לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-07-2013, 11:21
  ציבי ציבי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
כבוד ויקר לעם המצרי שעשה את שהגרמנים לא עשו

חברי ורעי, יוסי גילרמן, כתב מאמר מרתק ובו הסביר את ההבדלים בין העם המצרי שהוריד מן השלטון קבוצה שגנבה את הדמוקרטיה, בעוד שהגרמנים לא עשו זאת לאחר שראו את מעשי הנאצים.
מצ"ב הכתבה כלשונה:
הצדעה לעם המיצרי 04.07.2013
לפני שנה כאשר בכיכר תחריר עמדו המיליונים ודרשו מהנשיא מובארק להתפטר זה נראה כמו חגיגת קיץ שתסתיים בשחרור קיטור המונית אל מול מחווה של השלטון.
כשהנשיא המכהן פונה מכיסאו היו שהביטו באי אמון ובחשדנות לעבר ארה"ב מתוך תחושה שאילולי תמיכתה בכוחות המהפכניים, הנשיא היה יושב לבטח על כסאו. ראו באובמה את האשם העיקרי בהפלת המשטר, ייחסו לו את מעשה ברוטוס ואמרו שאובמה "תקע סכין בגב" ידידו הנשיא מובארק שאירח את אובמה בסיורו הראשון כנשיא ארה"ב.
תוצאות הבחירות שהתקיימו במצרים הבליטו חולשה בשיטה הדמוקרטית, כאשר הכוח היחידי שהיה מגובש ונשמע לקריאת מנהיגיו ללכת ולהצביע היו האחים המוסלמים. קבוצה בהחלט לא מבוטלת אך בברור לא קבוצת הרוב במצרים. אך אחד בעולם ובמצרים עצמה לא העז למצמץ בעיניו מחשש שיחמיץ את ההתרחשות ההיסטורית, כאשר בשידור חי, קבוצה דתית קיצונית ביצעה השתלטות שלטונית על מצרים תוך שימוש בכלים דמוקרטיים.
לנשיאות מצרים נבחר ברוב זעום נציג האחים המוסלמים מוחמד מורסי במה שקיבל את הכינוי "חטיפת המהפכה".
התגובה בעולם התחלקה בין האיסלמיסטים הקיצוניים שראו את תחילת חזון המהדי והפיכת העולם כולו למוסלמי. לבין דמוקרטים שציקצקו בלשונם הנידו בראשם ומילמלו שזכותם של המצרים להכתיב בדרך דמוקרטית את דרך חייהם. היו גם כאלה שפניהם חוורו לנוכח ההקצנה הדתית והמגמה שהיא מבשרת.
הנשיא הנבחר מורסי לא השתהה ובימים הראשונים לנשיאותו החל בפעולות שנועדו לבסס את שלטונו ואת שלטונם של האחים המוסלמים והתפיסה האידיאולוגית שלהם. שר ההגנה הוותיק מימי מובארק הגנרל טנטאווי פוטר. ראש המועצה הצבאית ושר המודיעין פוטרו. הנשיא מורסי לא עצר בהם וערך טיהור בצמרת הבטחונית המצרית. במקביל לפיטורין הוא מינה ראש ממשלה שעיקר סגולותיו ואיכויותיו התבטאו בהיותו איש האחים המוסלמים.
מגמת האיסלמיזציה האותורדוקסית בשלטונו של מורסי קיבלה ביטוי נוסף בפיטוריהן של ארבע נשים שכיהנו במשרות בכירות בממשל המצרי כחלק מהכוונה למימוש חוקי השריעה והשבת הנשים למקומן הראוי.
מורסי הוביל מהלך תחת הכותרת "התחיה" במהלכו התכוון לשנות את החוקה במצרים ולהשליט את חוקת השריעה ולבסס את האידיאולוגיה הפונדמנטליסטית של האחים המוסלמים על מצרים.
בתום שנה למינויו של מורסי לנשיא מצרים, במהלך מדהים שנראה בתחילתו כמהלך סרק, יצאו המוני העם המצרי לכיכרות ודרשו את התפטרותו. התעוררה סכנה של מלחמת אחים בין "האחים המוסלמים" לבין רוב העם המצרי. מלחמה שמלבד אובדן חיי אדם תפער סדק שדרכו יזרמו למצרים גורמים חיצוניים שירצו להגביר את התסיסה ושפיכות הדמים בכדי לשרת אינטרסים זרים למצרים. מלחמת אחים שעלולה להביא לקריסתה של המדינה הערבית הגדולה ביותר, ולמרות הטלטלה, גם היציבה ביותר.
המועצה הצבאית המצרית בראשותו של שר ההגנה (מינויו של מורסי) הגנרל עבד אל-פתאח סיסי הודיעה שהיא מתייצבת לצידו של העם במצרים והדיחה את הנשיא מורסי. עד לעריכת בחירות חדשות, שמועדן ייקבע על ידי הממשלה הזמנית הושבע נשיא בית הדין לחוקה עדלי מנסור לנשיא זמני.
במאמרי מערכת ובמאמרי פרשנות שונים בעיתונות המערבית, ייחסו לעם המצרי חוסר בשלות דמוקרטית. "מהפכת הכיכרות" הם כינו את התגובה של העם המצרי וביטויו לחוסר שביעות רצונו מהשלטון.
במקום אחר נכתב שהעם המצרי עדיין לא מבין דמוקרטיה מהי והוא מפרש אותה כזכותו של העם המצרי לצאת לכיכר ולהחליף את הנשיא בכל פעם שהוא לא יהיה מרוצה ממנו.
הגישה הכללית היתה שהעם המצרי אינו מורגל בדמוקרטיה. הרי עד תחילת שנות החמישים עד ההפיכה הצבאית של גמאל עבד אל נאצר, מצרים היתה מלוכנית, ולכן אין לצפות מעם שכל ההיסטוריה שלו היה משועבד, שידע להפיק את המיטב מהמשטר הדמוקרטי.
דברים דומים כתבו טובי החוקרים על העם הגרמני שבין השנים 1918 – 1933 כאשר בסוף מלחמת העולם הראשונה כפו מעצמות ההסכמה בהסכם "השלום" בורסאי על גרמניה להתנהל כרפובליקה דמוקרטית – "רפובליקת וויימאר".
העם הגרמני (כך נכתב) אינו מורגל במשטר דמוקרטי וייחס חלק מהמצוקות הקשות שהיו מנת חלקו בתקופת הרפובליקה למשטר הדמוקרטי.
הקצנה פוליטית, משבר כלכלי ושכבה אריסטוקרטית שסלדה מערכי הדמוקרטיה האיצו תהליך דמוקרטי של בחירת מנהיג חזק שהבטיח להושיע ולהוציא את גרמניה מהבוץ.
כבר בחודש הראשון לשלטונו של היטלר הוא החל להדק את אחיזתו בגרמניה. הוא פתח בטיהור פוליטי והוציא את המפלגה השניה בגודלה מחוץ לחוק. הטיל צנזורה על אמצעי התקשורת והחל להשליט על גרמניה את עיקרי האידיאולוגיה הנאצית.
לכאורה יש לפנינו שני מקרים בעלי דמיון מסויים - הנהגה שנבחרה בדרך דמוקרטית אשר מיד עם בחירתה פותחת בצעדים לביטול הדמוקרטיה והכלת האידיאולוגיה שלה על כל העם.
ההבדל בין המקרים נובע מתגובת העמים. העם הגרמני קיבל על עצמו את המשטר הדיקטטורי ואימץ את האידיאולוגיה הנאצית כדרך חייו.
העם המצרי, תוך גילויי בגרות לאומית ודעתנות מעוררת קנאה, סרב לאפשר למנהיג לחטוף ולהפוך את מצרים לדיקטטורה איסלמיסטית שרעית, יצא לרחובות ולכיכרות והשיב לעצמו את הדמוקרטיה המצרית.
על כך מגיע לעם המצרי כבוד והערכה מצידן של כל הדמוקרטיות בעולם.
ומכאן גם אפשר להשליך כלפי מהפכת מובארק ולהניח שגם בלי התערבות אובמה, העם המצרי היה מצליח לממש את רצונו לשינוי. כי המורא מפני תגובתם של האחים המוסלמים אינו פחות מהמורא מידו הקשה של מובארק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 11-07-2013, 21:40
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
כותב המאמר הוא איש לא חכם בלשון המעטה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ציבי שמתחילה ב "כבוד ויקר לעם המצרי שעשה את שהגרמנים לא עשו"

1. מספרם של החילונים המצרים זעום, גם אם נצרף אליהם מאמינים-רפורמיסטים , עדיין מדובר במיעוט שבמיעוט, היו הרבה מפגינים שהתנגדו לאחים המוסלמים על רקע כלכלי כזה או אחר, או שרצו איסלאם יותר קיצוני (סלפים)
2.גם החילונים/רפורמיסטים האלה הם אספסוף צמא דם וברברי ויעידו על כך הפגיעות המרובות בנשים שהתחוללו במהלך ההפגנות.
3.ההפיכה הצבאית שהתחוללה במצרים היא תוצאה של אינטרסים תואמים של הצבא , הרפורמיסטים וכל מי שהוא לא "אח מוסלמי" שראו איך עושרה של מצרים זולג לאחים המוסלמים . זה עדיין לא הופך אותה להפיכה של רוב נגד מיעוט, זו הפיכה של מיעוט נגד רוב. הפלח המצרי מאינספור עיירות וכפרים לא הגיע להפגנות - עדיין, הוא תומך באחים, עדיין האחים זכו ברוב. איזו מן דמוקרטיה זו ששוללת את דעת הרוב?
4. הצבא ששולט כיום במצרים הוא לא "דמוקרטיה" ובחירות בחסותו או שיובילו שוב לאותה תוצאה (האחים והסלפים לא הפכו לאתאיסטים בן לילה) או שיזויפו)
5. במצרים , למרות השלטון הצבאי שולט תוהו ובוהו, מלבד מקרי האונס והרדיפות נגד השיעים והנוצרים הרי ששני הצדדים של ההפיכה רוצחים זה את זה על בסיס יומיומי.
6. לא עדיף לחכות קצת לפני הכתיבה ולפחות לראות אם בשנה הקרובה יקום שם שלטון שהוא גם שלטון רוב, גם לא אסלאמי וגם לא דורסני לפני שמתחילים בחגיגות הדמוקרטיה?
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר