03-02-2011, 18:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.06.06
הודעות: 2,076
|
|
המתכון של DZZ נשמע כמו מרק פטריות ראוי לשמו, או שתנסה את זה (בכל מרק פטריות וגריסיום - יהיו פיטריות, גריסים, ירקות ותבלון כלשהו).
200 ג' גריסים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
סלסלת פטריות חורש טריות
פטריות מיובשות (מעדיף פטריות לבנות מיובשות כמו פורצ'יני)
2 תפו"א בינוניים
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
צרור עשבים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר)
ההכנה:
לוקחים פטריות מיובשות, מניחים בקערה ומכסים במים כדי שיתרככו (כ-3 שעות לפני הבישול), את המים של ההשרייה שומרים בכל מקרה - הם מלאים בטעם של הפטריות.
מבשלים את הגריסים בסיר עם מים עד לרתיחה ומסננים.
בינתיים בסיר נפרד, קוצצים בצל דק ומטגנים עם מעט שמן זית עד לשקיפות.
קולפים וחותכים את הגזרים לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל, מערבבים ונותנים לזה כ-5 דקות.
מוסיפים את הפטריות הטריות חתוכות לפרוסות, את הפטריות היבשות (לשמור את המים שהושרו בהם הפטריות המיובשות) ואת תפו"א חתוכים לקוביות.
מכסים במים עד לכיסוי הירקות ועוד קצת.
מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ונותנים לזה להגיע לרתיחה.
כשמגיע לרתיחה מוסיפים את המים שהושרו בהם הפטריות המיובשות, ואת הגריסים. מתקנים תיבול לפי הצורך.
מבשלים בערך שעה על אש בינונית, עד שכל הירקות התרככו, הטעמים התמזגו וריח מטריף של פטריות ממלא את הבית.
מאוד מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועשבים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר - לפי הטעם).
_____________________________________
"אין זו סבלנות לשאת את שאתה יכול לשאת בסבלנות. סבלנות היא לשאת את שאינך יכול לשאת."
|