09-10-2012, 01:40
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
לימודי רפואה ומחקר
היי,
אני רוצה לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי, והייתי רוצה לקבל קצת עזרה והכוונה מכיוון שיש כל כך הרבה מסלולים ודרכים לכל מטרה.
בגדול אני רוצה ללמוד רפואה. המטרה היא ללמוד ולעבוד קשה מההתחלה בשביל להצטיין בלימודים, ולקוות שינתבו אותי למסלול מחקר, שזה משהו שאוניברסיטאות נוהגות לעשות עם סטודנטים מצטיינים ברפואה. אני לא אצטער גם אם לא ינתבו אותי ללימודי מחקר, כי אני רוצה לא פחות להיות רופא קליני.
השאלה היא אם באמת כדאי לי להשקיע כל כך הרבה מאמץ בשביל להתקבל לרפואה, כאשר אני יכול לבחור מסלול שהוא יותר פשוט בקבלה ללימודי תואר. הבנתי שאפשר בעצם לעשות תואר במדעי החיים, ואחרי זה להמשיך לתארים מתקדמים במחקר. האם התארים המתקדמים האלה רלוונטיים למחקר בתחום הרפואה? אני מניח שכן, לכן אשאל שאלה נוספת. תואר ראשון באיזה מקצוע הכי רלוונטי במדעי החיים כדי להתקדם לאחר מכן למחקר רפואי?
אני שוקל לפנות למסלול "עקיף" גם משום שזה משרת את ההתלבטות שלי. אם אני הולך ללמוד קודם מדעי החיים, הרי אני יכול לבחור לאחר מכן ללמוד במסלול הארבע שנתי לרפואה. שוב נשאלת השאלה, איזה מקצוע משרת הכי טוב את המטרה?
לצורך העניין, אני עדיין לא עומד בתנאי הסף לקבלה ללימודי M.D. רק התחלתי בתהליך: כרגע אני משפר 5 יחידות במתמטיקה, לאחר מכן מתכנן לעשות פסיכומטרי, ואז להמשיך לשפר בגרויות במקצועות אחרים... לאור המצב הזה, אני שוקל ללכת במסלול ה"עוקף". יהיה לי הרבה יותר קל להתקבל עם הבגרות הנוכחית שלי לפקולטה של מדעי החיים. אני רק צריך פסיכומטרי שהוא לא בשמיים.
בקשה קטנה: כאשר אתם מציינים מקצועות ופקולטות, תציינו בבקשה באיזה מוסד אקדמי מדובר, כי בכל מוסד המסלולים שונים לפי מה שאני רואה.
תודה לכל העוזרים.
|