04-06-2012, 00:55
|
|
|
חבר מתאריך: 07.01.07
הודעות: 3,397
|
|
בצק פריך הוא דבר שצריך מיומנות.
קודם כול בגלל שהבצק עצמו חסר נוזלים ושומני (מהחמאה) כאשר הוא מתחמם (אפילו במעט) הוא נהרס, בתהליך ההכנה צריך להקפיד על כמה דברים.
אחרי שהכנת את הבצק (עירבוב החומרים וכו') צריך לכדרר מעט את הבצק לעטוף בניילון נצמד ואז לשים במקרר למשך 15-30 דקות, לאחר מכן מוציאים ומשטחים בצורה אחידה מעל נייר אפיה (כדי שלא ידבק) את התבנית משמנים ומקמחים (ונפטרים מעודפי קמח), שמים את הבצק בתבנית ואז מחוררים את בצק בעזרת מזלג, שמים במקרר למשך 10-15 דקות.
עכשיו שיטת האפיה העיוורת, בחום 180 מעלות (לא יותר אחרת החמאה תמס ותקבל את הבעיה שיש לך) שמים את התבנית ובתוכה נייר כסף עם קטניות (על מנת למנוע התנפחות הבצק).
כעשרים דקות (תלוי בתנור).
אם השולים מבושלים מדי ועדיין לא עבר הזמן תשים ירעות נייר כסף מעל.
כמה סיבות שגורמים לבעיה:
הבצק מתחמם מאוד.
הבצק הוא לא אחיד מבחינת עובי ויכול להיות שהשולים מאוד דקים.
החום בתנור גבוהה מאוד.
בהצלחה
|