לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 01-05-2011, 08:54
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי marin שמתחילה ב "איך מכינים באגט?"

המתכון הטוב ביותר לבגט ביתי שאני מכיר נמצא בספר של פטר ריינהרט "The Bread Baker's Apprentice". המתכון דורש מעט הכנה מראש, אבל התוצאה מצוינת (הסבר על הספר: http://www.baking.co.il/book_bread_bakers_apprentice).

תוכל למצוא את המתכון:http://www.applepiepatispate.com/br...s-french-bread/. לטובת קוראי העברית, תרגמתי את המתכון והמרתי את המידות לגרמים. התרגום אינו מילה במילה, והוא מסתמך על ניסיוני עם המתכון הזה ובכלל.

מתכון לבגט של פטר ריינהרט

לבצק המקדים
285 גרם קמח לחם לבן
3/4 כפית מלח
1/2 כפית שמרים יבשים
200 מ"ל מים בטמפרטורת החדר

לבצק
כל הבצק המקדים
285 גרם קמח לחם לבן
3/4 כפית מלח
1/2 כפית שמרים יבשים
200 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
(כלומר - כמות נוספת וזהה בהרכבה לבצק המקדים)


הוראות הכנה - בצק מקדים
ביום שלפני הכנת הבגט, מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, שיתפזר באופן אחיד בקמח.מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. לשים מעט את הבצק, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה המכוסה בניילון נצמד למשך שעה. לאחר כשעה, לשים שוב את הבצק, מגלגלים לכדור, מחזירים לקערה מכוסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר. ניתן להשתמש בבצק המקדים עד לשלושה ימים לאחר הכנתו, בתנאי שהוא נשמר בקירור.

הוראות הכנה
מוציאים את הבצק המקדים מהמקרר כשעה לפני תחילת הכנת הבצק העיקרי (אני ממליץ להקדים ולהוציא כשעתיים לפני. המטרה היא שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר).
לקערה נפרדת, מנפים את הקמח ומוסיפים את המלח, השמרים והמים, כפי שעשינו בבצק הקדים. בוצעים את הבצק המקדים לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן לבצק. לשים במשך כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנת, המכוסה בניילון נצמד, לתפיחה ראשונה. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה וחצי לשעתיים בד"כ).

בתום התפיחה, מוציאים בעדינות רבה את הבצק למשטח מקומח קלות. נזהרים מאוד שלא להוציא את האויר מהבצק. מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות שוות, מעצבים מהן כיכרות מאורכות ומניחים לתפיחה שניה, שוב עד להכפלת הנפח (כשעה).

מחממים תנור (עדיף עם אבן אפיה) ל-260 מעלות (או לחום המירבי, רוב התנורים הפשוטים מגיעים עד ל-250). מניחים תבנית ריקה בתחתית התנור.
לפני הכנסת הבצק לתנור, חורצים בכל כיכר 3-4 חריצים אלכסוניים. מכניסים לתנור ואופים בחום של 230 מעלות, עד שהכיכרות מקבלות צבע זהוב-חום ונקישה על תחתיתן תשמיע צליל חלול.

מצננים את הכיכרות על רשת במשך כרבע שעה.

זוללים עם ממרחים איכותיים

בתאבון!
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:36

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר