01-10-2011, 01:52
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.11
|
|
אז ככה אני מסיים עכשיו שירות בפלוגת שיריון. אני אישית טעמתי הכול - טחינת צעירות , קוו חיר , קוו טנקים , קורס חובשים , מפקדה(התמקצעות בתאגד).
אני יספר לך איך זה הולך בפלוגה שלי למרות שבגדול המצב בחייל הוא אותו דבר (אחרי מה שקרה בפלוגה ז אם אתה מכיר).
כמו שאתה יודע החיים בפלוגה מבצעית שונים מפלוגת מסלול , אתה לא משחק בחרא אין לך יותר הכשרה או דיסטנס . ברוב הפלוגות כול הלוגיסטיקה (העבודה הקשה והשחורה) טיפול על מחזור ראשון שני ולפעמים שלישי (ככה זה עולה לפי חוסר בסדכ) , בגדול ש.ג , מטבח , עבודות פלוגה .
בקוו חיר תרגיש יותר את הטחינה צעירות כי לרוב כול הפלוגה תיהיה ביחד (הכול תלוי בכמה צעירים אתם בפלוגה) תוסיף לזה העדפה לותיקים בשבצ"ק , תיהיה בטוח שאם יש לך מ"מ טוב הוא ידאג שאף אחד לא יטחן למוות בזמן שותיקים ממנו מאוננים בחדר כול היום.
בקוו טנקים הפלוגה תיהיה מחולקת למוצבים מחלקתיים ופה זה תלוי כמה צעירים יש לך במחלקה , אתה תרגיש הרבה פחות את היותך צעיר (הלוז תלוי בטנקים ואין טחינת צעירות בכול מה שקשור לטנק) , ולרוב מחזורים ותיקים ממך ישתתפו איתך בשמירות או במטבח.
באימון אתה תרגיש הכי הרבה את הצעירות , צריכים לשלוח צעירים למטבח , ש.ג , רס"ג , הרבה מאוד עבודות פלוגה עם הרס"פ וכמובן צוותי שמירה (יוצאים הרבה יותר טוב וזה אומר שצריך הרבה צוותי שמירה).
ולא נגעתי כמובן בכול הנוגע לקידומים בפלוגה - צוותי ג/ד (הצוות של המ"פ והסמ"פ) והמפל"ג , שהת"ש והמשימות שלהם שונים משל המחלקות.
בגדול לא ראיתי אף אחד שעזב את הפלוגה (שלי או בפלוגות אחרות) כי היה לו רע או כי הוא לא הסתדר , אתה תלמד לאהוב את הפלוגה (יש כאלה שלא רוצים לצאת לקורסים או לפיקוד אחרי מחזור אחד בפלוגה).
תתחבר לעוד הרבה אנשים(אם זה ותיקים או צעירים) , ותקבל פתאום ראש אחר (ככול שתיהיה יותר ותיק) ראש של טובת הפלוגה וטובת החבריםשלך .
גם 10 עמודים לא יספיקו להסביר איך זה להיות בפלוגה מבצעית אתה צריך ללמוד את זה בעצמך , כול מה שרשמתי זה על רגל אחת .
בהצלחה אחי ותאמין לי שלא תוותר על אף אחד מהשירות שלך בסופו של דבר (לפחות אני לא היתי מוותר)
|