לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 07-01-2013, 07:23
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
חמין - או אוכל מנחם לחורף

רבותי הרדומים, אינני יודע אם שמתם לב, אבל החורף התחיל. גם אני לא הייתי נותן על כך את דעתי, אלמלא התעוררתי באחד האמשים האחרונים עם תחושה של גשם על פני. ברגע הראשון, זה לא היה מי יודע מה, אלא שכאשר גמרתי להתעורר, חשבתי לי לתומי – מה לגשם בחדר השינה שלי? ואז באמת התעוררתי... אז זהו. חורף, גג דולף, שתי שמיכות זו על זו, החלקה מטורפת בכביש רטוב, בין לבין – איסוף אורניות טריות, ועוד חוויות מרנינות.



אז – דבר ראשון (כמובן לאחר טלפון היסטרי לגגן), צריך איזו חוויה מתקנת. ומה יותר טוב ממרק חם, מאכל קדירה משובח, או חמין טוב ביום שכזה?



וזהו רבותי, נושא האשכול שאני פותח הפעם – אוכל מנחם לחורף.



אתחיל באחד ממתכוני החמין החביבים עלי ביותר.



המרכיבים:

1 ק"ג שעועית פינטו (משקל יבש) שהושרתה 12 שעות.

1 ק"ג בשרים מעושנים (למשל חזה אווז מעושן, חזה בקר מעושן, הודו מעושן)

חצי ק"ג נקניקים מעושנים

שני גזרים גדולים קלופים וחתוכים גס

ליטר וחצי ציר עוף

פלפל חריף אחד

שלושה גבעולי סלרי

רבע צרור פטרוזיליה

חצי כוס גריסי פנינה

פלפל לפי הצורך

מלח – לשים רק בסוף הבישול!!



הכנס הכל לסיר גדול חסין תנור. הבא לרתיחה, הנמך את האש, כסה במכסה חסין תנור, ובשל כשעה ורבע או עד שהשעועית מתרככת. כעת – הוסף את גריסי הפנינה, הוצא את הפטרוזיליה והסלרי, והמשך לבשל עוד 20 דקות עד שגם הגריסים רכים. הגש.



אם אינך ממהר, אז בשלב תוספת הגריסים - הכנס את הסיר המכוסה לתנור שחומם ל- 140-150 מעלות, למשך הלילה. גם אם השכבה העליונה מראה סימני התייבשות – זה לא משנה – זה החלק הנימוח והטעים ביותר!



לא אלאה אתכם באין-סוף הווריאציות על החמין הזה. את זה, אתם מוזמנים לעשות, וכמובן גם להוסיף את סוגי החמין האחרים החביבים עליכם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 07-01-2013, 09:59
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "חמין - או אוכל מנחם לחורף"

מבחינתי, האוכל הכי מנחם לחורף זה מרק עוף:

2 כרעיים עוף (אנחנו שניים) אם רוצים לאכול את הבשר כעוף מבושל, או גרון הודו או גב עוף משני עופות או עוף שלם מחולק.
1 שורש פטרוזיליה קלוף
1 שורש סלרי קלוף
2 קישואים מנוקים
2 גזרים קלופים
קולרבי קלוף ומחולק ל-4
בצל שלם/גבעול כרישה
שניים שלושה ענפי שמיר (לא חובה)
כף אבקת מרק עוף
מעט חוואייג' למרק

מכניסה הכל לסיר לחץ, מכסה במים עד שני שליש גובה הסיר מכסה ונותנת לרתוח 20 דק'.
ניתן לעשות גם בסיר רגיל ולבשל עד שהירקות רכים והעוף מבושל, והמרק מקבל צבע וטעם.

המהדרין ממתינים למחרת (במקרר) ומעלימים את שכבת השומן שצפה.
אפשר להכין ליד קניידלאך, אטריות או פשוט לאכול עם שקדי מרק...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 10-01-2013, 11:46
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "חמין - או אוכל מנחם לחורף"

עוד מאכל חורפי מוצלח - צ'ילי קון קארנה:

500 גר' בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1-2 פלפל קצוץ
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אורגנו יבש
1 עלה דפנה
1/2 כפית (או לפי הטעם, לפי אהבת החריפות) פלפל צ'ילי/שאטה גרוס
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 קופסה של שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
מלח
שמן


מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים עם כף עץ תוך כדי הטיגון, לקבלת פירורים.מוסיפים פנימה את הפלפל הקצוץ, מכסים ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות והשעועית, ומוסיפים מעט מים לפי הצורך והסמיכות הרצויה. מערבבים היטב ומכסים. מבשלים על אש קטנה חצי שעה-שעה (לפי הסבלנות).
הכי טעים לאכול עם חלה טריה/לחם טרי, חם-חם מהסיר...


ממממ... עושה חשק, מה גם שהרגע התחדש פה השלג... הבעיה - הבשר הטחון קפוא...
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 10-01-2013, 19:50
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "חמין - או אוכל מנחם לחורף"

אוכל מנחם בכלל או רק חמין?

ובכן, אני בדיאטה דלת פחמימות, אני לא יכול לתרום בצד של החמין... אבל בסופו של שבוע קפוא, החלטתי להתפנק עם משהו עתיר חלבון ושומן (היי, זה עדיין ללא פחמימות, נכון?). אני גם לא אוכל בשר מעובד, אז בלי נקניקים.

החלטתי להתפנק בשקשוקה מושחתת. כרגע מתבשל במחבת הרוטב, שהוא הרבה שמן זית בו צפות פרוסות שום דקות עד שהוזהבו, קופסה של עגבניות מרוסקות, קופסה של רסק עגבניות, מלח, פלפל, המון פפריקה וגם צ'ילי גרוס.

לזה מחכות 4 ביצים, וכמובן לפני הגשה אני מפזר גבינה. בחרתי גבינה מעושנת שהיתה במעדניה, מגורדת. טעמתי אותה מקודם, תכל'ס טעם של נקניק. אני כבר לא יכול לחכות.

חיסרון קטן- אני לא יכול לנגב את הצלחת עם לחם.. לא נורא, בשביל זה יש לי לשון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 21-01-2013, 07:24
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
טוב, אני רואה שכרגיל שוב נתקענו, אז הינה בא עוד אחד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "חמין - או אוכל מנחם לחורף"

קח לך עוף וחלק אותו לשמיניות (חלופה המועדפת עלי זה שני חצאי חזה אווז, כולל העור והשומן, חתוכים לנתחים של כחמישה ס"מ).
קח בצל גדול או שניים בינוניים, חתוך אותם לפרוסות גסות וחרוך אותן היטב בשמן זית, יחד עם פלפל אחד אדום ופלפל אחד צהוב, גם הם פרוסים לפרוסות לאורך.

כעת, קח כלי חרס גדול עם מכסה, או סיר גדול עמיד לתנור.
סדר הבשר והירקות בתחתיתו, כולל השמן מהטיגון. המהדרין יקדימו וישחימו את הבשר, אך אפשר גם לדלג על שלב זה.

כעת - הוסף לסיר שלוש או ארבע כוסות חיטה שטופה, כמה שיני שום מעוכות, שני גזרים פרוסים דק, חופן זיתים מגולענים, כף בהרט, פלפל ומלח, ושש כוסות ציר עוף.

כסה את הסיר או את כלי החרס, הכנס לתנור בחום של 200 מעלות למשך 45 דקות, ואחר כך הורד החום ל- 120 מעלות ובשל למשך 4 שעות או למשך כל הלילה ב-110 מעלות. בדוק מדי פעם אם לא התייבש, ואם כן הוסף עוד קצת ציר.

חלופות לחיטה: קינואה, גריסי פנינה או פתיתים אפויים (במקרה האחרון הבישול יהיה קצר יותר).

הגש חם עם יין רוזה או אדום יבש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 30-01-2013, 09:38
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,155
חזירות - אבל כשרה!!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "חמין - או אוכל מנחם לחורף"

אמנם מה שאני מתכוון לספר לכם קשור לאוכל מנחם של חורף רק בקשר רופף, אך מייד תבינו את ההקשר.

מדי פעם אני עושה לי מבצע של פרוק עופות. זה לרוב תרנגולות, אך מדי פעם נחה עלי הרוח ואני מפרק איזה שלושה אווזים או הודיות. הפעם נחתו עלי שתי הודיות חמודות מראה, במשקל של כ-12 ק"ג סה"כ. מי שיעשה פעם את החשבון יראה במהרה שזה עסק מאד כדאי. אם הייתי קונה את כל החלקים בנפרד הייתי משלם לפחות כפליים. אז מה עושים? תחילה אני מפשיט את כל העור. זה נכנס לקופסה שבה אני אוסף ומקפיא עורות של עופות. אחת לכמה זמן, עורות אלה הופכים ל-"גריוואלאך", ויסלחו לי כל חרדי הכולסטרול.... בשלב הבא – מופרדים החזות, ואחר כך גם כל הבשר הכהה, ואלה מופרדים למנות, נארזים ומוקפאים, או מבושלים, או מעובדים במקום (למשל – תחינה והכנה של קציצות שאפשר לטגן מייד, או להקפיא ולטגן לפי הצורך ללא שום התראה). מה שנשאר אחרי פרוק כזה זה העצמות. אלה לא לגמרי ערומות, היות ותמיד ישנן שאריות של בשר, ובנוסף ישנם הצוואר והכנפיים שמכילים כמות טובה של בשר. בשלב זה כך זה נכנס לסיר גדול, עם גזר, בצל, פטרוזיליה, עלי סלרי, עלי דפנה, ותבלינים, ומתבשל לו בנחת. בסוף הבישול - אני מסנן הכל, ומתקבל ציר עוף ריחני וטוב. מזה אפשר לעשות הרבה דברים, אך מכיוון שהכמות גדולה, הוא מחולק למנות ומוקפא לשימוש עתידי.

כאן יש לי לפחות שתי אפשרויות: האחת – ללקט את כל פיסות הבשר, ולעשות "רגל קרושה".

השנייה – וכאן אנחנו מגיעים לנושא האשכול – זו מין חזירות ששמורה לטבח ולאותם מעטים מאד שבאמת מצאו חן בעיניו. את זה עושים לבד, או בחברה טובה, היות והאכילה נעשית בידיים, וכל השיחה מסתכמת במצמוצי שפתיים. בהחלט לא משהו שאליו תזמין את חמותך. על מה אני מדבר? אני מדבר על הוצאת השלדים המבושלים מן הסיר, ואכילת כל הבשר הרך והריחני בעודו חם ומהביל, ומריח מסלרי, שום, פלפל חריף ודפנה; מוח העצמות נמצץ אחרי פיצוח העצמות הגדולות (מפצח אגוזים יעשה את המלאכה), קצוות העצמות הרכות מתכרסמות, והגרונות מפורקים לחוליות חוליות. זו לא ארוחה לאיסטניסים, והנימוס היחידי הוא מגבת מטבח קשורה על הצוואר על מנת שהנוזלים הניגרים על הסנטר לא יגיעו רחוק מדי. כמובן שלארוחה המאולתרת הזו צריך להתכונן מראש, וזה אומר שבעוד הסיר מבעבע לאיטו, אני מכין לחם שעור שחור, כי זלילה כזו בלי פרוסת חמה של לחם טרי עב קליפה ולעיס זה ממש לא זה.



לא יודע מה איתכם, אבל ביום חורף קודר וגשום – זה עושה לי טוב....


*וכאן באה שאלה לחברי הפורום הנכבדים: פרט לרגל קרושה - מה עוד הייתם עושים על בשר כנ"ל?

נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 30-01-2013 בשעה 09:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:37

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר