בוא נדייק כי אתה מעוות דברים.
לא השתמשתי בזה כדי להוכיח שהמטבח היפני אינו עתיר פחמימות, אלא כדי להראות שגם כשאוכלים פחמימות, יש דרך (חלוקה למנות קטנות, למשל).
לא, אתה מתחמק. אתה כתבת: "לצורך הדיוק- במנות מסורתיות אוכלים את האורז עם חומץ שמוריד את הערך הגליקמי של המזון. בחלק מהמנות יש שימוש בסויה מותססת. התססה היא פעולה עתיקת יומין בקרב לא מעט תרבויות לצריכת דגנים וקטניות , גם באתיופיה הרחוקה מהיפנים. כנראה שהם ידעו משהו לגבי אכילת דגנים.
לגבי צריכה קלורית נמוכה- קל יותר להגביל קלוריות כשאין קפיצות אינסולין מרובות בתזונה עתירת פחמימות."
אני הראתי לך שהדיאטה היפנית עתירת פחמימות מ.ש.ל.
כמעט 50%, מעולה. רוצה לקרוא שוב את הלינק לפירמידת המזון שדוגלת בעד 75% פחמימות? הבדל מהותי. אז גם אותם 50% הם מעט ביחס למערבי ממוצע. אגב, בטופו כמעט שאין פחמימות.
http://www.foodsdictionary.co.il/Pr... 2%D7%A0%D7%99
50% מאורז בלבד, מבלי לספור פחמימות מירקות, כולל ירקות שורש שמאוד אהובים על היפנים. מה עם טארו, בטטה, שורש לוטוס, יאם וגזר (שכולם קיימים מאות שנים במטבח היפני)?
לא, לא התקדמנו, הזכרתי את החיטה כמשהו נוסף, זה לא ששיניתי טיעון, אל תנסה להציג אותי כך.
אתה זה שטענת שתזונה עתירת פחמימות היא אסון במידה בין לאומי, ופחמימות זה רעל. הוכחתי לך ההיפך. מ.ש.ל.
לא התכוונתי לרק 300 גר' סוכר, תאכל תפריט מערבי אבל שכל הקלוריות תגענה מסוכר. עזוב תחושת רעב, אני מדבר על מה יקרה לך בגוף. נשמע לך הגיוני?
אם תצליח לעמוד בכך? אין שום תימוכין שלא תעמוד בכך, כל עוד לא תאכל כמות גדולה של סוכר במכה
לגבי תזונה- לא, אני לא טועה ולכן אתה גם לא יכול להראות לי שטעיתי. אזכיר לך שמצאת שבמספר מקומות בודדים היתה עדות לטחינת דגנים למאכל. אז? היום ראיתי כלבים אוכלים דשא. זה אומר שמזונם הוא צמחוני? שהם לא אוכלי בשר ב-99% מהיום שלהם?
פרט לכך-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4481594,00.html
ועוד איך הראתי לך. הבאתי לך מאמר שמצביע על כך שיש הרבה שבטים שמזונן עתיר במזון צמחי. ובהתחשב בכמות הממצאים הכללית בנוגע לתזונה פליאוליטית, אתה לא יכול לטעון שיש "מקומות בודדים" עדות לטחינת דגנים, כאשר באופן כללי יש עדויות בודדות לתזונה פליאוליטית. גם אתה מסתמך בטיעון שלך על שבטים שקיימים היום, ולא על עדויות ארכיאולוגיות. אתה לא יכול לאחוז את המקל בשני קצותיו.
כשתצליח להעמיד עדויות משכנעות שהאדם הפליאוליטי אכל בעיקר מזון מהחי, תחזור אלי.
לפני 7000 שנה עדיין לא יכול היה לעכל עמילן. מה זה אומר?
זה אומר שהוא הסתגל וקיבל יכולת תזונה מורכבת יותר - שהאבולוציה העדיפה (שומו שמיים!) הצלחה של פרטים מעכלי עמילן. אתה מבין מה זה אומר?! האבולוציה העדיפה אוכלי פחמימות צמחיות!
אבל אם זה סוג העדויות שאתה רוצה, למה שלא תלך יותר רחוק? אולי תאכל את התזונה של ההומו ארקטוס? או האוסטרלופיתקוס?
שומן וחלבון מהחי אכלו בכל מקום, בכל תקופה במאות אלפי השנים האחרונות (קראת על המדורה הקדומה שנמצאה בישראל?). לא דגנים.
תוכיח
יפה שאתה מסכים שהאבולוציה לא משקרת. התפתחנו כחיה שאוכל בעיקר מהחי, ובעיקר שומן.
תוכיח
הגן שמאפשר עמילאז התפתח רק לאחרונה יחסית ולא בכל מקום, ממש כמו עיכול לקטוז. כמו שחלב לא היה חלק מהמזון האנושי רוב התקופה, כך גם דגנים.
רוב... אתה מתכוון ל-2 מליון שנה שהומו סאפינס מתקיים על פני כדור הארץ?
ולא, אבני ריחיים במספר מקומות לא משנים את זה.
שוב פעם, תוכיח
לא יודע מי עושה מיליונים, אין צורך בתאגיד כדי לקנות בשר באיטליז השכונתי. מצד שני, המיסיונר הוא מי שהכניס לתוכנית הלימודים של כל הרופאים והתזונאים את תורת הפחמימות ופירמידת המזון. מיסיונר- אמונה משיחית, לא ידע אמיתי. וזאת היתה הבעיה של מפיצי הפירמידה- להט משיחי נגד שומן ובעד פחמימות (שלא לדבר על השומן הרווי המסכן, שהחליפו אותו בשומן טראנס כמו מרגרינה...)
בתור אחד שעדיין לא הציג ידע בביולוגיה וביוכימיה של האדם, זו טענה גבוהה למדי
אתה באמת עוד חושב שהגוף הוא מכונה סגורה וכל קלוריה עודפת הולכת לשומן? שאפשר להשוות קלוריות מחלבון לפחמימה, והרי חלבון גם משמש לבניית שריר ולא ככמקור ראשוני לאנרגיה? ששומן לא מופרש בצואה כשהוא נכנס בעודף ואין קפיצת אינסולין בדם? קישרת מקודם לגארי טאובס, קראת את הלינק שלי?
כן, כן, כן, לא כן - ואם קראת מה שאני קישרתי, הרי שתמצא שגם גרי טאובס מודה שאין לו יכולת להוכיח אחרת
http://en.wikipedia.org/wiki/Good_C...s,_Bad_Calories
http://www.hayadan.org.il/why-are-w...ng-fat-1912138/
עזוב את זה, לגוף אין מחשבון שסופר קלוריות, זאת אובססיה מיותרת.
אני מודע שזה מפריע לתיאוריות הנפלאות שלך, אבל האובססיה היא שלך. עד כה לא הצלחת לתמוך כמעט בשום הצהרה שלך, ושחררת כמה שהיו מביאות לך נכשל בפזיולוגיה של האדם
הוא לא אומר רק שלתזונאים אין מושג, הוא מדבר ספציפית על פוביית השומן. ואתה גם צריך לקרוא את המאמר שלו בהקשר לכל מה שהוא כתב עד היום, למשל הספר על הקלוריות והמאמר מאתר הידען.
מכיון שלי אין פוביה משומן, הרי שאני (מההתחלה) לא טענתי אחרת בנושא. מצד שני אין לי גם פוביה מפחמימות, בניגוד אליך
וברצינות? תזונה מאוזנת? מה זה תזונה מאוזנת? שהיא 33% מכל רכיב? 75% פחמימות כמו בפירמידת המזון? LCHF כמו שהשוודים ממליצים עכשיו אחרי שבדקו את הטעות שלהם? יש דבר כזה בכלל?