לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 18-10-2012, 11:11
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "מבקש מתכון טוב להכנת חלות."

מתכון טוב שמצאתי בביסים:


ציטוט:
חלות 2 גדולות או 3 צרות כמו בתמונות

1/4 4 כוסות קמח רגיל

4 כפות גדושות סוכר

2 כפיות מלח

1 כף גדושה שמרים יבשים (המרות שמרים ב- s.o.s )

1 כוס מים חמימים

1/3 כוס שמן

2 ביצים

1 ביצה+ 1 כף מים- למריחה מעל

מה צריך?! מיקסר עם קערה +וו לישה (קפטן הוק), תבנית תנור גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפיה.

בקערת מיקסר מערבבים קמח, מלח ו-4 כפות גדושות סוכר. ממיסים את השמרים בתוך חצי כוס מים (לא חובה עם שמרים יבשים אבל ככה אני אוהבת) ומעבירים לקערת המיקסר בליווית חצי כוס מים נוספת, ביצים ושמן. מערבבים את החומרים עד לקבלת בצק אחיד. זה הזמן לבדוק שמא צריך להוסיף עוד טיפונת קמח או מים: לוקחים חתיכת בצק קטנטנה (אפונה) ומגלגלים בין הידיים- אם נהיה בצק חלק ונעים אתם בסדר. אם דביק נורא, מוסיפים עוד קמח. אני מעדיפה את הבצק שלי רך מאד ולכן הזהרו מהוספת קמח מיותרת. במידה והבצק נראה מעט נוקשה ויבש- ניתן להוסיך כף או שתיים ( או עוד כמה אם צריך) של מים ולערבב היטב.

מגבירים את מהירות המיקסר ולשים את הבצק כ- 5 דקות. העיסה הזו תהפוך מבצק דביק ומגורם לבצק חלק ונעים. מוציאים את הבצק החוצה ויוצרים ממנו כדור ע"י תנועות שמחבקות את קצות הבצק למרכזו הפנימי התחתון של הכדור.

מעבירים לקערה משומנת קלות ומגלגלים את כדור הבצק, כך שיעטף בשמן מכל הכיוונים. מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים במקום חמים. אני אוהבת באזור התנור שמתחמם לאיטו. שימו לב שלא חם מדי- עוד לא אופים!

מתפיחים 40-60 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו. מוציאים את הבצק מהקערה, מעבירים למשטח עבודה נקי ולשים מעט בכדי להוציא ממנו אויר. מחלקים- תחילה למספר החלות שאופים ואח"כ כל חלה לשלושה חלקים שוים. מכסים שוב במגבת ומתפיחים כעשר דקות. לאחר שהבצק נח, מגלגלים כל חלק לנחש של בערך 30 ס"מ (אני אוהבת לעשות את זה בשני חלקים: מגלגלת כל נחש למחצית האורך, מכסה במגבת וחוזרת אליו שוב בתורו, לאחר שהכנתי את כל האחרים והוא נח כמה שניות). קולעים מכל שלושה נחשים צמה לא מהודקת- בכדי שישאר לבצק מקום לגדול ואת הקצוות מהדקים בעדינות כלפי מטה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה- מתקבלות שתי חלות שאורכן בערך 30 ס"מ או שלוש באותו האורך אך רזות יותר. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה או עד שהחלות נראות פי אחד וחצי מגודלן הראשוני. (שימו לב לתמונת הלפני-אחרי). מורחים היטב בביצה מעורבבת עם 1 כף מים ומפזרים מה שרוצים- שומשום, פרג, קצח או כלום.

מעבירים לתנור שחומם ל -180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט ואופים כ- 30 דקות או עד אשר החלות שחמחמות ועגלגלות מראה. אני אישית לא אוהבת את טעם הקראסט של החלה כשהוא שחום ומשאירה אותן בהירות אבל בהחלט נתון לשיקולכם.. מתאפקים שלא להתנפל עליהן, מניחים להתקרר מכוסות במגבת.

_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 29-11-2012, 15:31
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.05.02
הודעות: 10,497
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "תודה"

http://www.matkonim.net/forum/2004/...g.asp?msg=45873


ציטוט:
50 גרם שמרים טריים (קוביה אדומה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים
25 גרם שמרים טריים - (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים, (כף אחת)
10 גרם שמרים טריים = בערך 4-5 גרם שמרים יבשים

שימרית = בדיוק כמו שמרים טריים מבחינת המשקל, ההבדל היחיד שאין צורך להתסיס אותם מראש בכוס עם מים וכו', אלא מפזרים אותם ישירות לבצק.


ומכיוון אחר:

כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך, ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים או חצי חבילת (25 גרם, שימרית
כמות זו מספיקה להתפחת חצי ק"ג קמח

להתפחת קילו שלם של קמח, צריך:
40-50 גרם שמרים טריים (כל הקוביה או טיפ טיפה פחות)
ו/או שקית שימרית,
ו/או 2 כפות שמרים יבשים
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

It's Never Lupus

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:02

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר