לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-09-2010, 17:29
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,950
חזרה לגבולות 67 במהלך כהונת נתניהו

השילוב:
1. אובאמה בבית הלבן - נשיא שמעוניין להכנס להיסטוריה כרפורמטור גדול, ונשיא עם מחוייבות פוליטית ורגשית זניחה לישראל.
2. נתניהו - ראש ממשלה שהפנים את מגבלות התמרון של ישראל לאור הכשלונות הצבאיים בעזה ובלבנון, והמפולת הדיפלומטית בעיקבותיהם, שסבור שההתמודדות עם איראן גוברת על כל אינטרס ישראלי אחר, ושנהנה מעוצמה פוליטית ואלטרנטיבה קואליציונית יציבה (קדימה).
3. תחושת המצור של ישראל עם קונצנזוס רחב של אזרחים שמוכנים לפשרות מרחיקות לכת.
4. שחיקה מתמדת של האתוס הציוני בעולם, ביהדות התפוצות ובישראל פנימה.
5. נכונות יחסית בעולם הערבי לנורמליזציה עם ישראל מול האוייב האיראני, מתוך הבנה שבטווח הרחוק תמשיך השחיקה בתמיכה בקיום מדינה יהודית.
6. הנהגה פלשתינית (פיאד - אבו מאזן) שאינה מזוהה עם טרור, פועלת לקידום החברה האזרחית הפלשתינית ובונה תשתית כלכלית ואדמיניסטרטיבית למדינה בשיתוף פעולה מצד ישראל.

כל אלה יוצרים בסיס למהלך מדיני גדול שיכול להבשיל במהירות. אני מעריך שאם לא תהיה התפרצות אלימה בלתי ניתנת לריסון מצד הציר האיראני (חמאס, חיזבאללה, סוריה וכו'), הרי שעד סוף כהונתו הנוכחית של נתניהו נראה חתימה על הסכמים של חזרה לגבולות 67 ביו"ש, ירושלים והגולן, והתחלה של יישומם.

מה דעתכם?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 06-09-2010, 17:37
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.06.02
הודעות: 80,133
יש כמה בעיות עם מה שרשמת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "חזרה לגבולות 67 במהלך כהונת נתניהו"

ציטוט:
3. תחושת המצור של ישראל עם קונצנזוס רחב של אזרחים שמוכנים לפשרות מרחיקות לכת.

קונצנזוס? אם היה קונצנזוס אז תוצאות הבחירות לא היו מראות על שוויון בין גוש הימין לגוש השמאל כמו שהיה בבחירות האחרונות.
ציטוט:
הנהגה פלשתינית (פיאד - אבו מאזן) שאינה מזוהה עם טרור

אבו מאזן היה זה שמימן את טבח הספורטאים במינכן.
אם זה לא טרור אז מה כן?
ציטוט:
שאם לא תהיה התפרצות אלימה בלתי ניתנת לריסון מצד הציר האיראני (חמאס, חיזבאללה, סוריה וכו'), הרי שעד סוף כהונתו הנוכחית של נתניהו נראה חתימה על הסכמים של חזרה לגבולות 67 ביו"ש, ירושלים והגולן, והתחלה של יישומם.


יש סתירה בין מה שרשמת שמצד אחד אתה רושם חזרה לגבולות 67 גם בגולן אך שתי שורות לפני אתה משייך את סוריה לציר האירני.
לא רואה איך העובדה הזאת תוביל לנסיגה מהגולן
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 06-09-2010, 21:18
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
האמת שאין לי מושג מה יקרה בעניין זה: לפה או לשם, ומה המידה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "חזרה לגבולות 67 במהלך כהונת נתניהו"

ואני מניח שגם לך לא...



אני אומר שזה מה שקורה עכשיו, ורץ במוחם של לא מעט ישראלים מודאגים, או בעלי פרץ של אופטימיות פתאומית: יש תחושת בטן חזקה ש"זה" מה שיקרה – תחושה שנגזרת בעיקר מנסיון העבר של מי שרגליו פה בארץ הזאת. אבל מה? בכ"ז הורגלנו שצריך מין תרשים זרימה מסודר שיוכיח למה יקרה, מה שיקרה, אז אחרי תחושת הבטן גם פתאום הכל נראה מסתדר והגיוני.



עניין הזיקה בין ה"נקודות" שהעלית ובין האפשרות למהלך הטריטוריאלי שאתה מתאר נראית לי אנקדוטאלית ומלאכותית: זו צורת חשיבה שמתאימה לטורי פובליסיסטיקה של עיתונים אמריקאים, או הכי קרוב לארץ: מאמרי "עשר מכות/מתנות" של ד"ר גיא בכור. חלק מהעובדות שציינת נתונות במחלוקת, חלקן נכונות אבל הפרשנות מאוד לא מוחלטת, וחלק אולי נכונות בכל מקרה אבל לחלוטין לא משפיעות על המציאות (=נכונות תמיד, ולכן תמיד מתאימות לתמוך בתיאוריה). מעבר לכך ישנן לא מעט נקודות, או התרחשויות, שלחלוטין סותרות את האפשרות למהלך בסגנון שאתה מתאר, והן מאוד מאוד סבירות ומימושן אפילו קצר מועד: לא לקחת אותן בחשבון.



אבל זה לא העניין, כי כאמור מה שיקרה, או לא יקרה, יהיה קשור לבליל לא מדעי של חשיבה מועטה ומוגבלת, המון אינטרסים אלקטוראליים רגעים אנושיים של אנשים שמוכרים עצמם בדיעבד כמי שעמדו עם משא ההיסטוריה על כתפיהם. אני יכול לתת 6 סעיפים משלי שיוכיחו למה לא סביר שתקרה נסיגה מסמעוית בכלל כרגע (חלק מהסעיפים יהיו קופי-פייסט של אלה שלך, רק בשינוי או השמטת כמה מילים...) אך כמו שארשו0 בהמשך: אני לא חושב שיש משמעות למשוואות אלה.



ולמה כל תורת המשוואות והגורמים מן הסוג שאתה מביא לא עובדת? משום שהיא מתעלמת ממה שבמזרח התיכון דווקא הוכח כדי אמין: נסיון העבר. נסיון העבר מכיל בחובו הרבה יותר חוכמה מאשר עשרים סעיפים הקשורים בזיקה בין נשיא אמריקני, הקונגרס והבחירות הקרובות. נסיון העבר (משלושת העשורי האחרונים) מלמד אותנו שדווקא כאשר עמדה ישראל מול גוף בעל כוח, השפעה ולכן יכולת להחליט ולעמוד בהחלטה, ובמצב בו עמד על הפרק הסכם מהפכני הכולל מהלך טריטוריאלי – במקרים האלה לא התממש דבר. זה לא קרה מול הירדנים ב 1988, זה לא קרה מול אש"פ ב 2000. בשני המקרים הייתה הצטברות משמעותית יותר של גורמים חיוביים לטובת המהלך, מאשר נגדו.



ובכ"ז – תחושת הבטן שלנו נסמכת על העובדה שבעשוריים האחרונים "פרצו" לחלל כשלושה מהלכים טריטוריאליים כואבים, ולכן "בטוח" צריך להיות עוד אחד. אלא מה? שני המהלכים החשובים יותר (אוסלו על שלביו וההתנתקות) היו לחלוטין מהלכים שנבעו מצרכי פנים: שיקולים אלקטוראליים על סף הקנוניה הפוליטית... "שימור לקוחות" של מנהיגים פוליטיים קשישים ונחלשים, וממש לא "הצתברות מאסה קריטית של גורמים שונים לטובת המהלך". זה המאגר ממנו אנו יכולים לבצע "ניתוח טכני" – למי שרוצה.



אני אישית מזמן הפסקתי להמר. אין שום טעם מפני שהדבר היחיד שבטוח הוא שאובמה, אוסמה ומישל המאמה רלוונטיים לעניין הרבה פחות מאשר ענייני פנים "מיקרו שבמיקרו". אולי תהיה נסיגה, ואולי לא: מה שבטוח זה שבעל הטור בנ"י טיימס שבמקרה יכתוב את הטור התורן על "10 סיבות למה נתניהו הוא איש של שלום" ממש יום לפני איזו הכרזה דרמטית – הוא יהיה השעון המקולקל שמדייק פעמיים ביממה.
_____________________________________
.


נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 06-09-2010 בשעה 21:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 07-09-2010, 03:10
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.05
הודעות: 5,950
אכן אין לי מושג, רק הערכה אישית
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "האמת שאין לי מושג מה יקרה בעניין זה: לפה או לשם, ומה המידה"

נראה לי מיותר לאמר זאת, אבל רק למען הסר ספק - אינני סבור שיש בין התהליך לבין שלום דבר וחצי דבר, ואני לא תומך בהשתלשלות שאני חוזה.

כמה הערות. לגבי שיקולים אלקטוראליים וענייני מיקרו ומאקרו. אובאמה אינו איש של מיקרו, עד כה הוא כשלון במיקרו, ובמאקרו הוא הצלחה פורמאלית (רפורמת בריאות, רפורמה בוול סטריט, נסיגה מעיראק, נסיגה צפויה מאפגניסטאן). אין צורך להתווכח אם הצלחות המאקרו שלו הן אכן הצלחות, נדמה לי שנסכים שהתשובה שלילית. מבחינת אובאמה, ההצלה הסבירה ביותר שלו לקראת המרוץ לקדנציה השניה הוא מהלך "אסטרטגי" שיבשיל בערך עוד שנה. לנתניהו אין כרגע שיקולים אלקטוראליים, משום שיש לו קואליציה יציבה ורשת בטחון חזקה משמאל. ליברמן הוא כלב נובח שאינו נושך, לש"ס יש תג מחיר ברור, מפלגת העבודה בכיס שלו כל עוד יש "מהלך", וקדימה תשמח לקפוץ לחיקו ברגע שיקרוץ לציפי. בכל הנוגע לענייני מיקרו הוא כבר הוכיח לאן נושבת הרוח - הקפאה בהתנחלויות, גניזה של תוכניות בניה במזרח ירושלים, חוסר תגובה לפיגוע טרור. תוך כמה שבועות נקבל תשובה סופית לגבי המיקרו של נתניהו כשהוא יקבל החלטה על המשך ההקפאה.

מדוע לא הבשיל המהלך בשנת 2000? לדעתי בעיקר בשל ערפאת, ובשל העובדה שקלינטון היה בסוף דרכו. היום אין ערפאת, וקלינטון רק בתחילת הקדנציה שלה.

בדבר אחד אני מסכים איתך מאד - במזה"ת הנבואה ניתנה לשוטים שבשוטים. אין שום ספק שבאשכול הזה אני משתטה בהחלט. עדיין אני חושב שיש, יותר מבעבר, גורמים שפועלים לכוון מסויים. הדבר המרכזי שיכול לטרוף את הקלפים הוא חידוש הפיגועים בעוצמה של טרום חומת מגן. אז עמדה בראש הפלשתינים הנהגה שהיתה מעוניינת בהסלמה הזאת, היום אני מעריך שהאנשים בראש הפירמידה אצלם להוטים הרבה פחות. האם אפשר יהי לרסן את הרצחנות הערבית?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 07-09-2010, 08:56
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אני מניח שברור לך שב"שיקולים אלקטוראליים"
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אכן אין לי מושג, רק הערכה אישית"

לא התכוונתי לאובמה או בכלל ארה"ב, אלא לישראל. את פוליטיקת הפנים של ארה"ב פסלתי כבר בהתחלה כמשהו בעל משקל בעניין האפשרות למהלך כ"כ חותך ודרסטי. נעזוב שניה את נתניהו: גם אולמרט שקדם לא, או שרון, או אפילו ברק ב 2001, לא "הלכו על זה". ולמה? כי הם ראו את השיקולים והסעיפים הרבים שלא לקחת בחשבון. מאז נוסף עוד סעיף נוסף: ארה"ב היא במובהק "מעצמה בקמילה": זה כבר לא עניין של "ממשל ידידותי" או לא, אלא מדינה שכבר אינה משענת יציבה, מסובכת עד צוואר בבעיות שמטילות צל כבד על ה"טון" שיכלה לתת בשבעים השנים האחרונות.

תרשים הזרימה שאתה מציע חותר לכוון מסויים תוך שימת דגש על הנחה מאוד ברורה: המהלך נועד לייצג ולעצור התדרדרות מבחינת ישראל, לשמור "בטוב" יותר ממה שתאבד "ללא ספק" "ברע", והכל בעטיפה המוכרת של ערבויות מ"ידידותינו" החזקות. מה שאתה לא לוקח בחשבון אלה גורמים מאוד טכניים, ומידיים, שאני בטוח שרה"מ שומע עליהם:

מצריים נמצאת על סיפה של אי ודאות שלא חוותה כמוהה שנים רבות.

השלטון הירדני נחלש, חרד ורועד ממה שהוא רואה ממזרח לו, ומכך שבדרך הטבע הלגיטימציה של של "ממלכת החלומות ההאשמית" נמחקת והארומה ה"פלסטינית" הפכה דומיננטית.

תורכיה פנתה לאיסלאמיזציה.

לבנון עוברת שיעיזציה.

עיראק... אף אחד לא יודע מה יהיה שם.

כל חמשת הנ"ל הן מדינות שלא רק קשורות בקשרים עבים מאוד ל"מצב" במזה"ת, אליבא המומחים המערביים, התהליכים הפנימיים בהן הם "טבעיים", חזקים וממש לא משהו שחבורת אנשי CIA עם מזוודות מלאות דולארים יכולים לפתור. אלה תהליכים שנולדים מההיסטוריה של המזה"ת והלבנט - חלקם אפילו חלק מהמחזוריות של האזור בו אנו חיים. אזור שאת ההיסטוריה שלו אנו (וגם הערבים) לא מכירים משום שבדיוק למדנו על לוק והובס, כאשר אולי היינו צריכים ללמוד על טאה'ר אל עומר ואיברהים פאשה...

כל הסיבות הנ"ל מעבירות באופן מאוד ברור את כובד משקל ההחלטה על מהלך דרסטי היום "כן/לא" הרבה יותר למגרש המיידי, והבייתי. ומי שנמצא במגרש הזה, ולא מדלג מקוקטייל של משרד החוץ לנאום בכנס אקדמי על ממשל ושלטון, יודע שבמצב כזה מה שעושים זה לא לעשות כלום.

אני לא בטוח שנתניהו הוא האיש הנכון לעמוד בלחצים אלה, אבל אני כן יודע שהזכרון ההיסטורי קיים גם קיים אצלו, והזובור שחטפה ישראל בכל הפעמים שכן ניגשה למהלכים כאלה (זובור שהיה מיידי) זכור היטב. בהחלט יכול להיות שיבוא יום שהפיתוי של איזה פרס נובל יגבר על האינטרס של אזרחי ישראל: אני לא חושב שהיום הזה הגיע.

זה עוד בלי להכנס לעוד שורת גורמים שימנעו מנתניהו לחשוב שהוא יכול לעשות כמעשה יצחק ב 1993.

ועוד לא נכנסנו בכלל לכך שמול מהלך טריטוריאלי יעמדו גם אש"פ והחמא"ס שיש להם אינטרסים משלהם, ובטוח גם עשרות "נקודות" משלם בעד/נגד.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 07-09-2010, 15:42
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.10.06
הודעות: 6,922
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "חזרה לגבולות 67 במהלך כהונת נתניהו"


ציטוט:
2. נתניהו - ראש ממשלה שהפנים את מגבלות התמרון של ישראל לאור הכשלונות הצבאיים בעזה ובלבנון, והמפולת הדיפלומטית בעיקבותיהם, שסבור שההתמודדות עם איראן גוברת על כל אינטרס ישראלי אחר, ושנהנה מעוצמה פוליטית ואלטרנטיבה קואליציונית יציבה (קדימה).


אילו כשלונות צבאיים בעזה ולבנון? מפולת דיפלומטית? אולי רק דו"ח גולדסטון, וזה באשמת ישראל ותרבות הלרוץ ולספר לחבר'ה. דווקא בפעולות האחרונות בשתי הזירות ישראל נהנתה מתמיכה מדינית רחבה.

ציטוט:
3. תחושת המצור של ישראל עם קונצנזוס רחב של אזרחים שמוכנים לפשרות מרחיקות לכת.


איזו תחושת מצור בדיוק?

ציטוט:
5. נכונות יחסית בעולם הערבי לנורמליזציה עם ישראל מול האוייב האיראני, מתוך הבנה שבטווח הרחוק תמשיך השחיקה בתמיכה בקיום מדינה יהודית.


לא ממש, בהתחשב בעובדה שמדינות חצי האי ערב ה"מתונות" התנגדו לצעדי נורמליזציה בתמורה להקפאה ולהתחלה המשא ומתן.

ציטוט:
6. הנהגה פלשתינית (פיאד - אבו מאזן) שאינה מזוהה עם טרור, פועלת לקידום החברה האזרחית הפלשתינית ובונה תשתית כלכלית ואדמיניסטרטיבית למדינה בשיתוף פעולה מצד ישראל.


אולי בחלומות. עדיין ההנהגה הפלסטינאית היא שלטון מאד מושחת.

ציטוט:

נראה חתימה על הסכמים של חזרה לגבולות 67 ביו"ש, ירושלים והגולן, והתחלה של יישומם.

רמת הגולן? איך היא קשורה? בהתחשב בעובדה שמרבית הטיעונים שלך האם וויתורים למען שיפור במצב הביטחוני והמדיני, אני לא רואה איך נתינת רמת הגולן לסוריה קשורה פה, שזה למעשה 180 מעלות מהטיעונים שלך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 07-09-2010, 16:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 42,600
דעתי:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "חזרה לגבולות 67 במהלך כהונת נתניהו"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
השילוב:
1. אובאמה בבית הלבן - נשיא שמעוניין להכנס להיסטוריה כרפורמטור גדול, ונשיא עם מחוייבות פוליטית ורגשית זניחה לישראל.

אובמה הוא נשיא עויין. אין על כך עוררין. שאלת יכולתו ללחוץ עלינו היא שאלת מפתח בסיפור, והרבה
תלוי בתוצאות בחירות האמצע בנובמבר הקרוב. אם התחזיות האופטימיות היתממשו - יכולתו ללחוץ
תיפגע אנושות, ואז הרבה יהיה תלוי ביכולת של ביבי למשוך זמן עד 2012, עת בחירות לנשיאות,
שבה יורדת רמת הלחץ לאפס (במהלך הקמפיין הקודם אובמה הבטיח י-ם מאוחדת ובא לשדרות...).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
2. נתניהו - ראש ממשלה שהפנים את מגבלות התמרון של ישראל לאור הכשלונות הצבאיים בעזה ובלבנון, והמפולת הדיפלומטית בעיקבותיהם, שסבור שההתמודדות עם איראן גוברת על כל אינטרס ישראלי אחר, ושנהנה מעוצמה פוליטית ואלטרנטיבה קואליציונית יציבה (קדימה).

המושג "מגבלות התמרון" הוא מושג שהכניסו ללקסיקון אותם אנשים שתומכים בפשרות ורואים אותן
כברירת מחדל שלנו (בדומה ל"מגבלות הכוח"). ביבי הוא אדם לחיץ כנראה (כאן לא לגמרי הציגו אותו
באופן מסולף), והמון תלוי בו ובנכונות שלו להתרגש מהמדרבנים למיניהם שכל הזמן יזמרו לו על "הלחץ הנוראי מבחוץ"...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
3. תחושת המצור של ישראל עם קונצנזוס רחב של אזרחים שמוכנים לפשרות מרחיקות לכת.

הקונצנזוס הרחב הוא בעיקר בדמיון של כותבי העיתונים, שלא מצליחים להבין איך רוב כה סוחף מצביע
נגדם. מחנה השמאל קטן ממחנה הימין בעשרות אחוזים. רק הקול הערבי יוצר מצג שווא של מחנות
כמעט שווים...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
4. שחיקה מתמדת של האתוס הציוני בעולם, ביהדות התפוצות ובישראל פנימה.

השחיקה הזו קיימת - וסכנתה היא לא בחזרה לקווי 67 - אלא בחיסול כל המדינה כאן, עקב נטיית אנשים
משפיעים כאן לאמץ אותה, מבלי להבין את השלכותיה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
5. נכונות יחסית בעולם הערבי לנורמליזציה עם ישראל מול האוייב האיראני, מתוך הבנה שבטווח הרחוק תמשיך השחיקה בתמיכה בקיום מדינה יהודית.


העולם הערבי הוא מושג כ"כ רחב, שקשה להתייחס אליו כמקשה אחת. חלק מהעולם הערבי השלים
עימנו כבר לפני שנים (ירדן, מאוד חרדה לגורלנו, למשל...), וחלק אחר מעדיף אותנו על פני אחרים,
וכמובן חלק שלישי לא ישלים עימנו לעולם - ואם יצליח במלאכתו, שני החלקים הראשונים יחברו אליו
חיש קל...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
6. הנהגה פלשתינית (פיאד - אבו מאזן) שאינה מזוהה עם טרור, פועלת לקידום החברה האזרחית הפלשתינית ובונה תשתית כלכלית ואדמיניסטרטיבית למדינה בשיתוף פעולה מצד ישראל.


פיאד ואבו מאזן הם להיטים גדולים בעיני אותם חבר'ה שהוזכרו קודם. ממש לא ברורה נכונותם לשת"פ
עימנו, לאור החרמות שהם מטילים מדי יום ביומו...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
כל אלה יוצרים בסיס למהלך מדיני גדול שיכול להבשיל במהירות. אני מעריך שאם לא תהיה התפרצות אלימה בלתי ניתנת לריסון מצד הציר האיראני (חמאס, חיזבאללה, סוריה וכו'), הרי שעד סוף כהונתו הנוכחית של נתניהו נראה חתימה על הסכמים של חזרה לגבולות 67 ביו"ש, ירושלים והגולן, והתחלה של יישומם.
מה דעתכם?


בקיצור, ייתכן שתהיה נסיגת ענק - וזה תלוי בעיקר בנתניהו עצמו ויכולתו להרגיע עצמו, ולהפנים שאמנון
אברמוביץ' ועקיבא אלדר אינם באמת מייצג אמין של הציבור, גם אם רואים אותם כל יום וכל היום בכלי
התקשורת השונים.
עד עתה הוא בעיקר משך זמן. אוטוטו יגיעו עיתות להכרעה, ואז נדע יותר...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:51

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר