23-10-2011, 12:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
עוגת שוקולד ואגוזים ללא קמח (טובה גם לפסח!)
מתכון שניסיתי מהרשת...
4 חלבונים
1/2 1 כוסות של אגוזי לוז (השתמשתי בתערובת של אגוזי לוז ואגוזי מלך)
15 גר' אגוזי מלך טחונים דק
5 כפות סוכר + עוד 5 כפות סוכר
כפית גרידת לימון
240 גר' שוקולד מריר (השתמשתי ב-200)
75 גר' חמאה (היה לי קצת פחות, אפשר להוריד קצת בכמות)
4 ביצים
8 כפות סוכר (הורדתי את הכמות לחצי)
1/4 כפית אבקת קפה נמס (ויתרתי כי לא אוהבים אצלנו עוגות בטעם קפה)
שכבה ראשונה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
מקציפים חלבונים עם 5 כפות סוכר לקצב יציב. במקביל קולים את האגוזים ונותנים להם להתקרר (אפשר לקלות קודם). טוחנים את האגוזים למרקם גס. מערבבים את האגוזים עם גרידת הלימון, אגוזי מלך וחמש כפות סוכר, ומקפלים בעדינות אל קצף החלבונים. משטחים בתבנית ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה ומוציאים.
לאחר סיום השכבה הראשונה עושים את השניה.
ממיסים שוקולד וחמאה מעל באן-מארי עד לקבלת מסה חלקה. מחממים את הביצים לפני ההקצפה מעל באן-מארי. לאחר שהביצים התחממו (לא מעל 60 מעלות) מקציפים אותן עם הסוכר (והנס קפה)
עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קציפת הביצים לשוקולד ליצירת קרם חלק.
משטחים את הקרם מעל השכבה הראשונה ומחזירים לתנור ל-15 דקות.
מצננים את העוגה היטב. (כאשר מוציאים את העוגה היא עדיין לא יציבה - לאחר הקירור היא מתייצבת).
אני עשיתי לעוגה ציפוי של גנאש שוקולד.
יצא נהדר וקצר מחמאות ובקשות לתוספת...
אצלם מה שנשאר מהעוגה כשאגיע הביתה...
|