26-12-2010, 10:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
סלט בייבי שרימפס ואבוקדו על מצע אטריות שעועית.
עוד מתכון מאולתר.
קנינו לפני שבוע אבוקדו בשוק האיכרים בנמל ת"א, 5 ב-10. חלקם היו מוכנים כבר ולמאכל וחלקם קשים יותר.
אתמול גילינו, להפתעתנו, שלהבדיל מהנורמה בתחום האבוקדו (קשה, קשה, קשה, רקוב), האבוקדואים הקשים דווקא התרככו והיו מוכנים לאכילה.
רכיבים:
2 אבוקדואים בינוניים.
כחצי חבילת בייבי שרימפס קפוא.
כחצי חבילת אטריות שעועית דקיקות.
לרוטב:
רוטב סויה
רוטב צ'ילי
רוטב טריאקי
מיץ מחצי לימון
מלח
3-4 שיני שום כתושים או קצוצים.
הכנה:
חותכים את האבוקדו לקוביות, מפזרים מעט מלח ומוסיפים את מיץ הלימון
חולטים את האטריות במים רותחים למשך כחצי דקה - דקה.
מצננים ומסננים היטב.
חולטים את הבייבי שרימפס במים רותחים כדקה. אם השרימפס קפוא ניתן להפשיר אותו במשך הלילה במקרר או לשטוף במסננת תחת מים קרים זורמים עד שהוא מופשר.
מקררים ומסננים.
מערבבים את האטריות עם האבוקוד והשרימפס.
מערבבים את רוטוב הסויה עם אוטב הצ'ילי. זה בעצם הבסיס של הרוטב. מוסיפים מעט רוטב טריאקי. מקלפים 3-4 שיני שום. כותשים או קוצצים (או מעדיף לקצוץ. פשוט מועכים את השן עם צד הסכין ולאחר מכן קוצצים עם הלהב).
יוצקים את הרוטב על הסלט, מתקנים תיבול, מערבבים ומגישים.
כהרגלי בקודש אין תמונות, צריך להמציא מצלמה שמתלבשת על הראש כדי שיהיה נוח לצלם את ההכנה מבלי ללכלך את המצלמה
|