|
01-01-2011, 16:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
|
|
סיר אורז - דעה ואשכול המלצות ומתכונים.
אני גר בדירה שכורה, בלי גז רק עם כיריים חשמליות, ולכן אורז, כמו מאכלים פשוטים אחרים, הפך אצלי למשהו שלא כיף להכין בגלל ההשקעה הנדרשת (כל שנייה להסתכל לראות שלא רותח, ואז להוריד ולשים שוב וחוזר חלילה).
עד שגיליתי את הסיר אורז, המצאה פשוט גאונית שהפכה את החיים הסטודיאנטלים שלי להרבה יותר פשוטים וגם הרבה יותר בריאים (הכל ייחסי, הכל כמעט יותר טוב מפיתה קפואה עם חומוס של צבר)
הרעיון הוא פשוט - שופכים את כל המצרכים לסיר, סוגרים אותו, לוחצים על כפתור וזהו, תוך חצי שעה בערך יש מנת אורז מוכנה וטעימה בלי מאמץ + שמירה על האורז חם לאורך שעות.
יש שיגידו שהכנת אורז היא פשוטה בידיוק באותה מידה, זה לא רחוק מהאמת כשיש גז, אבל עדיין כשמכינים כמות גדולה של מאכלים כיף שיש משהו אחד שהוא "שגר ושכח".
האורז יוצא מעולה, הלמטה תמיד נשרף מעט אבל הניקוי הוא פשוט ביותר (משאיר בכיור עם מים וסבון, אחרי זה זה מתנקה בלי מאמץ בכלל) אבל השאר יוצאים "אחד-אחד".
עוד מישהו פה משתמש במכשיר הזה? יש המלצות למתכונים.
מצרף פה שני מתכונים, ברעיון הם דומים מאוד רק שאחד לא דורש השקעה בכלל והשני דורש השקעה קלה ומתאים מאוד לארוחות יום שישי עם חברים.
תסלחו לי שכל הכמויות הן "לפי הטעם", באמת שאין לי כמויות.
אורז ונקניקיות:
רכיבים:
2 כוסות אורז
4 נקניקיות (זוגלובק או כל דבר אחר, הכל לא בריא באותה מידה)
שמן
מלח
פלפל
מים
רוטב טריאקי
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב סויה
הכנה:
מכניסים 2 כוסות אורז לתוך הסיר אורז
שמים מעט שמן(באמת מעט, לא מעט של תוכניות בישול) ומערבבים היטב כדי שכל גרגיר אורז יהיה עטוף בשמן.
שמים 3.5 כוסות מים, החישוב למכשיר אורז הוא בדרך כלל X אורז ו1.5*X מים, בכמויות גדולות יותר כמות המים יורדת לכמות זהה של אורז ומים ועוד קצת מים (במכשיר שאני קניתי יש טבלת כמויות)
מוסיפים את הפלפל, המלח, הטריאקי הצ'ילי והסויה לפי הטעם (אני אוהב את הצ'ילי והטריאקי בולטים בטעם) בכל מקרה לא להתקמצן, האורז סופח את הטעמים. וצריך שישאר גם לנקניקיות.
מערבבים הכל, חותכים את הנקניקיות לעיגולים, מוסיפים, מערבבים שוב, סוגרים את הסיר ומפעילים. לאחר רתיחה (הסיר יקפיץ את המתג מעצמו) משאירים אותו סגור לעוד 15 דקות, פותחים ואוכלים.
המתכון הבא כבר הרבה יותר רציני, אני בדרך כלל מכין אותו לארוחות יום שישי ואף פעם לא נשאר קצת לשבת.
חזה עוף, פטריות ואורז
רכיבים:
חזה עוף (אני קונה 2 שקיות של שניצל בסופר, אין לי מושג מה המשקל)
בצל קצוץ
פטריות שלמות חתוכות לארבע
4 כוסות אורז
שמן
מלח
פלפל
מים
רוטב טריאקי
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב סויה
הכנה:
מנקים היטב את החזה עוף, וחותכים לקוביות.
בתוך צלחת מכינים תערובת של טריאקי, צ'ילי מתוק, סויה, מלח פלפל ואפשר גם להוסיף דברים אחרים שאתם אוהבים, מערבבים היטב ומכניסים את העוף לתוך התערובת, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לכמה שניתן (לפחות שעה, עדיף שעתיים ויותר).
לקראת תחילת הטיגון מתחילים להכין את האורז, בידיוק כמו במתכון הקודם רק בלי הנקניקיות, ובערך 5 וחצי כוסות מים, בגלל שהאורז שומר בסיר על הטריות והחום מומלץ להתחיל לטגן רק אחרי הרתיחה של האורז (15 דקות אחרי הרתיחה הוא מוכן, יצא לי כבר להשאיר אותו עוד שעתיים והטעם לא נפגם)
מטגנים את העוף עד שהוא מוכן, מורידים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל, כשהוא כבר מתחיל לקבל צבע מוסיפים מעט מים כדי שיקבל צבע יפה יותר וגם מרקם רך יותר. מוסיפים את הפטריות החתוכות, מוסיפים מלח פלפל ונותנים לפטריות להתכווץ, מוסיפים את כל הרטבים ששמנו עד עכשיו ומבשלים מעט (גם פה לא להתקמצן, האורז כבר ספג את כל הנוזלים, לכן מה שנשים עכשיו בעצם יהיה הרוטב היחידי שיש לנו על המנה), מוסיפים את העוף ומבשלים עוד קצת את הכל ביחד (לא יותר מידי כדי שהעוף לא יתייבש)
זהו, אפשר לערבב את האורז עם הרוטב, אני מעדיף לשים את האורז בתבנית ועליו לשפוך את כל הרוטב עם הפטריות והעוף בלי לערבב.
_____________________________________
הגלריה שלי בפליקר
|
|