08-02-2014, 14:49
|
|
|
חבר מתאריך: 18.08.10
|
|
נראה שהשקעת מאמץ בחמרה
איך אתה מתכונן להפעיל חוסר תנועה וחיבור ל-LED מתאים. לא בטוח איך תוכל התכנה שבציפ לנהל מצבים שונים מעבר לזיהוי התנועה.
אולי ניתן להתייחס לבעיה באופן הבא ואז לוותר על הפיתוח שמצאתי מעניין בבעיה שלך. אתה יכול להניח לצורך הגישה החדשה, שלאחר שהדלת נסגרת ובזמן שתנועה מזוהה, קיימים רק שני מצבים, יש נוכחות ואין נוכחות. כלומר, אחד ה-LED יהיה תמיד דלוק. אני מניח שהיציאות מהציפ למתכנת מורות לו את מצב ה-LED והוא יוכל להדליק את הנורה האחרת. עדיף יהיה לבנות את זה במעגל כשהנורה בחיישן נדלקת השניה מכובה ולהיפך. אבל אם אתה רוצה להשתמש בבעיה שלך כדי ללמוד כיצד לתכנת EMBEDDED SYSTEMS, זו יכולה להיות התחלה טובה.
ובכן, אחזור לדחוף את הגישה המקורית. נסה להבין את שכתבתי לעיל. כתוב לי אלו דברים לא ברורים לך.
אני מנחש שהמושג "מצב" מהווה אתגר. אם כך הדבר, אשר ואסביר. להבנת בעיה מתכנת יכול להשתמש בטכניקות שונות. במערכות גדולות אני משתמש בשיטה ותיקה שהיא תרשים זרימת מידע (DATA FLOW DIAGRAMS) בבעיה שאתה העלית חשבתי שמפת מצבים תאפשר לך להבין ולארגן את הבעיה באופן נוח ומתאים יותר.
אני מעדיף לראות שאתה מבין את המודל ומשלים אותו ואז נתחיל עם יישום התכנה. בעקבות אירוע, התכנית בודקת באיזה מצב המערכת ומבצעת את הקוד שמיועד לאירוע הזה במצב הזה. צורת התכנית תהיה בעקבות אירוע: (כנראה שהקוד יראה טוב יותר במקבץ מצורף, שוב, תן לי FRRDBACK שמראה מאמץ ועניין ואכין מקבץ כדי לצרף.)
בחר מצב: // הכוונה כאן שאתה מוצא מה המצב הנוכחי שלך ובוחר את המצב המתאים.
מצב 1:
בחר אירוע: // הכוונה היא שבהתאם לאירוע שקיבלת בחר בקוד לביצוע
אירוע 1
קוד // אחרי שהקוד מבוצע התכנית יוצאת מהמבנה הזה (לא רציתי להאריך את המבנה בהוספת הוראת יציאה)
אירוע 2
קוד
אירוע 3
קוד
אירוע 4
קוד
מצב 2:
בחר אירוע
אירוע 1
קוד
אירוע 2
קוד
אירוע 3
קוד
אירוע 4
קוד
מצב 3:
בחר אירוע:
אירוע 1
קוד
אירוע 2
קוד
אירוע 3
קוד
אירוע 4
קוד
מצב 4:
בחר אירוע
אירוע 1
קוד
אירוע 2
קוד
אירוע 3
קוד
אירוע 4
קוד
התכנה הזו קלה מאוד לביצוע. לכל שפה מהדור השלישי יש הוראה שמספקת את הצורך הזה כמו:
SELECT, CASE, SWITCH או מבנה דומה. כל שעליך לעשות זה להעתיק את האינפורמציה שבדיאגרמת המצבים לתוך מבנה התכנה דלעיל, לכן, נסה להבין את דיאגרמת המצבים. זה המפתח.
וידוי חיים שור."אני הייתי מאלה שפתחו לאש"ף את הדלת לאמריקה. משרד המדינה האמריקאי לא רצה לתת להם אשרות. טיפלנו בזה שיקבלו אשרות, והם נכנסו ובעזרתנו כבשו את אמריקה. זה מה שהם רצו, אני אישית הזמנתי אותם לחוגי בית של יהודים אמריקאים. הם הצליחו בזה בעזרתנו. בלעדינו הם לא היו מצליחים בזה לעולם". כל פעם שאני קורא את חתימתי נחמץ לבבי. האיש שיכל בן בסיירת. מתעתע בנו אלוהי ישראל.
|