12-03-2011, 16:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
מאפה כרובית ופטריות בבשמל
תכינו ותהנו!
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.krispina.com/wp-content/uploads/2011/03/473.jpg]
עוד תמונות
רכיבים:
1 כרובית מבושלת ומופרדת לפרחים
1/2 סלסילת פטריות שמפניון חתוכות גס.
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב פושר
150 גר' גבינת קשקבל תורכי מגורדת – אפשר גם קשקבל רגיל , הקשקבל התורכי יותר חזק וטעים לדעתי.
100 גר' גבינת אמנטל מגורדת
פירורי לחם
חצי קוביית בזיליקום
2 שיני שום קצוץ
אופן ההכנה:
1. לבשל את פרחי הכרובית במים רותחים למשך 5 דקות.
2. לשים בסיר את החמאה, השום וחצי קוביית בזיליקום מפוררת, לאחר שהחמאה נמסה
יש להוסיף את הקמח ולערבב מיידית.
3. להוסיף את החלב ולערבב היטב עם מטרפה ידנית למניעת יציאת גושים, להוסיף מלח ופלפל.
4. להוסיף את הגבינות ולערבב עד להסמכה.
5. לשפוך לתבנית את הכרובית והפטריות ומעל לשפוך את רוטב הבשמל הטעים שהכנתם.
6. לפזר מעל פירורי לחם – המלצה שלי תפזרו גם גבינה מגורדת מעל – יאמי!
7. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
_____________________________________
|