לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-10-2010, 21:23
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון
 
חבר מתאריך: 26.11.05
הודעות: 10,236
Facebook profile
מוקפץ

היום אחה"צ הכנתי מוקפץ, במקום לכתוב "הכנתי מוקפץ ויצא טוב" אני הולך להלאות אתכם בדרך הארוכה עם סיפורים, קיטורים וגם כמה תמונות.

שעות אחה"צ אני נח במיטה, הילדים מול המחשבים, אשתי נימצאת במשמרת ערב בביה"ח (בדרך כלל במצבים כאלה היא מבשלת בבוקר, היום לא יצא כי היא היתה בנסיעה) ואני חושב מה לעשות לארוחת ערב.
אהרוני עם הצמה והגבות שלו בטלויזיה מלמד עוד מתכון ופתאום הבזיק לי רעיון - להקפיץ.
עיון קטן במתכון באנטרנט, בדיקה במטבח שכל המוצרים קיימים? יש, אפשר להתחיל.
סידרתי אותם כמו חיילים וצילמתי ופתאום טלפון...
- אשתי: "מה נשמע בבית?"
- אני: "אני במטבח מנסה לארגן פה משהו..."
- אשתי (בנימה של הנה הוא נכנס לתקופת "בוא נשחק בלהיות טבחים"): "מה אתה עושה?"
- אני: "מוקפץ"
- אשתי (בנימה של נשים שפלשו להן למטבח והן מוכנות להגן עליו בחירוף נפש): "שים לב! במחבת הטפלון רק עם כף מעץ, לא לשים הרבה שום, אל תלכלך ותשאל אותי כל דבר...."
- אני (עולה לי תשובה מסויימת, אבל מייד אני מחליף אותה באפשרות ההפוכה שזה הדבר הכי טוב להגיד במצבים כאלה וזה לא משנה שהיית ביח' חי"ר מיוחדת, אתה מנהל עסק, מזיז חצי עולם ואפילו מנהל בפורום בפרש): "אין בעיה, אני מבטיח לך שכך יהיה".

החומרים:
- נודלס תרד\עגבניות
- רצועות חזה עוף
- שמן זית
- רוטב סויה
- ירקות (עגבניות, גזר, פלפל אדום\ירוק, פטרוזיליה, כרוב, בצל, שום)
- צלפים
- מלח, פלפל שחור ופפריקה

אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר עם כפית מלח, שמים ת'נודלס ומחכים לרתיחה (כמו בישול ספגטי), אח"כ מסננים.
מטגנים בשמן זית את הבצל והשום, מוסיפים את התבלינים (פפריקה, פלפל שחור ומלח) לפי הטעם ומערבבים (בשלב הזה התבלינים ניספגים ונותנים גוון טעם מיוחד).
מוסיפים את הירקות, הצלפים וחזה העוף ומערבבים עד שכל התערובת מתרככת (אפשר להוסיף מעט מים), מנמיכים את האש ומערבבים/מקפיצים מידי פעם.
מוסיפים את הסויה ומערבבים, לאחר מספר דקות מוסיפים את הנודלס, מגבירים את האש ונותנים לכל הטעמים להיספג עוד כ 10 דק' תוך כדי הקפצה.
שתי הערות:
- כדאי להשתמש במחבת/ווק טפלון בכדי שהתערובת לא תידבק
- תמיד כדאי להשתמש בשמן זית

בצד הכנתי ניוקי עם פטרוזיליה וסלט ירקות.
יצא טוב - שיהיה שבת שלום ובתיאבון

הנודלס מוכנסים לסיר עם מים חמים וכפית מלח
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונת מחזור
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

את קליפות הירקות לא חייבים לזרוק, חוםחום השרקן של הבת שלי כמו כמו טוחן אשפה אוכל הכל..
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הירקות במחבת לפני האידוי וההקפצה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כך זה ניראה בסוף: המוקפץ, הניוקי והסלט
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וזה המוקפץ Jo Etvagyat (בתיאבון בהונגרית)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:05

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר