לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-10-2010, 19:16
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.04.03
הודעות: 23,256
צילום הכנת לחם ביתי

התחשק לי לפני כמה ימים לעשות לחם והיום החלטתי לבצע את המשימה. קודם ראוי לציין שמדובר
באמת בעבודה שאיננה מפחידה למרות שזה נשמע מאיים. אם עומדים בכמה חוקים פשוטים, אין
סיבה שלא לאכול לחם טרי הום-מייד (שזה כמובן הרבה יותר כייף מסתם לחם קנוי).

מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן (אפשר לעשות שילוב עם קמח מלא).
15 גרם שמרים (השתמשתי בשמרית - שמתייחסים אליה כשמרים טריים).
2-2.5 כפות שמן זית (השתמשתי בכתית מעולה. אפשר ללגום אותו כך מרוב שהוא עדין).
1-1.25 כוסות מים פושרים (משתנה ביחס לדביקות של הבצק).
כף סוכר+-.
כפית וחצי-שתיים של מלח.

מרדדים את הקמח, מוסיפים שמרים וסוכר (מערבבים על יבש). שמים שמן ומים ומתחילים ללוש. אחרי
כמה דקות של לישה מוסיפים את המלח (שמרים שונאים מלח ולכן לא הוספתי את המלח בהתחלה).

אחרי 10 דקות לישה (הבצק צריך להיות נעים, לא דביק ולא נוזלי) שמים בקערה עם מגבת לחה ונותנים
לזה שעת תפיחה (או לפחות עד הכפלת נפח). אחרי זה שוב לשים 10 דקות ושוב מתפיחים (פעם שנייה
ואחרונה - גם כשעה או עד הכפלת נפח).

מחממים תנור מראש ל-190-200 מעלות ומכניסים את הבצק ל-25-30 דקות (תסתכלו על הלחם ותכירו
את התנור שלכם). זהו, מוציאים ונותנים ללחם לנוח כמה דקות לפני פריסה.

תמונות (לא כל השלבים כי שכחתי לצלם):

הבצק מוכן (מונח להתפחה ראשונה)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבצק תופח
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבצק בתנור (התפחה שניה לא צילמתי)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הלחם יצא (נראה קטן - זה לא ענקי אבל לא קטן כלל)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אפשר לראות שתוך הלחם יצא אוורירי מאוד (האוויר שנוצר משתי התפחות) ויש קרום יחסית עבה וקריספי)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


הלחם כבר נגמר, אני לא מת על לחם אבל אחרי שכולם אכלו ממנו, אחותי באה וסיימה הכל עם
מריחת חמאה. "וואו, הוא ממש טעים!". (כן, אני יודע ). בכוונה עשיתי צורה עגולה כי אני
אוהב את המראה הכפרי הזה. יכולתי בקלות לעשות צורת חלה אבל אני פחות מתחבר לצורה
המלאכותית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 20-10-2010 בשעה 19:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 21-10-2010, 19:03
  משתמש זכר Mnemosyne Mnemosyne אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.07
הודעות: 3,397
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "הכנת לחם ביתי"

למזלי בארץ המגף היקרה לחם טרי מהמאפיה המקומית מתחת לבית הוא בעל טעם נפלא ולא עולה הון תעופות...

הלחם שעשית די נחמד אבל יש כמה דברים שיכלת לעשות על מנת לשפר אותו (אומנם אני לא אפיין מקצועי, אבל לא מעט הפעמים שהכנתי פיצה אטלקית).

לכן מומלץ: כאשר אפית את הלחם, בגלל שזה כיכר לחם : לשים כוס עם מעט מים (בתנור עצמו), כדי ליצור אדים במהלך האפיה... גם כן לעשות שני חריצים, היה יכול לתת ללחם שלך צורה יותר נאה ויותר מזה, להתנפח ולהישאר אוורירי. מעבר לכך רואים שהלחם דחוס כזה...

*לבי הטיפ הזה אינני בטוח (אם אני טועה שמישהו יתקן אותי ) : לא הייתה צריך לרדד ולכדר את הבצק מעט לפני ששמת אותו לאפיה? וגם לקמח?

והחום קצת גבוהה לטעמי... חום אידאלי לאפיה הינו 180 מעלות, וכרום הלחם לא אמור להתפורר כמו נסורת (זה נוצר מהחום הרב)

תמיד דע כי עושים אפיה יותר ארוכה ולא חום יותר גבוהה.

אם תרצה תעיין באשכול שבו פרסמתי את מתכון הפיצה, הבצק שמוסבר שם הוא אידאלי ללחם "רגיל".
בנוסף יש להתייחס להערות שאמרתי לעיל...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:57

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2021 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר