לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #8  
ישן 03-02-2011, 18:17
צלמית המשתמש של MONOCHROME
  משתמש זכר MONOCHROME MONOCHROME אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.06.06
הודעות: 2,076
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "איפה המתכון? |מבולבל|"

המתכון של DZZ נשמע כמו מרק פטריות ראוי לשמו, או שתנסה את זה (בכל מרק פטריות וגריסיום - יהיו פיטריות, גריסים, ירקות ותבלון כלשהו).

200 ג' גריסים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
סלסלת פטריות חורש טריות
פטריות מיובשות (מעדיף פטריות לבנות מיובשות כמו פורצ'יני)
2 תפו"א בינוניים
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור עשבים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר)

ההכנה:
לוקחים פטריות מיובשות, מניחים בקערה ומכסים במים כדי שיתרככו (כ-3 שעות לפני הבישול), את המים של ההשרייה שומרים בכל מקרה - הם מלאים בטעם של הפטריות.
מבשלים את הגריסים בסיר עם מים עד לרתיחה ומסננים.
בינתיים בסיר נפרד, קוצצים בצל דק ומטגנים עם מעט שמן זית עד לשקיפות.
קולפים וחותכים את הגזרים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל, מערבבים ונותנים לזה כ-5 דקות.
מוסיפים את הפטריות הטריות חתוכות לפרוסות, את הפטריות היבשות (לשמור את המים שהושרו בהם הפטריות המיובשות) ואת תפו"א חתוכים לקוביות.
מכסים במים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת.
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ונותנים לזה להגיע לרתיחה.
כשמגיע לרתיחה מוסיפים את המים שהושרו בהם הפטריות המיובשות, ואת הגריסים. מתקנים תיבול לפי הצורך.
מבשלים בערך שעה על אש בינונית, עד שכל הירקות התרככו, הטעמים התמזגו וריח מטריף של פטריות ממלא את הבית.
מאוד מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועשבים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר - לפי הטעם).
_____________________________________
"אין זו סבלנות לשאת את שאתה יכול לשאת בסבלנות. סבלנות היא לשאת את שאינך יכול לשאת."

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 24-05-2011, 13:31
  Rosita26 Rosita26 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.04
הודעות: 18
מרק פטריות וחומוס
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "הינה עוד אחד"

מצרכים:

כ-200 גר' חומוס מושרה ללילה במים, לשטוף ולסנן
3-4 תפוחי אדמה לקלף ולחתוך ל6-8 חלקים
כ-400 גר' פטריות שמפניון לחתוך לטבעות
בצל אחד חתוך לקוביות
2 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות
2-3 שיני שום
רוזמרין לתיבול
מלח, פלפל לפי הטעם
חופן פטרוזליה קצוצה
2 כפות שמן קנולה
חופן כוסברה קצוצה - לא חובה
6-8 צינימי לחם לבן להגשה - לא חובה
3-4 פרוסות בשר עם עצם למרק
כף שמן זית להכנת הצנימים
אופן הכנה:

לבשל בסיר גדול את הבשר עד שהבשר מתרכך קצת ולהוסיף חומוס, מלח ולהמשיך לבשל עד שהחומוס רך. הבישול נמשך כשעה וחצי.
לחמם שמן בסיר עם תחתית עבה ולטגן בצל עד גוון זהוב שקוף, להוסיף בצלי שאלוט ולטגן קלות עוד דקה או שתיים ןולסיום להוסיף פטריות ולאדות כ3-4 דקות.
להוסיף פטריות פרוסות תפוחי אדמה, לתבל בכל התבלינים, לתקן טעמים ולבשל בערך כרבע שעה.
למרוח על פרוסות לחם לבן מיובש תערובת שמן זית, מלח גס , פטרוזליה קצוצה ושום לשים ל5 דקות בתנור בחום כ160 מעלות.
בחמש דקות לפני סיום הבישול מוספים תיבול מפטרוזליה, כוסברה ורוזמרין ושום מעוך. מגשים את המרק פטריות וחומוס עם צנימי לחם שום ושמן זית.

http://www.rosmarin-kitchen.com/201...-פטריות-וחומוס/

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:07

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר