לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 29-06-2011, 23:38
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,130
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
ניוקי בטטה ברוטב שמנת פטריות

מוקדש לטלי

אני מצטער מראש שאין מתכון מסודר, אני תמיד מאלתר משהו אחר כל־פעם
אין לי גם תמונות של כל השלבים, כי נזכרתי מאוחר ושכחתי להמשיך..


חיממתי מספר תפו״א במיקרוגל + בטטה אחת (אני מעדיף זאת ככה על־פני בישול, כי אז הם לא סופגים מים).
קילפתי, ריסקתי בקערה, מעט חמאה, והמלחתי קמעה
הוספתי קמח עד שנראה לי מספיק (לא הרבה, עד שהבצק כבר לא כ״כ דביק ואפשר לעבוד איתו)


גלגלתי לגלילונים, וחתכתי עם "קלף" חתיכות קטנות.
(יש כאלה שעושים לניוקי גם פסים עם מזלג, לי אין סבלנות לזה..)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



בינתיים סיר עם מים בעבע על הגז, לו הוספתי מעט מלח.
את הניוקים הופ! פנימה. בקבוצות קטנות, למשך דקה־דקותיים, עד שהם צפים.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



משם ישר למחבת עם קצת חמאה.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


הם דלישס גם ככה, עם קצת גבינה מגוררת מעל - סה בון. |נושק אצבעות|
אבל אני הלכתי על רוטב שמנת פטריות.

המסתי חמאה במחבת עמוקה, טיגנתי בה פטריות קצוצות
הוספתי שמנת מתוקה, מעט מים מהסיר שבשלתי בו את הניוקי (לתת סמיכות).
תבלינים: מלח, מעט פלפל שחור
הניוקי פנימה, שיספגו את הטעמים.
קצת גבנ״צ, ו..וואלאק, לא זוכר אם שמתי עוד משהו.


סיום: הנה בצלחת, עם הרבה רוטב כמו שאני אוהב (כמעט שכחתי לצלם )
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


בתאבון!
(לי היה הרבה כזה)


נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 29-06-2011 בשעה 23:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 04-07-2011, 09:10
  משתמש זכר Mnemosyne Mnemosyne אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.01.07
הודעות: 3,397
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "ניוקי בטטה ברוטב שמנת פטריות"

אין לומר כי בהחלט עשית לי תאבון לניוקי...
אלתרן שכמוך מי שלא מכיר את זה יוכל ליפול בהרבה טעויות, לכן באדיבות אביא לכם מתכון מצויין !!

כמויות:
1 קילו תפוחי אדמה (עדיף לבנים כי הם מתאמים יותר לבישול במים).
300 גרם קמח לבן.
ביצה אחת שלמה.
שתי כפיות מלח (קטנות).

דרך ההכנה:

קודם כול תפוחי האדמה בקליפתם במים עם מעט מלח למשך עשרים דקות על הגז, או עד שיהיו מוכנים (בודקים עם מזלג).
מוציאים ונותנים להצטנן מעט, קולפים אותם, ואז מועכים לפירה.
על משטח העבודה לשים את תפוחי האדמה המרוסקים להוסיף את הקמח, ולעשות בור באמצע ולהוסיף את הביצה ואת המלח.
לעבד הייטב הייטב עד קבלת בצק אחיד.

לוקחים חלק ומגלגלים לכדי נחש ועם כלי חתיכה חותכים לריבועים קטנים (מי שרוצה להיות קלאסי ולא להתעצל מגלגל כול ריבוע על גבי מזלג).

במים רותחים עם קצת מלח מבשלים את הניוקי למשך כמה דקות.

השאר זה כבר מתכון לרוטב אחר.

בתיאבון !!
(אם יהיה לי חשק השבוע ואני אעשה אעלה תמונה).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:47

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר