לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 27-06-2010, 19:29
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
סדנת שוקולד במישי- קרית טבעון

לכבוד יום הנישואין ה-25 של הוריה של שתחיה, החלטנו לקחת אותם איתנו בהפתעה לסדנת שוקולד.
הסדנה התקיימה במה שהיה בעבר קונדיטוריה "מישי" בקרית טבעון (מרכז קרית עמל, בחלק התחתון- של מגרש החניה).

בפתיחת הסדנה פגשנו את מישי, שסיפר מעט על עצמו ועל הרקע שלו בקונדיטאות ובהכנת שוקולד.

מעט על האיש והאגדה, מתוך אתר המקום (חלק מהטקסט נחתך ע"מ לתת את תמצית האינפורמציה):
ציטוט:
מישי החל את דרכו המקצועית בשנת 1963 בלימודי טבחות וקונדיטוריה במלון “דן כרמל” בחיפה. בשנת 1969-1971, לאחר שירותו הצבאי, התמחה מישי בקונדיטוריה היוקרתית “הונולד” שבציריך, שוויץ. בשנת 1979 פתח את הקונדיטוריה בקרית טבעון בה הוא יצר מגוון מוצרי קונדיטוריה וגולת הכותרת היתה השוקולד והפרלינים, אותם התחיל לייצר בשנת 1994, כשחומרי גלם באיכות מעולה החלו מיובאים לארץ מבלגיה, צרפת, גרמניה ודנמרק. בשנת 2008 הוסבה הקונדיטוריה לחנות בוטיק שוקולד יחידה במינה שבה מדי יום מישי מייצר מגוון מוצרי שוקולד בעבודת יד וכ-50 סוגי פרלינים בטעמים מגוונים. הפרלינים מיוצרים במספר שיטות: מולדינג, חיתוכיות, זילופים וטרפלס. מישי מלמד ועורך השתלמויות וקורסים בשוקולד במרכז הסדנאות שבבוטיק ובמבחר בתי ספר מקצועיים.


ניתן לבחור בסוגים שונים של סדנאות- אנחנו הלכנו על סדנה חוויתית לקבוצות.
הסדנא כוללת סקירה על גילוי הקקאו, אופן הטיפול בו, איך הוא הופך לשוקולד, מילון מונחים, מהו גאנש, הדגמת טמפרינג (חימום וקירור מבוקר) של השוקולד, הדגמת קישוטי שוקולד, יצירה של פרלינים ועוד.
עלות הסדנה- 1500 ש"ח ל-9 אנשים
הסדנה ארכה כשעתיים וחצי, בסופה יצאנו עם חמש קופסאות עמוסות במיני מתיקה. היה נהדר!

אני מצרפת מס' תמונות להנאתכם


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 30-06-2010, 07:18
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,152
רוב תודות, אך זה לא יקרה...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "ממליצה פעם הבאה שאתה באיזור..."

אללי, זה לא יקרה!





יש שתי סיבות לכך שזה לא יקרה (וזה עוד לפני בעיית הזמן...), והראשונה נוגעת ישירות לפבלוב. לא לפבלובה המתוקה, אלא לפרופ' פבלוב הידוע ולרפלקס מותנה, שממנו כנראה לא אשתחרר לעולם.



ומעשה שהיה, כך היה: לפני שנים רבות, בעוד מפעל השוקולד של עלית עומד לו בעיבורה של רמת גן, הוזמן הח"מ במסגרת איזשהו קורס אקדמי לביקור במפעל. נושא הקורס לא רלבנטי כאן, אך הוכן לנו סיור מקיף במפעל על כל חלקיו, לפי תרשים זרימת הייצור, החל מכניסת חמרי הגלם והאריזות הריקות, וכלה ביציאת משאיות ההפצה. מראש נאמר לנו, שצפויים לנו פיתויים רבים, כי המפעל מייצר מגוון של מעדנים משובחים, וכי חוק אחד שורר במקום לגבי הפיתויים: "תרגיש חפשי". פלבלנו בעינינו, כלא מאמינים: "חפשי???". "חפשי לגמרי, ולא להתבייש! ראית משהו טוב, הושט היד, קח ואכול כאוות נפשך!"



נראה לנו מוזר, אך מי אנחנו שנתווכח עם מארחינו החביבים? בקיצור – צעדינו הלכו וכבדו, נשימתנו הלכה וקצרה, ופינו לא פסק מללעוס. בערך באמצע הסיור הבנו את העניין: אתה מגיע לרוויה מהר מאד.



יצאנו משם עם חבילות שי, אך במשך כל המשך קיומו של המפעל, כשרק עברתי בסביבתו והרחתי את הריח המתקתק של השוקולד, נתקפתי בחילה עזה, ורצון למשהו חריף או מלוח. תחושה זו מלווה אותי עד עצם היום הזה, כשהמפעל כבר מזמן הפך לזיכרון רחוק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:09

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר