בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "ה-DOK [B]שווק[/B] לראשונה על..."
דבר שצריך לדעת לגבי פטנטים, זה שאין דבר כזה "פטנט גלובלי", רישום פטנטים הוא לכל מדינה ומדינה בנפרד.
הפטנט שאותה חברה סינגפורית מחזיקה בו (במספר מסוים של מדינות) הוא מכיוון שהיא פשוט טרחה לרשום אותו שם.
אם אני לא טועה, החברה הישראלית שפיתחה את המוצר (M-systems) גם רשמה אותו כפטנט בארה״ב. לבסוף נרכשה בידי SanDisk האמריקאית.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי ShoobyD שמתחילה ב "דבר שצריך לדעת לגבי פטנטים,..."
רגע, אז זה ישראלי או לא?
יאללה חפיף העיקר על שמנו יש את מעיל רוח, כיפת ברזל, העוזי, המזל"ט, ועוד שלל מכונות קטל.
לרשימה המלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/Israel...and_discoveries
איזה מבאס זה לראות לעומת זאת את הרשימה הגרמנית...
אבל איזה גברים אנחנו- המצאנו יותר דברים מהפקיסטנים!!!11
נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 10-07-2011 בשעה 23:48.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "החכמתי.
אז מי המציא את הDOK?"
כמו שנאמר, חברת M-systems הישראלית שנרכשה לבסוף בידי SanDisk (לפני כ־5 שנים).
אותם אנשים שפיתחו את ה־"מודו" (אני לא יודע אם אתה זוכר/שמעת עליו) - המיני־טלפון המודולרי הישראלי, אך לבסוף פשטו רגל.
עריכה: הנה סקירה חדשותית על הטלפון, עוד מהתקופה שהבטיחו גדולות ונצורות..
"במאכל הקרמבו, שאכילתו נפוצה מאוד בחורף, יש בתחתיתו ביסקוויט עגול שעליו מונח לו הקרם. הקרם והביסקוויט כחתיכה אחת הם.
השאלה היא: בשבת, האם מי שאינו אוהב או אינו רוצה מכל סיבה שהיא לאכול את הביסקוויט - האם מותר לו להפרידו מן הקרם, להניחו בצד ויאכל רק את הקרם?
נראה שאסור להפרידם, ואף על פי שכחתיכה אחת הם, אבל למעשה הם כשני מיני אוכלים, אלא באופן אם יפריד את הביסקוויט מהקרם שיישאר עם הביסקוויט קצת קרם, שיהיה ניכר - אז יהיה מותר."
אני בדרך כלל לא מהטופחים על האגו הלאומי אבל... קוטג' ישראלי הוא יחיד במינו, ואת זה כל תושב חו"ל שטעם ממנו יגיד לכם (באופן בלתי משוחד). מעבר לכך אנחנו המצאנו את עגבניות השרי, ואלו שלנו הון עדיין הכי טובות שאי פעם יצא לי לטעום.
ודבר נוסף שאנשים פה מחמיצים בדרך כלל, אולי מתוך איזשהו רגש נחיתות, אולי בגלל ששוויצרי ובלגי "נחשבים".... שוקולד פרה הוא שוקולד מעולה. הוא לא נופל במאום ממרבית השוקולדים הנחשבים באירופה. פעם הבאה שאתם אוכלים "שווקלד איכותי" כזה או אחר... תעצרו רגע ותשוו את הטעם לשוקולד פרה
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "האמת, זה גם מה שחשו לא מעט..."
בתכלס חלק מהעניין פסיכולוגי- אנשים ישר מקטלגים משהו ישראלי כגרוע.
ממש כמו הניסויים כל שני וחמישי של אותו קפה תחת שמות שונים ואנשים אשכרה מרגישים הבדל בטעם.
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "בתכלס חלק מהעניין פסיכולוגי-..."
גדלתי על שוקולד פרה.
ובתור ילד גם "פינקו" אותי לפעמים עם ספלנדיד.
ועד היום הפרה מככבת אצלי בארון.
אבל לקרוא לזה שוקולד איכותי זה מעליב.
ולראיה אתה יכול לראות את הכישלון של מילקה בארץ.
היבואן חשב שהוא יעבוד עלינו ויביא לנו שוקולד העונה לשם הגדול (לא שמילקה איכותי יותר מהפרה), והביא לנו שוקולד שיוצר במצרים. ובאופן מפתיע הטעם לא היה דומה.
נסה למצוא עכשיו מילקה על המדפים.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי שמוליק שמתחילה ב "גדלתי על שוקולד פרה.
ובתור..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמוליק
גדלתי על שוקולד פרה.
ובתור ילד גם "פינקו" אותי לפעמים עם ספלנדיד.
ועד היום הפרה מככבת אצלי בארון.
במילים אחרות, הרגילו אותך לחשוב על שוקולד פרה כעל שוקולד "פּוּשט"...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמוליק
אבל לקרוא לזה שוקולד איכותי זה מעליב.
מעליב את מי?
ציטוט:
במקור נכתב על ידי שמוליק
ולראיה אתה יכול לראות את הכישלון של מילקה בארץ.
היבואן חשב שהוא יעבוד עלינו ויביא לנו שוקולד העונה לשם הגדול (לא שמילקה איכותי יותר מהפרה), והביא לנו שוקולד שיוצר במצרים. ובאופן מפתיע הטעם לא היה דומה.
נסה למצוא עכשיו מילקה על המדפים.
זה שאתה בכלל משווה בין השניים זה.... מותיר אותי ללא מילים.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "האמת, זה גם מה שחשו לא מעט..."
שוקולד פרע הוא די מגעיל, יציקה של סוכר וקקאו. אפילו אלו של ורד עדיפים. כנראה שפשוט התרגלת לטעם. כמו בקפה נמס של עלית - כל פעם שאני נתקל בו (בצבא למשל) אני די לא מבין איך מצליחים לאהוב את החול הזה.
יש לי בבית באופן קבוע נס קפה עילית, רד מאג, טייסטרס צ'ויס - אני אישית מעדיף את הטייסטרס (בד"כ
מערבב את כולם), אבל לומר שעילית זה "חול", מראה אך על הרצינות שלך. שמת פעם חול בקפה?
גילוי נאות. לפחות פעם ביום קונה קפה באחת הרשתות או בבית קפה מקומי - ברור שאי אפשר להשוות
את הקפה הביתי לזה המקצועי, אבל להוריד לאשפתות את קפה עילית כאילו מדובר באמת - זה פשוט
לא נכון.
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 11-07-2011 בשעה 14:01.
על טעם ועל ריח זה דבר אחד, אבל אין אדם שיגיד שבר רפאלי לא יפה (טוב, בטח נמצא כמה בנות...).
מה שאני רוצה לומר זה, שאולי אתה מעדיף מוצרים אחרים, אבל לטעון "חול", זה מה שנקרא הגזמה
פראית. מצטער על החול בכוס שלך, זה מחרפן כשלועסים אותו...
מוזר שאתה אומר על קפה עלית שהוא חול...
אני לא שותה קפה (הריח של כולם מבחיל אותי באותה מידה), אבל בבית יש 3 סוגי קפה טובים, ובמגירה נסתרת יש גם קופסת קפה של עלית..
כשאורחים באים, משום מה, הם תמיד יעדיפו את הקפה של עלית, דבר שמאיים על המיקום של שאר הצנצנות קפה שעל המדף...
נו טוב. ולמרות זאת, לא אומר שזו ארץ מחורבנת ויושביה שותי חול. אגב, תרשי לי לנצל את הבמה ולהמליץ על קפה שחור בטעם אספרסו של לנדוור, הופך כל קפה במילואים לישיבה בארומה.
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "האמת, זה גם מה שחשו לא מעט..."
אני מתה על שוקולד פרה, באמת. אני בחורה של שוקולד, ומדי פעם (אוה, הערב נשמע לי כמו ערב מתאים לזה) אני שמה בסיר חבילת שוקולד פרה, ממיסה ואוכלת בכפית. (זה התחיל כשהכנתי למתן ולי פונדו עם אפרסקים. אחרי שאכלתי כמה חתיכות אפרסק חשבתי לעצמי "יש פה משהו מיותר..." - - - "אה, זה האפרסקים", וסיימתי לאכול את השוקולד בכפית...)
אבל לטעון שהוא שוקולד איכות זה די מוגזם. אולי הוא איכותי יחסית לשוקולד הרגיל שנפוץ במדינות אחרות מסויימות, אבל אני כבר טענתי הרבה שוקולדים שעדיפים עליו בעיני.
אני הכי אוהבת (כמדומני) את Cadbury המעולים. אני גם אוהבת מלא מהמוצרים של הרשיז (למרות שהם נחשבים בסיסיים נורא, כמו שוקולד פרה, לפי מה שהבנתי), Reese's (!!!) וכמובן M&Ms (במיוחד אלה עם החמאת בוטנים בפנים).
בקיצור, יש שוקולדים מעולים בעולם. שוקולד פרה זה חביב, אפילו טעים, אבל ממש לא מגיע לרמה של הנ"ל.
וקצת תמונות כדי לפתוח את התאבון (יש לי יומולדת בעוד פחות מחודש, לידיעתכם...) -
[יש שם גם עוגיות בצורה גלגל שעשויות מביסקויט כהה מצופה בשוקולד לבן חלומי. אני אף פעם לא זוכרת את שם המוצר, אבל אמא קנתה לי אותו כמה פעמים ואז ראיתי אותו בכלבו של נען. זה אולי הדבר הכי טעים שאכלתי מעודי. אבל אני לא יכולה כרגע לקנות את זה בכלבו של נען כי הם לא מוכרים לגוי את החמץ לפני פסח ואינלי מושג מתי תגיע לשם סחורה שהיא מאחרי פסח.]