לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה --לשאלות בנושאי טלוויזיות, מערכות קולנוע ביתי, הגברה וסאונד - אנא פנו לפורום אודיו וקולנוע ביתי -- www.fresh.co.il/f=103 תגיות פורום: פורום אלקטרוניקה - פורום חשמל - שאלות בנושאי אלקטרוניקה - תכנון מעגלים - מעגלים מודפסים - פיתוח אלקטרוני - תכנון PCB - בקרים למנועים - תאורת לדים - תכנון דימר - מודינג - Arduino - מיקרו בקרים - שליטה על תאורה - שלט רחוק - משדר FM - תאורת LED - פתרון שאלות בחשמל - אלקטרוניקה תקבילית חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > חשמל ואלקטרוניקה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-09-2011, 20:50
  ggg456 ggg456 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.09
הודעות: 117
עזרה בפרוייקטון IR - מבוסס מיקרו בקר (טרם הוחלט איזה)

שלום לכולם,

אני תלמיד י"ג אלקטרוניקה, והחלטתי על בנית פרויקט קטן אך עם זאת מאוד מאתגר.
הפרויקט יהיה מבוסס על מיקרו בקר והוא מציע פתרון לבעיה שלי עם מערכת הקולנוע ביתי בסלון


הצורך


בסלון קיימת מערכת מערכת קולנוע ביתי דיי פשוטה בלי יותר מידי פונקציות.
לקחתי יוזמה ובחרתי לעשות פרוייקט שיעשה לי קצת חיים קלים.
המערכת מחוברת למחשב המוציא אודיו אנלוגי ב6 ערוצים שמשמש במרכז מדיה (בעיקר סרטים) ומפעילים אותה כרגע רק כשיש סרט לראות.
היא יכולה להיות גם מחוברת לAUX רגיל כלומר 2 חיבורי RCA. היא יכולה גם להרחיב את השמע שמגיע מהRCA לסאטליטיים האחוריים. זה טוב כשרוצים לראות סרט מהממיר של HOT.
למעשה למערכת חסרון אחד עיקרי:
אין מצב standby. יש רק מפסק מאחורה והוא מפעיל ומכבה את המערכת. מאוד לא נוח.
בנוסף, חיבור הAUX מחובר לנתב אודיו. הנתב מקבל בכניסתו את אות השמע של הממיר של HOT, ומנתב בין יציאותיו - לטלויזיה, או לAUX של המערכת. זה נעשה באמצעות כפתור ידני (זה נתב AV שם 3 כניסות ו3 יציאות, רק שאני הפכתי את הכניסות והיציאות ולא השתמשתי בחיבורי הוידאו). אות הוידאו עצמו מחובר ישירות מהממיר אל הטלויזיה. רק האודיו מחובר כאמור. זה נורא מעצבן אם רוצים לשמוע למשל באמצעות המערכת סרט של HOT בסלון - להדליק את המערכת ולשנות את הכפתור בבורר. רק אני מהמשפחה יודע לעשות זאת....
למה לא להשתמש במפצל אודיו כך שגם הטלויזיה וגם המערכת יקבלו את אותו שמע?...ובכן, חשבתי על זה אך זה ירד מהפרק. זה לא פקרטי להשתיק או להוריד את הווליום בטלויזיה בכל פעם שרוצים לראות סרט מHOT במערכת קולנוע ביתי.


הפרויקט שלי למעשה מחליף את הצורך בשינוי המפסקים. למעשה, שינוי המפסקים הללו ייעשה באמצעות השלט של HOT (תיכנות הבקר באמצעות כל שלט IR אפשרי, ע"פ דרישה כלומר אין שלט ייעודי כל שלט מתאים להפעלה)
בהנחה שעבור כל לחצן בשלט קיים קוד מסוים אחד שלא ישתנה (אלא אם כן מתכתנתים אותו מחדש, וזה לא יקרה) אני אוכל למשעה להשתמש בפונקציה של הDVD/VCR בשלט וכך גם לשלוט במערכת (זה כבר קיים כבר עכשיו - תכנתתי אותו כך שיהיה לו את הקודים של השלט המקורי שהגיע עם המערכת), בכניסות, בווליום בבאס וכו', אך בעיקר בהדלקתה.

כל זה ממומש באמצעות מיקרו בקר שבכניסתו תהיה עין IR ויחוברו אליו מערכת מפסקים (את זה נשאיר לסוף הפרויקט). השלט ישלוט במערכת כאשר עין הIR תקלוט את תשדורת השלט.
נכון לרגע זה יהיה למעשה 2 מערכות מפסקים אך לכל אחד מהם בנפרד מוקדש פורט יציאה מהבקר שיוכל להיות ב"0" או ב"1". (כנראה יהיה סדרה של RELAY)
מערכת מפסקים 1 בוררת בכניסות אודיו ומחוברת לקונקטור מתאים שמוציא את האודיו.
מערכת מפסקים 2 מחוברת לRELAY 220V ולמעשה הוא יזין את המערכת קלונוע ביתי, כאשר הבקר ייקבע את מצבו באמצעות שינוי לוגי.


עין הIR יכולה להיות עין IR רגילה שאת האותות החשמליים שלה יגלה הבקר. בנוסף קיימת אפשרות נוספת להכניס עין IR קמצ משוכללת מSURE ELCTRONICS
העין הזאת מגיעה עם שלט והערכה נראית כך:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.sureelectronics.net/images/201106/1308317776791266877.JPG]


לינק למוצר באתר שלהם:
http://www.sureelectronics.net/goods.php?id=1312

יש טבלת יציאות למטה..
למעשה השלט בעל 8 כפתורים והציאה מהעין פשוטה מאוד: 3 סיביות, כלומר 8 מצבים ל לחצנים בהאתם. כל לחצן מתורגם למילה בינארית בהתאם.

אם אשתמש בעין הזאת, אוכל לתכנת את השלט ש HOT ללמוד את השלט שמגיע מהערכה וכך יהיה אפשר לשלוט בשלט של HOT.

כרגע נמשיך באופציה הראשונה - עין IR "ערומה" מחוברת למיקרו בקר, לא העין המתוחכמת.

מדובר במערכת שתהיה מחוברת למתח הרשת 220V ותכלול ספק כוח קטן שממנו יסופק מתח למיקרו בקר, לRELAYS ולמערכת קולנוע ביתי - יהיה שקע ייעודי למערכת. בנוסף מחברי RCA עבור האודיו. כאמור, עין IR לשלט טלויזיה.

לא הוחלט עדיין אם כל זה יהיה בתוך המערכת עצמה (יש שם מקום...) אבל נראה בהמשך.


יפה, אחרי ההסבר כאן מגיע החלק המעשי. הידע שלי בתכנות מוגבל מאוד. אני יודע לתכנת בשפת C באופן בסיסי מאוד, אבל יודע יותר טוב על הבקר at89c5131 של ATMEL. זה היה הבקר בפרוייקט סיום שלי בתיכון, בנוסף גם פרוייקט הגמר שלי במכללה י"ג-י"ד יהיה מבוסס עליו.

התוכנית שבניתי בתיכון כללה שימוש בפסיקות (פנימיות וחיצוניות) PWM מדידת מרחק באמצעות חיישן אולטרא סוניק, באמתעות חיישן מרחק IR אנלוגי ורמקול (שאליו הוצאנו צליל שממומש באמצעות טיימר) טיימרים וקצת תתגי שגרות פשוטות.

אני מבין שזה לא מספיק כדי להבין איך עובדים בקרים מסוג אחר שמבוססים על C מאחר ולכל בקר יש צורב משלו - בפרוייקט שעשיתי הצורב היה מובנה בבקר. בעיקר צריך להבין מזה אות IR של שלט, איך מאחסנים את הקוד שלו בזכרון EEPROM או flash ואיך מגלים אותו.

ניסיתי לבנות תרשים זרימה בסיסי מאוד שאולי יכול להבין מה אני רוצה...
שימו לב - מערכת מפסקים 1 =מערכת המפסקים ששולטת על הRALAY של הRCA
מערכת מפסקים 2= שולטת על כיבוי והדלקה על המערכת באמצעות RELAY 220V
השהייה= אני רוצה שיהיה השהייה בין שינוי מצב המפסקים. זאת כדי להגן על המערכת מכיבוי והדלקה מהירים שיכולים לשרוף דברים שם...לצורך העניין השהייה של 15 שניות.
השהייה יש גם למעכרת המפסקים השנייה שמחליפה בין יציאות הRCA לצורך העניין שניה אחת. (גם לצורכי הגנה)

יש לציין שחסר פה 2 תגי שגרות עבור תכנות של כל אחד משני הלחצנים. אין את זה בתרשים...
להזכירכם זהו תרשים בסיסי מאוד..
..


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img3.imageshack.us/img3/8118/projectqh.jpg]


איך שאני רואה זאת כרגע זה לא על הפרק לקנות כרטיס פיתוח מבוסס at89c5131. זה יקר מידי וגם גדול מידי. צריך בקר אחר עם עדיפות לאחד כזה שיש לו צורב מובנה שמתחבר למחשב בUSB (סגנון ARDUINO UNO). ושיהיה בשפת C.
אני יודע שיש עוד בקרים ממשפחת ה-51 כמו למשל 8952 שעולה 10 דולר באיבי ( http://www.ebay.com/itm/2-DIP-MPU-M...#ht_1229wt_1037)
שיש לו זכרון flash ואולי אפשר להקדיש מהזכרון שלו לקודים של ה-IR אבל אני לא יודע איך מתכנתים אותו.....

בקיצור צריך בקר אחר.

חיפשתי קצת על פרוייקטים של IR והגעתי לאחד שמבוסס על מיקרו בקר. זהו מאריך IR (שהייתי צריך עד היום, אך הבעיה נפתרה) שמבוסס על PIC 16F877. אין לו צורב מובנה.http://diyirrepeater.blogspot.com/

התוכנית של המאריך IR נמצאת בלינק הזה
http://www.box.net/public/zbq8x0s0tl

אני בטוח שאפשר להשתמש בחל מהתוכנית שלו כדי לקלוט ולגלות אות IR משלט. שימו לב לשרטוט החשמלי שלו:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://3.bp.blogspot.com/_B-JEmNTpwJk/RbDdvW8DgRI/AAAAAAAAABk/aSzjJZXnXJo/s1600/Schematic.gif]


במקרה הזה, של עין IR "ערומה" אות הIR נכנס כאות חשמלי ולא מתורגם לפני זה לאות אחר....ככל הנראה בינארי.

כלומר יש אפשרות להשתמש בבקר כדי לזהות קוד IR מלחצן מסויים על השלט ולהבחין בין אותות שונים מלחצנים שונים. השאלה איך שומרים אותם בזכרון פנימי/חיצוני ואיך ניתן להשוות בין קודים ולמצוא התאמה של הקוד ששמור בזכרון.

כאמור, הדברים פשוטים הרבה יותר כשמשתמשים בעין המתוחכמת שהזכרתי למעלה.

זהו, פה נגמר הידע שלי. אני צריך את עזרכם במציאת בקר זול ומתאים, כדאי שיהיה כמה שיותר קטן תכנות בשפת C (או מדריכים שימושיים). אולי אפשר לקנות כרטיס של ARDUINO ולשים עליו bootloader כך שיהיה אפשר לתכנת בשפת C ולא בשפה של ה-ARDUINO ?

בנוסף אם מישהו מנוסה בגילוי ושמירת קוד IR משלט, גילוי והשוואה של אות \IR לצורך זיהוי ובדיקה..... אנא שתפו.

תודה רבה שקראתם, עוד יותר שעזרתם!!

ערב טוב
ניב



תודה שקראתם, הרבה יותר תודה לעוזרים.

ניב
תודה רבה לעוזרים!!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 15-09-2011, 00:03
  ggg456 ggg456 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.09
הודעות: 117
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי dorM שמתחילה ב "לא יודע למה אבל אני נורא..."

הצורך זה למעשה שדרוג של המערכת הקיימת....זה לא באמת "צורך" אמיתי
לפני שנה קניתי בתאילנד מערכת 5.1 פשוטה של eacan. כל ההגברה בסאב, כולל הכניסות והציאות.
אין לה מצב סטנדביי, כל שכיבוי והדלקה זה באמצעות כפתור on/off מאחורה. מה שאומר, בכל פעם לגשת למאחורי הסאב כדי להדליק את המערכת בכל פעם שרוצים לראות סרט (בכל מצב שהיא דולקת, לא משנה איזה, היא עובדת ואין מצב המתנה כמו במערכת קולנוע פשוטות של LG שאפשר להדליק מהשלט)

אני רוצה להדליק ולכבות את המערכת מהשלט+ לשלוט בסוג של aoudio selector/switch באמצעות שלט.[U]

למה אתה מתכוון שאתה אומר תכונות של כניסות ויציאות חשמליות? מצטער על הבורות אני כן יודע על בטוח שאני לא רוצה לכבות ולהדליק את המערכת הזאת מהר מידי...הפופ שהיא עושה כשהיא נדלקת ונכבית....פיצוץ רציני.... ( )

i-pink, שאלה - בבלוג שלך אי אפשר להגיב אם אין לי חשבון של בלוגר?

ובנוסף, האם יש לבמבלבי טיימרים? ואיפה משיגים אותו? ואיזה שפה הוא עובד?
ארדואינו הייתי מזמין בכיף אבל אני לא יודע לתכנת בשפה שלהם.... אולי אם הייתי יכול להלביש עליו שפת C היה נחמד יותר.
תודה, ניב

נערך לאחרונה ע"י ggg456 בתאריך 15-09-2011 בשעה 00:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 19-09-2011, 14:06
  רמי ד רמי ד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.10.06
הודעות: 1,795
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי i-pink שמתחילה ב "ממליצה על מיקרו של אטמל עם..."

למה זה כל כך חשוב USB מובנה?. זה לא ניראה שהוא הולך לכתוב פרוטוקול ל-USB...
בשביל לדבג\לצרוב את הבקרים השונים, משתמשים בצורבים של החברות!. הם פשוט עושים את העבודה הרבה יותר טוב מכל מיני לוחות שונים ומשונים. (אגב אם מחפשים דבקה USB, גם כאן ל-microchip יש המון מה להציע. למשל להרבה בקרים מסדרת ds33 או 24 יש להם OTG. (יש גם PIC32) מה שאומר שזה גם HOST וגם JOIN)

בקשר לאדרואינו. באופן אישי, אני לא ממליץ עליו. עבדתי עם זה:
http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardMega2560

המעבד עצמו נחמד ביותר. אבל הבעיה היא הסביבה.
חפרתי להם גם בקודים, ולמשל ראיתי את הקוד ששולח מידע ב-RS-232 (שמחובר לרכיב חיצוני שממיר ל-USB) ופשוט לא האמנתי!. במקום להשתמש במנגנונים הפנימיים, הם פשוט עשו DELAY!. (ומילא שזה איטי מאוד, אבל מה עם פסיקות חיצוניות יכנסו?) גם למשל דגימת ה-ADC עם אותה הבעיה.
אגב על הבקר צרוב גם bootloader, מה שאומר שצריך להזהר בכתיבה עצמית על הפלאש. (לך תדע, אולי תדפוק שם משהוא) או אולי אם תשתמש בטיימר או באופציה אחרת זה יתנגש עם אחת מהפונקציות שלהם. בקיצור,מההתרשמות שלי זה לא נועד לפרוייקטים רציניים, וגם לא לאנשים שרוצים ללמוד ולהחכים.

זה אולי מתאים למיקרה שכל מה שאתה רוצה שהמעבד יעשה, זה לדגום UltraSonic או מצפן...

אני חושב שהרעיון לבנות סביבה פשוטה הוא רעיון מבורך!. אבל אי אפשר שהוא יהיה חצי ממומש. כי זה יוצר מצב שמיצד אחד אתה משתמש בסביבה, ומיצד שני אתה צריך להתעסק עם אוגרים פנימיים מה שיוצר התנגשות. אם בונים דבר כזה זה צריך להיות סגור כמו מערכת הפעלה. כך שהמשתמש בכלל לא צריך לדעת מה הולך שם למטה...


לפותח האשכול:
לכמעת כל בקר יש קומפילר ל-C. זה לא דבר נדיר...
בכל מיקרה, בשביל לזהות IR, כל מה שאתה צריך זה ADC. (יש לך כזה גם בבקר שציינת שם)
ואתה צריך לכתוב קוד לזיהוי השדר. (כל מה שאתה צריך לזהות זה שינויים בזמן קצר יחסית במתח. אם תירצה אוכל לכוון אותך לאלגוריתם)
וכמאת כל בקר יתאים לך. זה עניין של נוחות.

נערך לאחרונה ע"י רמי ד בתאריך 19-09-2011 בשעה 14:13.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 03-10-2011, 21:29
  ggg456 ggg456 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.09
הודעות: 117
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי רמי ד שמתחילה ב "למה זה כל כך חשוב USB מובנה?...."

אוקי, כמה חדשות
רמי ד, רק עכשיו ראיתי את ההודעה.... מאוחר מידי. כבר הגיע הARDUINO ואחרי קצת משחקים איתו הבנתי על מה אתה מדבר. אחרי קצת תכנות עם 8051 של אטמל, זה לעומת הARDUINO זה משהו שונה לגמרי. ממש נראה כאילו הם מקצרים כמה שיותר דברים.

קצת תמונות של הארדואינו והמודול IR:



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img809.imageshack.us/img809/7655/img6106g.jpg]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img585.imageshack.us/img585/9794/03102011097.jpg]


את הארדואינו קיבלתי אתמול, ביחד על המודול של הIR והשלט. למודול הזה יש 2 צורות עבודה לפי מה שהבנתי: הראשון באמצעות 3 סיביות, מה שנותן לי 8 מילים בינאריות באמצעות 3 רגליים. זה תואם למעשה את השלט שהגיע עם המודול - 8 לחצנים, 8 מילים בינאריות. חסרון גדול מאוד הוא שהמודול מגיב ומוציא מילים בינאריות ביציאה גם משלטים אחרים......לחצנים של השלט של HOT (במצב הממיר) גרמו לו להוציא מילים בינאריות ולשנות מצב. ככה שלשלט שהגיע אין בלעדיות על השיטה הזו.....ממש מעצבן כי חשבתי שזה עובד כך.

האופציה השנייה שלו הוא מידע סיריאלי (בחיים לא ידעתי מזה....אני מדבר מתוך הגיון בריא וקצת ידע בתקשורת...)
שבעצם משתמשת בשיטת URAT עם קצב של 9600Bps בשעצם משדרים את המילים הבינאריות אחת אחרי השנייה. לפי מה שהבנתי כל זמן שלוחצים על אותו לחצן משודרת אותה מילה בינארית אחת ברצף (עם הכתובת לפניה), עד שמפסיקים והזרם הוא סיבית של "1". שימו לב מה כתוב בדפי נתונים:



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img401.imageshack.us/img401/8143/62620239.jpg]





[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img28.imageshack.us/img28/1466/79263573.jpg]





[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img11.imageshack.us/img11/6476/unledwh.jpg]




אני מניח, שבעצם המודול הזה יכול לתקשר עם רוב סוגי השלטים (שלטים שתומכים בNEC IR PROTOCOL) השאלה היא, איך אני מצליח לזהות את המילה הביאנרית שמגיעה בURAT ולהכניס אותה לתוך משתנה מסויים בבקר? (אני יודע שחסר לי קצת ידע בתכנות, אני מחפש נואשות מדריכים שיכולים לעזור לי בנושא של המידע הסיריאלי כדי להתקדם בעניין הזה)

רמי ד, מספר דברים:
1. אני בטוח שזה אפשרי לבצע את הפרוייקט עם הארדואינו. ברור שאולי יהיה הרבה פחות נוח, אבל זה הארדואינו מאוד "מזמין" בגלל שהוא זול, קונים באיבי מחברים למחשב, צורבים וכבר יש תוצאות. אם אני רוצה לתכנת בשפת C רגילה זה קצת בעייתי לי להשיג צורב (אלא אם כן אתה מכיר משהו ממש זול).
בנוסף, מזה ADC ואיך זה עוזר לי? הכוונה לתקשורת הסיריאלית הזו?


תודה, ניב

נערך לאחרונה ע"י ggg456 בתאריך 03-10-2011 בשעה 21:39.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר