לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-12-2010, 15:09
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
פאי פקאן חתיך

הפעם השקעתי וסידרתי את הפקאנים ויצא פאי חתיך, מישהי פנויה?

פאי פקאן - לחצו פה לעוד תמונות

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


רכיבים לבצק בסיס:
1 וחצי כוסות קמח
1/3 + כף סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
תמצית וניל

רכיבים למלית:
1 וחצי כוסות סוכר
1/2 כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
גרידת קליפה מחצי לימון
350 גרם אגוזי פקאן

תבנית פאי בקוטר 26 – עדיף מתפרקת

אופן הכנת הבצק:

להכניס למעבד מזון / ללוש ידנית / מיקסר את כל החומרים לעבד לבצק
אחיד וחלק , אם הבצק לא מתאחד לכם הוסיפו כף מים קרים.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה.

לרדד את הבצק לעלה גדול יותר מקוטר התבנית, להניח בתבנית ולסדר גם על הדפנות
להדק עם היטב ולחתוך את שאריות הבצק.
לנקב עם מזלג את הבצק בתחתית התבנית בעזרת מזלג ולהכניס למקרר לעוד שעה.

אופן הכנת המלית:
להרתיח סוכר ומים בסיר עד שנהיה קרמל בצבע חום זהוב
להנמיך את האש ומיד לשפוך בזהירות ולאט לאט תוך כדי ערבוב את השמנת המתוקה עד
לקבלת עיסה חלקה.
(שימו לב כדאי להגיע לחום זהוב כי הקרמל ממשיך להתבשל מהחום הנמוך ויכול להישרף)
לכבות את האש ולצנן קלות.
להשוות טמפרטורה עם הביצים (מעט מהקרמל לתוך הביצים הטרופות) להוסיף את הביצים
וגרידת הלימון לסיר עם הקרמל.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות , לאפות את הבצק (ללא המילוי) כ-15 דקות עד להזהבת הבצק
להוציא מהתנור לשפוך על הבצק את הפקאנים השבורים ומעל לסדר בעיגולים את הפקאנים השלמים
(אם לא בא לך בסידוריישיין , שפכו את הפקאנים לבפנים וזהו)
לשפוך מעל את המלית ולהחזיר לתנור לעוד כ-20 דק' עד לייצוב הפאי.

את הפאי אפשר להכין עם כל סוג אחר של אגוזים/פיצוחים – אגוזי לוז, מקדמיה, אגוזי מלך, קשיו, בוטנים ועוד
ואפשר גם מעורבב.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:37

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר