-22/

ווידיאו של המטוס האחרון:
UPDATE: Here’s

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. about its very last F-22 Raptor.

ווידיאו מדהים של הרפטור בהמראה:



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #125  
ישן 02-01-2012, 21:04
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 124 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אז כמה רפטורים בעצם יש?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
המספר המקובל הוא 187, שגם הוא נמוך בהרבה מדרישות חהא"א.

בדיון בנושא אחר בבלוג ARES טוען בלי סויטמן שלמעשה יש הרבה פחות:

36 מטוסי ניסוי ואימון (בלוק 20)
63 מטוסי בלוק 30- חומרה חלקית המונעת כרגע שדרוג לרמת ביצועים מלאה. למשל, לא מתוקצבת אפשרות לתוספת נשיאת AIM-9X, AIM-120D
87 מטוסי בלוק 35 - יכולות מלאות

כלומר- יש רק 150 רפטורים מבצעיים, ורק 87 עם יכולות מלאות. בהתחשב במיליארדים שהפרויקט עלה, זה מדהים.
הנתונים הופיעו כבר בקישורים ש- FANG הביא, אך מצאתי לנכון להביאם באופן ישיר.


השידרוגים כבר החלו, בשנה שעברה פורסמה תוכנית FREDI לשידרוג יכולות המטוס, הקונגרס הקציב 16 מיליארד דולר למשך 10 שנים ובמספר מכרזים.
בנובמבר האחרון לוקהיד מרטין הודיעה שהיא תקבל מימון שידרוג של כ 7.4 מיליארד דולר לחבילת Increment 3.1 ל 150 מטוסים לביצוע מיידי, החבילה כוללת הוספת:
- יכולת SAR למכ"מ APG-77
- יכולת נשיאת פצצות SDB (בעצם טכנית הוא מסוגל לשאת 8 פצצות אבל הוא צריך את הממשק למכ"מ שיאפשר רכישת מספר מטרות בו זמנית)
- יכולת לוחמה/תקיפה אלקטרונית (ECM/EA).

ע"פ הפירסומים במהלך השנה (2012) יהיה עוד מכרז של 8 מיליארד דולר על חבילת השידרוג Increment 3.2 לביצוע עד 2015 לכל צי המטוסים אשר תכלול את המרכיבים:
- שיפור יכולות פצצות ה SDB
- יכולת נשיאת טילי א"א AIM-9X ו AIM-120D
- מערכת התראה מפני התנגשות בקרקע (לתקיפות בגובה נמוך)
- מערכת התקשורת MADL שך ה F-35

בין לבין יש שידרוגים זמניים של יכולת המטוס לתקשר עם אלמנטים אחרים (על זה הלינו במהלך המבצע בלוב) ועוד כמה דברים קטנים.

המטרה היא שבסוף התוכנית כל 187 המטוסים יהיו ברמה שווה.
חלק מהמימון של שידרוגים יבוא מהשבתת מטוסי דור 4.

לעניות דעתי הפנטגון שומר על המטוס הזה בכפפות משי, יש לו כניראה סודות שלא מין העולם הזה.
כמה דברים תמוהים ומחשידים בהתנהלות עם המטוס הזה:
- לא שילבו אותו במערכה בלוב (לא רצו לחשוף אותו אז סיפקו מין תירוץ לעניים בשביל לצאת מהעניין?)
- איסור ייצוא (לא קונה את הקטע שזה בגלל החמקנות, ה F-35 חמקן ומשווק כמעט לכל דורש)
- הפסקת הייצור (השקיעו כל כך הרבה כסף ובסוף קיצצו את הכמות כמעט לרבע, לולא איסור ייצוא יכלו למכור אותו ולהחזיר לפחות חלק מההשקעה)
- המטוס הזה לרוב מתאמן רק עם מטוסים אמריקאים (היו סיפורים שהתאמן עם האירופאים אבל עם יכולות מופחתות ולא כחמקן)

מאידך, התקשורת נהנית להציג אותו כיקר מאד וכברווז צולע, כל האירועים האחרונים שניקשרו בשמו (תקלות, מגבלות ותאונות רק הוסיפו שמן למדורה).

לסיום קוריוז קטן מהשבוע - פורסם שבית כונס האוויר סבל מסדקים תקופתיים, יש פרוצדורה של תיקונים שאם היא לא מצליחה אז מחליפים את החלק הזה בעלות של 362,000 דולר.
בחיהא"א מצאו פתרון מסיליקון בעלות של 35 דולר שיחסוך כ 20 מיליון דולר לאורך חיי צי המטוסים..
כתבה

שתלי הסיליקון של הרפטור
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #126  
ישן 02-01-2012, 22:37
  edge540 edge540 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 150
אכן המטוס הזה הרבה יותר מהנראה לעין
בתגובה להודעה מספר 125 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[QUOTE=קרן-אור]המספר המקובל..."

אזכיר את המקרה של הטייס DOZER (כינוי) שהיה טייס רפטור עוד מתוכנית הניסוי (FSD) עד שהוצב כמפקד טייסת באלסקה (FS 90).
אותו טייס מהולל (ואגב הוא טייס קרב ותיק שגם הפיל מיג 29 אחד או שניים ב F-16 במלחמה בקוסובו),
איש מאד נחמד, מאד צנוע יחסית לכל הטווסים, שמסתובבים שם בחוץ. ובכן אותו איש איבד את כל הקידום ולמעשה את עבודתו, מהסיבה שהוא פיטפט יותר מידי על יכולות המטוס (כל זאת מתוך אמונה מאד חזקה ביכולות המטוס - הוא היה מאד "פטריוטי" למטוס - וניסה בעצם לספר לאנשים בגבולות ב"מ עד כמה המטוס נהדר ואסור להפסיק את הייצור שלו במספרים כל כך נמוכים) וברוב התלהבות בטעות עבר כמה עברות של ב"מ והתפטר מתפקידו, משום שראה בעצמו (בעיקר כמפקד טייסת) דוגמא לסובבים בתחום.

הסיבה שהזכרתי את המקרה הנ"ל היא כי אותו טייס נתן קצת הצצה ליכולות ה"מטורפות" של המטוס בהשווה לכל מטוס ידוע כיום (אגב לא רק הוא חטא בזאת, גם Paul Metz טייס הניסוי המקורי של ה YF-23 שעבר אחרי ההפסד ליהיות טייס ניסוי של ה F-22, נתן הצצה ליכולות מאד יוצאות דופן של המטוס).

יכולות המטוס כמו הביצועים שלו (גובה מהירות שיוט ותאוצה) והתמרון שלו, הרבה יותר גבוהות ממה שפורסם והודגם בפני קהל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #127  
ישן 30-01-2012, 14:45
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
מידע נוסף בפרק על ה F-22 בסדרה MODERN MARVELS בערוץ ההיסטוריה
בתגובה להודעה מספר 126 שנכתבה על ידי edge540 שמתחילה ב "אכן המטוס הזה הרבה יותר מהנראה לעין"

פרק מעניין מאד המספר על הפרויקט מראשיתו כולל העיצובים המוזרים של 7 היצרנים שניגשו לתחרות, ה DEMVAL מול ה YF-23 והסיבות להעדפת ה YF-22, הכניסה לייצור ולשירות, וידאו של תאונת הריסוק של אחד מאבות הטיפוס וראיונות עם טייסי הניסוי (כולל פול מץ שהוזכר כאן) וטייסים של חהא"א (ובהם האישה הראשונה), כולל הסברים על קרבות אוויר ה MOCKUP שהציבו F-22 בודד מול רביעיית מטוסי F-16 ואחרי זה F-22 אחד מול חמישית מטוסי F-15, כאשר כל עשרת המטוסים מוטסים בידי טייסי הרפטור המנוסים ביותר. לדברי טייס הרפטור המתרגל (מפקד הכנף דאז) הוא הצליח להפיל את כל המטוסים האחרים בקלות, מבלי אפילו הבחינו בו.



לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #130  
ישן 26-03-2012, 18:01
  auto de fe auto de fe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.05.11
הודעות: 331
USAF fields first upgraded F-22 Raptors
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

ציטוט:
The unit's flagship, tail number 4115, is the first aircraft to be equipped with the modifications, which add a synthetic aperture radar (SAR) capability, electronic attack, better geo-location capabilities to find enemy radars, and the ability to carry eight 113kg (250lb) GBU-39 small diameter bombs (SDB).

ציטוט:
The Increment 3.1 upgrade allows a pilot manually to designate two ground targets at a time using two weapons each, according to Lockheed, enabling an F-22 to hit four separate targets with its eight weapons. By contrast, the USAF's previous Increment 2 configuration enabled each aircraft to strike two fixed targets using its two 454kg Joint Direct Attack Munition satellite-corrected, inertially guided bombs.

ציטוט:
The Northrop Grumman APG-77 radar's SAR mode creates black and white photo-quality images of the Earth's surface, allowing pilots to pick their own targets, while the new electronic attack capability allows the F-22 to jam enemy radars using the sensor.

flightglobal.com

תקנו אותי עם אני טועה אבל בעצם כאן כתוב שרק עכשיו ראפטור מתחיל לקבל יכולת תקיפה קרקעית באופן עצמאי?

נערך לאחרונה ע"י auto de fe בתאריך 26-03-2012 בשעה 18:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #132  
ישן 07-08-2012, 19:31
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

בחודש מרץ האחרון חיהא"א החל לקבל את הרפטורים המשודרגים בחבילת Increment 3.1.
הראשון שהתקבל היה המטוס 4115 אשר חזר משודרג אל טייסת 525 בבסיס אלמנדורף באלסקה.
תהליך שדרוג כל הרפטורים אמור להמשך לפחות עד סוף 2013.
חזרה מהירה על מפרט השדרוג:
- יכולת SAR למכ"מ ה APG-77
- יכולת ל"א משודרת
- יכולת איתור מטרות קורנות משודרגת
- יכולת תקיפה עם 8 פצצות SDB, הטייס יכול לבחור 2 מטרות ידנית ולתקוף אותן בו זמנית עם פצצה אחת או שתיים כל אחת לבחירתו.

(יכולת התקיפה הקודמת של הרפטור היתה רק עם 2 פצצות JDAM, גם כן שתי מטרות בו זמנית)

כעת מתכוננים לחבילת השדרוג Increment 3.2, אשר מסיבות תקציב תתפרס על פני שלושה תת שלבים. שלב ראשון ב 2014, שלב שני ב 2017, שלב שלישי לא פורסם, ותכלול את המרכיבים הבאים:
- יכולת שיגור טילי א"א AIM-9X ו AIM-120D המצריכים שימוש בקסדת JHMCS
- יכולת תקיפת 8 מטרות בו זמנית עם 8 פצצות SDB
- מערכת מניעת התנגשות בקרקע
- המשך שידרוג חליפת הל"א (הגנה האלקטרונית 360 מעלות, שיבוש אותות)

יש גם תוכנית לחבילת Increment 3.3 אשר תכלול מכ"מ AESA בצידי המטוס על מנת לספק מבט 360 מעלות, לביצוע אחרי 2020.

העבודות על התאמת טילי ה 9X לתאים הפנימיים החלו בטייסת הניסוי 411 בבסיס אדוארדס, בוצעו ניסויי קרקע ובחודש מאי האחרון נורה הטיל הראשון בהצלחה.
הטיל 120D מבחינת מידות חיצוניות מתאים כמו ה 120C, הממשק שונה.

ב 30.07.12 רפטור 91-4006 (אחד מאבות הטיפוס) עמוס חיישנים, מצלמות וסימני מדידה ביצע ירי טיל 9X במהירות על קולית.
גם ניסוי זה נחל הצלחה (צילום: לוקהיד מרטין/חיהא"א)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-08-2012 בשעה 17:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #140  
ישן 23-08-2012, 19:36
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

לוקהיד מרטין העלו לאתר Code One סקירת Time Line בת שני חלקים (מלל +תמונות) על ההיסטוריה של הרפטור
עזרתי להם להמיר את זה לקבצי PDF (באתר F-16.net)
חלק ראשון (1981-1997) כאן
חלק שני (1997-2012) כאן

תמונות מעניינות מהסקירה

28.05.2002 - המטוס הרביעי של שלב הניסויים (EMD) במהלך ניסויי טמפרטורה קיצונית במעבדות מקינלי בבסיס אגלין
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

01.01.2004 - חמקני חיהא"א מעל קליפורניה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

22.04.2004 - הניסוי הראשון בהשלכת בידונים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

23.09.2004 - ניסוי ראשון בשחרור כל נרות ההטעיה בבת אחת
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

08.06.2007 - רפטור מתצפת את המראת מעבורת החלל STS-117 כחלק ממבצע Noble eagle
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

17.08.2007 - עשרה רפטורים מטייסת 94 בבסיס לנגלי חוגגים יומולדת 90 לטייסת
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 23-08-2012 בשעה 23:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #143  
ישן 03-01-2013, 19:24
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
סיכום סוף שנה - ריכוז דו"חות על ה F-22 שהתפרסמו במהלך 2012
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

מדובר ב 4 דו"חות שונים, שיש בינהם גם חפיפה מסוימת כמובן, ליד כל אחד מהם האנקדוטות העיקריות.

דוח מצב לסוף שנת 2012, שימו לב שלמרות שכל המטוסים נמסרו ופס הייצור נסגר, עדיין נדרש תקציב גדול יחסית של חצי מיליארד לשנת 2013 – עדכוני 3.2B, מו"פ נוסף, התקנת גיבוי למערכת החמצן (בעקבות ועדת החקירה), תוספות ציוד הנדרש למרכזים הלוגיסטים וטייסות התחזוקה על מנת לתמוך ולתחזק את צי המטוסים

Air Force F-22 Fighter Program

http://www.fas.org/sgp/crs/weapons/RL31673.pdf

procurement funding for modification of in-service aircraft and $36.7 million to equip Air
Logistics Centers to perform F-22 maintenance. The Administration’s proposed FY2013 defense budget also requests a new start program, funded at $140.1 million in research and development, for the Increment 3.2B software, and $371.7 million in FY2013 research and development funding for F-22A Squadrons.

במאי נמסר המטוס ה 195 והאחרון לחהא"א. המספר הזה כולל 177 מטוסי ייצור סדירים, 16 מטוסי PRTV (אחד מהם חליפי במקום אחר שהתרסק) ו 2 מטוסי EMD (ומעבר לכך שני אבות הטיפוס מראשית שנות ה-90). זאת בהשוואה לתכנון מקורי לרכש 750 מטוסים בשיא המלחמה הקרה. כבר בדצמבר 2011 (אחרי שהמטוס האחרון ירד מפס הייצור) החלה לוקהיד-מרטין לקפל את פס הייצור, בצורה שתאפשר הקמתו מחדש בעתיד, כולל צילומי וידאו של כל שלבי הרכבת המטוס, במטרה להכשיר עובדים בצורה זריזה לו תידרש הפתיחה מחדש ביום מן הימים. בשיאו עסקו בפרויקט 5600 עובדי לוקהיד ברחבי ארה"ב, מתוכן 940 בפס הייצור במריאטה. נכון למועד פרסום הדו"ח מצבת העובדים קטנה לשליש ורוב עובדי פס הייצור צפויים לפיטורים. בראיית תעסוקתית רחבה יותר, הפרויקט העסיק ישירות 8800 משרות (כולל עובדי בואינג ופרט אנד וויטני שעסקו במנועים) ועוד כ 16200 משרות אצל קבלני משנה. לוקהיד מעריכה שמעבר ל 25K המשרות הללו (הפזורות על פני 44 מדינות בארה"ב) עסקו בפרויקט בעקיפין עוד כ 70K נפשות.

Production Shutdown
On May 3, 2012, Lockheed Martin delivered the 195th F-22 to the Air Force, completing the fleet.9 That final aircraft had come off the Lockheed Martin production line in Marietta, GA, on December 13, 2011.10 Following its assembly, Lockheed Martin had begun to store “a total of more than 30,000 jigs, fixtures and other ‘tooling’ used to build the plane” in order to “leave open an option to restart the premier plane’s production relatively cheaply.”11 Lockheed Martin had also documented the assembly process, including videotaping each step of assembly, in order to more quickly train workers to assemble F-22s in the event of a production line restart.12 About 5,600 Lockheed employees worked on the F-22 program at its peak in 2005, including 944 in Marietta. The current number is 1,650 companywide, 930 in Marietta....

Lockheed states that the F-22 program in 2009 supports a total of 8,800 direct jobs at Lockheed’s Marietta, GA, and Fort Worth, TX, locations, and at Boeing and Pratt & Whitney. Lockheed estimates, on the basis of purchase order receipts, that the F-22 program supports an additional 16,200 supplier-firm jobs in 44 states around the country. Lockheed combines these two figures to estimate that the F-22 supports a total of about 25,000 direct jobs. Using a multiplier of 2.8 to estimate jobs elsewhere in the economy that are indirectly supported by these 25,000 jobs, Lockheed estimates that an additional 70,000 jobs are indirectly supported by the F-22 program. Lockheed combines the figures of 25,000 and 70,000 to estimate that a total of 95,000 jobs are supported either directly or indirectly by the F-22 program.33 A map provided by Lockheed shows roughly 25,800 direct F-22-related jobs in 44 states. According to the map, states with more than 1,000 direct F-22-related jobs include California (6,532 jobs), Texas (3,526), Georgia (2,821), Connecticut (2,205), New Hampshire (2,197), Washington (1,491), and Florida (1,025). The map shows several states with a few hundred to several hundred direct F-22-related jobs each, and a number of states with fewer than 100 (in some cases fewer than 25) direct F-22-related jobs each. The map shows four states—North Dakota, South Dakota, West Virginia, and Wyoming—as having no direct F-22-related jobs in 2009. The map does not depict Alaska or Hawaii.34 The potential costs of restarting production (discussed in “Potential Production Restart” above) may significantly change the economic argument for procuring more F-22s, were the United States to bear all of the restart costs. If production is restarted (e.g., to provide F-22s to a foreign buyer), the United States might be able to acquire additional F-22s more economically than were it to restart production solely to increase the U.S. F-22 fleet.

Planned Total Procurement Quantity
Since the submission to Congress in early 2005 of the FY2006 budget, DOD plans called for procuring a total of about 187 operational F-22s. The final figure of 195 includes
177 production aircraft, 15 Production Representative Test Vehicle (PRTV) aircraft, 1 replacement test aircraft, and 2 Engineering and Manufacturing Development (EMD) aircraft funded with research and development funding.35
The final figure of 177 production aircraft includes 4 F-22s whose procurement was included in the FY2009 supplemental appropriations act. The Air Force originally envisaged a production run of 750 F-22s. The figure was reduced to 648 in 1991. DOD’s 1993 Bottom-Up Review reduced the planned number of production F-22s to 438 (plus 4 pre-production versions, later reduced to 2), which was enough to support 4 F-22 fighter wings in a total Air Force force structure of 20 wings (13 active; 7 Reserve/National Guard). The 1997 Quadrennial Defense Review (QDR) reduced the planned number of
production F-22s to 339, which was enough to support three F-22 fighter wings in a 20-wing force structure (12 active; 8 Reserve/National Guard).

קיים ויכוח ער לגבי הצורך בפיתוח והוספת יכולת אויר קרקע לרפטור:
1. אלטרנטיבות הגיוניות יותר – מטוסי LEGACY, כטב"מים וכניסתו הצפויה של ה F-35 לשירות לקראת סוף העשור.
2. מערכות המטוס הגיעו סוף סוף לרמת בשלות ויציבות והוספת רכיבי תוכנה וחומרה הנדרשים לאוויר-קרקע תפר זאת ותעלה ממון רב.
3. הוספת רכיבים קורנים תהפוך את המטוס לפחות חקמני ופגיע יותר

Skeptics could argue that upgrading the F-22’s air-to-ground and ISR capabilities is not critical in light of the substantial air-to-ground capability of the F-35, which is to be procured in large numbers, and the ISR capabilities of other existing or planned DOD systems, including unmanned aerial vehicles (UAVs). They could argue that resolving instability problems with the F-22’s advanced avionics has been a significant contributor to the program’s development cost, and that adding a new feature such as an air-to-ground radar or new communications capabilities could jeopardize the progress that has been made in the F-22’s avionics software. They could argue that controlling the F-22’s electronic emissions is a key component of making the aircraft elusive to enemy defenses, and that if the upgrades make the F-22 less stealthy, the benefits of these modifications might not be worth the risks.

מאמר אחר המשווה בין תכנית השדרוג של ה F-22 לתוכניות דומות לשדרוג מטוסי סדרת ה TEENS. חהא"א צופה השקעה של כמעט 10 מיליארד דולר (!!) לאורך העשור הקרוב בהמשך שדרוג צי ה F-22 (הקטן יחסית) עד לשלב INCREMENT 3.2 B האולטימטיבי הצפוי למבצעיות מלאה בכל הצי בסוף העשור הנוכחי. הסכום הנ"ל חריג משמעותית בהשוואה למטוסי ה TEEN ונובע בין היתר מהמורכבות בהטמעת שדרוגים בתוך מטוס עתיר טכנולוגיות, הנושא את רוב מערכותיו ואת חימושו פנימית ומתוך ראיה שאין לפגוע בחמקנות שלו ובאינטגרציה בין המערכות הפנימיות הרבות.

Comparison of F-22A and Legacy Fighter Modernization Programs
http://gao.gov/assets/600/590505.pdf

The Air Force expects to invest a total of $9.7 billion in F-22A modernization through 2023. The Air Force and Navy have modernized many of their fighter and attack aircraft over the past several decades. Given this historical experience and concerns about the mounting cost of F-22A modernization, GAO was asked to examine the history of the modernization programs of the F-15, F-16, and F/A-18, and compare those legacy programs with the F-22A modernization program.

The F-22A program is developing and retrofitting new capabilities onto a complex stealth aircraft, which is costly—currently estimated at $9.7 billion total. Legacy modernization programs were less complex, and thus less costly, and incorporated mature technologies onto new production aircraft. Accurately identifying and comparing the total cost of each modernization program is difficult. Each of the programs, including the F-22A, initially managed and funded modernization as a continuation of its baseline program, so modernization costs and funding were not clearly identified in selected acquisition reports or budget documents.

שימו לב לביקורת (בדיעבד כמובן ממרום 20 שנה) לתפישה המונוליטית שעמדה מאחורי ה F-22 – קפיצת מדרגה עצומה בשלב אחד, במקום שלבי ביניים – הפך את תהליך הפיתוח למורכב ויקר בגלל דרישות מבצעיות גבוהות מאד

The Air Force did not expect any major shifts in the F-22A’s primary mission and thus did not plan for future modernization upgrades. From the outset, the Air Force’s F-22A development strategy was to pursue a quantum leap in capability in a single development program, referred to as a single-step approach, to develop and field a stealthy aircraft with advanced capabilities to replace its aging F-15C/D fleet and perform air superiority missions. The F-22A modernization program began in reaction to a significant change in the aircraft’s primary mission. In contrast, the legacy programs we reviewed established modernization requirements that focused on using mature technologies to upgrade the capabilities of their respective aircraft to better perform the missions for which they had been initially developed.

תכנית השדרוג ל F-22 מקורו בשינוי בדרישות המטוס שיזם חהא"א ב 2003 כך שיוכל לבצע גם אוויר-קרקע (חהא"א חשש מצמצום משמעותי נוסף בפרויקט ורצה להראות שהמטוס ורסטילי יותר). מאחר ודרישות אלו לא היו חלק מאפיון המקורי של המטוס (שכזכור במועד ההחלטה הנ"ל היה כבר אחרי עשור של פיתוח ושנתיים בלבד לפני מבצוע המטוס), האופי האינטגרטיבי של מערכות המטוס, העובדה שמדובר במטוסים פעילים בטייסות ומאחר ויש צורך למזער את הפגיעה של המערכות החדשות שיתווספו במהלך השדרוג ביכולותיו החמקניות של המטוס, הפך תהליך השדרוג לארוך, מורכב ומרובה סיכונים מאין כמוהו – מ 2003 ועד מועד כתיבת הדו"ח ב 2012 עלויות הפרויקט הוכפלו ולוחות הזמנים לכניסת רמה 3.2 B האולטימטיבית זלגו כבר ב 7 שנים תמימות מ 2010 לאזור 2017, כאשר שדרוג כל המטוסים המיועדים יסתיים רק ב 2020.

F-22A modernization was initiated in 2003, in response to new requirements for the aircraft to perform ground attack missions in addition to the air supremacy missions it had originally been designed for. Given the magnitude of this shift in mission, and because the original development program had not anticipated the need for such a change, critical information about requirements, technical scope, schedule, and funding was not available at the time modernization began. As a result, the initial cost and schedule estimates for the overall modernization program were not fully informed—that is, they were not knowledge based—and have since changed significantly, with costs doubling and schedule slipping by more than 7 years.

It should also be noted that retrofitting upgrades onto stealth aircraft with fully integrated computer systems—referred to as fused or integrated avionics—like the F-22A is a riskier and more complex process than integrating new technologies into a conventional aircraft with separate and distinct computer systems and software for each subsystem—known as federated avionics—even if the technologies are mature

For the F-22A, that software will have to be fully integrated into the aircraft’s overall avionics system and tested thoroughly to determine its impact on all of the aircraft’s other systems, which is costly and time consuming. Office of the Secretary of Defense officials point out that the legacy systems also had to integrate and test new software to ensure that it would work properly, but because the avionics systems were federated that process did not take as long and was less costly. In addition, the legacy aircraft had greater freedom to place new technologies onto the exterior of the aircraft or make structural changes as needed.

Given the stealth and avionics complexities of the F-22A, it is likely that it will be more costly to modernize than the F-15, F-16, or F/A-18. F-22A contractor officials emphasize that these complexities translate into labor hours and ultimately costs that the legacy programs would not have incurred. The total cost of F-22A modernization—through Increment 3.2B—is currently estimated to be $9.7 billion. In addition, the majority of the F-22A modernization upgrades will be retrofitted onto fielded aircraft—a complex and costly undertaking—and by the time all of the required capabilities are fielded the amount of useful life remaining on the aircraft will likely be limited

תיאור שני תתי השלבים של INCREMENT 3.2

Increment 3.2 has been broken into two phases, referred to as Increments 3.2A and 3.2B, and is expected to deliver additional advanced global strike capabilities. The Air Force initially expected this phase to deliver the final installment of capabilities that would meet the full air-to-ground requirements. The related capabilities include enhanced weapons, improved communications, and self-protection upgrades. The program office originally expected to begin fielding these capabilities in 2010, but according to program officials, requirements and funding instability have caused the program schedule to slip by more than 7 years, and they do not currently known when the full capability will be achieved.

Increment 3.2A development began in November 2011 and is expected to update existing software to enhance Electronic Protection and Combat Identification capabilities. The first developmental test events for this increment are expected to start in late 2012 and be completed in late 2013. Operational testing is planned to conclude in early 2014 with fielding of Increment 3.2A planned to occur between 2014 and 2016. In December 2011, the Air Force received approval from OSD to begin the process of structuring Increment 3.2B as a new major defense acquisition program. The formal start of system development—Milestone B—on Increment 3.2B is planned for the first quarter of fiscal year 2013, with fielding to take place between 2017 and 2020. Key efforts in Increment 3.2B include integration of the AIM-9X and AIM-120D missiles and upgrading Geolocation and Electronic Protection subsystems.

לשם השוואה, פרטים על תוכנית השדרוג המקבילה של ה F-16

The Air Force received approval to start MSIP Stage III in June 1985. This stage introduced further advances in the F-16 fire-control radar and computer capacity, in addition to introducing night vision infrared navigation and targeting, global positioning system, and High-speed Antiradiation Missiles (HARM), among other changes in weapon, radar, and avionics systems. Stage III ultimately resulted in two new F-16C/D block configurations—Block 40/42 and Block 50/52—each with its own distinct mission focus. According to the RAND Corporation, the Air Force’s approach was a “development-and-integration approach” that was marked by “the continual introduction of pre-planned changes and updates.” During Stage III, the Air Force continued to monitor the technology market and work closely with technology developers to mature and integrate new capabilities into the aircraft while concurrently producing and fielding of Block 30/32 aircraft. The key focus of the Block 40/42 modifications was the incorporation of nighttime flying and targeting capability, primarily provided by the Low Altitude Navigation and Targeting Infrared for Night (LANTIRN) system, to support precision strike missions, which had been deferred from the Block 25 program. In contrast, the Block 50/52 modifications focused on fully integrating the HARM targeting system to provide the capability to suppress enemy air defenses. While the development programs for both LANTIRN and HARM were managed and funded as distinct acquisition efforts, the F-16 program office provided aircraft for flight testing. This collaborative approach, which had also been used during previous MSIP stages, allowed the technology programs to mature while also allowing the F-16 program to address integration and performance problems before investing in significant modifications. The Air Force procured a combined total of 913 Block 40/42 and 50/52 aircraft between fiscal years 1987 and 2001. The first Block 40/42 aircraft was funded for procurement in fiscal year 1987 and delivered to the Air Force in December 1988—less than 4 years after Stage III began. The first Block 50/52 was funded for procurement in fiscal year 1990 and delivered to the Air Force in October 1991, over 6 years after Stage III began.


עוד מחקר על תכנית השדרוג של ה F-22,
F-22A Modernization Program Faces Cost, Technical, and Sustainment Risks
http://www.gao.gov/assets/600/590593.pdf

The Air Force currently plans to spend about $11.7 billion to modernize and improve the reliability of the F-22A, the Air Force’s fifth generation air superiority fighter. About $9.7 billion will be spent on specific modernization increments and related support costs, and nearly $2 billion will be used to improve the reliability of the F-22A and make structural repairs. Originally designed to counter air threats posed by the former Soviet Union, the post-Cold War era spurred efforts to add new missions and capabilities to the F-22A, including improved air-to-air and robust air-to-ground attack and capabilities. In 2003, the Air Force established the F-22A modernization program to develop and insert new capabilities. The timing and scope of the modernization program has changed over time, costs have significantly increased, and fielding of some capabilities has been delayed. In this context, you asked us to evaluate cost, schedule, and performance outcomes and risks of the F-22A modernization program.1

שימו לב שבניגוד למחקר הקודם המדבר רק על שדרוג התוכנה והיכולות (בהיקף של כמעט 10 מיליארד דולר) פה מפורט גם על שדרוגים הנוגעים לאמינות המטוסים ותיקונים מבניים הנדרשים בהם בהיקף של 2 מיליארד דולר נוספים כך שהסכום הכולל אורך העשור הקרוב עומד על כמעט 12 מיליארד דולר. מדוע זה נדרש? כי ה F-22 התגלה בתור "מלכת מוסכים" הסובל מזמינות נמוכה, MTBF נמוך, שעות תחזוקה גבוהות מהצפוי פר שעת טיסה והכל מתורגם כמובן לעלויות תפעול גבוהות בהרבה מהצפוי.

In addition to these efforts, in 2006, the Air Force began a Reliability and Maintainability Maturation Program (RAMMP). Although the Air Force does not consider this part of the modernization program, it is integral to making the F-22A weapon system more available, reliable, and maintainable. Since the F-22A’s initial fielding in 2006, maintenance issues have prevented it from achieving reliability and availability requirements, and fleet operating and support (O&S) costs are much higher than projected earlier in the program. In addition to capability upgrades, the F-22A budget also funds efforts to address reliability and maintainability deficiencies that have increased support costs and have prevented the F-22A from meeting a key performance requirement. RAMMP is to develop and implement enhancements to increase aircraft availability, make maintenance faster and less costly, and reduce total life-cycle operating and support costs and cost per flying hour. While RAMMP is expected to reduce life-cycle costs over the long term, up-front investments to help realize future cost reductions have increased.

The program had planned to spend about $258 million between 2005 and 2011, but actual investments through 2011 were about $528 million. The total RAMMP funding requirement through the year 2023 is now estimated at almost $1.3 billion. When it started in 2006, a major goal of RAMMP was to improve F-22A reliability to meet its key performance requirement by the time the fleet reached maturity at 100,000 total flight hours. This performance indicator, known as mean time between maintenance (MTBM), required aircraft in the F-22A fleet to fly an average of 3 hours between maintenance events, excluding routine servicing and inspections.The program was not well-defined when it began in 2003, has had fluid scope and cost, and has been challenging from an oversight perspective as it was blended into the baseline F-22A program rather than being managed separately.

מידע נוסף על האיחור הצפוי במבצוע ה INCREMENT האחרון, שאמור לכלול שדרוג 143 מטוסים לרמת 3.2B והשארת 36 מטוסים ברמת 2 למטרות אימונים

When the F-22A modernization development program began, the Air Force expected to have all current planned capabilities integrated and fielding started by 2010. Now, the final increment is not expected to begin fielding until 2017, 7 years later than initially planned. Air Force officials stated that they underestimated the sheer magnitude of the modernization effort, both in the amount of time required to develop and integrate the capability, and costs to complete the modernization. According to program officials, contributing factors to delays include (1) additional requirements, (2) unexpected problems and delays during testing, and (3) research, development, testing, and evaluation funding fluctuations. Figure 2 compares the initial and latest schedules
According to Air Force officials, the program currently intends to upgrade 143 aircraft with the full complement of modernized capabilities by fiscal year 2020 and retain 36 aircraft with only Increment 2 capabilities to be used in training. Increment 3.1 is being fielded in fiscal years 2011 to 2016 and Increment 3.2A from fiscal years 2014 to 2016. Increment 3.2B, the last currently planned increment, is expected to field from fiscal years 2017 and 2020. Future capability enhancements are expected to follow the current modernization program, but have not been defined.

תשובת חהא"א – ניסיונות שונים להפחחת עלויות של שני שלבי INCREMENT 3.2 בין היתר באמצעות ביצוע בדיקות במעבדות הניסויים קרקעיות (הנמצאות בחצר לוקהיד-מרטין במרייטה) במקום ניסוי טיסה יקרים, ביצוע יותר ניסוים וניסויים מקיפים יותר במטרה לאתר כשלים ותקלות בשלבים מוקדמים יותר של תכנית השדרוג ועוד. מאידך האמצעים הללו מעוררים גם חששות בקרב אנשי ה GAO - למשל שרכיבים עדינים ויקרי ערך במעבדת הניסויים יכולים להיפגע בעת מסירתה לחהא"א והעברתה למרלו"ג שלו באוגדן, יוטה וכן שמומחים המלווים אותה יעזבו את התכנית בגלל חוסר רצון להעביר את מגוריהם לשם.

The Air Force is seeking ways to reduce the costs of Increments 3.2A and 3.2B by streamlining program activities. Officials want to make more use of developmental tests to also satisfy operational test requirements, allowing the program to identify errors for correction earlier and reducing overall costs by eliminating redundant tests. The program also intends to increase its use of F-22A ground laboratories to substitute for more expensive flight tests. The F-22A lab infrastructure is an extensive, distributed system of dedicated labs that integrate and certify flight software releases to the field and support F-22A modernization, production and sustainment activities. However, there are technical risks if lab tests do not fully replicate the performance of actual F-22A aircraft in intended environments. Officials are also expecting to save money by relocating the Raptor Avionics Integration Lab—a critical work site that stimulates sensors for targeting—from Marietta, Georgia, to Ogden Air Logistics Center, Utah by the summer of 2012. Program officials acknowledge there are some risks in this. For example, unique equipment could be damaged during the move and experienced lab staff could decide to leave the F-22A program rather than relocate.

סקירה כללית של תכנית ה F-22 שכתב סא"ל בחהא"א. כבר ב 1994 לפני כמעט 20 שנה סמוך לתחילת הפיתוח של ה F-22 התפרסם דו"ח גלוי של ה GAO שצפה כי 6 מתוך 7 מדינות האיום העיקריות על ארה"ב (השביעית הייתה סין) אינן צפויות לפתח ו/או לרכוש מטוסים שיאתגרו את העליונות האווירית של ה F-15 מבחינה איכותית או כמותית לפחות עד 2014 (קרי 20 שנה מיום כתיבת הדו"ח), בין היתר עקב העלויות הגבוהות הכרוכות ברכש ותפעול מטוסי כאלו. חהא"א התנגד לדו"ח (שסיכן את ספינת הדגל שלו) בטענה שה F-22 מהווה שדרוג משמעותי על ה F-15 ברוב תחומי הליבה הנדרשים ממטוס קרב ונדרש בכל מקרה מאחר ואלפי סימולציות הוכיחו את שמטוסי דור 4 יתקשו להשיג עליונות אווירית בפני מטוס הקרב הרוסי הבא (ה MFF , שלבסוף בוטל בטרם נכנס לייצור). צידוק נוסף (רלוונטית גם לנו...) ל F-22 (ועוד כמטוס קרקע-אוויר, משהו שבסופו של דבר לא היה אפילו חלק מהדרישה המקורית כפי שראינו בדו"חות הקודמים) הוא שטק"א מתקדמים דוגמת ה S-300 וה S-400 הופכים את האמ"טים לקטלניים מתמיד כלפי מטוסי דור 4.

מנגד, מגרעותיו של ה F-22 מגודרות כטווח קצר יחסית וצרכי תחזוקה גבוהים, בגלל מורכבות המטוס הפנימית והחיצונית (חומרי ה RAM) כאחד. הטווח הקצר יחסית (יותר מה F-16 אך הרבה פחות מה F-15, כך לטענת הדו"ח) מגביל גם את האפשרות להשתמש ב SUPER CRUISE. לטענת הדו"ח היכולת המוגבלת של ה F-22 לשאת מטענים חיצוניים בתצורת אוויר-קרקע והטווח הקצר (לצד העדר איום אווירי מנגד) היו הגורמים העיקריים לכך שהמטוס לא לקח חלק במלחמות באפגניסטן, בעירק ובלוב. טענה משמעותית נוספת היא שחהא"א "מישכן" את צי מטוסי ה LEGACY שלו למשך 20 שנה כמעט לטובת מימון פרויקטי ה F-22 וה F-35 – קרי מעט לשדרג מטוסים קיימים או לרכוש מטוסי LEGACY חדשים ועל כן גילם הממוצע של המטוסים הוא ניכר ומכאן תחלואות תחזוקה ומבנה רבות. כמו כן ה F-22 נרכש בסופו של דבר במספר קטן יחסית ועל כן ה F-15 ימשיך לשרת לצידו כמטוס עליונות אווירית למשך שנים רבים, ושוב בעלויות תחזוקה ניכרות למטוס ישן.

הצי לעומת זאת בחר במסלול פחות שאפתני של ה F-18E/F , שהוא שדרוג אבולוציוני ולא רבולוציוני של קודמו ואכן מצבו נראה "טוב יותר" – על כל מטוס F-22 אחד הצי רוכש כמעט 4 מטוסי F-18E/F ומעבר לכך מדובר במטוס ורסטילי בהרבה עם יכולות א"א, א"ק, תדלוק, סיור ול"א (גראולר) ושתי תצורות (חדמ"ש ודומ"ש). כמו כן התכנית עמדה (כמעט) ביעדי הזמן והעלות ובוודאי בהשוואה לפיגורים העצומים בתכנית ה F-22.

The F-22 Acquisition Program
Consequences for the US Air Force’s Fighter Fleet
http://www.airpower.au.af.mil/digit...012/F-Niemi.pdf

An unclassified version, along with public testimony, followed in early 1994.31 The report assessed the F-15 as superior to projected air threats in four of five performance categories (flight performance, radar, long-range missiles, short-range missiles, and range). Additionally, the report analyzed seven countries whose air forces represented potential threats to future air superiority missions. It concluded that (except for China) each of those air forces possessed between 188 and 460 fighter aircraft, far fewer than the number of US air superiority F-15s in service at that time. Furthermore none of them had more than a handful of advanced fighter aircraft with performance in the F-15’s class. Finally, the report predicted that high costs likely would prevent proliferation of these aircraft. In short the GAO recognized that the F-22 greatly improved air superiority
capabilities but contended that the F-15 could adequately meet air superiority requirements through at least 2014. The service aggressively countered the GAO report, arguing that it underestimated the threat while overestimating the F-15’s capabilities.
The Air Force’s own analysis projected that the F-15 was inferior to the future threat in “range” and “short-range missiles,” equal in “radar” and “long-range missiles,” and superior only in the “flight-performance” category. Ironically, today’s F-22 fails to deliver improved performance in those areas in which the Air Force assessed the F-15 as most deficient: range and short-range missiles.32 Nonetheless, the service reinforced
its F-22 argument with thousands of simulations modeling the F-15 against the Mnogofunksionalni Frontovoy Istrebitel (Multifunctional Frontline Fighter), a Soviet developmental project that never entered production. Scenarios pitted two F-15s against eight of these fighters, based on the BUR requirement to fight two major regional
conflicts simultaneously. According to Air Force models, the F-22 would establish air superiority in seven days while the F-15 needed 22–25 days—and only after experiencing 4.8 times the losses.33 In effect, the Air Force had defended the F-22 by using its own assumptions about future threats without addressing the GAO’s fundamental allegation—
the implausibility of the Air Force’s threat assumption. Further, the F-22 has demonstrated a capability to conduct air-to ground attack in high-threat environments where fourth-generation fighters simply cannot survive. Advanced surface-to-air-missile systems such as the Russian S-300 (North Atlantic Treaty Organization [NATO] designations SA-10 and SA-20) are the deciding factor in these environments. The S-300, similar to the American Patriot surface-to-air missile, has been operational since 1980. Although no Middle Eastern country currently possesses S-300s, Iran has expressed interest, and both China and Russia have fielded large numbers of them. This system can engage fourth-generation fighters at ranges exceeding 100 miles.55 A single S-300 battalion has the potential to render F-15Es, F-16s,and F/A-18s incapable of striking targets within a circle approximately 200 miles across. additionally, the follow-on S-400 (NATO designation SA-21) further improves maximum engagement range. Fortunately, F-22s can utilize their stealth to operate effectively well inside the
maximum engagement ranges of these systems.57

However, F-22 performance is not without shortcomings, the two most substantial of which include limited range and high maintenance requirements. The aircraft’s maximum range is slightly superior to that of the F-16 but significantly inferior to that of the F-15C, which it was designed to replace.58 This fact has three important consequences: operational missions need more air-to-air tanker support, the F-22 has a limited ability to deeply penetrate hostile airspace, and pilots cannot take full advantage of the F-22’s supercruise capability. The aircraft has also proven more difficult to maintain than originally anticipated. The Air Force acknowledged that the F-22’s “radar-absorbing metallic skin is the principal cause of its maintenance troubles, with unexpected
shortcomings.”59 The service needs to maintain these coatings continuously to ensure the combat readiness of F-22s, thereby significantly increasing the necessary maintenance manpower (and cost). Moreover, even traditional (non-stealth-related) maintenance rates proved initially higher with the F-22 compared to those of older fighters. However, rates have improved vastly as maintenance personnel have acquired more experience. For example, the mean time between maintenance amounted to .97 flight hours in 2004, but that for newer F-22s has recently increased to 3.22 flight hours.60. For example, the F-22 will never have the capability of an air-to-ground platform like the A-10, F-15E, F-16, or F/A-18 in low-threat environments. Those fighters employ a much wider variety of air-to-ground munitions, can more easily incorporate emerging technologies (e.g., new-generation targeting pods), generally have greater range and loiter time, and are less expensive to procure and operate. These factors, combined with the absence of any airborne threat in Afghanistan, Iraq (since 2003), and Libya, largely explain why the F-22 did not participate in those conflicts.

The F-22 acquisition program adversely affected recapitalization of the fighter fleet in two ways. First, 187 F-22s cannot recapitalize the entire air superiority F-15 fleet as originally planned; F-15Cs will need to remain in service for many years to supplement the F-22s.72 Second, and more significantly, the Air Force delayed multirole, close air support, and SEAD fighter recapitalization during the F-22 acquisition. As a consequence, today’s average age for Air Force fighters is twice the historical norms, and the service will not field significant numbers of new fighter aircraft for many years. Could the Air Force have avoided this predicament? It missed two key opportunities. First, the Air Force could have delayed the start of EMD, reassessed ATF requirements, and modified the F-22 design to broaden its capabilities. Second, it could have acquired additional fourth-generation aircraft to mitigate developmental risk with the F-35.

Continuing Fourth-Generation Procurement Only a handful of fourth-generation F-15Es and F-16s were delivered after 1992, serving primarily to keep production lines open for future foreign Sales. The Navy’s F/A-18E/F Super Hornet program ran concurrently with the F-22. Unlike the F-22, the F/A-18E/F was not designed to counter any specific threat. Rather, it addressed shortcomings of the original F/A-18, namely limited range and limited ability to carry unexpended ordnance back to the ship.88 This was a much less ambitious developmental program than the F-22, lacking stealth, supercruise, or thrust vectoring. Low developmental risk contributed to completion of the F/A-18E/F very nearly on time and on budget.89 As of 2008, the Navy’s total program cost amounted to $46.3 billion for 493 F/A-18E/Fs ($93.9 million per jet) while the Air Force’s total program cost came to $64.5 billion for 184 F-22s ($350.5 million per jet).90 In other words, the Navy
is buying 3.73 Super Hornets for the cost of a single F-22.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 03-01-2013 בשעה 19:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #146  
ישן 01-02-2013, 00:02
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 145 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב "שישה רפטורים הוצבו באיחוד האמירויות"

מטוסי F-22 נימצאים בבסיס Al Dhafra באיחוד האמירויות כבר מאפריל 2012.
ששת המטוסים הנוכחיים החליפו את הקודמים.
חשוב לציין שהנוכחיים הם מכנף 3 המצויידים בחבילת השדרוג Increment 3.1 המעניקה להם יכולת תקיפת מטרות קרקע עם פצצות SDB, מכ"ם עם מפתח סינטטי (SAR) ועוד'

Gianluca Onnis צלם תעופה איטלקי בר מזל הצליח לתפוס את ששת המטוסים הותיקים בגובה רב מעל סרדיניה, בדרכם מאיחוד האמירויות לארה"ב מלווים במתדלקים
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ועם ההגעה לבסיס הולומן בארה"ב
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 01-02-2013 בשעה 00:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #148  
ישן 23-02-2013, 13:22
  strong1 strong1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
חהא"א העניק ללוקהיד חוזה בסך 6.9 מיליארד דולר לשדרוג מטוסי ה F-22 ל INCREMENT 3.2B
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-22 רפטור"

תהליך השדרוג צפוי להסתיים ב 2023 (!) ולהבטיח את המשך העליונות של צי הרפטורים על כל האיומים האפשריים. למ שלא רוצה לנבור בכתבות הקודמות, שימו לב

The Increment 3.1 upgrade, which is already being fielded, adds synthetic aperture radar (SAR) ground mapping capability to the F-22. It also adds the ability to carry eight 113kg (250lb) Small Diameter Bombs (SDB) to the jet. In 2014, the USAF hopes to field Increment 3.2A, which will add new electronic protection measures and new combat identification capabilities to the Raptor. It will also correlate data from the jet's receive-only Link 16 data-link and fuse it with the F-22's integrated sensors. Later, in 2017 the USAF hopes to start installing Increment 3.2B modifications onto its Raptor fleet. Increment 3.2B is a hardware and software upgrade that will fully incorporate the Raytheon AIM-120D and AIM-9X air-to-air missiles onto the F-22. It will also further upgrade the aircraft's geo-location and electronic protection capabilities. However, the USAF expects to incorporate rudimentary AIM-9X and AIM-120D capability onto the Raptor before 2017. The USAF is funding a subsequent Increment 3.3 upgrade as a separate procurement programme

Lockheed awarded $6.9 billion F-22 upgrade contract

http://www.flightglobal.com/news/ar...ontract-382576/

ובהקשר של המשפט הלפני אחרון, כתבה נפרדת על התלאות בדרך להתאמת ה AIM-9X

F-22 Raptors need helmet-mounted cueing system to take full advantage of AIM-9X

http://www.flightglobal.com/news/ar...-aim-9x-381748/

The USAF has a number of options available, if funding could be secured. One relatively simple plug-and-play solution is Gentex's Scorpion HMCS, which is a color, paddle-based system that is already in use on some versions of the Lockheed F-16 flown by the USAF's Air National Guard. Another possibility would be VSI's Joint Helmet Mounted Cueing System II (JHMCS II), a version of which uses an optical tracker to measure head movements.

נערך לאחרונה ע"י strong1 בתאריך 23-02-2013 בשעה 13:24.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #150  
ישן 21-04-2016, 15:05
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 149 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "חזרה לייצור של F22"

עם מה שקורה עם ה-F35 ומה שהרוסים והסינים מתכננים לייצר זה לא מופרך.
מה שכן אני מניח שמאז יוצר ה-F22 לפני כ-2 עשורים לערך הרבה מאד השתנה - במיוחד בכל מה שקשור לאלקטרוניקה, מזעור, תוכנה ועוד.

השאלה היא האם הרעיון (בהנחה שבכלל יצא אל הפועל), הוא לייצר בדיוק את אותו F22 מלפני 2 עשורים (מה שנראה קצת מצחיק) או לפתח או לשלב מערכות מה-F35 או מערכות אלקטרוניות חדשות לגמרי - מה שכמובן רק יגרור את המחיר הרבה למעלה כי זה ידרוש פיתוח.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #151  
ישן 21-04-2016, 15:32
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,325
בתגובה להודעה מספר 150 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "עם מה שקורה עם ה-F35 ומה..."

בוודאי שלא אותו מטוס בדיוק , גם המקוריים כבר עברו השבחות שונות

על פי הבנתי הכוונה ליצור בלוק חדש תוך שימוש במרכיבים קיימים שפותחו לפרויקטים אחרים - זה יעלה כספי פיתוח אך לא יותר מפרויקט השבחה רגיל אך יביא למטוס מודרני לגמרי - וכאשר זה מבוצע במקביל ל B21 שמבוסס על קו מחשבה דומה כנראה שיש לא מעט מהמשותף בין הפרויקטים בתחומי האלקטרוניקה ותכנון משימה.

בעניין המנועים הבנתי היא כי - F22 , F35 , B21 כולם על אותו מנוע בנגזרות שונות . 400 F22 חדשים יורידו את מחיר המנוע לכולם.

כאשר F35 עולה 100 מליון ויותר, לקבל F22 ב- 200 מליון פתאום לא נראה עסקה גרועה

אני חושש שיש בעיה עם ה F35 שבארה"ב מודעים אליה ולכן פתאום רצים עם 100 B21 עד 2025 ופועלים ברצינות לייצור F22 נוספים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #152  
ישן 21-04-2016, 17:32
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 151 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "בוודאי שלא אותו מטוס בדיוק ,..."

זה לא רק הבעיות (מחלות ילדות) של ה-F35 זה לדעתי ההבנה של יותר ויותר גורמים בארה"ב (וגם בעולם) שהמטוס הזה הוא לא בדיוק ההבטחה הגדולה שלה קיוו ויש לו מגבלות אינהרנטיות משמעותיות בלא מעט תחומים ובמיוחד כנראה במה שקשור לקרבות אויר מול דור 5 של הצד השני.

פה בדיוק נכנס נושא ה-F22. הוא בעל יכולות אויר אויר מאד גבוהות ועם הדורות החדשים של הפצצות המונחות הקטנות הוא גם יכול לבצע לא מעט משימות הפצצה חמקניות.

אני חושב אגב שאם יוחלט באמת על ייצור מחודש (וזה אם גדול), ישראל צריכה ללחוץ בכל הכוח על רכישה שלו במקום טייסת של F35 (כמו שיש לנו טייסת אסטרטגית אחת של F15I). גם לתעשיות בארה"ב יכול להיות אינטרס לכך והסיבה פשוטה - זה יאפשר להם לצאת מהמגבלה שהטלנו עליהם של לא למכור למדינות המפרץ F35 למשך כעשור. אם לישראל יישמר היתרון בדמות טייסת של F22I (עם טכנולוגיות ישראליות מתקדמות של העשור הבא) אז אפשר יהיה למכור לסעודיה ולמפרציות האחרות שירצו F35 מופחת יכולות כפי שנעשה בעבר.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #153  
ישן 21-04-2016, 22:36
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,325
בתגובה להודעה מספר 152 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "זה לא רק הבעיות (מחלות ילדות)..."

בקשה רישמית של הקונגרס לחיל האוויר לא נוצרת יש מאין.

זהו תוצר של דיונים בדלתיים סגורות וכאשר מבקשים גם גרסת דיווח לא מסווגת תוך 9 חודשים הכוונה כי תבוצע עבודה רצינית - זה מעיד כי הכוונה מאוד רצינית אחרת לא מבלבלים במוח למערכת שלמה - בעיקר כאשר אומדן סדר גודל כבר קיים.

הקונגרס אומר לחיל האוויר - שב עם היצרן וקבלני המשנה , בידקו מה קיים במחסנים בהיבט ציוד וכלים של קו היצור , מה קיים בהיבט התעוד , מה נדרש לבנות / לייצר מחדש כי לא נמצא, בדוק את ספקי שרשרת האספקה , הגדר מה בדיוק הולכים לייצר (בלוק הכולל כך וכך מבחינת שידרוגים) ותחזור עם מספר מוסכם כולל משמעויות של היקפי רכש שונים.

יש דוח של RAND בנושא למי שמתעניין במורכבות:

http://www.rand.org/content/dam/ran.../RAND_TR831.pdf

עפ"י הדוח, עלות הקמת הקו מחדש היא לא גדולה (פחות מ 500 מליון דולר) , העלות העיקרית טמונה בצורך לחזור על התהליך של
LRIP (ייצור ראשוני בקצב נמוך)
המייקר המחיר ליחידה לעומת ייצור סידרתי .

אם התוכנית תהיה לייצר 400 יחידות , ההשפעה על מחיר היחידה הממוצע יהיה שולי

בשורה התחתונה - בקשה כזו נועדה להכשיר הקצבת כסף ספציפית

השאלה המעניינת מי מניע את התהליך - האם זה חיל האוויר שמשתמש בקונגרס על מנת להפוך את ההחלטה להפסיק הייצור כי הגיע למסקנה שפשוט חייבים עוד F22 או הקונגרס פועל כנגד חיל האוויר והמאפיה של ה- F35 מתוך רצון לגדר את ההחלטה להצטייד ב F35 כי ללא ספק, תקציב ייצור F22 יבוא ע"ח תקציב ה - F35 , פשוט אין מקור תקציבי אחר.

לגבי ישראל, אין לי בכלל ספק כי במידה ויוחלט על חידוש הייצור, המטוס ימכר לכל חילות האוויר המתקדמים במערב כולל ישראל - זה יהיה חלק מהרציונאל הכלכלי - הורדת מחיר ליחידה

הבעיה תהיה בסדרי העדיפות של חיל האוויר - טייסת תעלה 7 מליארד דולר לפחות , מועד אספקה צפוי- 2025.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #155  
ישן 22-04-2016, 00:27
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 152 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "זה לא רק הבעיות (מחלות ילדות)..."

זה לא רק הבעיות (מחלות ילדות) של ה-F35 זה לדעתי ההבנה של יותר ויותר גורמים בארה"ב (וגם בעולם) שהמטוס הזה הוא לא בדיוק ההבטחה הגדולה שלה קיוו ויש לו מגבלות אינהרנטיות משמעותיות בלא מעט תחומים ובמיוחד כנראה במה שקשור לקרבות אויר מול דור 5 של הצד השני.
זה לא נכון, ה F-35 עומד טוב מאד בציפיות ממנו וגם מעבר לזה.
הקשר היחיד כאן ל F-35 הוא תקציב שיוסט לטובת הרפטור.

פה בדיוק נכנס נושא ה-F22. הוא בעל יכולות אויר אויר מאד גבוהות ועם הדורות החדשים של הפצצות המונחות הקטנות הוא גם יכול לבצע לא מעט משימות הפצצה חמקניות.
נכון, אם כי הרעיון להקים אותו מחדש הוא בגלל התכונה המיוחדת הבלעדית שלו - עליונות אווירית דור 5.
לגבי יכולת א"ק, אמנם חבילת ההשבחה Increment 3.1 הקנתה לו יכולות א"ק שלא היו לו אבל חבילות ההשבחה המשמעותיות יותר הן הנוכחיות Increment 3.2A/B אשר מקנות לו יכולת להשתמש בטילים מודרניים כמו ה 9X וה 120D אם כי בצורה יותר מוגבלת מאשר במטוסי דור 4 וה F-35.
קפיצת הדרך המשמעותית תהיה לקראת 2020 כשבין היתר תותאם לו מערכת תקשורת מוצפנת מתקדמת (MADL של ה F-35) וקסדת HMD בעזרתה יוכל הטייס למקסם את יכולת שיגור הטילים האלה (חבילת ההשבחה Increment 3.3).

לגבי רפטורים ישראלים? סביר מאד שארה"ב תסיר את איסור המכירה שלהם וישראל תהיה בין הראשונות שיצטיידו בו.
לא מאמין שזה יהיה במקום טייסת אדיר, הגיוני יותר שזה יהיה במקום הבזמ"שים.


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 22-04-2016 בשעה 00:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #156  
ישן 22-04-2016, 01:55
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 155 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]זה לא רק הבעיות (מחלות..."

אין לי ספק שאתה מכיר את הפרויקט (F35) טוב ממני ובכל זאת התחושה שלי ושל רבים אחרים מלא מעט קריאה במה שמתפרסם במקורות גלויים היא שהכלי מוגבל ביכולות האויר אויר שלו - אולי אפילו במובנים מסוימים ביחס למטוסי דור 4 (או 4.5) המתקדמים של הצד השני שכנראה ייכנסו לזירה בשנים הקרובות.

מן הסתם אין לי ולרוב הכותבים גישה למידע האמיתי על ביצועי המטוס (בדיוק כפי שאין לאף אחד מאיתנו גישה למידע על ביצועי מטוסי דור 5 של רוסיה או סין - ואני לא מאלו שנוטים להאמין יותר מידי למה שמתפרסם אצלהם בכל מקרה - למרות שנראה שבמערב די הופתעו המיכולות של הטכנולוגיה שלהם בסוריה בתקופה האחרונה). ובכל זאת כל כך הרבה ביקורת על כלי לא מגיעה לטעמי יש מאין - יש עם הכלי הזה בעיות - חלקן אני מניח פתירות והן באמת בגדר מחלות ילדות - אבל כאמור התחושה היא שיש מעבר לזה, והרצון (בהנחה כפי שאתם מתארים שמדובר בעניין רציני וכנה) להשיב לייצור את ה-F22 על חשבון ה-F35 - היא פועל יוצא של אי "המרוצות" מה-F35 - שהרי אם לא כן - איזה סיבה יש לכך...
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #157  
ישן 22-04-2016, 08:20
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,325
בתגובה להודעה מספר 156 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אין לי ספק שאתה מכיר את..."

יתכן וFANG צודק וה F35 הפתיע ביכולתיו.

אפשר לחשוב על הרבה סיבות מדוע העניין עולה כעת:

יתכן כי כשבודקים את ה- F22 על "המשבצת" של ה F35 כמטוס רב משימתי ומוסיפים לכך את יתרונו בטווח טיסה , כמיירט , כחמקן יותר מוצלח בעלות תועלת כדאי להחליף מספר מסויים של F35 ב- F22

יתכן כי בדיונים על B-21 התגלה כי F22 כמיני מפציץ חמקן נותן מענה ל- 70% מהצרכים כך שייצור F22 רב משימתי יחסוך ייצור מפציצים ייעודיים ועלויות תפעול.

ייתכן כי עלייתה של סין מחייבת יותר מיירטים (יפן / אוסטרליה / ארה"ב)

ייתכן כי התנהלות רוסיה באירופה הביאה להבנה שאין ברירה ויש לצייד את מדינות נאטו (בריטניה / גרמניה / איטליה / הולנד / צרפת )

רצון לפיתוח גרסה לחיל הים?

או פשוט התחילו לדבר על העלות פיתוח ראשונית של "דור 6" , ראו שאין כסף או צורך ממשי לטווח של 20 שנה קדימה ואנו חוזים ב PLAN B.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #159  
ישן 22-04-2016, 12:03
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 156 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אין לי ספק שאתה מכיר את..."

בוא נעשה סדר:
F-35 מטוס קרב חמקן רב משימתי המיועד לאתר ולגלות מטרות אוויר וקרקע ממרחק רב, יתרונותיו בתקיפה והוא בעל יכולת א"א.
F-22 מטוס קרב חמקן רב משימתי המיועד לעליונות אווירית עם יכולת א"ק.
כמו שאתה רואה הם לא יושבים על אותה משבצת

אז מה קרה כאן? כמה סיבות אפשריות
- הנשיא הנוכחי הוא שביטל את ייצור המטוס, כעת כשהוא בשילהי כהונתו וכבר לא משפיע אולי מארגנים להציג עובדה מוגמרת לנשיא החדש
- הרוסים הולכים ומציגים יכולת וביצועים, הם מפתחים דור 5 ויחד עם זאת לא מהססים להיכנס לעימותים שונים (גיאורגיה, סוריה, צ'צ'ניה), זה גורם מדאיג
- הסינים כבר עם שני אבות טיפוס של מטוסי דור 5, עוד איום ביטחוני לכאורה
- היפנים לוטשים עיניים לדור 5 משלהם, זה כבר איום מסחרי (תחרות)
- סד"כ מטוסי הקרב של חיהא"א מזדקן ומצטמצם, מטוסי עליונות אווירית יש להם רק כ 175 F-22 וכ 180 F-15C משודרג, על פניו זה לא מספיק להגן גם על הבית וגם על האינטרסים האחרים שלהם בעולם.
- מטוס דור 6 אולי מפותח לו אי שם כפרויקט שחור אבל כניראה שהדרך עוד ארוכה, צריך משהו ביניים
- ואי אפשר בלי פוליטיקה, לוקהיד מרטין קוטפת את כל הקופה כשזה מגיע לחיהא"א, הצי נשען יותר על מטוסי בואינג. אולי יש כאן ניסיון לאיזון גם ברמה הכלכלית (לא לסגור קווי ייצור ולגרום לפיטורים המוניים).

ברמה הטכנית: חיהא"א מתכנן כ 1760 מטוסי F-35A שזה הרבה, לא יקרה כלום אם יירדו לכ 1400 F-35A ובמקומם יהיו F-22 או כל קומבינציה מספרית זו או אחרת.
וכמובן בנוסף ייצרו עוד מטוסים לייצוא מה שיגדיל את הכדאיות הכלכלית של הרעיון ויוזיל מחיר יחידה.

עוד שני דברים:
- פעילות הרוסים בסוריה, לא מאמין שהיתה מדד כאן כי הרוסים הציגו יכולת ממש לא טובה, הפגיעות לא היו משהו והנזק הסביבתי עצום, אולי כי אין להם את הטכנולוגיה או סתם לא בא להם להתאמץ
- ע"פ רשמי טייס ניסוי נורבגי , באימוני קרב א"א צמוד (WVR) ה F-35A מול F-16 הוכיח יכולת מאד גבוהה עד כדי הכרעה מהירה תודות לכמה תכונות מיוחדות שלו כגון: מנוע עם כוח אדיר וזמין כמעט בכל פרמטר, יכולת AoA מאד גבוהה, קסדת HMD + טילי 9X ועוד'
בקרבות מטווח גדול (BVR) זה כבר ברור יותר, הוא יפיל כל מה שעולה מולו מטווחים של מאות קילומטרים (בעיקר עם טילי 120D) מבלי שהאומללים בכלל ידעו מאיפה זה בא להם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #161  
ישן 22-04-2016, 13:50
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 160 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "FANG , אני כמובן רק יכול..."

אז מה הרעיון? אם רוצים להפוך את ה F-22 ל F-35 אז יישארו כבר עם ה F-35.
לכל מטוס היתרונות היחסיים שלו והחוכמה היא לשלב אותם יחדיו.

ל F-35 חיישנים ייחודיים (EO-DAS, EOTS ועוד') שאין במטוסים אחרים, אין תיכנון שיהיו ב F-22.
כבר כ 5 שנים שהרפטור בתהליך שיפור עצמי שכולל הקניית יכולת א"ק, שידרוג המכ"מ, חליפות תקשורת תיחקור ואימון חדשות, הטמעת טכנולוגיית תחזוקת החמקנות של ה F-35 ועוד כמה עידכוני מערכות קיימות.

אף אחד לא ממציא כאן את הגלגל, כבר לפני כמה שנים חיהא"א החל לפתח תו"ל המשלב את הרפטור עם ה F-35A שיצאו למשימה יחדיו.
ה F-35A יזהה מטרות אוויר וקרקע ממרחק כשהרפטור מגן ואז לקראת המטרה שניהם יתקפו בחמ"מ כל אחד עם הייחודיות שלו.
החיסכון כאן ששניהם בלבד מחליפים ארמדה של מטוסים שהיה צריך פעם החל מאייואקס, מטוסי תידלוק, מטוסי הגנה ומטוסי תקיפה.

נובמבר 2014: רפטורים מבסיס טיינדל ו F-35A מבסיס אגלין חוזרים מאימון משותף
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 22-04-2016 בשעה 14:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #162  
ישן 22-04-2016, 14:52
  tby tby אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.14
הודעות: 1,325
בתגובה להודעה מספר 161 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אז מה הרעיון? אם רוצים להפוך..."

ציטוט:
אז מה הרעיון? אם רוצים להפוך את ה F-22 ל F-35 אז יישארו כבר עם ה F-35.
לכל מטוס היתרונות היחסיים שלו והחוכמה היא לשלב אותם יחדיו.


כפלטפורמה f22 מציע יותר מהירות, יותר טווח , יותר יכולת נשיאה, תמרון יותר טוב

מה היתרון של ה F35 כפלטפורמה? רק דבר אחד - המחיר. זה היה אמור להיות ה LOW בתמהיל HIGH/LOW . כאשר המחיר לא מגיע למחיר המטרה, מודלים של כדאיות מתחילים להשתנות.

ציטוט:
ל F-35 חיישנים ייחודיים (EO-DAS, EOTS ועוד') שאין במטוסים אחרים, אין תיכנון שיהיו ב F-22.


אתה כבר יודע מה מתכננים בבלוק החדש שעוד לא החליטו אפילו לייצרו? חישנים הרי אפשר להתקין על מה שרוצים כשפותחים קו ייצור מחדש .

אני קצת לא מבין מה כל כך מפתיע ברצון לייצר מטוס שיהיה בחזית הטכנולוגית כפלטפורמה וחישנים כאשר הושקעו מליארדים בפיתוח החישנים והתוכנה ל F35 והם היום בייצור שוטף ומקביל נערכו מראש לחידוש הייצור של ה F22

אגב , במה עניין זה שונה מהיחס בין F15E ל F16?

ציטוט:
אף אחד לא ממציא כאן את הגלגל, כבר לפני כמה שנים חיהא"א החל לפתח תו"ל המשלב את הרפטור עם ה F-35A שיצאו למשימה יחדיו.
ה F-35A יזהה מטרות אוויר וקרקע ממרחק כשהרפטור מגן ואז לקראת המטרה שניהם יתקפו בחמ"מ כל אחד עם הייחודיות שלו.
החיסכון כאן ששניהם בלבד מחליפים ארמדה של מטוסים שהיה צריך פעם החל מאייואקס, מטוסי תידלוק, מטוסי הגנה ומטוסי תקיפה.


אולי מתקיים כאן בדיוק אותו הגיון? במקום שלשלוח 2 רפטורים ו- 4 F35 נשלח רק 4 רפטורים להם טווח יותר גדול כך שנחסוך בדרך מטוסי תדלוק שלא לדבר על הצורך לתמוך בשני סוגי מטוסים והעובדה שיש פחות מטוסים לתמוך בהם.

אתה לא שואל עצמך מדוע רפטור מצא עצמו מבצעת תקיפות ו- CAS בסוריה? זה לדעתי לא מקרי אלא ניסוי מבצעי לתו"ל שונה . ביצעו ניסוי והסקת מסקנות ב 2014/2015 , הדיונים לגבי המשמעויות התקיימו ב 2016 וב - 2017 יהיה מסמך ניתוח עלויות מסכם שיהווה בסיס להחלטה.

נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 22-04-2016 בשעה 14:55.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #163  
ישן 22-04-2016, 17:05
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 162 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]אז מה הרעיון? אם רוצים..."

אתה כבר יודע מה מתכננים בבלוק החדש שעוד לא החליטו אפילו לייצרו? חישנים הרי אפשר להתקין על מה שרוצים כשפותחים קו ייצור מחדש .
המפרט של חבילות ההשבחה Increment 3.1-3.3 פורסם ע"י חיהא"א, לזה התכוונתי.
מה יהיה על קווי הייצור החדשים? ברור שמוקדם לדעת

אגב , במה עניין זה שונה מהיחס בין F15E ל F16?
אני מניח שאתה מדבר על יכות הא"ק של הסטרייק-איגל יחסית ליכולת א"ק של ה F-16
אז כן אלה ההבדלים בין ה F-15 ל F-16 בכלל (לענייננו ההבדל בין הרעם לסופה) - גודל פיזי, מספר מנועים, משקל חימוש, טווח, מערכות וכו'
כל מטוס עם היתרונות והחסרונות שלו, לא רואה למה זה שונה בין ה F-35 לרפטור.

אולי מתקיים כאן בדיוק אותו הגיון? במקום שלשלוח 2 רפטורים ו- 4 F35 נשלח רק 4 רפטורים להם טווח יותר גדול כך שנחסוך בדרך מטוסי תדלוק שלא לדבר על הצורך לתמוך בשני סוגי מטוסים והעובדה שיש פחות מטוסים לתמוך בהם.
אין בעיה, אלה פלטפורמות קיימות, חיהא"א יכול להשתמש בהם בשילוב ו/או כל אחת לחוד בהתאם למשימה.

אתה לא שואל עצמך מדוע רפטור מצא עצמו מבצעת תקיפות ו- CAS בסוריה? זה לדעתי לא מקרי אלא ניסוי מבצעי לתו"ל שונה . ביצעו ניסוי והסקת מסקנות ב 2014/2015 , הדיונים לגבי המשמעויות התקיימו ב 2016 וב - 2017 יהיה מסמך ניתוח עלויות מסכם שיהווה בסיס להחלטה
ברור שחיהא"א שמר על הרפטור בצמר גפן, בהתחלה אפילו באימונים לא עירבב אותו עם אף פלטפורמה אחרת.
לאט לאט כן עשה זאת ושיתף אותו באימונים עם אחרים, אח"כ בתרגילים ולבסוף עם מטוסים ממדינות אחרות.
בפאן המבצעי גם היתה חשיפה שלו לאט לאט, אחרי שקיבל יכולת א"ק אז גם ניסו אותו.
האם עשו זאת רק בשביל להניח על השולחן את הדרישה לפתוח קווי ייצור? לא מאמין, ניראה שזו האבולוציה הטבעית של המטוס, אבל בהחלט זה טיעון שיכול לעזור.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #164  
ישן 22-04-2016, 18:27
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 163 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[b]אתה כבר יודע מה מתכננים..."

שתי הערות קטנות.
א. יפן לטעמי היא לא איום כלכלי מול ה-F22 - אני די בספק אם הם יצליחו לסיים בשנים הקרובות בהצלחה את פיתוח המטוס החמקני שלהם וגם אם כן ייקח להם זמן רב לרכוש אותו בגלל העלויות הכבדות - הסיכוי שמישהו יקנה מהם אותו לטעמי זניח (מי בכלל רכש טכנולוגיה צבאית יפנית משמעותית בשנים האחרונות מחוץ ליפן - פרט אולי לצוללות שנמכרו לאוסטרליה והיה סביבם מלא רעש?).

ב. אני חושב - לפחות מאיך שזה מוצג שיש הקבלה די ישירה בין ה-F15 ל-F22 ובין ה-F16 ל-F35. זה די ברור ואני חושב שגם במידה רבה הייתה המטרה המקורית. ישראל רכשה - ולא במקרה גם את זה וגם את זה ולשניהם יש תפקיד בחיל האויר. לכן רק מתבקש שחיל האויר ירצה לרכוש גם F22. מאיפה יבוא התקציב - זאת שאלה גדולה ובכל זאת אם זה יגיע לשאלה האם לרכוש טייסת נוספת של F35 (אולי אפילו מורחבת) או טייסת מצומצמת של F22 משופר בעוד 5-7 שנים - נראה לי שהאופציה השנייה עדיפה בהחלט.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #168  
ישן 24-04-2016, 10:04
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,295
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 164 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "שתי הערות קטנות. א. יפן לטעמי..."

א. יפן בשקט בשקט צועדת קדימה עם תעשיית הנשק שלה, אף אחד לא משקיע במדגים טכנולוגיה סתם, הפרוייקט הזה התחיל כ ATD-X וכעת הוא X-2, מה השלב הבא שלו? כניראה יהיה F-3 שזה מטוס קרב קודם כל ליפן.
מי עוד עשויות לרכוש אותו? כל מיני לקוחות קלאסיות של ארה"ב כמו ד.קוריאה, סינגפור, טייואן, אוסטרליה ועוד'
אז עכשיו הוא לא מאיים, אבל בעתיד אולי כן.

ב. מסכים עם מה שאתה אומר, אכן יש הקבלה בין ה F-16/15 ל F-35/22.
בניתוח כללי של הלו"ז, שתי טייסות אדיר צפויות להיות כאן מבצעיות תוך כ 4-5 שנים, אם אכן יחזירו את קווי הייצור לפעולה אז טייסת F-22 מבצעית יכולה להיות כאן רק בעוד כ 6-7 שנים, ז"א אם תהיה ברירה היא תהיה בין טייסת אדיר שלישית לטייסת F-22 (ע"ח ברקים/בזמ"שים).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #169  
ישן 24-04-2016, 17:04
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 168 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "א. יפן בשקט בשקט צועדת קדימה..."

אם הם יצליחו בפרויקט - אז סביר שהם יקנו אותו כפי שעשו בעבר.
האם מישהו אחר יקנה אותו - די קשה לי להאמין - אני מניח שהוא יהיה מאד יקר (כמו כל דבר יפני) ובכל מקרה יהיה זמין לרכש חוץ עוד הרבה מאד שנים (אני מרשה לעצמי להעריך שה-F22 אם ייכנס לייצור חוזר יהיה זמין לפניו).

לגבי טייסת שנייה/שלישית של אדיר - שמע בסופו של דבר חיל האויר יכול להמשיך ולשדרג את ה-F16/F15 הישנים פעם ועוד פעם אבל יש גבול לעניין הזה - לטוס עם המטוסים הללו עוד 20+ שנה כבר מתחיל להיות די בעייתי. ולכן צריך מטוסים חלופיים ואם ה-F22 לא יהיה זמין (ובכל מקרה לא נוכל להרשות לעצמנו לרכוש כמות משמעותית ממנו) אז כנראה שלא תהיה ברירה אלא ללכת על עוד F35.

מה שחבל בעיני הוא שבמבט קדימה של עוד נניח 10-15 שנה לא נלך כבר על כלים בלתי מאויישים מייצור עצמי שיחליפו חלק משמעותי מהמשימות של המטוסים המאויישים הללו. זה יוריד מאיתנו גם את העול שברכש חוץ (שיש לו אולי יתרונות לכאורה בצד הכספי - אבל מצד שני הוא די מגביל אותנו מכל מיני בחינות אחרות).
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #175  
ישן 24-04-2016, 01:10
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,855
בתגובה להודעה מספר 162 שנכתבה על ידי tby שמתחילה ב "[QUOTE]אז מה הרעיון? אם רוצים..."

ציטוט:

כפלטפורמה f22 מציע יותר מהירות, יותר טווח , יותר יכולת נשיאה, תמרון יותר טוב

מה היתרון של ה F35 כפלטפורמה? רק דבר אחד - המחיר. זה היה אמור להיות ה LOW בתמהיל HIGH/LOW . כאשר המחיר לא מגיע למחיר המטרה, מודלים של כדאיות מתחילים להשתנות.


לא נכון, הF-35 בתצורה חמקנית מציע כושר נשיאה יותר גדול וזאת משום שלתא החימוש הפנימי של הF-22 פשוט אין מספיק נפח לחימוש גדול. הF-22 יכול לשאת לכל היותר שתי פצצות MK-83 בעוד שהF-35 נושא שתי פצצות MK-84 או טילים בעלי נפח זהה. וזה משהו שלא ישתנה גם בגרסא חדשה יותר של הF-22.

גם התקנת חיישנים חדשים יותר זה תהליך מסובך בגלל החמקנות. לF-35 יש מתחת לחרטום חלק שקוף שבו מותקנים חיישנים אלקטרו-אופטיים למשימות אוויר-קרקע, להכניס דבר לF-22 זה אומר לשנות את מבנה החרטום מבחינה חיצונית ופנימית שעלול להביא לפגיעה בחמקנות או בביצועי המטוס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום