לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חדשות טיולים אפריל 2014 - הסתיימו עבודות הסדרת הדרך לדיר עזיז ע"י מועצה אזורית גולן. ניתן לשוב ולטייל באתר. הסגירה שהתקיימה באזור דרך בורמה מערב, הסתיימה וניתן לטייל באתרים כרגיל. עקב סיום עונת החורף שביל מספר 9363 (סימון שבילים כחול) שבשמורת נחל שורק נפתח חזרה למטיילים. נפתח מחדש מסלול נחל רקפת בכרמל שהיה סגור למטיילים. עקב פעילות צבא באזור אילת במהלך חודש אפריל אין להגיע לאתר "נ.ג. 292" מצפון לאילת. | חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מטיילים ותרמילאים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 11-04-2012, 23:36
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
יוון היא אחת המדינות שיותר קשה לתת לגביהן טיפים מרוכזים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ShitHead שמתחילה ב "טיול ליוון ביולי"

בעיקר מאחר והיא אינה בנויה באופן שמאפשר "מסלול קלאסי" לתרמילאי (כמו המון מדינות). בתור התחלה חלק מהמדינה אלו איים, וגם החלק היבשתי הררי, לא רציף ולא מאפשר מסלול אחד נוח. אלו כמובן, אם לא הסברתי עצמי נכון, לא חסרונות. זה רק אומר שמה שלא תעשו תמיד ישארו "מקומות מדהימים" שלא תבקרו.

המלצה ראשונה: אל תחפשי טיפים "פה ושם" אלא חפשי באינטרנט מקורות מידע (ויש המון!) מרוכזים. מעטים הישראלים שהיו "בכל יוון" (אבל יש הרבה ישראלים שראו המון מאיטליה, שוב בגלל המבנה הגאוגרפי הייחודי של יוון), וגם לא ישראלים. כפי שאת יודעת יוון מחולקת (בגסות) לפלופונז ("כמעט אי" המחובר ליבשת בקטע צר) הדרומי, מרכז יוון (אטיקה וכו'-אתונה), צפון יוון ותרקיה (האזור הקרוב לתורכיה). וכמובן כרתים ועוד המון איים בינוניים וקטנים. לגבי כל חבל תהיו צריכות, אחרי שתחליטו שאתן מבקרות בו, לתכנן "תת טיול" בנפרד. לדוגמא: כרתים, או הפלופונז הם ממש טיולים נפרדים.

האיים: יש המון מקורות טובים בעברית ברשת. אם אתן מתכוונות לבקר בכמה איים (מעבר לכרתים שזו כמעט מדינה) תקראו היטב על האי: מאפייני הנופש בו (מסורתי/מסיבות/משפחות/מבודד), דרכי ההגעה וקלות השגת לינה באילתור של רגע אחרון. תבדקו היטב את לוחות הזמנים של המעברות/רחפות, מחירים וכו'. המון פעמים אלו נתונים שצריך לשים לב בהם לפרטים הקטנים. זמני השיט עשויים להיות ארוכים, וגם זה צריך לקחת בחשבון. ישנן כמה קבוצות איים, ואלה מאוד שונים זה מזה. יש איים מיוערים בעצי אורן צפופים (כמו יערות קק"ל...), יש איים צחיחים, יש עם חופים חוליים, ויש עם חופי סלעים, יש איים שבהם נחלים ומים זורמים, ויש כאלה שמזכירים מדבר. לא הייתי מעולם באחד האיים ה"תוססים" (רודוס, קוס, מיקונוס) אבל יש שטוענים שאין בהם שום קסם יווני והם כמו קלאב שיושב על אי. חלק מהאיים הצפוניים (הקרובים לתסלוניקי) ירוקים, קרירים (חשוב בקיץ) וטיפונת גשומים. ישנם איים גדולים הקרובים למרכז יוון שהם בכלל מקומות עליה לרגל ליוונים הדתיים... קרוב לאתונה נמצאים האיים הסארוניים, שהם האיים המקושרים ביותר ליבשת והשיט אליהם זול ומהיר. חלקם (כמו סלאמינה ואגינה) הם ממש כמו פרוור מרוחק של אתונה שאנשים יוצאים משם כל יום לעבודה בעיר. חלקם (כמו אגיסטרי) הם כולה כפר וחצי גדולים שחיים על תיירות, חופים והמון יער. למי שמתכוון לדלג לגמרי על איים, בגלל האופרציה הסבוכה, אלו איים המאפשרים "חווית אי" בלי לשבור את מתכונת הטיול.

אתונה: תכלס "חובה לבקר" כי זו מולדת הדמוקרטיה, יש בה את האקרופוליס וכו' וכו'. בפועל עיר מפוייחת, מוזנחת, מבורדקת, מלאה גרפיטי ולא נוחה. ביולי אני מניח שגם חמה להחריד. האקרופוליס, ושטחי החפירות שלמרגלותיו חובה אבל יש סיכוי שתגידי "בתמונות נראה יותר יפה". יש עוד אתרי תיירות (שלא בעיה לקרוא עליהם), שופינג סביר ואני מניח שהרבה חיי לילה. בכל מקרה זו ממש לא עיר בירה תרבותית כמו במערב אירופה...

אוכל: במסעדות/טברנות מוגש אוכל שמזכיר די בהרבה מאכלים שמוגשים בארץ. דעתי? בארץ הרבה יותר טעים. כמובן שהיוונים אוכלים חזיר ופירות ים ויש המון מאכלים שמבוססים על זה. המחירים במסעדות נוחים לישראלי. במקומות קטנים אפילו נוחים מאוד. אם הולכים על קו של לאכול במקומות המקבילים לשווארמה/שיפודיה בארץ (או ארומה לארוחת בוקר) אפשר לבנות על 50-70 אחוז מהמחירים המוכרים בארץ.

לינה: בניגוד לישראל ביוון יש אינסוף אפשרויות לינה זולות בצורת חדרים להשכרה, גסטהאוזים וכו'. משתנה מחבל לחבל ומאי לאי ולכן מה שאני חוויתי, לא ישרת אותך. אתרים כמו :בוקינג.קום" כוללים גם לא מעט אפשרויות של מלונות זולים יחסית בהרבה מקומות. יתרון אדיר של יוון: ארץ מאוד מתויירת ולכן המידע עליה מאוד נרחב ברשת.

תחבורה ציבורית: האופי היווני, והמבנה של הארץ, מכתיב איטיות ואי יעילות. בשנים האחרונות, בעקבות המשברים הכלכליים, יש הרבה שביתות פראיות של כל מיני סקטורים. לדוגמא: כשאני הייתי ביוון בפעם האחרונה אחת מחברות האוטובוסים שבתה והעובדים חיסלו את אתר האינטרנט ובו לוחות הזמנים. גם אחרי תום השביתה זה לא תוקן ופשוט לא היו לוחות זמנים עוד חודשים לאחר מכן, פרט למודפסים בקופות!

המעבורות והרחפות היוצאות מפיראוס ומעוד שני נמלים ליד אתונה יעילות, לא יקרות והעליה עליהן מאוד פשוטה (שום בדיקות בטחוניות: פשוט נכנסים מהרחוב לרציף...). שוב: רחפת - מהיר (ומגיע רק לאיים קרובים שהשיט אליהם לא מצריך חציית ים סוער). מעבורת - איטי.

שפה: מסתדרים עם אנגלית מצויין.

ושוב: מאחר ולא הייתי בחלקים של יוון, כמו צפון יוון ותרקיה - אני לא יכול להמליץ לגבי מסלול רציף. כל הביקורים של היו גיחות, או ביקורים לצורך שייט לאי.

בהצלחה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:04

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר