לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 17-10-2010, 11:46
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
לחמניות בטטה וגבינה

רוצה לשתף אתכם במתכון מקורי ומוצלח מאוד (לדעתי ולדעת כל הטועמים) - לחמניות בטטה וגבינה. מתקבלות לחניות מתקתקות, רכות מאוד ובעלות צבע משגע... בתאבון!
(פורסם במקור באתר "הנחתום")
ציטוט:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/images/bread_42potato_cheese_large01.jpg]



המצרכים


  • 600 גרם קמח לחם לבן
  • כפית מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 180 גרם מחית בטטה (בטטה בינונית אחת)
  • 20 גרם חמאה, רכה
  • 2 חריצי גבינה מותכת (כ-40 גרם)
  • 270 מ"ל חלב
הוראות הכנה

כשעה לפני הכנת הבצק, מכינים את מחית הבטטה. שוטפים היטב בטטה בינונית אחת ודוקרים אותה מכל צדדיה בעזרת מזלג. מניחים על צלחת ומחממים במיקרוגל במשך 10 עד 15 דקות, עד שהבטטה רכה. מקלפים את הבטטה, חותכים אותה לקוביות ומועכים למחית גסה בעזרת מזלג. נותנים למחית להתקרר.

מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים לקערה את הסוכר החום ומערבבים פעם נוספת. מוסיפים את מחית הבטטה ומערבבים, שופכים 250 מ"ל מהחלב ומערבבים לעיסה. אם יש צורך, מוסיפים את יתר החלב.

לשים את הבצק במשך כעשר דקות. מוסיפים את הגבינה המותכת ואת החמאה תוך כדי הלישה, מעט בכל פעם. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, בעל צבע כתמתם.

מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים אותו בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד או במגבת. משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, כשעה עד שעה וחצי.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו, בעזרת מגרד בצק, ל-8 עד 12 חתיכות שוות, בהתאם לכמות הלחמניות הרצויה. מגלגלים את חתיכות הבצק ללחמניות אובליות ומניחים על תבנית אפייה מלבנית המכוסה בנייר אפיה, ומכסים במגבת לחה. מתפיחים את הלחמניות עד להכפלת נפחן, כ-45 דקות.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית ריקה. לפני הכנסת הלחמניות לתנור, שופכים כוס מים לתבנית הריקה, לשם יצירת אדים בחלל התנור.

בצלוחית קטנה, ממיסים מעט חמאה עם חצי כפית סוכר חום. מברישים את הלחמניות בתערובת החמאה והסוכר. חורצים חריץ לאורך כל לחמניה, ומכניסים את התבנית לתנור.

אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלחמניות שחומות ונקישה על תחתיתן תשמיע קול חלול. מצננים כ-10 דקות על רשת.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.baking.co.il/images/bread_42potato_cheese_large02.jpg]



_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 19-10-2010 בשעה 18:17. סיבה: לבקשת פותח האשכול
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:15

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר