לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-10-2012, 00:09
  משתמש זכר Soloavia Soloavia אינו מחובר  
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
 
חבר מתאריך: 17.10.04
הודעות: 8,699
המסעדה הלבנונית - שלומציון המלכה, ירושלים

מסעדה לבנונית בפסאג' האחים ישראל ברחוב שלומציון המלכה בירושלים:

את פנינו הקדים שולחן ערוך ועמוס לעייפה בסלטים ובמיץ לימון עם נענע. לידינו - שולחן עם קבוצת תיירים מיפן, לידם עוד כמה קוריאנים (כנראה). ישראלים לא היו כאן חוץ ממורי הדרך. אכן סימן לדאגה!

התחלנו ב"טעימות". מזלג עם קצת חומוס, קצת טורקי, קצת טחינה לבנונית, מטבוחה ועוד.

"הפיתות בתנור" הבטיחו - וקיימו. לא - הם לא אפו אותם שם - רק קצת חיממו לפני ההגשה...

אין כמו להתחיל ארוחה עם חומוס. זה היה חומוס שעוד אזכיר שנים רבות. חומוס טראומטי במיוחד.... בחייאת יא "לבנונים" - אם אתם לא עושים את החומוס בעצמכם (ואם כן - תתביישו) - אז קנו חומוס של צבר, שטראוס (או מיקי - אם אתם "חברתיים" ומחרימים את השאר) - אבל בחיי - חומוס דפוק כזה לא אכלתי כבר המון זמן.

המשכתי אל הטחינה הלבנונית. איך אומרים? מן הפח אל הפחת - או בקיצור אם הטחינה לא טרייה - שימו אותה בפח ולא על הצלחת.

דווקא הטורקי היה משובח! קצת חריף מידי לטעמי, אבל אחרי גועל הנפש שקדם לו - בהחלט סייע באפקטיביות במחיקת הטעם הרע שקדם לו.

מודה שנשברתי. את הטבולה לא אכלתי.

גם לא הצלחתי להבין למה גררו אותנו אל המסעדה הזו משער האשפות (קודם ביקרנו ב'עיר דוד' ואחרי ארוחת הצהריים הייתה כוונה לחזור אל העיר העתיקה) ואבו שוכרי ו"אנוואר" כל כך קרובים...

אח"כ בא ציפס מלכותי (זאת הדרך היחידה שבה הצלחתי לשכנע את עצמי בכמויות השמן שהצ'יפס היה משוח בהם) ואורז יבש להחריד.

המלצרים גילו יעילות רבה ומיהרו לפנות מהשולחן את הסלטים והגישו את השיפודים (פרגיות, כבש, כבד, קבבים) - ואני שואל אתכם "לבנונים" יקרים - ככה מגישים בשר? בלי טחינה?

אני עוד זוכר את המילואים המושחתים (ארבעה אנשים, עשרה קילו עגל, שלושה ימים) שעשינו ב"עופרים" עם צמרת פיקוד חיל החינוך, כאשר 'מפקד מרחב גדנ"ע בדואי' (עוד יש כזה?) הסביר שכדי להכין בשר עגל טוב צריך להתחיל קודם כל בהכנת טחינה. אם הטחינה טובה - יהיה גם בשר טוב, כי לא אוכלים בשר בלי טחינה. כנראה מישהו "השתכנז", לו בדרך...

אחרי השיפודים, שבאמת לא היו רעים - באו קינוחים; הגישו לנו מים מינראליים "ג'ריקו" שעל התווית שלהם הובטח כי בוקבקו בפיקוח משרד הבריאות במעיינות יריחו, Palestine ואחר כך גם הגישו קפה שחור דליל עם בקלאווה תעשייתית....

מה אני אגיד לכם? טוב שלא הייתי צריך לשלם על זה (באדיבות המנכ"ל ב"יום כיף" בירושלים).

לסיכום - "נוסו ולא תתחרטו" :-)


עכשיו לך תסביר לשוכני השפלה שיש גם אוכל מזרחי משובח בירושלים....
_____________________________________
ילדים: קל לייצר - קשה לתחזק

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:03

הדף נוצר ב 0.16 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2021 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר