לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 10-08-2012, 11:31
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 5,635
בניסיון נואש לשבור את הקיפאון העמוק בפורום הרדום הזה - משהו קר

לימים החמים - דואט ליוגורט ובלנדר





גם אתה חוזר הביתה נוטף, מתנשף, ומעוצבן?

אתה זורק מעליך כל פריט לבוש לא הכרחי ומפעיל גם מזגן וגם מאוורר?

אתה מנסה לדבר, ולשונך החרבה נדבקת לחכך?

אתה מנסה לאותת וכל מה שיוצא לך זה קיטור מהאוזניים?

ברוך הבא למזרח התיכון!



זחל לך למטבח.

שלוף את הבלנדר (מותר גם מעבד מזון).

שלוף מן המקרר יוגורט רגיל (רצוי בבקבוק של 1.5 או של 3 ליטר (תנובה).



כעת יש לך שתי אופציות: מתוק או לא.



השיטה פשוטה מאד – אתה שם כוס יוגורט + תוספת ומערבל. יוצא בד"כ שתי כוסות של תענוג.



המתוקים:

תפוח מקולף וחתוך

או שני אגסים

או שני אפרסמונים

או פרי הדר

או מספר שזיפים

או מספר משמשים (כמובן מגולענים)

או פרוסת אבטיח (הכי טוב להקפיא אותה קודם!)

או פרוסת מלון

או ענבים

או חצי כוס צימוקים + רבע כוס ברנדי

חתיכה טובה של חלבה

לא צריך להוסיף סוכר.



הלא מתוקים:

שני פלפלים ללא הגרעינים

או שנים – שלושה מלפפונים מקולפים עם קצת שמיר ושן שום

או כוס אגוזי מלך מקולפים

או כוס שקדים

או אבוקדו בשל, מקולף + חצי כפית מלח



ולמי שלא סופר קלוריות:

כוס גלידה מכל טעם שתרצו

או 6-8 תאנים מיובשות

או 100 גרם רחת לואקום

או 100 גרם שוקולד טוב (הולך טוב עם קצת רום)

או כוס דובדבנים מצנצנת של ליפתן דובדבנים

או שתי כפות ריבת תות שדה



כל מה שעליך לעשות זה לשים את המרכיבים בבלנדר, לערבל, למזוג לכוס גדולה עם קצת קרח (אגב אפשר לערבל את הקרח עם המשקה), להתרווח ליד המזגן, לעצום עיניים ולהירגע............
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 10-08-2012, 11:45
  ציבי ציבי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
אשמח לקבל מתכונים של מרקים קרים דלי קלוריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "בניסיון נואש לשבור את הקיפאון העמוק בפורום הרדום הזה - משהו קר"

מוכן לתרום שני מרקים כאלה ( בעצם מרק אחד עם תכנים שונים )

א. מרק תפו"א ושמיר קר

2 תפו"א לא חייבים לקלף חתוכים לריבועים קטנים
2 ליטר מי ברז צוננים
1 בצל בינוני מקולף
5 שיני שום קלופים וקצוצים גס
1.5 כף אבקת מרק עוף
מלח פלפל
1 גביע יוגורט דל קלוריות
1 צרור שמיר קצוץ דק
ההכנה
שמים בסיר את תפו"א, המים, הבצל, השום, אבקת המרק והתבלינים וביאים לרתיחה
שמים בסיר הרותח את השמיר הקצוץ, מנמיכים את האש ומשאירים לבעבע עד שהתפו"א רכים.
מכבים את האש ובוחשים פנימה את גביע היוגורט.
ממתינים שהסיר יצטנן ומכניסים למקרר.

ב. מרק שעועית צהובה בתרמילים + שמיר

הכל אותו דבר פרט לשינוי אחד, במקום 2 תפו"א 200 גר' שעועית צהובה (אפשר גם קפואה ).

לתיאבון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 29-08-2012, 14:08
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 5,635
המשך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "בניסיון נואש לשבור את הקיפאון העמוק בפורום הרדום הזה - משהו קר"

Title: Cold Carrot Soup








Yield: 2 servings MM#: 11466 6 Carrots, peeled and sliced

1 c Whipping cream

1 c Canned chicken broth

1/4 ts Ground nutmeg

Salt Plain yogurt Parsley sprigs



Cook carrots in medium saucepan of boiling water until just tender, about 10 minutes. Drain. Puree carrots with broth in blender or processor. Blend in cream and nutmeg. Season with salt. Cover and chill 30 min. (Can be prepared 1 day ahead.) Ladle soup into bowls. Top each with yogurt and parsley.





















מרק פירות קר בניחוח ליים וג'ינג'ר

לסירופ:
חופן עלי קפיר ליים
חופן עלי נענע
2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
1 כוס סוכר
7 נקטרינות, פרוסות
100 גרם פטל אדום
2 אפרסקים, פרוסים



§ בסיר מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ עם 3 כוסות מים. מבשלים, על סף רתיחה, עד לקבלת נוזל צמיגי, בצבע צהוב-ירקרק. מצננים כרבע שעה ומסננים. מביאים לרתיחה שניה.

§ בקערה מניחים את הנקטרינות, יוצקים עליהן את הסירופ הרותח ומצננים במקרר.

§ כשהמרק קר, מוסיפים את הפטל והאפרסקים.

§ מגישים בצלחת עמוקה עם סורבה פרי דוגמת ליצ'י, מלון או קוקוס.



זה המתכון המקורי, הנה כמה שינויים שלי:

אני לא השתמשתי בעלי קפיר ליים.

מוסיפים לסירופ מיץ מלימון אחד. מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מצננים מעט ומסננים. מוסיפים את הפירות. ממליצה בחום גם על אגסים קלופים!

לפני ההגשה, מוסיפים עוד מים קרים, ומערבבים היטב. לטעמי, וטעם עוד רבים, ה"מרק" יוצא מתוק מידי! אז...לפי טעמכם האישי! (ואפשר להוסיף גם עוד מיץ לימון).

מומלץ מאוד, להגיש עם גלידת קוקוס!

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 29-08-2012 בשעה 14:12.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:56

הדף נוצר ב 0.22 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2021 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר