לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 26-09-2010, 07:35
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
כמדומני שכבר העליתי את זה כאן, אך בשבילך....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mnemosyne שמתחילה ב "אני צריך רעיון למתכון של נתח הודו !!"

חזה הודו צלוי



למה?



למה – כי זה בשר רזה ונקי מסחוסים וגידים

למה – כי זה בשר דל שומן

למה – כי זה טעים

למה – כי זה קל להכנה



מה לקנות?



חזה הודיה שלם (פרפר). אם תרצה – תכין את כולו כמקשה אחת, אם תרצה – תחלקו לשניים בקו האמצע, אם תרצה – תכין ממנו משהו אחר (מתכונים – בהזדמנות אחרת).

אמרתי הודיה ולא הודו, אם שמתם לב, כי בשר ההודיה עדין יותר.



ההכנה



אם הבשר קפוא – הפשר אותו במקרר.

בצלוחית – ערבב את חומרי התיבול האלה:



כף אבקת חרדל, או שתי כפות גדושות חרדל דיז'ון מוכן

3-4 שיני שום כתושות

כפית תימין יבש

שתי כפיות אורגנו יבש

כפית פלפל שחור גרוס גס

4-5 כפות שמן זית



מרח את התיבול על כל צדדי הבשר, עטוף בניילון נצמד והכנס למקרר למשך הלילה, או לפחות לשלוש שעות. קח תבנית עמוקה, כזו שתכיל את הבשר כולו אך ללא רווחים מסביב. שמן את התבנית בשמן זית, הכנס את הבשר כך שהקצה הדק שלו מקופל מתחתיו, תוך הקפדה שלא תרד ממנו שכבת התיבול. על הבשר יש לצקת עוד שמן זית, לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך שעה ורבע עד שעה וחצי. את הבשר אפשר להגיש חם או קר, ואם רוצים אפשר להגיש לידו גם רוטב שום או רוטב חרדל.



חלופות



התיבול הנ"ל אינו היחידי, כמובן, ואפשר לתבל בהרבה אופנים. למשל:



50 סמ"ק רוטב סויה (קל או כהה – לפי הטעם)

3-4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מרוסק

4-5 טיפות רוטב טבסקו או כפית עד שתיים אבקת צ'ילי



או



חצי כוס רוטב פלפלים תאילנדי (קונים מוכן)



או



שני פלפלים חריפים מרוסקים

4-5 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בלסמי

כפית סוכר

4-5 כפות שמן זית



או (לעצלנים)



שתי כפות אבקת מרק פטריות

6 כפות שמן זית





בתיאבון!



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 13-11-2010, 19:21
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mnemosyne שמתחילה ב "אני צריך רעיון למתכון של נתח הודו !!"

נסיון נוסף, הפעם די מומצא-
3/4 צנצנת דבש- כלומר 150 גר'.
כוס רוטב סויה.
טימין יבש
כוס פפריקה מתוקה.
שיניים מראש שום שלם, קצוצות גס ומעט דפוקות בפטיש שניצלים
מלח
פלפל

את כל התערובת מכינים בקערה, מוסיפים מעט מים רותחים רק עד שהצמיגות של התערובת קטנה. לא יותר מ-3/4 עד כוס מים רותחים.

יש לציין שהכמות מספיקה לשלושה נתחים (כלומר חצאים), במשקל קילוגרים כל אחד.

לאחר שהנוזל מתקרר השריתי בו את שלושת הנתחים תוך עיסוי מתמיד של כמה דקות. ואז- 24 שעות במקרר בתוך קערה המכוסה ניילון נצמד.

היום בערב הוצאתי, נתתי לזה שעה בחוץ כדי שלא יהיה קר מדי, ודאגתי לדחוף את חתיכות השום לתוך הקפלים של הנתחים.
שעה ורבע בתנור- 45 דקות מכוסה נייר כסף בחום של 180 מעלות, חצי שעה ללא נייר הכסף, בחום של כמאתיים מעלות.

התוצאה היתה טעימה להפליא. לצערי מעט מתוקה מדי, אולי פחות דבש להבא, תלוי מה אוהב כל אחד.

נשבע לכם שלפעם הבאה אקנה בטריות למצלמה שלי...


אגב, שליש הנתח שחסר הוא כתוצאה מרעב שתקף אותי ברגע שהרחתי את הנתח. זה עלה לי בכוויה בלשון, אבל זה היה שווה את זה.



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מה להבא?
התערובת שלי היתה נוזלית הרבה יותר מזאת שהציע לי DZZ, מה שקרה הוא שהנוזלים בישלו את תחתית הנתחים. לא שזה לא טעים, אבל כשפורסים את זה לפסטרמה, לטובת סנדוויצ'ים, זה רך מדי.
טיפ שקראתי מקודם- לשים על רשת, ומתחתיה תבנית בשביל הנוזלים. די הגיוני, כשאני חושב על זה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:09

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר