לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 17-01-2013, 19:41
צלמית המשתמש של Eran
  משתמש זכר Eran Eran אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.02
הודעות: 4,536
שלח הודעה דרך ICQ אל Eran
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי tbe שמתחילה ב "טוב אני אנסח את זה אחרת יש..."

הנה ניסיון שלי.
בהתחלה סיווגתי את המשתמשים שבאותה קבוצה
מכיוון שיכול להיות כמה קבוצות כאלה (קבוצות שמכילות את השלושה האלו + אחרים) וידאתי שהקבוצה מכילה שלושה בלבד.
זה הרעיון בכללי

אני מקווה שזה עובד. בהצלחה

קוד PHP:
 SELECT t1.idSUM(t1.id) AS s,
  (
SELECT msg_id FROM table2 t2
  WHERE 
( (t2.user_id=OR t2.user_id=3  OR t2.user_id=5) AND (t1.id t2.msg_id) )
FROM table1 t1
GROUP BY t1
.id
HAVING s
=
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://fresh.clanteam.com/list.png]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://fresh.clanteam.com/?https://2010-uploaded.fresh.co.il/2010/09/21/52868411.gif,http://www.boredpanda.com/blog/wp-content/themes/mimbo2.2/images/subscribe-panda-605px.png]


נערך לאחרונה ע"י Eran בתאריך 17-01-2013 בשעה 19:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 18-01-2013, 14:59
צלמית המשתמש של Eran
  משתמש זכר Eran Eran אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.02.02
הודעות: 4,536
שלח הודעה דרך ICQ אל Eran
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי tbe שמתחילה ב "האמת שאני חושב לעשות משהו..."

אני הייתי בכלל נמנע מהחיפוש הזה.
בשביל מה אתה צריך לבצע את הבדיקה הזאת?


אני מנחש שפייסבוק עושים ככה:

אם אתה מתכוון לקבוצות. אז לכל קבוצה יש ID. שליחת הודעה + שמירת היסטוריה היא על סמך ה ID של הקבוצה. אם אני נכנס לקבוצה אז קופץ הצאט לבד / כפתור להקפיץ את הצאט.

אם זה מספר אנשים מרשימת החברים שלך אז אולי זה ככה.
אתה למשל פותח שיחה ויוצר שיחה עם ID חדש.
כשאתה (או מישהו אחר) מצרף מישהו חדש לשיחה אז אתה מעביר לו את ה ID של השיחה.
אם כולם יצאו אז השיחה נסגרת לעולם (נמחקת). אם עדיין יש אנשים אז הם יוכלו להוסיף אנשים ולשמור על ההיסטוריה ועל השיחה עצמה משויכת אליהם.



לפי התיאור הנ"ל כל מה שצריך זה 2 טבלאות כמו שעשית רק בלי חיפושים.
1. שיחות (יחיד)
2. שיחה - משתתף (רבים)

ואז עבור כל משתתף תפתח לו את כל השיחות הקיימות בטבלה2.
וכשאתה שולח הודעה אתה שולח ישירות לתוך טבלה1 מבלי לבדוק מה המצב בטבלה2.


מה אומר?
_____________________________________

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://fresh.clanteam.com/list.png]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://fresh.clanteam.com/?https://2010-uploaded.fresh.co.il/2010/09/21/52868411.gif,http://www.boredpanda.com/blog/wp-content/themes/mimbo2.2/images/subscribe-panda-605px.png]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 25-01-2013, 11:52
  tbe tbe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.01.12
הודעות: 149
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "קשה? למחשבים (בניגוד לבני..."

בוא אני אזרום איתך,
למרות שעכשיו המערכת נותנת אפשרות לשיחה בין 2 יוזרים בלבד.
אבל המודול נבנה בצורה שהוא יוכל לתמוך בשיחות מרובות יוזרים.

אז ככה

נגיד ובאמת יש לי מיליון יוזרים במערכת
מתי שיוזר יוצר הודעה חדשה

המערכת תבנה את המחוזת הבאה במידה ויש מעל מיליון יוזרים

id של היוזר השולח - 1234567
id של היוזר המקבל - 2345678

1234567,2345678

מבצעת חיפוש האם קיים הסטרינג הזה בטבלת ההודעות
אם כן, שולפת id.
אם לא, רושמת שורה חדשה ומחזירה את ה id שלה.

וזה קורה רק מתי שיוזר שולח הודעה חדשה.
מתי שיוזר מחזיר להודעה אז המערכת לא עושה את הבדיקה האם ההודעה קיימת כי היא יודעת את ה id שלה.

עכשיו אם בעתיד נפתח את מודול ההודעות לשיחה מרובת יוזרים
אז הסטרינג יהיה בסיגנון הזה לפי דוגמה של 10 יוזרים

1234567,23456781,234567,2345678,1234567,2345678,12 34567,2345678,1234567,2345678

אגב, אני גם יכול להשתמש ב memcache כדי לשמור על ה id של ההודעות
ורק אם זה לא קיים אז למצע חיפוש ב DB
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 25-01-2013, 12:47
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,377
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי tbe שמתחילה ב "בוא אני אזרום איתך, למרות..."

אני מצטער, אך אם אינך מבין שאתה שומר המון מידע מיותר כשאתה מאחסן מספרים כ ASCII במקום כערכם המספרי, שאתה סתם צריך למיין מספרים כדי להציג אותם כ CSV, ועוד...

והאמת היא שעד עכשיו לא הבנתי איך אתה יודע שליוזר (שדוגם את השרת) יש כעת הודעה ממתינה, מבלי לסרוק את כל המחרוזות בטבלה שלך, ולחפש את המספר שלו באמצע השדות...

נתתי לך לינק, קרא אותו.

memcached (ולא memcache, אני משער שלזה התכוונת), הוא שכבת cache, לא שכבת אחסון. שעובדים בה, אגב, עם key-value, ולכן אלמנטים של transactional databases כלל לא רלוונטיים שם (לטוב או לרע). memcached לא יפתור בעייה של מידע שמאוחסן בצורה שגוייה, הוא רק נועד להוריד עומס ממסד הנתונים לבקשות חוזרות, שאין בעייה להציג עבורן מידע ישן, אפילו אם הוא התעדכן, ואני בכלל לא בטוח כמה כאלה יש באפליקציה שלך, בצורה שבה אתה מתכנן אותה כעת...

אני קצת נזכר בזה: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=522297
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נמאס לכם לזכור סיסמאות? לחצו כאן!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 25-01-2013, 13:22
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,377
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי tbe שמתחילה ב "יש טבלה אחרת מחזיקה את ה id..."

טוב, הודעה אחרונה שלי באשכול.

מסובך לי לעקוב אחרי כל החלקים, אני כבר לא עוקב אחריך.

בכל אופן, כאמור, לדעתי, CSV זה רע לכמעט כל דבר שאפשר לחשוב עליו.

אם תבחר באופציה זו בכל זאת, אני מקווה בשבילך שלא תגדל יותר מדי. כי זה יכאב. לכתוב מחדש משהו כשצריך לייצר את כל המידע מחדש בפורמט אחר, זה הדבר שאני הכי שונא בעולם לעשות כמפתח. זו הסיבה שאני משקיע את הזמן בלתכנן ולעבוד לפי best practices ונסיון של אחרים בטכנולוגיה שבה בחרתי להשתמש, לפני שכתבתי את שורת הקוד הראשונה.

אני אהיה בכל זאת קצת בוטה, כדי אולי בכל זאת לשכנע אותך לא לעשות משהו שהוא בעיני שטות. יש סיבה שחוקי הנורמליזציה במסדי נתונים קיימים. ייתכן שאתה חושב שאתה יותר חכם ממליוני מתכנתים אחרים, ויותר חכם ממי שהמציא את הקונספט של מסד הנתונים שבו אתה משתמש (!). אתה לא.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נמאס לכם לזכור סיסמאות? לחצו כאן!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 12:25

הדף נוצר ב 0.23 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2019 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר