|
03-12-2011, 21:45
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,735
|
|
מסעדת "האחים" - אבן גבירול ת"א או, "על האש במסווה (או במחיר) גורמה ".....
הכל התחיל אתמול (ערב שישי)....
בסיום ארוחת הערב המשפחתית אצל הורי, מספרת לי אמי על ספק הזמנה ספק פרסומת נחמדה שנמצאה בתיבת הדואר...
היא מראה לי גלוית פרסומת למסעדה שנקראת "האחים" ועליה מודבק פתק צהוב מהסוג שקיים במרבית בתי/משרדי ישראל עליו מצויר בעט לב גדול ומעליו כתוב "באהבה ממורן ואייל"....
וואלה...באמת נחמד ומקורי...
שהרי אם היתה זו רק הגלוייה סביר שהיא היתה מוצאת עצמה מושלכת (למרות ההנחה המובטחת בה) עם כל שאר הברושורים לפח הניירות שבחדר המדרגות אבל משהו בפתק הזה עשה את כל ההבדל בין עוד דואר זבל למשהו אחר...אישי יותר ונחמד....
הנה, תראו בעצמיכם:
נחמד, נכון?.....
ומיותר לציין כי הדרך מכאן להזמנת מקום לשבת בצהריים היתה די ברורה וסלולה....
אז התקשרתי...
לשיחה ענתה בחורה אדיבה שלשאלתי ענתה כי המבצע בהחלט כולל גם את שבת בצהרים, המקום (לחמישה) הוזמן...
אגב, לשאלתי "מי הם מורן ואייל"? ענתה כי מדובר בסוג של פיקציה... נו, חבל.....
לשאלתי השניה "איזו מסעדה אתם"? ענתה לי הדוברת ש"יש אצלינו בשר, שיפודים אבל גם מרקים ועוד"....
נו טוב, נשמע בסך הכל לא רע...
והנה אנחנו כבר בשבת בצהרים, רבע לאחת, אנחנו מגיעים לאבן גבירול ומחפשים מקום חנייה שלמזלי נמצא ממש מול המסעדה, יש לקח בחשבון שאם אין חנייה ממש על אבן גבירול עלולה להתהוות בעייה היות ואז יש צורך להתחיל לחפש ברחובות או בחניונים סמוכים....
נכנסים למסעדה ואת פנינו מקבלת מארחת אדיבה שמפנה אותנו לשולחן. על השולחן שתי מפות נייר גדולות עליהן מופיע התפריט באופן ברור וידידותי, שמבט מהיר בו מגלה שיש לקרא בעיון את הרכבי המנות היות והן לא ממש סטנדרטיות כפי שתוכלו לראות בתמונה שמופיעה מיד...
המנות והמחירים שלצידן מלמדים מייד כי המקום מתיימר למתג את עצמו לא כ"שיפודייה" סטנדרטית אלא משהו ברמה אחת לפחות למעלה מכך...מעניין.....
חלל המסעדה עצמו מעוצב בטעם, מדובר בחלל גדול יחסית עם תקרה גבוהה וגרם מדרגות שמוביל כחצי קומה למעלה אל השירותים....
במרכז המסעדה בר עץ בהיר, מאורך ומעוצב ובסך הכל באמת מקום יפה ומושקע...
מראה המסעדה מבחוץ, החלל הפנימי והתפריט (שימו לב להרכב המנות ולמחיריהן):
בשלב הזה ניגשת לשולחנינו מלצרית חביבה וחייכנית שמספרת לנו על שני סוגי מרקים המוגשים היום, מרק בטטה מוקרם ומרק בצל....
לאחר עיון בתפריט החלטנו להזמין מנת חומוס עם טחינה, מנה של סלט פטוש ומנת סלט עלים ירוקים...
שתייה...קולה זירו, "סטלה" מהחבית, מאלט, מיץ תפוזים וקנקן מים קרים....
תוך מספר דקות סביר הונחה על השולחן קערת מתכת ובתוכה ארבע פרוסות חלה מתקתקה וחמימה למגע...
משהו כבר בשלב הזה גרם לי להרמת גבה... משהו לא ממש הסתדר לי....
כבר סעדתי בלא מעט מסעדות בהן עם מנות הפתיחה הוגש לחם או חלה, זה בסדר ונחמד אפילו...
אבל ארבע פרוסות?...
היי, אנחנו חמישה אנשים !
אין קצת שיקול דעת?...
ואז גם הגיעו המנות.....
חומוס עם טחינה וגרגרים מהסוג הפחות "משחתי" שחוות הדעת לגביו נעה בין טעים ל..."ממש בסדר", לא משהו ליפול ממנו אבל בהחלט טוב.
סלט הפטוש כבר היה משהו אחר.... ואני מתכוון לשלילה....
למי שלא מכיר, סלט פטוש מקורו במטבח הערבי, אם נדייק קצת יותר ...המטבח הלבנוני/דרוזי...
מדובר בסלט ירקות קצוצים שכולל בתוכו חתיכות פיתה קלוייה ועליו ניתן לפזר גבינת עיזים או חלומי...
במסעדת "האחים" הסלט מוגש עם שיפוד של קוביות חלומי....
המנה שהגיעה לשולחן נראתה חשודה עד מאכזבת עם הגעתה...
על פניו ניכר כי הסלט כולל לא מעט חסה (לפחות בשני מקרים בהם אכלתי סלט כזה כשאחד מהם היה במסעדה דרוזית בעוספייה, הוא לא כלל חסה כלל), שיפוד החלומי כלל ארבע קוביות גדולות של גבינה והמנה בכלל היתה בינונית עד קטנה מדי...משהו שמאוד יכל "לבאס" כשאני מזמין כבר סלט... מבחינתי לפחות (ובפרט שמדובר במנה שמחירה נושק ל 40 שקלים).
ומבחינת הטעם?... סביר, לא יותר.
סלט העלים הוגש גם הוא בקערה בינונית, על הסלט פוזרו שקדים קלויים חתוכים לפרוסות ולדברי הטועמים הוא היה בסדר גמור....
קערת החלה, החומוס, סלט הפטוש וסלט העלים:
כשהבנו את הרעיון הכללי שהתבסס על העובדה שעד כה כל המנות שקיבלנו לא ממש היו גדולות, החלטנו להזמין עוד מנת חומוס, עוד קצת מהחלה וסחוג לשיפור הפיקנטיות של העניין....
החומוס והחלה (קצת מוזר לי לכתוב את שתי המילים הללו יחד) הגיעו ולא נשאו שום הפתעה עמם, מה שכן הפתיע היה הסחוג....
או יותר נכון "דוגמית הסחוג"....
אני חושב שהמילה "צלוחית" לא ממש תהייה נאמנה למציאות כשאנסה לתאר את כלי ההגשה בו הוגש לנו הסחוג אבל לדעתי נשבר כאן שיא! (שהוא אחד משניים, בסעודה אחת)....
צילמתי את הצלוחית הזו ליד המזלג לצורך הקניית קנה מידה לשיפוטכם (וליד הצלוחית הראשונה שחוסלה עוד קודם לכן)...
אגב, הסחוג היה טעים ולא ממש חריף.....
ממשיכים.....
לאחר סיום מנות הפתיחה החלטנו להזמין את העיקריות, הזמנו שתי מנות של מדליוני פילה בקר מיושן האחת בלווי תפוח אדמה עם שמנת חמוצה והשנייה בלווי אורז, שיפוד פילה בקר, שני שיפודים של פילה לבן ודג פלמידה....
ומנת צ'יפס גדולה (ע"פ הגדרת התפריט) לכולם....
והנה אנו מתקרבים לשיא השני להיום...
לשם כך נתחיל במדליוני הפילה...
מנות מדליונים הפילה כללה שני נתחי מדליונים לא גדולים (טוב נו, הרי אלו "מדליונים")... התפוח אדמה שנח לצידם במנה שלי היה קטן עד בינוני בגדלו והאורז במנה השנייה היה בסה"כ בכמות סבירה....
מה אומר...
כשאני חושב שכל מנה כזו עולה 120 שקלים!!! משהו בליבי קצת נחמץ....
השיא חברים אם לא היה ברור עדיין הוא בזמן בו נעלמו שני המדליונים הללו מהצלחת....
חיש קל.
לגבי הבשר עצמו, גם כאן אוכל לסכם זאת במילה אחת..."בסדר".
הבשר חסר ייחוד, טעמתי טובים ממנו וטעמתי פחות ובגדול, שום דבר מיוחד למעט מידת הרכות והעשייה שהיתה מדוייקת (מדיום):
מנת שיפודי הבשר הלבן התאפיינה גם היא בחוסר יחודיות משווע, גורנישט!.....
ולמה שוב המילה "בסדר" עולה לי בראש?.... שהרי בתכל'ס זה היה פחות מכך...
שיפוד הבקר בסופו של דבר היתה המנה המוצלחת מכולן, הבשר עשוי במידה וטעים (וכן, אני יודע שעל הפלמידה עדיין לא דיברנו).....
ובואו נדבר קצת על מנת הדג...
בסה"כ היה נחמד לשמוע שתפריט המסעדה, בכל הקשור לדגים, כולל פרט ללברק והמושט הכל כך מוכרים גם את הפלמידה !
הפלמידה (שהוא דג טורף) נחשב לדג איכותי שמומלץ לטיגון או אפייה בתנור והמנה שנבחרה היתה מנת הפלמידה הצלוייה....
כפי שרואות עיניכם, הדג בסה"כ בגודל סביר (פלמידה לבנה הוא לא דג גדול) והמנה כוללת גם תפוח אדמה אפוי עם שמנת חמוצה....
מבחינת הטעם והאיכות המנה, לדברי הטועמת הדג היה מעט יבש מדי אך הבעייה האמיתית לא בכך....
מסתבר שמי שניקה את הדג "פישל" ופישל בגדול!
משום מה, חלק מקרבי הדג עדיין נמצאו בבטנו מה שהקנה לבשר שבא במגע עם כך טעם מר !
95 שקלים!
בבקשה לעיניכם:
לא לעניין בכלל!
ולא לעניין בכלל גם תגובת אחראית המשמרת (כנראה) שזומנה לשולחנינו על ידי המלצרית לאחר שהתלוננו והמשפט היחידי שידעה לומר הוא אותו משפט שמלווה אותי ממש עד לכתיבת שורות אלו וסביר שגם מחר...
"זה דג שלם, לא מנקים אותו" !.....
סליחה?....
מה?...
אז אני מבין שלא נעים, אני מבין שאין ממש מה לומר...
אז למה לפלוט שטויות?!
מה זאת אומרת "דג שלם אז לא מנקים אותו"?
שהרי אם כך, היכן הקשקשים?.... היכן הזימים?...
המעי?....
יאמר לזכות כי לפחות הציעו לנו מנה אחרת.....
סירבנו.
אציין גם את מנת הצ'יפס ה"גדולה" שהוגשה בקערת זכוכית, הצ'יפס היה טעים אך לכנות זאת כמנה "גדולה" זה יהיה יומרני בהחלט...
שלב הקינוחים....
בוואריה (שהומלץ לנו עליה בחום על ידי המלצרית ), מלבי ושתי כוסיות קפה שחור....
המלבי היה טעים וקרמי במידה, גם הפיסטוקים השבורים והסירופ בסדר גמור.
הבוואריה סבלה ממרקם לא אחיד, גרגרית או במילה אחת (ובז'רגון המקצועי) "מפורקת", מה שנובע מבעיתיות בתהליך ההכנה (ככה זה כשבת זוגתי היא קונדיטורית בעלת נסיון רב בתחום).....
פרט לקינוחים שהוזמנו, הונחה על שולחננו צלוחית ובה חמישה "פטיפורים" על חשבון הבית שאינני יודע אם הוגשו כפיצוי על תקרית הפלמידה או כמחווה מקובלת הנהוגה במקום, בסה"כ נחמד למעט שאולי המילה "טראפלס" היתה מתאימה קצת יותר....
המלבי, הבוואריה (כולל תצלום תקריב שאולי יוכל להסביר את המושג לא אחידה/"מפורקת") וה"פטיפורים".....
חשבון:
סך החשבון בעבור הארוחה הסתכם ב 665 שקלים ולאחר הנחה של 35 אחוז 432 שקלים שזה כבר סכום שיותר מתאים לכמות ואיכות האוכל שאכלנו......
ולסיכום:
"מסעדת האחים"....
אם מדובר במסעדת גורמה, תגדירו את עצמיכם כך כדי שנהייה מוכנים.
אם אתם שיפודייה, תעזבו אתכם מהתחכמויות ולכו על זה....
לעת עתה לטעמי מדובר במשהו שנופל באמצע כשהדגש הוא על המילה "נופל"....וחבל !
כי יש פוטנציאל.....
מסעדת "האחים"
אבן גבירול 12 (לא רחוק מהצומת עם מרמורק ויהודה הלוי).
פתוח א' - ש' בין 00:00 - 12:00
036917171
_____________________________________
V soncu bo hosta zapela, hosta in pesem vojna:
Brat moj, ne skrivaj lica, danes je vojna, VOJNA!
|
|