19-08-2012, 19:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,393
|
|
פאי פקאן
קשה לי קצת לכתוב עם הריח המטורף שעולה פה בבית..
לקחתי את המתכון מהאתר של קרין גורן (לינק).
לבצק:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
למילוי:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
הכנה:
שלב הכנת הבצק
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית מתאימה. מיישרים את השוליים בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
שלב הכנת המילוי
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות-
לקערה אחת מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז.
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות.
וככה זה נראה ברגע שזה יוצא מהתנור בסוף:
בתיאבון
|