לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-12-2010, 21:13
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
הפתעה חיובית : כלכלת ישראל משגשגת מעבר לציפיות

http://www.themarker.com/tmc/articl...d=mb20101229_01



הפתעה חיובית למשק הישראלי: הצמיחה השנה הסתכמה ב-4.5% והתוצר לנפש (רמת החיים) עלה ב-2.7%, כך עולה מאומדנים מוקדמים לחשבונות הלאומיים ל-2010 שפירסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

עד כה, העריכו בבנק ישראל כי המשק יצמח השנה ב-4% ואילו האוצר העריך כי המשק יצמח ב-3.8%. בשנה שעברה צמח המשק ב-0.8% בלבד ואילו ב-2008 צמח ב4.2%.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.themarker.com/ibo/images/TM08/s/special_big/shtai_fish.jpg]


נתונים על הצמיחה לפי רבעונים מראים שההתאוששות בצמיחה לאחר המשבר העולמי החלה כבר ברבעון השני של 2009 ומאז קצב הגידול מדי רבעון הוא כ-4% עד 5% בחישוב שנתי. ברבעון השלישי של 2010 גדל התוצר ב-4.4% בחישוב שנתי. אין עדין נתונים לגבי הרבעון הרביעי.

האוכלוסייה בארץ גדלה השנה ב-1.8%, כך שהתוצר לנפש עלה ב-2.7% לאחר ירידה של 1.1% ב-2009. התוצר לנפש ב-2010 הסתכם ב-106.4 אלף שקל או 28.5 אלף דולר. לשם השוואה, לפני נתוני ה-OECD עלה התוצר בארצות הארגון ב-2.3% בלבד.

לפי נתוני הלמ"ס, ב-2010 עלתה ההוצאה לצריכה הפרטית בארץ ב-4.7%; ההוצאה לצריכה ציבורית עלתה ב-3.7%; וההשקעות בנכסים קבועים רשמה גידול בצורה ניכרת - 9.9%. יצוא הסחורות והשירותים עלה השנה בצורה חדה - 12.6%, לאחר ירידה של 12.5% ב-2009.
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 03-01-2011, 10:21
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בישראל ישנה מסורת, למעשיה כבר הרגל מותנה, של "לא לתת", או "אין לי"
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "ודאי. ראה, אני לא אומר "וואי..."

זה אומר שהרפלקס הוא שמי יכול, לוקח לעצמו, ואם הוא יכול, הוא לא חולק עם אחרים. לדעתי זה נסיון חיים די הכרחי, אבל גם אם לא אולי כדאי לאנשים חרוצים, הגונים ודי משכילים לנסות פעם לעבוד כפועל של ממש (לא שומר בשכר מינימום, או עובד במקדונלדס): אצל קבלן קטן, שיפוצניק, בית מלאכה וכו'. לי יצא להקלע לעבודה כזו למשך שנה וחצי. אתה תמיד נוחת לנישה שבה לפניך עבדו עשרות אנשים, שהתחלפו/נעלמו/פוטרו/גנבו ופוטרו/פוטרו וגנבו , והכל בקצב מחריד. בעל הבית הקטן תמיד מיואש מהמצב הזה, ובטוח שגם אתה עומד להיות אחד שיעבוד שלוש ימים, ויעלם ברביעי. איכשהו אתה מתמיד, ואפילו משרת אותו בחריצות ונאמנות. תוך חודשיים אתה יודע שהוא סומך עליך כי הוא לא מודאג כשאתה הולך הביתה עם פדיון מזומן של 9 אלף ש"ח, וגם כי הוא מספר את זה לפועלים אחרים, שמספרים לך. ולמה אני מספר את כל הסיפור הזה? כי בעוד שברוב המדינות שאני יודע משהו על שוק העבודה בהן, פועל כזה, אחרי שהוכיח שהוא נכס קטן למעבידו במקום בו קשה למצוא כאלה, מקבל העלאה נחמדה, בונוס ובעקרון שומרים עליו. ומה מקבל כזה פועל בישראל? לרוב כלום, או כמעט כלום (מעבר למשכורת שקיבל כבר ביום הראשון). זו המנטליות של המעסיק הקטן, והיא מטפסת למעלה עד לרמה של האחרקאים על המשק.

המקומות היחידים שבצורה ברורה חורגים מדגם זה אלה מקומות עם הסכני עבודה קיבוציים, או מסורת של תנאי העסקה טובים (ואז מהר מאוד זה "אח מביא אח") או הייטק ונגזרותיו (חברות השקעות, משרדי עו"ד שעובדים עם הייטק). אלה מקומות שפשוט עובדים כ"כ בסמיכות לשווקי חו"ל, עד שהם לא יכולים להרשות לעצמם שלא לתת לעובד נגיעה בשגשוג. בכל שאר סוגי העבודות בהן עובד יכול לגעת בשגשוג, זה תמיד עניין זמני, לא כלול בשום חוזה לטווח ארוך, וקשור לא פעם במכירות - יכולת שנשחקת מהר אצת האדם הממוצע.

אם לתמצת בעיה נפוצה שמגדירים אותה באלף גרסאות, הרי שזו הבעיה, כמו שאני תיארתי: אין בישראל מנטליות של "שפע", אלא מנטליות של מחסור ומצור: אם פתאום עולים על איזה מצבור של שפע, מייד חלק מנסים לקחת ממנו כמה שאפשר לעצמם, בעוד אחרים מייד דואגים שמא חלוקתו תפגע בהכנות לשבע השנים הרעות...

מי שחושב שהוא יסיים תואר בהצתיינות ויחיה חיי שפע חסרי דאגות, כמו שעד לפני 3 שנים היה סביר להניח שיקרה בשלל מדינות סביב הגלובוס: שישכח מזה. בהחלט זה עשוי לקרות, אבל לא הייתי מהמר על כך. מה שסביר שיקרה הוא שהוא יחיה חיים די נטולי דאגות קיומיות של ממש, אולם תמיד עם תחושת החמצה בדבר הפוטנציאל הלא מממומש לחיים חומרניים כמו שהוא רואה בסדרות האמריקאיות, בביקורים בלונדון או ניו יורק או מה שהוא שומע מהחבר מהמכללה שחי בבוסטון ברילוקיישן. למי ששופט את איכות חייו לפי מדדים של שטח מרבד הדשא בקדימה של הבית בפרברים - נכונו חיים של תסכול בישראל.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 03-01-2011, 14:19
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
שירימו את היד כל אלה שקיבלו כבר משכורת דצמבר
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "אבל שוב, אני לא מקנא בחיים של..."

ותוהים איך זה שאין קשר בין שגשוג החברה (בשנה האחרונה בכלל, וביחס לשנים קודמות) ובין תגמולי הנגזרת שהם קיבלו. אני בטוח שאני (ואשתי) לא היחידים...

המנטליות העיסקית בישראל היא "תפוס כפי יכולתך" - אגב, לפי מתכונת הריאל פוליטיק שאני חסיד שלה, אני ממש לא חושב שהמעסיק האמריקאי הוא פילנטרופ גדול: הוא פשוט חי בסביבה עסקית שבה מקובל להניח שעובד מתוגמל יותר, נותן אפילו מעבר לשווי התגמול (רק משום שהוא מתוגמל). זו גם חברה שבה קודים אחרים של מה נחשב ל"בושה" (כאשר נחשף בפומבי). מצב דומה קיים באירופה, גם אם אני חושב שהם טיפה יותר "פילנטרופים" מהאמריקאים. בישראל, לדאבונינו, החל מהיזם הזוטר ביותר ועד לאושיות המשק, קו המחשבה הוא שאם יש מספיק כסף לאכול ולהתלבש, אז כנראה יש לך "מספיק". מי שלא חושב כך נחשב לפראייר בעיני עמיתיו למעמד. לא שלא נתקלתי בחיי בכמה בעלי עסק/מנהלים שבאמת ובתמים חשבו שלתגמל עובד בצורה נדיבה וסבירה זה מועיל, אפילו מכובד, אבל הם היו די במיעוט. מקבלי ההחלטות שאני מכיר (ואני מכיר לא מעט, ואפילו אדם אחד שהוא מאוד בכיר במשק הישראלי) פשוט לא מגלמים שום מחשבה סדורה בעניין הזיקה בין תגמול, ויחס לעובד ובין התפוקה שהוא ייתן. לפעמים האנשים הללו אפילו נרשמים לתואר בניהול, יושבים בהרצאות ערב ברקנאטי על "התנהגות ארגונית", מהנהנים בראש, ואחרי זה למחרת שוב ממשיכים בשלהם. ישנן אפילו כאלה שמאמינים באמונה שלמה שממילא העובד הממוצע יגנוב/ינזק, כך שהם "פיטים" אתו כאשר לאל מתגמלים אותו כראוי אחרי שהוכיח שהוא עובד נאמן.

המדינה מגלמת אותה מנטליות בדיוק! צחוק-צחוק אבל הרבה פעמים אני שומע אנשים שהם בפירוש "מקבלי החלטות" בעסק, יושבים על אספרסו באיזו מסעדה ומפריחים ססמאות ילדותיות של ביקורת על ביבי זה, או ברק בבוא, שטייניץ, שמייניץ עייני ובייני... הם מדברים גבוהה גבוהה על מה ש"עשו לעניים ולניצולי השואה" ואלה בדיוק אותם אנשים שאיפושהו עכשיו, באיזה סלון או סניף של ארומה, מתלוננת איזו מזכירה בת 45, שעובדת אצלם 15 שנה בנאמנות, על איך נתנו לה "תוספת" של שקל וחצי לשעה (על ה 32ש"ח ברוטו שהרוויחה קודם) בפעם הראשונה בשנתיים, ואיך גרעו ממנה ימי חופש בגלל העדרות עקב צינון שסביר שחטפה בגלל המזגן שכבר שבוע תקוע על טמפרטורה שהיא מחווה ל night ski בקיצביל אוסטריה.

כל הבעיות האלה נגזרות מאותו מקום: מנטליות של "אם יש לי עודף כספים, אסור לחלוק בו כי מחר בטוח יהיה חוסר". קבלן השיפוצים הקטן, שיש לו 2 צוותים ו-12 פועלים, חושב ככה: המדינה חושבת ככה. אתה יכול ללמוד ראיית חשבון וקצת הרבה להתרחק מהמנטליות הזו, אתה יכול להפוך בעצמם לקבלן/בעל עסק - ואם תשרוד גם אתה תתרחק ממנטליות זו. אתה יכול גם להוריד את הראש ולשמוח בחלקח - גם שיטה. לחשוב שכשכיר יבוא יום ותחיה בשגשוג כמו באמריקה של שנות החמישים? לא יקרה בישראל. פשוט לא המנטליות שלנו.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 01-01-2011, 20:27
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.06
הודעות: 2,788
שאל את מקבלי קיצבאות הנכים והקשישים
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מבקש תור לאורטופד מומחה"

ששילמו כל חיהם מיסים ברמות של מדינות בסקנדינביה
אך מקבלים חזרה תמורתם שרותי רווחה וקיצבאות כמו בבנגלדש, במקרה הטוב.
רמות המיסוי שכל אזרח משלם כאן ממיסוי ישיר ומיסוי עקיף, עברו זה מכבר את
הארבעים אחוזים, לכן הצמיחה ה"מופלאה" הזאת לא מעניינת אף אחד מאותם
קשישים ושאר נזקקים, שהמדינה ידעה יפה מאוד לבזוז במהלך חייהם היצרניים,
אך דוחקת אותם לתחתית העליבות, בדיוק כאשר המדינה הייתה אמורה לאפשר
להם חיים נוחים וסבירים.
את כל אותה פירוטכניקה מתמטית הבאה ללמדנו כמה הצלחנו בהעלאת רמת החיים
בעודנו עומדים בתור לבית התמחוי (או הביטוח הלאומי), זה מעניין עוד פחות מקליפת
השום, עם כמה מניות שליטה או בלעדיהם.

נערך לאחרונה ע"י Leopad בתאריך 01-01-2011 בשעה 20:29.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 02-01-2011, 02:40
צלמית המשתמש של Leopad
  Leopad Leopad אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.06
הודעות: 2,788
המציאות קשה מכל דרמה
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא מכיר מציאות נרחבת למה שאתה מתאר"

שלדעתך אני מנסה לעורר, אני נתקל כמעשה בשיגרה
במקרים, של קשישים ונכים שהמערכת
אינה מסייעת להם לחיות בכבוד וברווחה לה הם ראויים
בצדק ולא בחסד, אמנם לחלקם יש משפחות תומכות
שיש בידם האמצעים לעשות זאת אך זה גובל באי צדק,
לשם מה גובים מאיתנו מיסי עתק על כל צעד ושעל?
אתה לא מכיר כזאת מציאות נרחבת? לשמחת כולנו,
לא כל אוכלוסיית ישראל היא נכה או קשישה ולחלק מהם
יש קרובים ובני משפחה התומכים בהם גם במישור הכלכלי,
דבר שבה למלא את החסר בסיוע השערורייתי שמעניקה
המדינה לאזרחיה.
כשאתה צעיר בריא ועשיר המדינה מוצאת דרכים יצירתיות
כיצד לדחוף יד ארוכה לכיסך, אך כאשר אתה זקן עני וחולה
המדינה מוצאת דרכים יצירתיות עוד יותר בכדי לצמצם
את תמיכתה בך עד למינימום.
אמנם לכל זה ולצמיחה כלכלית אין שום קשר, אך אפשר
להניח שאדם שאינו מצליח לחיות בכבוד כלכלי מינמלי,
לא ממש מתרשם מעלייה סטטיסטית בהכנסה הממוצעת
לנפש*או בתל"ג ראוי לשבח, שלא הטיבו לא מטיבים ולא
יטיבו, את מצבו, במאומה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 01-01-2011, 19:55
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
אם הצמיחה מועילה רק לשיכבה מצומצמת, אז בהחלט יש בעיה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "עזוב שטויות. מי צריך 'צמיחה'? אין כמו סוציאליזם!!!"

עדיף שרמת החיים של כולם תהיה סבירה מאשר שיהיו לך המון עניים מרודים מחד, שיכבה גדולה שנאבקת לגמור את החודש ושיכבה מצומצמת שחייה ברווחה גדולה. זה עדיף גם לחברה באופן כללי מבחינת הליכוד שלה והעוצמה שלה. בהשוואה לשני עשורים אחורה ויותר, ישראל עשירה יותר (בממיוצע) ומפולגת הרבה יותר. בזמנו הפערים בין עניים לעשירים בישראל היו הקטנים בעולם המפותח, היום הם הגדולים ביותר. בין סוציאליזם מוחלט וקפיטליזם מוחלט כביכול (כביכול משום שבישראל אין באמת תחרות חופשית אלא שליטה של מספר מצומצם של גופים כלכליים-פוליטיים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 03-01-2011, 23:32
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.06
הודעות: 18,034
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "אתה מערבב יותר מדי נושאים,..."

זה קשור בהחלט למצב ואני אסביר מדוע,כאשר אתה משלם את החשבון בסוף החודש ,המים, משכנתא/שכר דירה הדלק או המחיר של התחבורה הציבורית עלו וזה מראה על כלכלה נפרדת לעשירים לכלכלה אחרת לשאר העם, כי הכסף שכאילו מגיע לכולם בו ולשם הדוגמא נגיד אנשים עם שכר של 2700-4500 אז תיתן להם תוספת של כמה מאות שקלים 450 ש"ח בחודש בסדר? זה יעזור להיות קצת פחות במינוס ולא באמת הופך את הכלכלה למשגשגת מעבר לציפיות אלא לכלכלה של עשירים ואתה למעשה מגדיל את הפער בין העשיריון עליון לשאר העם כולל האנשים, שעובדים ואין להם עדיין כסף בכיס ומוריד אחרים לקו העוני, אפילו שהם עובדים, אם הם לא היו נחשבים בקו העוני עדיין.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 04-01-2011, 22:19
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לזה מרקס התכוון כשדיבר על הסתירות המובנות של הקפיטליזם שיביאו לסופו"

עכשיו אמרת מה מארקס אומר, אבל מה אתה אומר?
אני רק אמרתי, בתגובה לדבריך שתי תגובות למעלה, שהמצב שתיארת באופן שלילי למעלה כלא תחרות חופשית באמת ולא קפיטליזם באמת הוא אמנם לא תחרות משוכללת כמו שהכלכלנים אוהבים לדבר עליה (ועכשיו אוסיף: היא דווקא חופשית מאוד, החופש הזה הוא שמאפשר לחזקים ולגדולים לדחוק את החלשים והקטנים, וליצור X-פולים במקום תחרות משוכללת), אבל היא דווקא מאוד קפיטליסטית. אפילו יותר מדי קפיטליסטית, וזו בדיוק הבעיה אם נאמץ את העמדה הערכית שהצגת (שעדיף פחות חופש ויותר התערבות ממשלתית כדי שיהיו פחות בעלי הון עצומים ששולטים על כל המשק וקורעים לנו ת'צורה, בתרגום חופשי שלי).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 05-01-2011, 00:30
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
אני אומר שמרקס עלה על סתירה בקפיטליזם, שהמדינה צריכה לתקן
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "עכשיו אמרת מה מארקס אומר, אבל..."

ז"א, תחרות חופשית לחלוטין, מובילה בהכרח (לפי מרקס ולפי הדוגמאות ההיסטוריות) לכך שהמשק יישלט על יד מספר מצומצם מאוד של גורמי ענק שגם בינם התחרות מצומצמת מאוד. זה גורם לירידה בפועל של התחרות החופשית והיזמות שהם נשמת אפו של הקפיטליזם (הכוונה שלי אם כך ב"לא קפיטליזם" זהה ל"יותר מדי קפיטליזם" אצלך-לא צריך להכנס לויכוח על הטרמינולוגיה). המדינה יכולה (וכאן מרקס שגה) לווסת ולהגביל כדי למנוע את התהליך הנ"ל, והיא כן עושה זאת גם במדינות שהן דוגמא לקפיטליזם (ארה"ב). בישראל, ההתערבות הממשלתית ,כך נידמה, רק מגבירה את התהליך במקום לצמצם אותו תוך קשרי גומלין הדוקים בין הון לשילטון. ואוסיף מייד שאני לא כותב זאת ככלכלן כך שהדברים הם בעירבון מוגבל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 04-01-2011, 09:42
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אידאולוגיה מוחלטת אינה קיימת עוד בעולמינו
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב ""שליטה של מספר מצומצם של..."

אלו הגדרות מילוניות שלא עומדות (כמעט) במבחן המציאות. בדיוק כפי שלא מעט תנועות אולטרא רדיקליות מגלמות בתוכן גם פאשיזם וגם מחשבה "שמאלנית" כאילו מזוקקת, כך ההתנהלות הכלכלית היא יותר אוסף אקלקטי של רעיונות ושיטות נקודתיות, יותר מאשר אידאולוגיה קפיטליסטית/סוציאליסטית וכו'. במובנים מסויימים אכן הגענו, כפי שיש הגדירו לפני שני עשורים, ל"קץ ההיסטוריה" - לפחות במובן של תקפות הולכת וקטנה של נמונחים שקבעו "מי זה מה" בעולם הישן.

לדוגמא: מקובל היה לחשוב כל השנים שהמונופול של אגד הוא רע... אז הנה מערכת התחבורה הציבורית הופרטה, וישנם תושבי אזורים מסויימים בארץ שאפילו לא זוכרים כבר איך נראה אוטובוס של אגד. האם התוצאה טובה לאזרח שרגיל להשתמש בתחבורה ציבורית? אני בספק מאוד גדול. כרטיסים מן הסוג של "חופשי חודשי" לא יכולים לכלול אזורים שלמים, כמו בעבר (ישנן זכייניות שונות) ואם הם כן, אז הם יקרים יותר. בכלל לא ברור שהשירות השתכלל (מעבר למה שהיה קורה ממילא) - ואגב: לפחות באנגליה, יש מצב די דומה (אחרי חיסול "בריטרייל"). מי היו בעד התהליכים הנ"ל? האם בהכרח החזירים הקפיטליסטים? אני בכלל לא בטוח. אי אפשר בכלל להכליל עוד שיוך ממשי ונכון (פוליטית) של האנשים המניעים תהליכים: אלה מושגים ארכאיים שלא פעם לא אומרים בפועל כלום. יותר ויותר מסתבר שאפילו תהליכים מקיפים מגלמים חולשות/מעלות אנושיוות ולא שום אידאולוגיה סדורה.

לא מזמן ראיתי סרט תיעודי אודות הרפובליקנים/דמוקרטים בארה"ב. לא משנה כל מה שנאמר בו, אבל זכורה לי שורה אחת מאוד מוצלחת מפי עיתונאי אמריקאי מאוד וותיק, מוערך ובעל עבר של תחקירנות מעמיקה: לדבריו הוא מביט אחורה על עשרים ומשהו שנה של תחקירים לאורך ורוחב אמריקה ואם יש מסקנה אחת שהוא מגיע אליה הרי שהיא שאין שום סיכוי שאדם אחד, חשוב ככל שיהיה, יכול להבין אפילו חלקית איך עובדת מדינה מודרנית גדולה ומשוכללת. אי אפשר פשוט להקיף את הנושא הזה, וכל מי שמציג תאוריה מקיפה על נושאים כמו כלכלה הוא לכל היותר פרזנטור טוב, או רע, אבל בשום אופן לא מישהו שבאמת מכיר לעומק את מה שהוא טוען.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 04-01-2011, 22:14
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.12.09
הודעות: 9,751
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אידאולוגיה מוחלטת אינה קיימת עוד בעולמינו"

הבאת פה כמה טענות שקשה להתמודד איתן, כי אין כל כך עם מה להתמודד.
איך אפשר להתמודד עם טענה מיד שניה או שלישית שבלתי-אפשרי להסביר כיצד עובדת מדינה מודרנית גדולה? הרי אין דרך להוכיח שיש הסבר כזה בלי לספק את ההסבר עצמו (ואפילו אילו יסופק הסבר, תמיד אפשר להתווכח עליו). אני, אגב, מסכים במידה רבה עם ההרגשה הזאת, אבל זו טענה שאני בספק עד כמה יש טעם לדבר עליה, לשלילה או לחיוב.

לכן, אתייחס רק לטענה ספציפית אחת - קונקס באזור אשדוד עדיפה על אגד. לגבי מטרופולין, קווים, וחבריהם אין לי כל-כך מה להגיד, ואפילו לא אדבר על קונקס באזור מודיעין, לדוגמה. קונקס באזור אשדוד הביאה אוטובוסים טובים יותר (אפילו שבפועל האוטובוסים והנהגים הגיעו מאגד, הם כנראה קנו את הטובים יותר), מחירים טובים יותר במידה משמעותית, ואפילו שיפור בשעות הפעילות.

לשם השוואה, לקונקס יש אוטובוסים שעושים את מסלול אשדוד-תל אביב עד קצת אחרי חצות (כלומר, יוצאים קצת אחרי חצות). קוי אגד למקומות רבים מפסיקים לצאת שעה לפני כן. נסיעה מקומית באגד בתל-אביב עולה כמעט 6 שקל (בדן המחירים היו מקבילים לאלה של אגד בעבר, אבל מזמן לא נסעתי בדן), בעוד שנסיעה בקו אשדוד-ת"א עולה כמעט 8 שקל. נסיעה בקו 501 לדוגמה, מת"א להרצליה עולה כבר כמעט 10 שקל, ואם ממשיכים לרעננה זה מגיע ל-14. 15 ק"מ מת"א לסינמה סיטי באגד עולים יותר מ-40 ק"מ מאשדוד לת"א באגד.
(לפני שייפתח הדיון המיותר על למה זה מוצדק שהמחירים לנסיעות בין-עירוניות בגוש-דן יהיו הזויים, אציין שכשאגד עשתה את קו אשדוד-ת"א המחירים היו גבוהים בערך פי 2.)

אז אתה יודע מה? זה שהעיפו את אגד בהחלט הועיל, ואני מאמין שההרחבה של הפעילות של קונקס לאזורים נוספים (טבריה ומודיעין) הועילה עוד יותר לתושבי אותם אזורים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 05-01-2011, 07:09
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אתה צודק לגבי המצב בקווים מוגדרים או אזורים מסויימים
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "הבאת פה כמה טענות שקשה..."

ואולי באמת בימינו התחבורה הציבורית היא יותר "כלי עזר" יותר מאשר פתרון תחבורתי מקיף, ולכן הרגיונליזציה הזו מבורכת עבור יותר אנשים מאשר אלה שעבורם היא מקוללת. אני "ענתיקה" שנוסע בתחבורה ציבורית באופן כללי, ולא רק איפה שהיא יעילה עבורי יותר מאשר תחליף. בראיה ארצית אני חושב שהפסדנו יותר ממה שהרווחנו - כמובן מתוך הנחה שאגד יכלה לההשתכלל ולהשתפר גם לא מסיבות של אבדן מכרזים אפשרי. יותר מכך: בטווח הבינוני (5 שנים) אני חושב שהיתרונות של "מטאטא חדש=מטאטא טוב" ישחקו מאוד, ואז פשוט נששאר עם החסרונות של מערכת תחבורה ציבורית העשויה טלאים טלאים.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 01-01-2011, 20:54
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אתה יודע איפה עוד שיעור הניידים פר אוכלוסיה גבוה מאוד? באפריקה"

ובכן, כמה ילדים האזרח יכול לממן וכמה הוא עושה?
חדש לך שרוב העניים בארץ הם ערבים/חרדים, והעוני שם לא ממש קשור למדינה?

אדם שמצטייד בסמארטפון החדש ביותר, שמסתובב עם אייפד שהשיג בחו"ל ובכלל עטור גאדג'טים ואז בוכה על מחירי הדלק, זאת בעיה שלו. מזכיר לי את ההיא שישבה בפופוליטיקה וטומי לפיד שאל אותה כמה עלתה לה התספורת

מחשבה כלכלית לא נכונה היא לא רק בדירות. היא גם בקניית רכב (בעיירת הפיתוח שם גדלתי יכולת לראות מכוניות חדשות חונות ליד בתים מתפרקים), הקמ משפחה (מצטער, אבל אם אתה לא יכול, אל תתחתן בגיל 22 ותביא 4 ילדים) ועוד.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 01-01-2011, 21:24
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.12.07
הודעות: 8,706
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "ובכן, כמה ילדים האזרח יכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
מחשבה כלכלית לא נכונה היא לא רק בדירות. היא גם בקניית רכב (בעיירת הפיתוח שם גדלתי יכולת לראות מכוניות חדשות חונות ליד בתים מתפרקים), הקמ משפחה (מצטער, אבל אם אתה לא יכול, אל תתחתן בגיל 22 ותביא 4 ילדים) ועוד.


ראיתי תכנית כלשהי, שם יועץ לענייני כספים והשקעות סיפר, שלסמינרים שלו באים גם אנשים עם משכורות של 80 אלף. הם לא יודעים לסדר את רשימת העדיפויות שלהם ומבזבזים כסף ברמה לא פרופורציונאלית ליכולות שלהם, מה שמכניס אותם למינוס גבוה.
מחשבה כלכלית לא נכונה זה בהכל. זה משהו סיסטמטי.
_____________________________________
שלום בכל מחיר-פילוסופיה של עבדים.
Ceterum censeo "Palaestinam" esse delendam
אם אין אני לי, מי לי? וכשאני לעצמי, מה אני? ואם לא עכשיו, אימתי?



תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 02-01-2011, 09:26
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
בישראל מצב די קשה של שילוב בין בעיה חינוכית
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=shruki][b]מחשבה כלכלית..."

עם הבעיה הנפוצה במערב של חומרנות חזירית.

אנשים שחיים "מעל הראש", גם כאשר יש להם הכל, יש המונים בארה"ב, או בריטניה (ועוד הרבה מדינות אחרות). הם דווקא באים מרקע לא רע מבחינת היכולת לנהל משק בית, אבל מפשלים פעם אחר פהם. למה? משום שהחברה המערבית מבוססת יותר ויותר על חומרנות חזירית, או בשמה הנקי יותר "תרבות צרכנית". בארה"ב, לדוגמא, החומרנות החזירית למעשה השתלטה באלגנטיות גם על המערך הבירוקרטי שאיפשר לאמריקאים במשך דורות רבים לנהל אורח חיים בזבזני להפליא, תוך כדי שמירה על בריאות כלכלית די מפלאיה עבור חברה שחיה כך. בעשור, או שניים, האחרונים גם זה כבר לא קיים והתפוצצות 2 הבועות הכלכליות בעשור האחרון (בועת הדוט קום ובועת הלוואות הסאב פריים) נתנה לנו (הישראלי שמאמינים שאנחנו המצאנו את תרבות הישראבלוף) שיעור מרתק (שאנו מסרבים להבין) אודות איך חברה משוכללת יכולה לשעבד בירוקרטיה רק לצורך קיום בועה. האמת? החובבנות הכלכלית שלנו הצילה אותנו לדעתי משום שהישראלי פשוט לא מספיק מתוחכם כלכלית כדי להריץ בועה כזאת.

בישראל, מה שכן, בעיה אחרת שקיימת פחות או יותר רק בישראל מקרב המדינות שעוברות רף פיתוח מסויים: חובבנות מוחלטת בכל הרבדים - שאיפה לבינוניות, התהדרות בנוצות תוך הזנחת מה שמתחת וכו'. הישראלי לא מחונך לנהל את חיי משק הבית שלו לפי שום תוכנית, ובטוח שתפקידה של המדינה להציל אותו בכל מצב (וגרוע מכך: הרבה מאוד פעמים זה לא קורה, אבל הוא עדיין מסרב להבין שאדם צריך לדאוג לעצמו ורשת הבטחון של המדינה היא רק ביטוח...). אם לשאול מונח מתחום הפיסיקה - "חיכוך" - הרי שאפשר להגיד שבכל מערכת כלכלית בישראל, קטנה כגדולה, האנרגיה המבוזבזת על חיכוך היא בהיקפים חסרי תקדים. אני מניח שמי מביננו שיצא לו בחייו לבוא למערכת מנוהלת בידי ישראלים ולהציע הצעות ייעול, מתוך רצון לעזור ולא רצון להרוויח, מכיר את מערכת התגובות שמבטלת לחלוטין כל הצעת ייעול והופכת אותה לאבק, בשל שילוש של שיקולים פרסונאליים, יחד עם מחשבה מולדת ש"אי אפשר לשפר, אי אפשר להגיע טוב יותר, פה זה ישראל והכל לא ישתנה לעולם". כל המערכת מנוקדת באנשים חסרי כל הכשרה או כשרון לניהול אפילו מערכת שמורכבותה היא 25% מזו עליה הם מופקדים. זה נכון גם לניהול משק בית. אני עדיין זוכר את עצמי בסביבות גיל 15 יושב עם ההורים שלי ומנסה להסביר להם שבמשחק סכום אפס, אפילו לטווח של שנה, פשוט לא יכול להיות שמנטליות של חיים ב"אובר" היא כדאית ומחוייבת מציאות: זאת בעוד אמא שלי מסבירה לי בקור רוח "אי אפשר! אפילו אם נקח חיסכון ונסגור את האובר, הוא יצמח מחדש". העניין הוא שהיא לא אמרה זאת כי היא ידעה שהיא צריכה היום את הכספים שאין לה לצורך קידום החיים, אלא פשוט כי היא מצאה בדיעבד הסבר כאילו מושכל לתופעה לגמרי לא הגיונית - הסבר "הגיוני" לתרבות של בזבזנות, שמסווים אותה תחת תיאורים של "הוצאות שגדולות על ההכנסות". וההורים שלי היו מאוד שמרניים יחסית לדורם. אני נתקל בהרבה מקרים של ה"מזכירה" במשרד, שמרוויחה 5K נטו ועל השולחן שלה מונח האייפון האחרון (נקנה בישראל), שהחליף את האנדרואיד ש"היא לא הסתדרה אתו", שבתורו החליף אייפון מדור קודם שנשכח בשירותים ונעלם... והכל בשנה וחצי. אפשר להסתובב סביב העניין הזה עם פילוסופיה עד מחר, אבל העובדה הפשוטה היא שאייפון דור 4 אינו מחוייב המציאות נקודה. הבעיה הכלכלית מתחילה ברגע שבו נקנה האייפון הזה בידי המזכירה, לא בנקודה שבה הוא כבר בכיס של המזכירה, בעודה מנסה למשוך 100 ש"ח מהמכשיר, שמודיע לה כי היא חסומה למשיכה בשלב זה.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 01-01-2011, 21:33
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אני לא יודע כמה אחורה אתה הולך...
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "לכל המתרעמים- בישראל כמות..."

אבל היה כבר בסוף שנות השבעים מערכון של הגשש אודות חבורת הישראלים המקטרים על המצב הקשה בעודם אוכלים כבד אווז. לפעמים מדהים כמה לא השתנו דברים...

העניין, לדעתי לפחות, הוא שהישראלי מודד שגשוג עדיין לפי מושגי החלומות של שנות השבעים: כמה עולה האוטו, כמה עולה לטוס לחו"ל וכמה עולים גאג'טים. בכל שלושת הפרמטרים ישראל היא עדיין לא גן עדן. עלות רכישת השכלה, בריאות ואפילו דברים שוליים כמו היכולת לבטחון אישי סביר פר מקום מגורים, משום מה "לא נספרים" ולכן אנשים ממשיכים להזות שרע-רע-רע להם. והכי מצחיק שאתה לא פעם שומע כמה רע לאנשים בתור לקופת חולים במרפאת מומחים, כשבעלות של טופס 17 אתה מקבל סדרת טיפולים שבועית שבארה"ב אדם במעמד של פקיד בנק באיזו עיר שדה יכול רק לחלום עליהם עם המשכורת שלו.

אגב: הייתי צריך לא מזמן להכניס לאכסון סדרת חפצים שהייתי צריך בשבילם כמות מסויימת של קרטונים איכותיים, חזקים וצרים. לקח לי 3 ימים של ללכת לעבודה/ללכת לסופר כדי לאסוף מהרחוב משהו כמו שמונה קרטוני ענק של פלזמות, וזה רק מהרחובות ליד. ממש רע לאנשים.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 01-01-2011, 21:52
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
רמת החיים בישראל נמוכה משמעותית מארה"ב או אוסטרליה
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא יודע כמה אחורה אתה הולך..."

בטח בעוד מקומות, אבל שם חייתי תקופות ממושכות שמאפשר התרשמות מעבר לזו של תייר או מי שמגיע לזמן קצר לצרכי עבודה. אם בארה"ב אתה אדם עובד ויש לך ביטח בריאות מהעבודה (וזה המצב הנפוץ) אזי בסיכום הכללי של הוצאות והכנסות, ומה שהשורה התחתונה מאפשרת לך, רמת החיים שלך גבוהה משמעותית אפילו במצב המחורבן של השנים האחרונות. זה ש(חלק מה)אנשים יכולים להרשות לעצמם מוצר צריכה יוקרתי זו או אחר בקנהי חד פעמית, לא אומר שהם לא צריכים לעבוד כמו חמורים בשביל לגמור את החודש ומצליחים לחסוך מעט מאוד. מעבר לכך, אנחנו לא מדברים בהכרח על עוני במונחי סודן או כורי פחם באנגליה של המאה ה-19 אלא בדיוק על זה שאנשים לא יכולים להרשות לעצמם את רמת החיים שהם שואפים לה ושהם מאמינים (בצדק או שלא בצדק) שהיא בהישג כדם עם המדינה הייתה מתנהלת אחרת או אם היו חיים במקום אחר. זה כמובן לא נוגע לכולם,אבל זה נוגע להרבה מאוד. אנשים שייתכן ולא בהכרח גרים ברמת אביב או בראשון. ויש כמובן הרבה מאוד שחיים במצוקה ממשית מאוד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 02-01-2011, 09:54
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
השאלה היא כמובן "לאיזה אחרים"
בתגובה להודעה מספר 66 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "נכון ולא טענתי אחרת, ובכל זאת השאיפות של רובנו בנויות על השוואה לאחרים"

אם נשווה את עצמנו כל הזמן לאותם 20 מדינות ששפר עליהם המזל להיות גם ותיקות וגם לא למודות מלחמה אז כן - נצליח להיות מדוכדכים תמידית. אם נצליח לראות מה עשינו פה תוך שישה עשורים וקצת ונשווה את עצמנו למדינות שקיבלו עצמאות 10 שנים +- מהשנה בה אנו קיבלנו אותה, אז אנחנו עשירי תבל. הכל תלוי בנקודת המבט.

ובאמת שנמאס לראות ישראלי נוסע במאזדה 3, מתקשר לחבר שלו באייפון להתלונן על מחירי הדלק העולים. אני לא אומר שלאף אחד בישראל אין סיבה להתלונן. אבל כשרואים גם אנשים מאוד אמידים או לפחות מנהלים אורח חיים מערבי סביר מתלוננים ללא הרף על כמה שהמדינה שלנו איומה ונוראה ואיך הם מתים כבר לברוח מפה וכמה שבחו"ל הכל ורוד - בא לך לתת להם שתי סטירות ( מטאפוריות, אני מעודד רק אלימות מטאפורית) שיתעוררו קצת.

עוד דוגמא היא התלונה על כך שאין דיור בר השגה בלב השכונה הכי מבוקשת בתל אביב. למה שיהיה בכלל? למה יש לי חברים שמתלוננים על זה במקום ללכת ולגור רחוק מהמרכז ולחסוך קצת?

עוד דוגמא היא התלונה שלא תאמן על זה שהציבור הישראלי אדיש לנושאים כלכליים ולא יוצא להפגנות. אנשים פשוט מתחרפנים (רק בשיחות סלון, כן) על זה שבמצרים יוצאים להפגנות על מחירי הלחם ובבוליביה מאלצים את הנשיא להוזיל את הדלק ורק אצלנו הכל רע והמחירים מאמירים כל הזמן. אותם אנשים רוצים הפגנות, התפרעויות וחוסר סדר כמו במדינות אפריקה/חלק ממדינות אמריקה הלטינית/מדינות אירופה הקורסות. אבל מה - הם לא מוכנים לחיות ברמת החיים של אותן מדינות...
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 02-01-2011, 18:35
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
אנשים , רוב האנשים, משווים תמיד כלפי מעלה
בתגובה להודעה מספר 67 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "השאלה היא כמובן "לאיזה אחרים""

זה טבע האדם ובמידה רבה טוב שכך-זה נותן אמביציה. ישראל ישראלי מאוד גאה בהישגים של ישראל (וואני אפילו ארגנתי פעם תערוכה בנושא בחו"ל) אבל מתעניין יותר בזווית של רמת החיים הפרטית שלו.
כפי שכתבתי לא פעם בעבר כאן, אני מאוד נגד בכיינות, ובעיקר מהסוג של "בכל מקום אחר בעולם אזרחים היו כבר יוצאים לרחובות". משפט בכייני להדהים של מי שמתלוונן על הכלל אבל בעצם מלין רק על עצמו. משהו בדומה לטענות החוזרות על כך ש"כל התיקשורת שמאלנית" על ידי מי שבעצמם לא מוכנים לעבוד בעיתונאות כי הם מעדיפים לעשות כסף בתחומים מכניסים יותר אבל אוהבים להתבכיין על אחרים. אני לא מדבר על בכיינות מוגזמת של ישראלים שיש להם א שרואים בבכיינות תחביב. אני מתקומם בעיקר על כך שבאשכול הזה יש הכחשה של המצוקה הכלכלית האמיתית שיש להרבה מאוד אנשים בישראל. אני חושב שהאשכול הזה מייצג בדיוק את בעיית הפעריים בכלכליים-חברתיים בישראל (ולא רק בישראל). יש פה אנשים שבטוחים שכולם בארץ יושבים על טון של כסף שקיבלו מעבודה מוצהרת ולא מוצהרת ושנוסעים ברבים חדשים תוך כדי שהם ספק מתבכייינים ספק צוחקים כל הדרך אל הבנק. עוד מעט גם יציעו כאן לעניים לאכול עוגות אם אין להם כסף לאוכל. ורבעק, יש אנשים בארץ שגם כסף לאוכל זה לא ענייין פשוט עבורם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 02-01-2011, 09:39
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
להביא את ניו זילנד (ואוסטרליה גם כן, האמת)
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "הלוואי והמלחמות שלנו היו נראות כמו המלחמה בין אוסטרליה לניו-זילנד"

כאנטי תזה כלכלית לישראל זו אחת ה"הרמות להנחתה" האהובות עלי ביותר... האמת שאין לי זמן להרחיב, ואני לא חושב שפה המקום, אבל מי שרוצה שיגש לבדוק:

ניו זילנד מדינה עם כלכלה מאוד רגישה, שבשנות השמונים עברה שורה של סופות טורנאדו כלכליות (כולל ה"תאצ'ריזם הניו זילנדי" שמעטים הישראלים ששמעו עליו...) שכמעט החריבו אותה כליל כלכלית. קרוב לשלושים אלף ניו זילנדים עוזבים את מדינתם, לצמיתות, כל שנה. רבים מאוד הניו זילנדיים שמבחינת המאזן הכספי שלהם מצבם דומה לזה של הישראלי מהמעמד הבינוני: חוסכים גרוש לגרוש ואחרי התיכון יוצאים לטיול של שנה בעולם, ואחרי זה, אולי עשור אחרי זה, יכולים להרשות לעצמם לצאת לעוד איזה טיול שלא לאוסטראליה או באלי... נכון שיש להם בתים יפים יותר, מכוניות טובות יותר וביטוח בריאות טוב יותר, אבל חלק מזה נגזרת של מיקומם הגאוגרפי יחד עם העובדה שהמנטליות שלהם אחרת לחלוטין.

אוסטראליה.... מדובר על מרבץ "זהב" שעבר כריה פראית וחסרת אחריות שכמעט לא נראה כמותה מאז בזזו הספרדים את דרום אמריקה לפני 400 שנה.... איך אפשר להשוות מדינה שעדיין עוברת תהליך פראי של "בער ונצל" בידי אוכלוסיה דלילה, לישראל שהיא ההיפך המוחלט. צחוק צחוק אבל חוגים מסויימים באוסטרליה, בעלי השקפת עולם מסויימת על עתידה הכלכלי, דווקא מביאים את ישראל כדוגמא ומודל לחיקוי לאוסטראלים. לטענתם האוסטראלי דבק באורח חיים קדמוני, כמעט, של כרייה בלתי אחראית של הסביבה ללא התחשבות בכך שאוסטראליה, יותר מכל יבשת אחרת, עוברת "בליה" מואצת שתעמיד את תושביה בפני שוקת שבורה בתוך עשור או שניים. האמת שבפעמים הראשונות שקראתי אודות כך קודם כל הלכתי וכתבתי לחברים אוסטראליים, בעדינות ובלי להזכיר את המודל הישראלי, ושאלתי האם יש דברים בגו'. לא היה אחד שהכחיש, והיו חלק שהסכימו לחלוטין. אז נכון שמטבעו האוסטראלי אינו היסטרי בתגובותיו, בטח לא כמו הישראלי, אבל אנשים מפוכחים מאוד מודאגים שם. מי מביניהם שיודע משהו על ישראל, מעבר להיבט הערבי ישראלי, חושבים, אכן, שישראל היא מודל לחברה המקיימת חיים סבירים במקום שנטול לחלוטין כל פוטנציאל של "כרייה" בלתי הפיכה של אוצרות טבע. משהו כמו דובאי, רק שמבוסס על עבודה קשה ולא הלבנת כספים.

לגבי הקליפ הידוע (מקורו בספיישל תוכניות באוסטרליה שבמהלכו קופירייטרים נתבקשו לשווק בקליפ קצר כל מיני דברים בלתי אפשריים) - לו היו הניו זילנדים מדינה שאינה שוכנת מבודדת בקצה העולם, ועדיין היו מצליחים לדבוק בכמה מאפיינים יחודיים שלהם, אז הם היו באמת בדיחה חביבה (כפי שבחצי חיוך רואים אותם האוסטראלים).
_____________________________________
.


נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 02-01-2011 בשעה 10:00.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 01-01-2011, 22:51
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני לא יודע כמה אחורה אתה הולך..."

אבל "כמה עולה אוטו" זו דווקא דוגמא טובה מאוד - לפני שבועיים בא אלינו לביקור קרוב משפחה מקנדה, וזו היתה הפעם הראשונה שלו בישראל.
קרוב המשפחה - שלהגיד עליו ש"לא חסר לו כסף" יהיה האנדרסטייטמנט של השנה (שחלפה לה בנתיים ) - נדהם לשמוע כמה עולה בישראל הג'יפ ב.מ.וו שהוא נוהג עליו בקנדה ובכלל כמה עולה לקנות בארץ רכב, ביחס למשכורת הממוצעת במשק בישראל.
הוא נדהם עוד יותר לנהוג בכבישי הארץ במשך שבועיים ולגלות שאפילו שמאזדה 6 עולה פה יותר מ-150 אלף ש"ח (כפול מאשר בארה"ב), עדיין הוא ראה אלפי מכוניות כאלה על הכבישים ואפילו מכוניות שגם בארה"ב וקנדה לא נחשבות לבחירה רגילה של ה-average joe (כמו מרצדס ולקסוס), גם הן מככבות להן על כבישי מדינתנו הקטנטונת...
הווה אומר, אם כל אלו שנוסעים במכוניות כאלה בישראל היו מעתיקים את חייהם לארה"ב/קנדה - הם היו (תאורטית) נחשבים לאנשים אמידים ביותר לכל הפחות...
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #75  
ישן 02-01-2011, 11:09
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
סלח לי, אך כשאני קורא טיעונים כאלה אני חייב לפקפק בהם...
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "האמריקאי הממוצע לא יודע לחסוך אלא רק לצרוך בצורה מטורפת"

לא מעט חברים ומכרים שלי - ואף הורי - כאשר קנו רכב חדש או יד 2 עשו זאת מכספם בלבד, ללא עזרה מההורים או כספי ירושה כלשהם, ואני דיי בטוח שגם מבלי לשדוד בנק/תחנת דלק/פיצוציה
על הכבישים בארץ נוסעות המון מכוניות חדשות - נראה לי הזוי ותלוש לחשוב שכל מי שקנה רכב חדש כזה היה צריך לחכות שקרוב משפחה שלו ימות או שלהורים שלו יהיה מספיק כסף להשלים לו לקניית המכונית.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #78  
ישן 02-01-2011, 13:16
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
יש גם עוד מקור הכנסה מאוד נפוץ בישראל
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "יש חסכונות, יש הלוואות, יש..."

קוראים לו "מחיר מזומן". אני לא רוצה לזרוק הערכות, אבל לדעתי מקרב בני ה 25-50 אחוז לא קטן הם חלק ממשק בית שחלק מהכנסתו לא עוברת דרך מסנני ומקצצי רשויות המס. למען האמת העלמות מס הן כ"כ "לא פשע" בישראל, מבחינת ההשקפה של העדים, האוכפים (ובטח הפושעים) עד שהיא נעשית לעין כל, בלי הפרעה ובלי שום מידור. זה כמעט מצב דומה למה שהיה עם מערכות ההפעלה של "חלונות" לפני בערך עשור: לא רק שלא אוכפים, אנשים בכלל לא רואים את זה (העתקה פיראטית במקרה ההוא) כסוג של עבירה. המוני ישראלים מכניסים למחזור התקציב שלהם כספים אפורים/שחורים - בין אם מאות בודדות של שקלים לחודש, ועד לסכומים מאוד רציניים.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #82  
ישן 03-01-2011, 05:27
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
עניתי לך על זה-יש הרבה אנשים מבוססים בישראל, אבל הם מיעוט
בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אנא עארף איך? איך תסביר את העובדה שבכ"ז אנשים קונים מכוניות שעולות 100K ש"ח ויותר?"

בישראל יותר מ-7 מיליון נפשות. גם אם רק 10 אחוז מהם יושבים טוב, אתה תיראה המון מכוניות חדשות על הכביש, בוודאי אם אתה מתגורר במרכז הארץ ונוסע בכבישים מסויימים. זה לא ישנה את העובדה שהרוב נוסע במכוניות צנועות למדי. כדי לסבר את האוזן, השכר החציוני במשק פחות מששת אלפים שקלים ברוטו. אם מכונית חדשה עולה, לדבריך, 150 אלף שקל, אזי מדובר ב-יותר מעשרים וחמישה משכורות חודשיות עבור יותר ממחצית מהישראלים. איך בדיוק אתה יכול לעשות זאת, ולו מהבחינה המתמטית הפשוטה? התשובה היא שיש אנשים שקונים רכבים חדשים בזכות כספים ורכוש שהם מקבלים מהמשפחה דרך מתנות וירושות (ופה ושם, וזה הרבה יותר נדיר אבל קורה, בהגרלות למיניהן וכל מיני מענקים ופרסים חד פעמיים) ויש אנשים שפשוט לא קנו ולא קונים רכבים כאלה. קונים רכבים צנועים מיד שניה ושלישית.
בארה"ב השכר החיצוני הוא קצת יותר מ-2600 דולר בחודש, כולל משרות חלקיות. נעזוב רכבים אמריקאים שהם זולים יחסית ונתייחס לרכב יפני סולידי (הרכבים היפנים בארה"ב נחשבים ויקרים יחסית), נאמר הונדה אקורד. הוא יעלה לך מחיר סופי בארה"ב של 23000 דולר לדגם עם גיר אוטומטי. משמע פחות מ-9 משכורות חודשיות. אם תלך על רכב יד שניה בן שנים ספורות ובמצב מצוין, זה יעלה לך כמובן פחות מחצי. אם תלך על רכב אמריקאי יד שניה, עוד פחות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #83  
ישן 02-01-2011, 07:50
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
האמריקאי שתפגוש בארץ, אפילו אם הוא לא יהודי וצליין
בתגובה להודעה מספר 71 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "אבל "כמה עולה אוטו" זו דווקא..."

כמעט תמיד שייך לשכבות, או אזורים בארה"ב, שבפירוש מבחינה חומרית נקודת המוצא שלהם טובה מזו של הישראלי. גם ילידי ארה"ב שעלו לישראל ותפגוש פה, או ישראלים שחיו המון זמן שם, מקורם באותן שכבות כך שכל הזמן אתה תקבל את אותה הצצה לאותו פלח אוכלוסיה (גדול, אבל עדיין לא כולם) ולכן תמשיך להאמין כי ארה"ב מפנקת את כולם, פרט אולי למי שבוחר בכוח להיות עצלן (אגב:גם כן בעיה שאי אפשר לפטור אותה כלאחר יד). אני מניח שאני לא היחיד פה שרואה בערוצי המדע את תוכניות הדוקו המטופשות שבאות משם אודות דייגי סרטנים/אליגטורים, משכונאים או סוחרי גרוטאות, ושם אתה מוצה שיקוף נאמן של רבדים חברתיים ש"מסעודה משדרות" נראית ממש מעמד עליון לידם. שיניים רקובות, הכנסות שנמדדות בשטרות עשרות דולאר, דור המשך שמנווט היישר לאותו עוני וחוסר השכלה, וכל זה בקרב אנשים שמבלינתם אין להם ברירה אחרת. הם, אגב, לבנים והיו עוברים בקלות כל סלקציית מועדונים בארץ.....
"מצב כלכלי" נמדד לפי מכלול פרמטרים וממש לא איך נראה הדוד מקנדה כשהוא. בראש ובראשונה עומד פרמטר שהישראלים נוטים לבטלו: אתה לא מחפש בכוח סיבות להיות מדוכדך, כי אם כן אז בטוח תמצא אותן.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:59

הדף נוצר ב 0.19 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר