לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 11-09-2011, 07:55
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
רסק תפוחי עץ - משפר אפיה טבעי

לכבוד ראש השנה החלטתי לנסות ולאפות לחם המשלב רסק תפוחי-עץ בבצק. הרעיון בא לאחר שקראתי שרסק תפוחים משמש כ"סוכן מקשר" במאפים נטולי גלוטן (הרכיב שהופך את העיסה ל"בצק", היכול ללכוד אויר ולכן לתפוח) - מה שהעלה אצלי את ההשערה שהוא יכול להועיל גם בלחם רגיל.

הכנתי רסק תפוחים טבעי - הרתחתי שני תפוחים בינוניים קצוצים גס עם שלוש-רבעי כוס מים, בישלתי עד שהתפוחים התרככו לגמרי ומעכתי את התוצאה עם מזלג. לאחר שהרסק התקרר (במקרה אחד שמרתי אותו במקרר בכלי אטום למשך יום), השתמשתי בו בהכנת לחם.

עשיתי שני נסיונות - הראשון עם בצק רטוב מאוד, שיצר מעין צ'בטה, והשני עם בצק מוצק יותר,הדומה לחלה .

התוצאות הפתיעו אותי מאוד (לטובה!): בשני המקרים, הלחם שהתקבל יצא רך מאוד ואוורירי, עם בועות אחידות יחסית בגודלן. המרקם מזכיר מאוד את הלחם הלבן של ארומה, למי שמכיר.
טעם התפוחים, אגב, ממש אינו מורגש בלחם (אם ממש מתאמצים, אפשר להרגיש מעין ניחוח עדין מאוד של תפוח).

צריך לזכור שהרסק מכיל נוזלים רבים יחסית, לכן צריך להפחית מכמות הנוזלים שבמתכון המקורי ולהוסיף אותם בהדרגה, ע"מ שלא לקבל בצק רטוב מדי.
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:55

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר