לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה --לשאלות בנושאי טלוויזיות, מערכות קולנוע ביתי, הגברה וסאונד - אנא פנו לפורום אודיו וקולנוע ביתי -- www.fresh.co.il/f=103 תגיות פורום: פורום אלקטרוניקה - פורום חשמל - שאלות בנושאי אלקטרוניקה - תכנון מעגלים - מעגלים מודפסים - פיתוח אלקטרוני - תכנון PCB - בקרים למנועים - תאורת לדים - תכנון דימר - מודינג - Arduino - מיקרו בקרים - שליטה על תאורה - שלט רחוק - משדר FM - תאורת LED - פתרון שאלות בחשמל - אלקטרוניקה תקבילית חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > חשמל ואלקטרוניקה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-07-2010, 16:24
  אלקטרון אלקטרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.09
הודעות: 14
זקוק למידע מהימן בנוגע להנדסאות אלקטרוניקה

שלום לכולם,
למדתי לטכנאי אלקטרוניקה לפני מספר שנים ואני רוצה להמשיך השנה ללמוד ולהוציא תעודת הנדסאי.
מכיוון שכבר יחסית הרבה זמן לא הייתי בלימודים, אני אשמח אם מישהו שיודע יוכל לענות לי על מספר שאלות בקשר לפרויקט-סיום ולתואר:
1. האם בדרך-כלל הפרויקט ממומן מהכיס שלי או שזה על חשבון המכללה ובסוף השנה הפרויקט נשאר אצלם?
2. אני יודע שפרויקט-גמר הנדסאים חייב להכיל מיקרובקר מסוג כלשהו. רציתי לדעת איזה מיקרובקר נפוץ בפרויקטים של היום? האם זה עדיין ה-8051 או שזה PIC? (דיברתי כבר עם 2 הנדסאים שסיפרו לי שעשו פרויקט גמר עם PIC).
אשמח אם תוכלו גם לרשום לי את הדגם המדוייק של המיקרובקר. אני יודע שבכל משפחה של בקרים יש מספר דגמים, תרשמו לי בבקשה דגמים של מיקרובקרים שאתם יודעים בוודאות שהיו כלולים בפרויקט-סיום. אני רוצה לקרוא על המיקרובקרים האלו עוד לפני שאני מגיע לשלב תכנון הפרויקט שלי..
3. איך נהוג לבנות כיום את פרויקט-הסיום, האם עדיין משתמשים בשיטת ווייר-אפ (Wire-up) או שהיום צריכים לייצר לוח-מודפס (PCB) במיוחד? מישהו אמר לי שהוא עשה PCB וזה עלה לו הרבה כסף. זה לא נשמע לי הגיוני שמכריחים את כולם לעשות ככה את הפרויקט. אני בניתי את פרויקט הסיום שלי בי"ג בשיטה של ווייר-אפ.
4. אם עבדתי בפיתוח ובבדיקות-סופיות בתעשיה, האם זה יכול לתת לי פטורים כלשהם בנוגע לפרויקט-הסיום של ההנדסאים?
5. האם מעסיקים מתייחסים שונה למי שלמד הנדסאי-אלקטרוניקה בלימודי-ערב מאשר למי שלמד כרגיל (לימודי בוקר)?

תודה מראש למי שיכול לענות מתוך ידע/ניסיון, אני מעדיף לקבל תשובות מהימנות מאשר שמועות..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 17-07-2010, 10:08
  אלקטרון אלקטרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.09
הודעות: 14
תודה לכולם על התשובות!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלקטרון שמתחילה ב "זקוק למידע מהימן בנוגע להנדסאות אלקטרוניקה"

ל-Boltik, בקשר לבחירת הרכיבים, אני מתכוון לעשות פרויקט דיגיטלי שיכיל גם מיקרובקר ואני כנראה אעשה תכנון מקורי (בעזרת חבר מהנדס) ולכן אני יכול להרשות לעצמי קודם לבדוק איזה בקרים יש ומה התכונות שלהם ואז להשתמש בזה שיתאים לפרויקט שלי..
ביקשתי דגמים מדויקים בגלל שאני לא מכיר את המיקרובקרים שמשמשים היום בפרויקטי-סיום. בשנים האחרונות כמו שכתבתי קודם יצא לי להתעסק בפיתוח בתעשיה ובפרויקט האחרון שהשתתפתי בו, השתמשנו במיקרובקר של חברת ST שהוא סוג של 8051 אבל עם זיכרון פלאש גדול יחסית בתוכו (256KB) וזיכרון SRAM וגם מכיל PLD (התקן לוגי מתוכנת) ועוד כל-מיני פיצ'רים חמודים (דגם uPSD3354). זה מיקרובקר שמתאים לבקרת פרויקטים "כבדים" והוא יקר יותר ביחס ל-8051 סטנדרטי..
אני מניח שרוב ההנדסאים לא משתמשים בדגמים תעשיתים של 8051 אלא משהו יותר "צנוע" ובגלל זה רציתי את הדגם, כדי שאני אוכל לקרוא עליו..

אני אשמח אם עוד הנדסאים ירשמו לי את הדגם של המיקרובקר שהשתמשו בו בפרויקט-סיום שלהם..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 17-07-2010, 16:52
  אלקטרון אלקטרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.09
הודעות: 14
בנוגע לשימוש ב-8051..
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי liran09 שמתחילה ב "הרוב משתמשים במיקרו בקר 8051..."

האם יש כיום הנדסאים שמממשים את הפרויקט שלהם עם 8051 "רגיל" כלומר ה-8051 המקורי, או שהיום בעיקר משתמשים בגרסאות של 8051 שמכילות פלאש פנימי לאחסון התוכנית?
השאלה שלי נוגעת בעיקר לנושא החומרה - אם משתמשים ב-8051 רגיל אז צריך להוסיף בחומרה גם זיכרון-תוכנית חיצוני ואולי גם SRAM (תלוי בפרויקט שעושים) ואז צריך לחבר כל קווי הכתובות והמידע של הזיכרונות אל המיקרובקר וזו הרבה עבודת וויר-אפ.
לעומת זאת אם משתמשים בגרסה של 8051 שזיכרון-התוכנה כבר מוכל בתוך המיקרובקר אז חוסכים הרבה זמן בוויר-אפ והלוח של הפרויקט נראה יותר מסודר (פחות חוטים..)
אז מה הולך היום בעיקר, 8051 רגיל או גרסה של 8051 עם זכרונות בפנים?
הרגע חשבתי על עוד שאלה חשובה בנוגע לפרויקט: האם בדרך-כלל במכללות להנדסאים יש מתקן תכנות למיקרובקרים/EEPROM או שזה משהו שמי שעושה פרויקט-סיום צריך לדאוג לו?

תודה על התשובות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 30-07-2010, 10:40
  yaron2010 yaron2010 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.07.10
הודעות: 11
הבהרות
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי אלקטרון שמתחילה ב "אוקיי, תודה"

ניתן לבצע את הפרוייקט עם PIC או בקר ממשפחת ה-8051
ברוב המכללות משתמשים עדיין ב-8051
מקובל להשתמש בדגם עם זיכרון פנימי וזול כמו 98C51/89C52/89S52 שעולה כ-15 ש"ח ומטה... בד"כ צורבים אותם תוך שימוש בצורב חיצוני הקיים במכללה.
יש כאלה שמעדיפים להשתמש בלוח פיתוח מוכן עם מיקרובקר וספק, דבר החוסך להם מעט בבניה ונותן את האפשרות לצרוב תוכנה מה-PC ללא צורך בצורב EPROM ולכן חוסך זמן בבנית הפרוייקט ופיתוח התוכנה. הלוחות הנ"ל מכילים רכיבים שונים ממשפחת ה-8051 , התואמים ל-8051 המקורי + מכילים תוספות (כגון USB, A2D....) דוגמאות ללוחות כנ"ל יש בפורום (חיפוש "לוח פיתוח")
בכל מיקרה , נהוג להשתמש בזכרון הפנימי ולא למפות זכרון חיצוני, אלא אם נידרש גודל מסויים בפרוייקט, דבר שאינו קורה...

מקווה שעכשיו יותר ברור...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 30-07-2010, 21:27
  JAVEHN JAVEHN אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.12.03
הודעות: 2,430
תשובות מספר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אלקטרון שמתחילה ב "זקוק למידע מהימן בנוגע להנדסאות אלקטרוניקה"

קודם כל ,אין מה לדאוג ואת התשובות שלך אתה יכול לקבל במכללה בה אתה רוצה לסיים להנדסאי.
בגדול , את הפרויקט אתה מממן מכיסך (והכיס של השותף שלך) , אבל מה"ט מנהלת תגמול מסוים שאומר שאתה זכאי להחזר כספי של יותר מ1000 ש"ח אם הגשת את הפרויקט בזמן . מיעץ לך למצוא חבר שעובד במפעל אלקטרוניקה בשביל הרכיבים. את הפרויקט אתה יכול להשאיר לעצמך,ולכן כדי שתעשה משהו שיכול להועיל לך וזה מעניין אותך.בקיצור-חשוב מאוד,תברר כמה מחזירים לך,ושלא יעבדו אליך.

בקשר לפרויקט,עוד פעם,מוקדם לדאוג,והמנחה פרויקט שלך יסביר הכל.בגדול,זה תלוי הרבה גם במכללה אני חושב,אבל זה די סטדנדרטי שמינימום דיגיטלי בפרויקט זה מיקרובקר 8051 (או אפילו 8031 או איך שקוראים לו) ובקר נוסף כלשהו (כגון בקר ק\פ 8255 , או אולי בקר תקשורת 8251 ...משהו כזה) .

בקשר לעשיית הלוח,תעשה אותו איך שבא לך ....אם אתה צריך להלחים איפשהו תלחים,אם נוח לך וויראפ (כן,זה אגב ולא wire up wire-wrap ,כי זה מה שאתה עושה עם החוט,מלפף אותו על הרגליים של הרכיבים),תעשה וויראפ . ועוד פעם,קודם כל זה לשיקול של המנחה,הוא זה שישב איתך בהגנה של הפרויקט,והוא זה שיצא לעזרך כנגד הבודקים.

לעבודה שלך במקצוע אין כל קשר לקורסים שאתה לוקח ,והדבר לא אמור להתחשב לך בפרויקט (ד"א,מצטער להיות קקה,אבל טכנאי אלקטרוניקה לא באמת "עובד בפיתוח",אלא הוא מקבל עבודות הלחמה ממהנדס כשאין לו זין,וכל מיני עבודות קטנות כאלו.אבל כן,זה נראה נחמד בקו"ח).

לאף אחד לא אכפת שלמדת בערב,יש חברות שלא יבקשו ממך אפילו גליון ציונים (עד שתבוא ביקורת ואז הם יגידו "למה לא הבאת את התעודה שלך").בהצלחה...אבל אם אתה באמת מרגיש שאתה יכול להצליח יותר,הנדסאי זה לא שוס גדול ואם אתה לא שייך לבודדי סגולה שמתקבנים על מקום עבודה טוב,וגם יכולים קצת לעשות כסף מהצד בעבודה,תחשוב אם אולי כדי לך ללמוד למהנדס.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:07

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר