לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 14-07-2010, 20:34
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Little Kiwi שמתחילה ב "פיזיקה/הנדסה -מספר שאלות"

הולה.
ראשית, אומר שאני סטודנט להנדסת חשמל - פיסיקה בטכניון.
אני מקווה שברור לך שהמקום הכי טוב (וכנראה גם הכי קשה) ללימודים שאת מתעניינת בהם הוא הטכניון...

בגדול, התארים של הנדסת חשמל והנדסה ביו רפואית די דומים (ואגב, תנאי הקבלה דומים..).
פיזיקה תואר מאוד מעניין, הבעיה היא כפי שאת יכולה לנחש היא בשוק העבודה, בהיצע, בשכר וכדומה.
למתעניינים בפיסיקה שמודעים לבעיה (החמורה, לדעתי) הזו, אני ממליץ בד"כ ללכת על מסלול של הנדסת חשמל.
התואר (בכלל, ובעיקר בטכניון) מורכב כמעט כולו מפיסיקה ומתמטיקה, והבוגרים אינם סובלים מהבעיות של פיסיקה שציינתי לעיל. (רק כדי לסבר את האוזן, אחת לשבוע מתקיימים ירידי תעסוקה בפקולטה לחשמל ומדעי המחשב כך שהסיכוי להשאר מובטל גם בזמן לימודים די קטן. בפיסיקה, כאמור, הדבר לא כך).
ברור שתואר בהנדסת חשמל בטכניון הוא לא קל (וגם על זה אוכל לפרט רבות) אך אם בכל זאת הפיסיקה הנלמדת בתואר הזה לא מספיקה לכך, ואת עומדת בתנאי הקבלה (ומסוגלת לעמוד בלחץ ובקושי גדולים יותר), אמליץ לך ללכת למסלול של תואר כפול (כלומר, שני תארים!) של הנדסת חשמל ופיסיקה.

ביו רפואית דומה להנדסת חשמל מבחינת הכיסוי הרוחבי של הלימודים (בניגוד לפיסיקה או מקצועות ממוקדים אחרים). בביו-רפואית ניתן גם להתמקד בחשמל ולמעשה לקבל רקע (נרחב מאוד, בניגוד לתארים אחרים שעובדים עם חשמל) בחשמל ובפיסיקה.
מבחינת שוק העבודה, מהנדס ביו רפואית מוגבל יותר ממהנדס חשמל (תוכלי לבדוק בעצמך במודעות הדרושים, הסיבה לכך די הגיונית, מספר חברות הציוד הרפואי קטנות בהרבה ממספר חברות ההייטק בארץ).
בד"כ הבוגרים משתלבים בחברות קטנות אך רובם משתדלים להמשיך למחקר ותארים מתקדמים.


לאמוד קושי בצורה אובייקטיבית זה כמעט בלתי אפשרי, אך אם בכל זאת הייתי צריך, הייתי אומר שהנדסת חשמל-פיסיקה הוא התואר הקשה והעמוס ביותר בטכניון, הנדסת חשמל וביו רפואית מאוד דומים (הן בתנאי הקבלה, הן בעומס והן בקושי הלימודים... ושיהיה ברור - אלו הם תארים לא קלים בכלל, בלשון המעטה. ביו רפואית והנדסת חשמל עושים את רוב הקורסים המתמטיים הקשים ביותר, בעיקר חשמלטורים שנדרשים לידע מתמטי גבוה יותר). הנדסת מכונות הכי פחות קשה (ובמקרה או לא, תנאי הקבלה אליו נמוכים יותר מהנ"ל, והם לרוב מתעסקים פחות במתמטיקה ובפיסיקה מהקודמים).

כיחס ישר לעומס שציינתי לעיל, בזמן לימודים בהנדסת מכונות יותר קל לעבוד מבזמן לימודים להנדסת חשמל ופיסיקה.
עם זאת חשוב לזכור 2 דברים:
1. בנאדם הולך ללמוד בד"כ (פרט לעניין ופרמטרים קטנים אחרים) כדי שימצא עבודה בתחום. לכן, אם הצעת עבודה אטרקטיבית מגיעה במהלך התואר (בחשמל, לפחות, ניתן לעבוד במקצוע כבר מהסמסטר השני) עדיף לפרוש את התואר ליותר שנים (תוך המנעות מ"אי תקינות אקדמית", לא משנה מה זה כרגע ).
2. גם במהלך וגם בסיום התואר, גם מהנדסי חשמל (ובפרט פיסיקה), גם מהנדסי ביו רפואית וגם מהנדסי מכונות בוגרי טכניון, לא ייתקל בקשיי השתלבות בשוק העבודה. את רמת ההיצע הכללית פירטתי קודם לכן, וכאמור, תוכלי לבדוק את זה לבד די בקלות..

לסיכום הנושא הזה, אציין כי אם הנושאים הנ"ל מעניינים אותך באותה מידה, ואת חושבת שאת מתאימה למסלול הלימודים (מבחינת כל התנאים לרבות תנאי קבלה, אישיות, מגורים וכד') - אמליץ לך להתחיל את הלימודים שדורשים את הסכם הגבוה ביותר מ3 סיבות:
1. יותר קל לעבור ממסלול שקשה יותר להתקבל אליו למסלול שקל יותר להתקבל אליו מאשר הפוך.
2. גם ככה רוב התארים הנ"ל דורשים מקצועות בסיס הנלמדים בשנה הראשונה כמעט זהים.
3. עדיף ללמוד את מקצועות הבסיס ברמה הגבוהה ביותר כדי שלא תצטרכי לבצע השלמות אם תעברי פקולטה. בד"כ, המקצועות שנלמדים ברמה הגבוהה ביותר תואמים את תנאי הקבלה הגבוהים ביותר.

מבחינה עקרונית (ואולי בלתי מובנת), מערכת השעות בטכניון בד"כ אינה עמוסה מידי (בעיקר ביחס לאונ' אחרות). זה לא יתרון, לדעתי. אותו חומר (ואולי ברמה גבוהה יותר כפי שנלמד בטכניון) נלמד הן בטכניון והן באונ' אחרות אך בטכניון הוא נפרש על מעט מאוד שעות לעומת מוסדות אחרים... דבר שמעצים את הקושי. התשובה הרשמית של הטכניון (אם נתעלם מבעיות תקציביות) היא שהמוסד מעודד למידה עצמית והמעסיק יודע שאם סטודנט הוא בוגר הטכניון-כנראה יכולותיו גדולות יותר או לכל הפחות נסיונו בלמידה עצמית מוכח. יכול להיות שזה בולשיט, אבל בכל מקרה זה המצב...

לגבי מעונות...
הטכניון מספק מעונות לכל הסטודנטים לשנה הראשונה. בשנים מתקדמות יותר, קבלת מעונות תלויה במצב סוציו-אקונומי או בממוצע ציונים. בכל מקרה ניתן למצוא דירות סבירות באיזור במחירים שנעים בין 700ל1500 לשותף.

לפני שהגעתי לטכניון הייתה לי התלבטות נוספת; היכן ללמוד.
ההתלבטות בתחום ההנדסה (ובתחומים שציינת בפרט) היא בין הטכניון לאונ' בן גוריון (המדורגים במקום הראשון והשני בהנדסה). ידוע שהטכניון "נחשב" יותר אך (כנראה עקב זאת) הוא ידוע כמוסד ששולל את החיים החברתיים, בניגוד לבן גוריון בנגב...
אחרי לבטים רבים הגעתי לטכניון ונוכחתי לדעת שלא כך הדבר.
חיי החברה כאן פעילים מאוד, כנראה שונים מבן גוריון... אבל בגדול אומר שחיי החברה שלך במוסד האקדמי לא תלויים במוסד או באנשים הלומדים בו אלא בך ואך ורק בך. אם תרצי לשמוע על אורח החיים שלי כאן, תופתעי לגלות שאני סטודנט בטכניון...

פירטתי את כל הנ"ל כי גם בפניי היו אותן הדילמות טרם לימודיי...
מקווה שזה היה לך לעזר.

בכל מקרה, אם תרצי מידע נוסף... תוכלי לשרשר פה או לפנות אלי בפרטי.

נראה לי שכיסיתי הכל.

שיהיה בהצלחה.

(בזבזתי עכשיו עשרים דקות בכתיבת ההודעה החופרת הזאת...אז הנה עוד פרט על החיים הסטודניאלים: בתקופת מבחנים אתה תעשה הכל, אבל ה-כ-ל... חוץ מללמוד וכעת, אלך לפתוח שוב את המקרר כדי לראות שלא השתנה שם משהו בחצי שעה האחרונה).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-07-2010 בשעה 20:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 15-07-2010, 18:48
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Little Kiwi שמתחילה ב "המון המון המון תודה!! לא..."

סדר היום משתנה בין סטודנטים, ואני לא דוגמה לסטודנט יעיל וחכם, כך שאני לא יודע כמה כדאי שאפרט כאן את סדר היום שלי...
בגדול, את בונה לעצמך מערכת. את יכולה לבנות אותה ככה שההרצאות שלך יהיו בבקרים, או בצהריים... או אפילו לעשות לעצמך ימי חופש לפעמים. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, יש כאלו שיעידפו לקום מוקדם וכך "לנצל את היום" (היעילים שבנינו)... ויש כאלה שיעדיפו לצאת בערב שלפני לשתות בירה, ולקום מאוחר ביום שאחרי (בסדר, אז אני לא מושלם!).
בד"כ אחרי שעות הלימודים אתה נפגש עם חברים בדירה/ספריה/חוות מחשבים ועושים ביחד מטלות (כי מה לעשות, לא חסרות כאלה).
(שאולי זה המקום לומר שלדעתי בטכניון, לבד, אי אפשר להצליח. גם כשאנחנו יושבים כמה מוחות ביחד אנחנו לא תמיד מצליחים... אז לבד אין סיכוי. חוץ מזה, ביחד זה פשוט מעביר את הזמן יותר טוב, פחות משעמם וכו').
סטודנטים יעילים לומדים עד הלילה, זה באמת לא נורא כמו שזה נשמע. עם זאת, חשוב לציין שבפאב ליד הטכניון יש אחד+אחד על הבירה החל מ6 בערב :-)

לגבי הלמידה, רוב הלמידה היא עצמית.
כלומר, יש הרצאות שאתה יושב וכותב (וכן, בתור אחד שלא הייתה לי רבע מחברת כל התיכון... אם כאן אתה לא כותב, זה כאילו לא היית בהרצאה. פשוט לא תזכור דבר).
בד"כ בהרצאות לא מבינים הרבה. זה מאסות של חומר במעט מאוד זמן... הקורסים בד"כ מחולקים לשעות הרצאה ושעות תרגולים. בתרגולים אתה בד"כ סוגר את הפער ומבין מה שלא הבנת בהרצאה. יש גם שעות קבלה כמעט בכל ימות השבוע הן של המרצים והן של המתרגלים, כך שאם יש לך את הכוח - אין סיבה שישאר משהו לא מובן.
כמו כן, לכל מקצוע יש ספר מומלץ שעל פיו בנוי הקורס...
(בד"כ לפי ספרים מMIT, אונ' ברקלי ועוד כל מיני אונ' טובות בעולם שהטכניון פועל לפיהן. הספרים בד"כ מתורגמים לעברית, אל חשש).

מהנדס חשמל נושא עימו תפקיד מאוד רחב.. מהנדסים בד"כ מתעסקים לא מעט עם חשמל (מפתיע, הא?), תכנות, חומרה (בד"כ הפיסיקה שלה, שבבים וכו'), ובאמת שהרשימה עוד ארוכה.
(לזה מייחלת הפקולטה בטכניון, שמי שבוגר הנדסת חשמל כאן יידע להתעסק בלא מעט תחומים קרובים אך שונים).
המיקוד בתחומים האלו מגיע בד"כ בשנה שניה או שלישית בה אתה בוחר תחום שמעניין אותך יותר (כגון עיבוד אותות, תקשורת, רכיבים, ננו אלקטרוניקה וכו').
בנוסף, אפשר לבחור קורסים כך שתיהיה במסלול של הנדסת מחשבים, הנדסת מחשבים ותוכנה (וגם תואר כפול של הנדסת חשמל ומתמטיקה).
(כמו שאת רואה, התואר מתפרש על המון תחומים, אני מניח שזו הסיבה שהוא מאוד מבוקש).
מהסיבה הזו אני כן ממליץ לך ללכת על מסלול כזה, כי נראה שהוא עונה על כל דרישותייך מההודעה המקורית.

תוכלי לראות עוד מידע באתר של הפקולטה בטכניון:
http://webee.technion.ac.il/hebrew
ולגבי מסלולים וקורסים:
http://webee.technion.ac.il/uploads...og0910_ver2.pdf

תזכי לבנים זכרים,
שי חפירות בע"מ.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 15-07-2010 בשעה 18:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 15-07-2010, 19:06
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 6,986
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Little Kiwi שמתחילה ב "המון המון המון תודה!! לא..."

אמנם שי די סגר את רוב הפינות, אבל חשבתי שכדי להוסיף דעה של מישהו שהוא לא משוגע ולא עושה תואר כפול בשתי מקצועות שלעצם הם לא פשוטים בכלל....

זאת (בתחתית ההודעה) לדוגמא המערכת שלי לסמסטר הבא (שלישי), מערכת של 5 מקצועות+מקצוע בחירה הומניסטי (לא, אני לא מתכוון לתכן לוגי.... P: ), שנראית לי די סטנדרטית מבחינת כמות המקצועות. רוב האנשים (השפויים שלא עושים תואר כפול....) לוקחים בד"כ 4-6 מקצועות בסמסטר, תלוי בסמסטר ובתואר ובמוכנות שלהם להשקיע.
אני למשל סמסטר אחרון התחלתי עם 5 מקצועות, ולקראת האמצע הורדתי מקצוע אחד כי הרגשתי לחץ גדול מדי.

כמו שאמר שי - בהרצאות (לפחות אלא שיש בהם הרבה מתמטיקה) בעיקר רושמים, ברוב המקרים הקצב כל כך גבוה שאלא אם את עילוי מיוחד (או שראית את ההרצאה בווידאו לפני או חס וחלילה חוזרת על הקורס) אין לך באמת סיכוי להבין מה קורה שם, ואח"כ בבית כדאי מאוד לעבור על ההרצאה, ולא להשאיר דברים כמו שהם.
ההרצאות בד"כ מתעסקות יותר בתאוריה והתרגולים בפרקטיקה.

בטכניון יש גם שרת וידאו די מוצלח, שבו יש הקלטות של הרצאות באחוז מאוד גבוה של מקצועות, ככה שאם משהו לא מובן אפשר לראות אותו שוב בוידאו, בקצב שלך, בנוסף גם בד"כ המרצים בוידאו הם מרצים מאוד טובים בניגוד למרצים שמעבירים את הקורס בפועל כיום.

אני יכול להגיד שבמקרה שלי, בסמסטר האחרון היה 2 קורסים שלא הגעתי להרצאה אחת, וראיתי את הכל בוידאו...

אם יש שאלות נוספות תשאלי בכיף, הסמסטר עוד רגע נגמר (מבחן אחד לא כולל מועדי ב') ככה שיש זמן לחפור באינטרנט P:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 15-07-2010, 22:48
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "נחמד"

עמוס בטכניון, ולצער רוב הסטודנטים, העומס הוא לא מבחינת היקף שעות הלימוד...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shai
מבחינה עקרונית (ואולי בלתי מובנת), מערכת השעות בטכניון בד"כ אינה עמוסה מידי (בעיקר ביחס לאונ' אחרות). זה לא יתרון, להיפך, לדעתי. אותו חומר (ואולי ברמה גבוהה יותר כפי שנלמד בטכניון) נלמד הן בטכניון והן באונ' אחרות אך בטכניון הוא נפרש על מעט מאוד שעות לעומת מוסדות אחרים... דבר שמעצים את הקושי. התשובה הרשמית של הטכניון (אם נתעלם מבעיות תקציביות) היא שהמוסד מעודד למידה עצמית והמעסיק יודע שאם סטודנט הוא בוגר הטכניון-כנראה יכולותיו גדולות יותר או לכל הפחות נסיונו בלמידה עצמית מוכח. יכול להיות שזה בולשיט, אבל בכל מקרה זה המצב...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 15-07-2010 בשעה 22:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 21-07-2010, 14:06
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.07
הודעות: 1,029
Facebook profile LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "לא ממש. בטכניון פשוט דוחסים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
לא ממש. בטכניון פשוט דוחסים כמויות אסטרונומיות של חומר בכל שעת לימוד. זה נכון בעיקר למתימטיקות ופיזיקות
למיניהן, אבל אפילו בקורס קיקיוני כמו טיפול בשפכים2 או זיהום אויר בהנדסת סביבה דוחסים חומר שמספיק
לפחות לשניים וחצי קורסים. אגב, יש קורסים שאותם דוקא מחלקים, לעומת קורסים עמוסים ומרוכזים שעשיתי
בעברית.
זה לא שלא חוזרים על חומר של מבוא או של תיכון, אלא שאת החזרה הזו מסיימים בערך בשתיים וחצי הרצאות
וזה לא לוקח חודש וחצי...


זה לא חכמה, אילו קורסים (טיפול 2 (למה קיקיוני?) וזיהום אויר) שבעבר היו מחולקים לשניים והיום עקב אילוצי כסף (חוסר כסף) נידחסו לקורס אחד עם חצי מהשעות ואותה כמות חומר.
_____________________________________
Keep your mouth shut and your pen dry until you know the facts!





תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 15-07-2010, 23:00
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "לדעתי זה קשור לידע איתו אתה מגיע ללימודים"

זה לא המקרה.
אני, לצורך העניין, לא עשיתי אף לא בחינת מיון אחת (פרט לפסיכומטרי - שם נדרש פטור מאנגלית ו5 יח"ל פיסיקה, מתמטיקה ואנגלית כחלק מהבגרות).
ההבדל בקבלה לרוב התארים בטכניון לעומת אוניברסיטאות אחרות לא מתבסס על מבחני מיון אלא על תנאי קבלה גבוהים יותר בד"כ.
ובכל מקרה, אם אכן כך היה הדבר, הוא היה מתבטא רק עבור הסמסטר הראשון... וכמובן שלא כך הדבר. גם בסמסטרים מתקדמים המצוקה בשעות לימוד קיימת...

(אגב, לצורך הפרוטוקול, גם בטכניון מלמדים "הכל". וכשאני אומר "הכל", אני מתכוון שנניח המרצה עובר במשך חצי שעה מה שלמדת שנתיים בתיכון).

את התשובה הרשמית של סגל ההוראה בטכניון ציינתי בתשובתי הקודמת.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 16-07-2010, 14:31
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.11.02
הודעות: 14,010
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Little Kiwi שמתחילה ב "אמאלה o_O לא הבנתי ממש איך..."

יש מספר נקודות שצריכים לקבל כדי לסיים תואר.
על כל קורס שאת עושה, את מקבלת ניקוד (המחושב ע"י מספר שעות ההרצאה והתרגול של אותו המקצוע).
יש קורסים שחובה לקחת כחלק מהתואר שרובם בנויים אחד על גבי השני. במילים אחרות, לרוב הקורסים (בסמסטרים מתקדמים) יש מקצוע קדם, ז"א שבשביל להרשם לקורס חדו"א 2, יש לעבור קורס חדו"א 1 וכדומה.
פרט למקצועות החובה הבסיסיים, יש את מקצועות "החובה" של המסלול שבחרת. "החובה" במכראות שכן לא מחייבים אותך לעבור דווקא אותם, את בוחרת מסלול, ואחרי שבחרת, מחייבים אותך לעבור את הקורסים המתאימים
בנוסף, יש את מקצועות הבחירה הפקולטיות. חלק מהתואר מתבסס על מקצועות בחירה שהפקולטה שלך מעבירה (שלאו דווקא חייבים להשתייך למסלול שבחרת).

ולבסוף, יש מקצועות שנקראים מקצועות הומניסטיים. כ40 נקודות (אם אני זוכר נכון) מהתואר מוקדשים למקצועות אלו. אלו בד"כ מקצועות שאינם מתמטיים ולרוב מועברים ע"י מרצים חיצוניים. אלו בד"כ מקצועות קלים יותר ולעתים מעניינים יותר...
מגוון המקצועות האלו כל כך רחב שקשה לדעת במה לבחור.
עיבוד, שירה, תיאטרון, פסיכולוגיה, יזמות, התמודדות עם מצבי לחץ, ידיעת הארץ, עברית, אנגלית, רוסית, צרפתית, סינית, יפנית, איטלקית, ספרדית, יצירה, קבלה, מחשבת ישראל, קולנוע, אמנות, איסלאם, נצרות והרשימה עוד ארוכה... (יש קרוב ל100 אלו).

כאמור, מקצוע החובה היחיד שאינו קשור ללימודי התואר הוא חינוך גופני (מסתכם ב2 נקודות בסה"כ).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:38

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר