לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 02-05-2014, 11:38
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,346
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי israel1470 שמתחילה ב "סימן בphp אודה על העזרה"

זו דרך פשוטה להכניס תנאי if-else בצורה נוחה לקריאה בשורה אחת עם ההצבה, שזו פעולה פופולארית למדי... הרבה פעמים הגיוני לשים בקוד מבנה של "משתנה מסויים שווה X אם משהו, או Y אם משהו אחר"...

זה בעצם אומר - אם התנאי שבתוך הסוגריים מתקיים, אז הערך הוא מה שאחרי סימן השאלה. אם התנאי לא התקיים, אז הערך הוא מה שאחרי סימן הנקודותיים. בדוגמה הספציפית שלך, אם הערך של i$ (סביר להניח שזה מונה לולאה שפולטת אפשרויות בחירה של datepicker/selectbox של יום בחודש, נכון?) שווה ליום בחודש שהוא היום, אזי יש לסמן את היום הזה באמצעות תיוג האלמנט הזה ב CSS מסויים שנקרא selected... אחרת לא מדפיסים שם כלום, והעיצוב יהיה רגיל...

זה נקרא Ternary Operator - מלשון 3, כי יש לו שלושה אלמנטים - התנאי ( () ), מה אם מתקיים ( ? ), ומה אם לא ( : ) ...

זה לא חייב להיות בהצבה, אגב. אתה יכול, למשל:

קוד PHP:
<?php
echo (1>2) ? "You know math" "You do not know math";
?>

vs.
קוד PHP:
<?php
echo (3>2) ? "You know math" "You do not know math";
?>


אגב, זה קיים בשפות רבות, לא רק ב PHP.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נמאס לכם לזכור סיסמאות? לחצו כאן!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 02-05-2014, 15:55
  israel1470 israel1470 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.09.11
הודעות: 12
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "זו דרך פשוטה להכניס תנאי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שימי
זו דרך פשוטה להכניס תנאי if-else בצורה נוחה לקריאה בשורה אחת עם ההצבה, שזו פעולה פופולארית למדי... הרבה פעמים הגיוני לשים בקוד מבנה של "משתנה מסויים שווה X אם משהו, או Y אם משהו אחר"...

זה בעצם אומר - אם התנאי שבתוך הסוגריים מתקיים, אז הערך הוא מה שאחרי סימן השאלה. אם התנאי לא התקיים, אז הערך הוא מה שאחרי סימן הנקודותיים. בדוגמה הספציפית שלך, אם הערך של i$ (סביר להניח שזה מונה לולאה שפולטת אפשרויות בחירה של datepicker/selectbox של יום בחודש, נכון?) שווה ליום בחודש שהוא היום, אזי יש לסמן את היום הזה באמצעות תיוג האלמנט הזה ב CSS מסויים שנקרא selected... אחרת לא מדפיסים שם כלום, והעיצוב יהיה רגיל...

זה נקרא Ternary Operator - מלשון 3, כי יש לו שלושה אלמנטים - התנאי ( () ), מה אם מתקיים ( ? ), ומה אם לא ( : ) ...

זה לא חייב להיות בהצבה, אגב. אתה יכול, למשל:

קוד PHP:
<?php
echo (1>2) ? "You know math" "You do not know math";
?>

vs.
קוד PHP:
<?php
echo (3>2) ? "You know math" "You do not know math";
?>


אגב, זה קיים בשפות רבות, לא רק ב PHP.



א. תודה רבה הסבר מועיל בהחלט
ב. צדקת לגמרי זה מתוך loop
ג. הסיבה שאני חוזר על הבדיקה בכל שלב כי זה לופ שמחזיר לי את כל החודש אז אני בודק את התאריך אם הוא של היום או לא כי אם הוא של היום אז אני רוצה שעיצוב יהיה שונה משאר התאריכים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 02-05-2014, 16:33
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
 
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,346
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי israel1470 שמתחילה ב "[QUOTE=שימי]זו דרך פשוטה..."

אבל אתה יכול לבדוק את היום בחודש (שהוא עכשיו) פעם אחת, ולהציב במשתנה. ככה אתה תבדוק מה התאריך רק פעם אחת, ולא שלושים ואחת פעמים (אתה הרי מסכים, אני משער, שיש סבירות של קרוב ל 100% שהיום לא ישתנה בין הריצה ה 1 ל 31 של הלולאה שלך, אא"כ בדיוק הרצת את זה ב 23:59:59.800 בערך... ואז מה תעשה? תצבע שני ימים בלוח השנה???).

קריאה למערכת ההפעלה זה משהו שרצוי להמנע ממנו ככל הניתן - מלבד העובדה שזה צורך יותר משאבי חומרה, זה פשוט איטי יותר - ואין סיבה לעשות קוד איטי כשאפשר לעשות אותו מהיר "באותו כסף"...
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נמאס לכם לזכור סיסמאות? לחצו כאן!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 03-05-2014, 01:10
  israel1470 israel1470 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.09.11
הודעות: 12
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "אבל אתה יכול לבדוק את היום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שימי
אבל אתה יכול לבדוק את היום בחודש (שהוא עכשיו) פעם אחת, ולהציב במשתנה. ככה אתה תבדוק מה התאריך רק פעם אחת, ולא שלושים ואחת פעמים (אתה הרי מסכים, אני משער, שיש סבירות של קרוב ל 100% שהיום לא ישתנה בין הריצה ה 1 ל 31 של הלולאה שלך, אא"כ בדיוק הרצת את זה ב 23:59:59.800 בערך... ואז מה תעשה? תצבע שני ימים בלוח השנה???).

קריאה למערכת ההפעלה זה משהו שרצוי להמנע ממנו ככל הניתן - מלבד העובדה שזה צורך יותר משאבי חומרה, זה פשוט איטי יותר - ואין סיבה לעשות קוד איטי כשאפשר לעשות אותו מהיר "באותו כסף"...

צודק בעיקרון לא חשבתי מספיק
אני משנה
אגב אם כבר אז אשאל האם יש דרך לדעת באיזה יום יוצא הראשון בחודש?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 16:04

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2019 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר