לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-02-2011, 13:27
  FRESHMAKER FRESHMAKER אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.10
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "כדי להרחיב את מעגל התורמים..."

אני לא יודע בדיוק...אני רק יודע שאם אתה מתאים ואתה מוכן לתרום,אז אתה תהיה כמה שעות בבית חולים ויאספו ממך תאים באמצעות מכשיר שמחובר לוריד

הנה קצת הסבר מהאתר של האגודה למלחמה בסרטן:

ברובם המכריע של מקרי ההשתלה משתמשים בתאי גזע מדמו ההיקפי של התורם. לפני איסוף התאים, יעבור התורם סדרה קצרה של זריקות הורמון בשם 'הורמון גדילה' (GCSF). הורמון זה מעודד את יצירת תאי הגזע, המוזרמים ממוח העצם אל מחזור הדם. לאחר ארבעה ימי טיפול בזריקות, מבוצע איסוף תאי הגזע מן הדם על ידי חיבור מכשיר לורידי התורם. הליך זה אורכו כ- 3 עד 4 שעות בממוצע. במקרים מסוימים, כאשר לא מצליחים לאסוף די תאים באיסוף אחד מתבקש התורם לשוב לבית החולים לביקור נוסף. ההליך, בדומה לתרומת דם רגילה, אינו כרוך בהרדמה כללית ואינו מצריך עירוי דם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-02-2011, 17:41
  s27 s27 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "מחר: נותנים דגימת רוק ומצילים את אור בן ה-13"

התנדבתי היום בעמדת האיסוף בקניון "הדר" (תלפיות בירושלים), ההיענות הייתה מטורפת, ממש חימם לי את הלב לראות: צעירים, מבוגרים, נשים, גברים, עולים וותיקים, אשכנזים וגם מזרחים, מכל קצוות וגווני הקשת בישראל, כולם באו לתת דגימת רוק - כ-40 שניות של שפשוף קצת לא נעים של פנים הפה עם מקל צמר גפן ארוך (בדיוק כמו זה המשמש למשטח גרון)בשביל לבדוק התאמה ואולי להציל את חייו של ילד חמוד בן 13, ואם לא את חייו שלו, אז אולי את חייהם של אחרים שזקוקים לתרומת מח עצם. בדיוק בגלל הרושם הטוב ומחמם הלב שקיבלתי היום בקניון קשה לי מאוד להסכים עם הכתבה הזו שפורסמה לפני כשעה, כי הרי המון המון אנשים כבר נתנו דגימה במבצעים קודמים, אז הם לא אמורים לתת שוב, ובדיוק בגלל זה, אני חושבת שדווקא כן אפשר לספוק ידיים בהנאה ולומר לאלפי הישראלים שכבר היו היום ולאלו שעוד ילכו: תודה!
ותרשו לי מעל במה זו לקרוא למי שעוד לא הלך: בבקשה, תלכו! כי היום זה הילד של אחרים, מחר, חס וחלילה, זה עלול להיות הילד שלכם!

נערך לאחרונה ע"י s27 בתאריך 28-02-2011 בשעה 17:50.
ישן 28-02-2011, 18:10
  s27 s27 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.10
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "האמת שההיענות לא היתה מטורפת..."

א. כבר הבאתי את הכתבה הזו בתוך דבריי.
ב. ידידי, האם קראת את הודעתי עד סופה? אצטט את עצמי בכל זאת:
ציטוט:
בדיוק בגלל הרושם הטוב ומחמם הלב שקיבלתי היום בקניון קשה לי מאוד להסכים עם הכתבה הזו שפורסמה לפני כשעה, כי הרי המון המון אנשים כבר נתנו דגימה במבצעים קודמים, אז הם לא אמורים לתת שוב, ובדיוק בגלל זה, אני חושבת שדווקא כן אפשר לספוק ידיים בהנאה
ועוד נתון חשוב שיש לקחת בחשבון: אל תשכח שאפשר לתת דגימה עד 22.00 בלילה אאל"ט, בבוקר אנשים נמצאים
בעבודה ובצבא ואין להם אין אפשרות לתרום בשעות אלו, אז אור לכך:
א. אני מאמינה שכמות האנשים שבאו מ-9.00 עד 15.00 היא בהחלט מכובדת, ולא רק אני חשבתי כך,
אלא גם שאר המתנדבים.
ב. אני מאמינה שעד סגירת יום האיסוף יתקבלו עוד המון המון דגימות, ולמעשה אני משוכנעת שממש בשעות אלו יש לחץ בגדול בעמדות.
בואו נראה, עוד יתקבלו נתונים סופיים, אני אופטימית (גם עכשיו)

נערך לאחרונה ע"י s27 בתאריך 28-02-2011 בשעה 18:23.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:44

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר