לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 20-05-2013, 14:13
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.10.12
הודעות: 1,061
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ADIR02666 שמתחילה ב "איך אפשר להתחיל ללמוד לפני קורס פסיכומטרי."

היי, אני ארשום לך המלצה איך כדאי לך ללמוד עד תחילת הקורס.

קודם כל תחלק את יום הלימודים שלך כך שתעשה כל יום משהו, ושלא תגיע למצב שאתה משקיע רק בנושא אחד.

קריאה
- להשקיע כל יום שעה וחצי בקריאה: חצי שעה ספר בעברית, חצי שעה ספר באנלגית, חצי שעה מאמרים מדעיים.

הערות בנוגע לקריאה:
1. כאשר אתה בוחר ספר בעברית, בחר ספר שכתוב בעברית יפה ועשירה. ספרות מתורגמת אינה מומלצת ככלל אצבע, מכיוון שהוצאות הספרים נוטות לעיתים לתרגם בשפה רדודה על מנת לקדם מכירות. תקרא ספרים של סופרים ישראלים ובדגש על סופרים שמשלבים מילים "פסיכומטריות". לדוגמא, עמוס עוז אמנם סופר גרוע, אבל העברית בספרים שלו מאוד עשירה, לכן מומלץ לקרוא אותם כהכנה לבחינה.
2. בחירת ספר באנגלית - ראשית, אם אנגלית אינה שפת האם שלך, מומלץ לקרוא ספרים מעובדים שמחולקים לרמות, כמו אלה שנוהגים לקרוא במסגרת שיעורי בית בבתי ספר (יש הוצאות מיוחדות של ספרים כאלה בכל ספריה). כאשר אתה בוחר רמה שמתאימה לך, קודם כל תקרא 2-3 עמודים ראשונים של הספר, ותוודא שיש בכל עמוד 3-5 מילים בממוצע שאתה לא יודע את פירושן, אבל עדיין מצליח להבין את המסופר.
3. כאשר אני אומר לקרוא מאמרים מדעיים, אין הכוונה למאמרי חרטא שמתפרסמים בתקשורת, אלא מאמרים מדעיים אמיתיים: כאלה שמציגים השערות, ניסויים, מבחנים אמפיריים, הסקות וכדומה. יואל גבע נותנים בקורסים שלהם המלצות קריאה, אתה מוזמן להתקשר לסניף שמטפל בך ולבקש מהם קובץ עם ההמלצות (יש שם עשרות/מאות מאמרים מדעיים). חשוב לקרוא מאמרים במגוון נושאים. זאת אומרת לא להתמקד רק בנושאים שמעניינים אותך, אלא בכל נושא אפשרי (פיסיקה, טכנולוגיה, ביולוגיה, אסטרונומיה, כלכלה, פסיכולוגיה/פסיכיאטריה, רפואה וכו').

משימה מנטלית שכדאי לבצע בעת הקריאה - לקרוא בקצב קריאה פסיכומטרי. מה הכוונה? לקרוא כמה שיותר מהר, אבל בלי שזה יפגע בהבנת הנקרא. יקח לך קצת זמן למצוא את האיזון המושלם בשבילך, אבל זו משימה שבטווח הארוך רק תשפר את היכולת הזאת.

מבואות בחשיבה כמותית
בקמפוס (הלומדה האינטרנטית) של יואל גבע יש את כל החומר הנדרש בשביל ללמוד את המבואות בחשיבה כמותית. אם נרשמת כבר לקורס, אמורה להיות לך גישה לקמפוס ואתה יכול להתחיל ללמוד. אם לא נרשמת עדיין, אני ממליץ להירשם כדי שתהיה לך גישה ללומדה לפני שאתה מתחיל את הקורס. המבואות לא קשות ואתה עושה בשכל שאתה מתחיל ללמוד לפני, כי עומס שיעורי הבית בקורס בלתי נסבל. תלמד את זה ותאמין לי שתחסוך לעצמך המון סבל לאחר מכן.

כמה דגשים ללימוד המבואות
בחשיבה כמותית יש ערך רב לשינון. צריך לשנן כל מיני דברים כמו לוח הכפל, חזקות נפוצות, שורשים נפוצים, שלשות פיתגוריות נפוצות ועוד כל מיני דברים. למה זה חשוב? כי חישובים כאלה גוזלים המון זמן ואנרגיה בבחינה, ושינון שלהם יכול לעשות לך הבדל של 20 שניות בפתרון שאלה (זה מאוד משמעותי כאשר יש לך בממוצע דקה לשאלה), אז אל תזלזל בשינון ותעשה את זה כמו שצריך. כל מה שצריך לשנן נמצא במבואות בכמותית בקמפוס. תכף אני ארשום לך גם טכניקת שינון וזיכרון מאוד אפקטיבית.

שינון אוצר מילים
חשוב להשקיע בשינון אוצר מילים, כי לפעמים על זה קם או נופל הציון בפסיכומטרי. לשינון אוצר מילים אתה צריך להשקיע שעתיים ביום - שעה לעברית ושעה לאנגלית. בלומדה של יואל גבע יש לך את כל המילים שאתה צריך לשנן. הן מחולקות ליחידות, ואתה צריך ללמוד בכל שבוע יחידה אחת באנגלית ויחידה אחת בעברית.

תהליך סינון המילים - לא מומלץ לסנן את כל המילים בפעם אחת, כי אתה תתייאש מאוד מהר (יש הרבה מילים). ביום הראשון של שבוע הלימודים שלך תסנן יחידה אחת בעברית ובאנגלית, ותשנן רק אותן באותו השבוע (לפי הטכניקה שארשום לך למטה). בשבוע שלאחר מכן אותו הדבר בדיוק.

טכניקת שינון וזיכרון (מתאימה גם לשינון פריטי מידע בכמותי שציינתי למעלה)
בן אדם ממוצע יכול לזכור 5-10 פריטים בפעם אחת, לכן מומלץ לחלק את המילים שאתה לא יודע לכרטיסיות, שכל אחת מהן מכילה 7 מילים. עובדים על עד 10 קבוצות מילים כאלה (70 מילים בסה"כ).




  • לומדים את קבוצת הפריטים הראשונה.
  • לומדים את קבוצת הפריטים השניה.
  • עושים על שתיהן ביחד חזרה מהירה.
  • לומדים את קבוצת הפריטים השלישית.
  • מבצעים על שלושת הקבוצות חזרה מהירה.
  • ממשיכים בדיוק כך עד שמגיעים לקבוצת הפריטים העשירית.
במידה וסיימת ללמוד קבוצת פריטים אחת (10 כרטיסיות של 7 מילים) ויש לך עוד קבוצות באותה היחידה, אתה עוזב את היחידה הראשונה, עובר לבאה אחריה, ולומד אותה באותו האופן בדיוק.

חזרות על מילים שסיימת לשנן: חשוב לעשות חזרה נוספת על המילים ששיננת לאחר 48 שעות, ועוד חזרה על אותן המילים לאחר שבוע. אם לא תעשה חזרות, כל מה ששיננת ילך לעזאזל, אז זה מאוד חשוב. שים לב, ככל שתתקדם ביחידות, יהיה לך מאגר יותר גדול של מילים שאתה צריך לתחזק. חשוב שלא תזניח את זה, ואחת לשבוע תעשה חזרה כללית על המילים.


הערה נוספת: אסור ללמוד יותר מ-50 דקות ברצף כאשר משננים מילים. כאשר עוברים את נקודת הזמן הזו, השינון הופך להיות לא אפקטיבי. תשננן 50 דקות, כך 10 דקות הפסקה (לא צריך יותר מזה) ותחזור לשנן.


סיכום קצר - שים לב שהמשימות שנתתי לך לעשות דורשות עבודה של 3.5 שעות כל יום (שעה וחצי קריאה ושעתיים לשינון מילים). זה גם מה שידרשו ממך בקורס שתעשה ביואל גבע בלי קשר לשאר שיעורי הבית שיתנו לך (ויהיו המון). גם אם זה בא על חשבון תרגול שאלות פסיכומטריות, אתה תידרש להשקיע את ה-3.5 שעות רק למשימות האלה, אז באמת כדאי שתתחיל לעשות את זה כבר עכשיו. כאמור, תחסוך לעצמך המון סבל, ואתה גם תרגיש שזה מאוד עוזר לך להצלחה בפתרון שאלות פסיכומטריות.


בהצלחה

נערך לאחרונה ע"י Vladin בתאריך 20-05-2013 בשעה 14:33.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:34

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר