לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 18-10-2012, 21:56
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
 
חבר מתאריך: 01.05.03
הודעות: 23,380
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שפני שמתחילה ב "אתה צודק. אני מקווה שיש איזה..."

קשה לי להאמין שפתאום הם יפסיקו לדאוג לפלסטינאים ויתחילו לדאוג לישראלים. וגם אם זה יקרה אני לא רואה אותם נלחמים בועדים המושחתים, אם זה באמת היה העניין הם היו יכולים לטפל בועדים המושחתים בקדנציה הזו, או בקודמת או בזו שלפניה וכו' וכו' (וזה נכון מבחינתי לגבי כל מפלגה שפתאום תיזכר לדבר על הועדים).

על איזו שחיתות במגזר הפרטי אתה מדבר?

תוספת בעריכה: זה נכון שסוציאליזם לא אומר בהכרח שחיתות, אבל עובדה שבחלק דיי גדול מהמקרים הסוציאלזם הוביל לזה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י rubber_duck בתאריך 18-10-2012 בשעה 22:00.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 19-10-2012, 14:55
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "נו אז למה לכל הרוחות אתה קורא..."

כבר הסברתי את עצמי בעבר:

"אני אסביר את עצמי:
אני דמוקרט בבסיסי, עכשיו אם הרוב מחליט שהולכים על שוק חופשי (מה שזה המצב כיום) אז שיהיה שוק חופשי אמיתי ללא התערבות שלטונית בכלכלה, ללא אפשרות למונופולים של too big to fail, בנקאות לפי רישיון ולא לפי זיכיון, שוק שרובו עסקים קטנים ובינוניים, שוק של חיסכון והשקעות בייצור וכו'.
(בדיוק ההפך מהפלוטוקרטיה של היום)

אם מחליטים על סוציאליזם (זה הפטיש שלי כמו ששמת לב ) אז בסגנון לניניסטי אמיתי.

שיוחלט על מה הולכים, אני אתמוך בזה עד שיוחלט אחרת.

בשני המקרים זה אמור לעבוד לטובת הכלל."

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...465#post4286544

---
תוספת הסבר:
הבעיה בהתערבות הממשלתית (משנות השמונים ועד פעולותיה הנוכחיות) שהיא היא זאת שגורמת לכך שחלקים נכבדים מכלכלת המדינה נשלטים ע"י מונופולים\דואופולים פרטיים!
במקום להבטיח שוק חופשי (פירוק מונופולים פרטיים וציבוריים וכו') היא מאפשרת החזקות צולבות על נכסים ריאליים ופיננסים, פירמידות שליטה מונופולים וקרטלים על תחומים קריטיים בשוק ועוד.
והכל לכאורה תחת הכותרת של "שוק חופשי".

אם בקפיטליזם עסקינן, אז הממשלה צריכה לנקוט פעולות למען השוק החופשי מפני הענקים הפיננסים והריאליים ולדאוג שרוב גדול של השוק יהיה מורכב מעסקים קטנים ובינוניים.

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 19-10-2012 בשעה 15:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 19-10-2012, 10:45
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות
 
חבר מתאריך: 01.05.03
הודעות: 23,380
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי שפני שמתחילה ב "[QUOTE=rubber_duck]אתה לא..."

האמת? אני מסכים איתך וזה לא נראה לי תקין. אם יש מישהו שרוצה לקחת את כספי ההפרשות שלו לפנסיה ולהחביא אותם מתחת לבלטות זו צריכה ליהיות זכותו, כל עוד שאם וכאשר הכסף ילך לעזאזל האדם הזה לא יבקש עזרה מהמדינה.
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין התשובה שלי לבין יחצ"ני הסלולר. היום יש מספיק קרנות פנסיה ויש הבדל לא קטן בדמי הניהול שהן לוקחות. אין פה בילבולי ביצים של יח"צנים, יש פה עובדות מוצקות. אני מצרף פה צילום מסך מאתר משרד האוצר שנקרא פנסיהנט (http://pensyanet.mof.gov.il/Pensya/.../dafMakdim.aspx), זה אתר שמשווה בין קרנות פנסיה שונות. אתה יכול לראות לבד את ההבדל בדמי הניהול.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 19-10-2012, 13:11
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "האמת? אני מסכים איתך וזה לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין התשובה שלי לבין יחצ"ני הסלולר.

היא נשמעה לי בדיוק כמו ה- company line שלהם בעבר שהייתה בסגנון של "יש תחרות, יש שלוש חברות סלולריות, כל אחד יכול לבחור איזה מסלול שטוב לו וכו'". בעוד שבפועל, מחוץ לעולם של הודעות היחצ"נות, יותר מדי אנשים שילמו להם יותר מדי כסף בגלל הכוח הדורסני של החברות (וזה גם עונה למה שכתבת על הבנקים, זה שיש יותר משחקן אחד לא אומר שהשוק לא מתנהג כקרטל דורסני).

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
אני מצרף פה צילום מסך מאתר משרד האוצר שנקרא פנסיהנט (http://pensyanet.mof.gov.il/Pensya/.../dafMakdim.aspx), זה אתר שמשווה בין קרנות פנסיה שונות. אתה יכול לראות לבד את ההבדל בדמי הניהול.
זו בדיוק הבעיה בסטטיסטיקה: ממוצעים ומתודולוגיה לא ברורה.
שים לב שמדובר בממוצע, כלומר זה שיקלול של דמי הניהול הנמוכים שמשלמים קבוצות גדולות (ע"ע וועדים וכו') ודמי הניהול הגבוהים שמשלמים אנשים פרטיים כמוני כמוך. מהנתונים הללו לא ניתן ללמוד הרבה לצערי ( בדיוק כמו מהחשבונות סלולר מהתקופה הסובייטית ).

---
אגב שים לב, לאחר ניכוי האינפלציה ודמי הניהול ובתוספת התשואה - החוסך נשאר עם יותר או פחות ביד? נקודה למחשבה.

נערך לאחרונה ע"י שפני בתאריך 19-10-2012 בשעה 13:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 20-10-2012, 11:29
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי שפני שמתחילה ב "[QUOTE=shruki]ומה הפיתרון..."

משבר מתוכנן? על מה אתה מדבר? ישראל הגיעה כמעט לפשיטת רגל לפני שהלאימו את הפנסיות ואז הפריטו את חלקן. המשבר נבע מאותה מדיניות של הרחבה תקציבית שהיתה נהוגה פה בעבר.
ועדת בכר עשתה חכם כשהוציאה את הגמל והנאמנות מהבנקים, הבנקים היו הגורם הכי לא אובייקטיבי לממכר המוצרים שהם עצמם מנהלים. זה שהעבודה לא הסתיימה לא אומר שלא היה צריך להתחיל אותה. ה-IRA שקיים כיום הוא חלקי אבל יותר טוב מכלום. תן לזה זמן, עברנו כברת דרך מפנסיה בניהול ההסתדרות לפנסיה בניהול גופים פרטיים ולאט לאט נגיע לפנסיה בניהול אישי (שלהערכתי האישית תביא אנשים להפסיד הרבה כסף אבל כל עוד הם לא בוכים למדינה לאחר מכן לקבלת עזרה אין לי בעיה עם זה, זאת אחריות אישית).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 19-10-2012, 14:38
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "האמת? אני מסכים איתך וזה לא..."

הנה, תראה מה סמי פרץ רושם היום בנדון:

"שוק ההון והכספים. בשוק ההון הישראלי, הכולל את מערכת הבנקאות וחברות הביטוח וההשקעות, נמשך מזה שני עשורים תהליך של רפורמות ושינויים - שעדיין לא הביאו אותו למקום טוב. מצד אחד ראינו יציאה ממשלתית הדרגתית משוק ההון והתפתחות של פעילות פרטית, אך מצד שני ראינו התגבשות של מועדון מצומצם של שחקנים שמקצים את המקורות הכספיים של הציבור באופן לא יעיל, עם יותר מדי ניגודי אינטרסים וביצועים בינוניים. זו לא רק ההקצאה המוגזמת של אשראי לטייקונים ולהרפתקאות שלהם על פני הגלובוס, זה לא רק שכר המנהלים המופקע, ואלה לא רק דמי הניהול הגבוהים, שלא תמיד יש קשר בינם לבין הביצועים. זו בעיקר הנגזרת של כל המחלות הללו: העובדה שהכסף לא מגיע למקומות שבאמת יכולים להצמיח את המשק, כמו עסקים קטנים, מפעלים יצרניים, פעילות מחקר ופיתוח ותשתיות.

יותר מדי כסף ציבורי הלך בעשור וחצי האחרונים למימון השתלטויות ממונפות שלא הוסיפו ערך למשק. יותר מדי כסף התבזבז של מטות מנופחים של מנהלים יקרים. הזרימה הלא יעילה הזו היא אחד הגורמים להגדלת אי השוויון. מי שירים את הדגל הזה ימצא עצמו מתמודד לא רק מול הטייקונים, הבנקים וחברות הביטוח, אלא גם מול רגולטורים כמו המפקח על הבנקים, המפקח על שוק ההון ורשות ניירות ערך - שאמנם אמונים על שמירת כספי הציבור, אך לעתים נותנים לכשלים הללו להתקיים במעשיהם ובמחדליהם. יציבות היא ערך אחד, וחשוב בהחלט, אך יש ערכים נוספים שמתבקש לקדם - ובהם תחרותיות, שקיפות, הקצאה יעילה של מקורות כספיים וקצת יותר צניעות מצד החתולים השמנים שמנהלים את כספנו."

http://www.themarker.com/markerweek/1.1845903
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 19-10-2012, 15:37
  משתמש זכר שפני שפני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.09
הודעות: 1,706
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "האמת? אני מסכים איתך וזה לא..."

עוד מדה-מרקר (גיא רולניק):

"3} ג'וזף שטיגליץ

לפני שנה הבאנו כאן קטעים מספרם המצוין של ג'ייקוב האקר ופול פירסון, "כלכלת המנצחים שלוקחים את הכל" - שני פרופסורים למדעי המדינה שהסבירו שקריסת מעמד הביניים בארה"ב לא נובעת רק מהגלובליזציה וממהפכת ההיי-טק אלא בעיקר ממדיניות ממשלתית.

פרופ' ג'וזף שטיגליץ, חתן פרס נובל לכלכלה שהתפרסם בעשור האחרון בעיקר בזכות ספריו על הגלובליזציה, הצטרף גם הוא בשנה האחרונה לקולות הבולטים בנושא. לפני כמה חודשים פירסם שטיגליץ מאמר במגזין "ואניטי פייר", שזכה לתהודה גדולה, ובהמשך הוציא לאור את הספר The Price of Inequality - "מחיר האי שוויון". כדרכו, שוחט שטיגליץ בספר פרות קדושות רבות ולא מהסס לתקוף חזיתית את הגורמים החזקים ביותר בכלכלה האמריקאית. הפרק המעניין ביותר בספר הוא זה שדן ב-"Rent Seeking" - הנטייה של שווקים להתארגן במבנים מונופוליסטיים, קרטליסטיים ולא יעילים כלכלית, באופן שלא מייצר ערך לכלכלה ולחברה אלא רק סוחט או יונק ערך.

שטיגליץ נוגע בנקודה הכואבת ביותר בשוק הכלכלי החופשי: המקומות שבהם נראה שהוא מייצר ערך לחברה, אבל למעשה מתבצעת בהם רק העברת עושר - מהרבים שאין להם בתחתית הפירמידה למעטים שנמצאים בראשה.

שטיגליץ מסביר בכישרון רב שחלק גדול מהפעילות בשוק "החופשי" במדינות רבות בעולם - גם כאלה שיש בהן שוק חופשי כבר 200 או 300 שנה, כמו ארה"ב, וגם כאלה שעברו לכלכלת שוק ב-50 השנים האחרונות כמו סין - היא בעצם Rent Seeking, שלא ממוקד ביצירת ערך לחברה אלא בחלוקה מחדש של ערך קיים. לא מדובר רק במונופולים ובקרטלים ידועים, אלא בחלק מעסקי הנדל"ן, בעסקים שמבוססים על זיכיונות או בעסקים שרוב הכנסותיהם טמון בפעילות מול הממשלה בתנאים לא תחרותיים.ההפרדה בין עסקים ויזמות בתחום תחרותי ומייצר ערך לחברה (ל-Society ולא ל-Company) לבין עסקים שעסוקים ביצירת רנטות היא מסובכת ונמצאת בדרך כלל מחוץ לשיח הציבורי - ולכן משבשת את המדיניות הכלכלית ואת התהליך הדמוקרטי.

לכל אלה שטוענים שאי השוויון האדיר שנוצר ב-30 השנים האחרונות בכל העולם הוא תוצאה בלתי נמנעת של הצורך לתגמל מצליחנות, יזמות וחדשנות, מזכיר שטיגליץ שחלק גדול מאלה שמגיעים למאיון ולאלפיון העליון מצליחים יותר בסחיטת ערך קיים מאשר ביצירת ערך. כלומר, השוק מתגמל אותם לא על דברים שמסייעים לחברה לצמוח ולהתקדם - אלא דווקא על כישרון בסחיטת ערך קיים ולעתים גם במניעת צמיחה והתקדמות.

עולם הפיננסים ומשאבי הטבע ידוע היטב בפעילות ה-Rent Seeking שלו ובהרס הרב שהוא זורע בעת משברים בכלכלה ובסביבה. אבל יש תחומים רבים שנתפשים בציבור כיצרניים בלבד - אף שהם לא כאלה. שטיגליץ מעלה בפרק את השאלה מי האנשים שייצרו יותר ערך לחברה ולכלכלה הגלובלית: איש האקדמיה טים ברנרס-לי, שנחשב לממציא ה-World Wide Web, או חלק מהיזמים של חברות אינטרנט ידועות שנהפכו למכונות כסף אדירות רק לאחר שמצאו דרך להפוך אותן לסוג של מונופול. האם מיקרוסופט, הוא שואל, היא חברה שיוצרת בשנים האחרונות ערך מחדשנות טכנולוגית או ממודל עסקי שמונע תחרות בעסקיה?

בשנים האחרונות עברנו בישראל כברת דרך בשיח הזה, וחלק מהציבור התחיל להבין שהמגזר העסקי בנוי מיזמים, ממנהלים ומעובדים שתורמים לכלכלה, מקימים עסקים וממציאים דברים חדשים - בניגוד לאלה שיונקים וסוחטים מערך קיים ושומרים על מעמדם באמצעות מניעת תחרות או קירבה לשלטון. מי שמבין את חשיבותו של השיח הזה יגלה עניין רב בספרו של שטיגליץ."

http://www.themarker.com/markerweek/1.1845876
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:51

הדף נוצר ב 0.18 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר