"שכיח מספיק" זה למצוא אותו בשלושה אתרים בכל אירופה, ועוד אחד וחצי במזה"ת? זה רק אומר שהציד לא היה מוצלח במיוחד. שלא לדבר על העובדה שמרבית הקטניות והדגנים (וגם הפירות והשורשים) תורבתו רק בתקופה הניאוליתית, מה שאומר שאבותיהם הקדמונים היו בעלי ערך קלורי ותזונתי לא משובח במיוחד, כך שגם אם היו מזון ספייר למקרי רעב, הם בוודאי לא היוו
אם הם תורבתו, הם נאכלו בר הרבה לפני כן. אתה רוצה לומר שהאם לא אכן בשר עד שהוא תרבת חיות מקנה? האדם אכל צמחים מכיוון שציד היה מוצלח לעיתים ולא מוצלח לעיתים, ואיסוף המזון נעשה במקביל. למזון עמילני ערך קלורי רב יותר מאשר לפירות וירקות שאינם כאלה וערכם היה רב יותר. זה שרואים אותם פחות הוא תוצר של כושר האיבון שלהם, ולא כמה צרכו אותם. זרעים באופן כללי נוטים לנבוט ולהרקב בניגוד לעצמות.
לאינסולין אין קשר לשומן? הגזמת.. אינסולין גורר כניסת שומן לתאי האדיפוס, ודיאטה קיטוגנית לא תשמין אותך, כי רמת האינסולין שלך לא תעלה לאחר אכילת שומן, פחמימות מעלות אינסולין (גם עודף חלבון יכול לגרום לכך, בשל הפיכתו לגלוקוז). בוודאות. גם אנשים שמנגנון האינסולין שלהם נדפק בגלל הפחמימות, סוכרת 2, יאבדו משקל בדיאטה דלת פחמימות ועתירת שומן. כולל הרווי המושמץ. שומן רווי עם חומצות שומן בינוניות למעשה כמעט ולא נאגר בגוף.
לא, אינסולין גורר כניסת גלוקוז לתאי השומן. חומצות שומן נכנסות בדרך אחרת למאגרים, ואני מאוד אשמח לשמוע על מחקר שמראה ששומן רווי לא נאגר בגוף. למי שיש סכרת בגלל אכילת עודף סוכר, אכן כדאי שיאכל דיאטה דלת פחמימות, מצד שני, מי שסובל מכבד שומני וכולסטרול גבוה, כדאי שלא יאכל שומן מהחי.
אני יכול לספר לך על הניסיון האישי שלי, ועל הניסיון של אלפי אנשים שעברו לדיאטה הזאת, או על המחקר של איריס שי בכור בדימונה, או על ההפרכות למחקרים שהראו אחרת (מחקר האחיות, מחקר סין, אנסל קיז). התזונה המועדפת על הגוף היא שומן, גם אם קלקלנו את המנגנונים שלנו במשך שנים של אכילת פחמימות. אבל הפיתרון הכי טוב הוא שפשוט תנסה תזונה כזאת בעצמך, תזונה שכבר מראה שהיא יכולה להיות הפיתרון למגוון מחלות, מאי פוריות ועד טרשת נפוצה, כולל בעיות נפשיות ומחלות מוחיות מסויימות.
אני אשמח מאוד לרפרנס כזה - יש מאות אלפי צימחונים בריאים שהתגברו על מחלות כך, אלפי טבעונים ויש כמה וכמה מאות מליוני סינים ויפנים שחיו בבריאות מצויינת על תזונה מבוססת פחמימות עד להשתלטות התזונה המערבית. בינתיים אני בעצמי סובל מכבד שומני ואבנים בכיס מרה בגלל דיאטה שהיא בעיקרה בנויה על עקרונות דומים לפליאו.
ולכן- דגנים וקטניות לא היו ממזונו של האדם, בטח לא כמו בשר ושומן מהחי, ולו רק בשל העובדה שבשום תרבות ילידית ששרדה עד לבוא החוקרים לא היתה התבססות על פחמימות, אלא על שומן, במיוחד מהחי (יש מעט תרבויות שעיקר השומן שלהן הגיע מקוקוס כמו הטוקלאו, אך בקוקוס שומן רווי כמעט לגמרי ולכן זה לא מקביל לשומן אחר מהצמח), כמו גם תרבויות עתיקות יותר. ולגבי סיבות להימנע- אומגה 6, חומצה פיטית, עודף פחמימות, חלבון לא איכותי. לא מספיק?
(ואלו שכן אכלו בתקופה הניאוליתית, הכינו אותם בצורה שתנטרל לא מעט מהרעלנים הללו).