לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום פוליטיקה ואקטואליה, נא לשמור על שפה נאותה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > פוליטיקה ואקטואליה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 24-06-2014, 13:24
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.05.02
הודעות: 10,497
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "חוק הספרים הוא שערורייה שלא..."

כל זאת מבלי להזכיר שסטימצקי היא זו שדחפה את החוק כדי להלחם בצומת ספרים



ציטוט:
למרות מקצה השיפורים, בראל שקועה היום עמוק באחת ממלחמות השיווק העקובות מדם בענף הקמעונאות הישראלי בשנים האחרונות. סטימצקי מובילה את המלחמה נגד הבעלות האנכית שבענף הספרים, ובמילים אחרות, נגד המתחרה צומת ספרים. כנרת, זמורה ביתן ומודן (זב"מ) מחזיקות בבעלות העיקרית על הוצאת הספרים צומת ספרים. מצב זה מעלה את החשש לחסימת דרכם של מו"לים שאינם באינטגרציה אנכית עם צומת ספרים והרעת תנאי האספקה של ספרים מבית כנרת זב"מ לסטימצקי.



כחלק מהמאבק מקדמת בראל הצעת חוק (החוק הצרפתי) שתגביל את הבעלות המשותפת בין הוצאת הספרים לרשת הקמעונאית, ותקבע מחיר מקסימום להנחה שתוכל להינתן לספר בשנה הראשונה להוצאתו (או כל תקופה אחרת). עוד מיועד החוק לקבוע מחיר מינימום לתשלום שאותו יקבלו ההוצאות והסופרים עבור כל ספר.



לפגישתנו מגיעה בראל מוכנה עם מסמכים המוכיחים לדבריה את צדקת סטימצקי במאבק על דעת הקהל, המחוקק והממונה על ההגבלים העסקיים. הממונה פרסמה בתחילת השנה ניתוח שבעקבותיו הודיעה על התנגדותה להצעת החוק. מסקנותיה של הממונה היו חד־משמעיות: התחרות בשוק הספרים דווקא סייעה בצמצום הפערים בחברה הישראלית. הממצאים הראו כי ההוצאה החודשית על ספרים למשקי בית עלתה בשנים 2003–2007, וכי מספר הכותרים שהוצאו לאור על ידי 20 המו"לים הגדולים נמצא גם הוא במגמת עלייה. עוד טענה הרשות להגבלים כי "המגמה בקרב מדינות מפותחות היא לצמצם או לבטל כליל את הרגולציה לגבי מחירי הספרים".



על כך עונה בראל כי "הנתונים שהממונה הציגה אינם מדויקים. לאחרונה פורסמה עבודה של עו"ד פרלמן (ראו מסגרת) שעבד במשרד הממונה, והיא מראה נתונים הפוכים. בוועדה של השר פלד דנים במספרים החדשים, והיא בודקת מחדש את נתוני הממונה. כל המדינות שאינן דוברות אנגלית העבירו את החוק הצרפתי כדי לשמור על שפת המקור. כך גם גם גרמניה, ספרד, הולנד ורבות אחרות. אז אצלנו לא? אני בטוחה שאחרי שהממונה תראה את הנתונים החדשים, היא תצטרף לעמדתה של שרת החינוך והתרבות".



את אומרת שסטימצקי מקדמת את החוק כדי להפוך את ישראל למרכז תרבותי ולהיטיב עם הסופרים וההוצאות. אבל בסופו של דבר זה עוד כלי שלכם להגדיל רווחיות, לא?

"אני לא ארוויח מזה גרוש", מזדעקת בראל. "לפי החוק החדש, אפילו דמי שינוע לא אוכל לקחת. אין שום דבר בחוק הצרפתי שהוא לטובת סטימצקי. מדובר בספרות המקור בלבד, שמהווה נתח של 30% מהמכירות. יש לי עוד 70% ספרים למכור. מה האלטרנטיבה? וחוץ מזה, לא אני מובילה את המהלך אלא שרת החינוך והתרבות. חשוב להדגיש שמבצעים ימשיכו להתקיים, אבל על ספרות שהיא לא מקור, למשך תקופה מוגדרת. מי שאומר אחרת זורה חול על בית המחוקקים".




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images1.calcalist.co.il/PicServer2/20122005/127028/27_P_books_eyal_l.jpg]

צילום: עמית מגל

בראל מדגישה כי מטרת החוק אינה להביא לפשיטת רגל של ההוצאות לאור. "מישהו מאמין שאם לא יהיו מו"לים, תהיה ספרות מקור? אם כל ההוצאות המיוחדות לא תתקיימנה, איזו מדינה תהיה לנו? כולם מתייחסים לזה מאוד בציניות. התעמולה של צומת ספרים עובדת נכון והיטב. מי שיקרא את החוק וישמע את ארגון המו"לים יבין שאין בחוק שום דבר לטובת סטימצקי אלא רק לרווחת המו"לים והסופרים".



אז זו בעצם אידיאולוגיה?

"אני יודעת שקשה להאמין כי אני מנכ"לית סטימצקי, אבל כל מי שאומר אחרת מנסה להסיט מהאמת".



אז בעצם לא מדובר במאבק בין סטימצקי לצומת ספרים?

"תראי, ארגון המו"לים בישראל, למעט מו"ל אחד, קם ואמר 'תצילו אותנו'. לא ייתכן שכל המו"לים טועים ורק מו"ל אחד צודק. המצב קשה מאוד אצל שאר המו"לים, ואני יודעת את זה מכמות המקדמות שאני צריכה לתת להם בכל חודש. החוק החדש יוכל להבטיח שתהיה מו"לות בישראל. איזו מדינה עלובה תהיה אם לא יהיו לנו ספרים במדינה. הסופרים שעובדים עם צומת ספרים מפחדים לדבר. אגב, הסכסוך שהיה בינינו (שבמסגרתו כנרת הודיעה שלא תספק יותר ספרים לסטימצקי, א"י) נפתר רק בזכות התערבות רונן ברגמן ודן מרגלית (סופרים של הוצאת כנרת, א"י). הספרים חזרו לסטימצקי בזכותם. יש כאן מערכת משומנת שדורסת את כל מי שעומד בדרכה: מו"לים, חנויות פרטיות וסופרים".



צריך לפרק את השותפות בין צומת ספרים לכנרת, זמורה־ביתן מודן?

"חד־משמעית כן. כי השותפות הזו מסכנת את עתיד הספרות במדינת ישראל".



במשך השנים הצהירה סטימצקי כי לא תשחק בגזרת המחיר אלא כי היא מספקת ללקוחותיה חוויית קנייה. היום התחרות כן גררה אתכם למלחמת מחירים.



"לא נכון. אמרתי שאני לא מסכימה לטענה שלמכור ספרים זה כמו למכור עגבניות ומלפפונים. אין ספק שטוב שקמה רשת מתחרה לסטימצקי לפני שבע שנים. תחרות עושה טוב, ואני חושבת שצריכה לקום רשת שלישית. מי שרואה את המבצעים של סטימצקי יודע שאנחנו חזקים מאוד בגזרת המחיר. אנחנו כל הזמן מקפידים שיהיו מבצעים חדשים וחזקים. הלקוח לא טיפש והוא יודע להבין איפה זול ואיפה יקר. מעבר למחיר, הלקוח מקבל מבחר, ואצלנו יש במה לכל המו"לים".



http://www.calcalist.co.il/marketin...3406276,00.html



ציטוט:
"קיווינו להוציא את שוק הספרים מהאפלה הגדולה של הדואופול, שהביא אותנו למצב כל כך קשה. מנכ"לית סטימצקי התפארה שהיא הובילה את החוק, התראיינה ונזפה בח"כים שתקעו את החוק. סטימצקי היתה כל כך מאושרת, עד שהציעה להציב את דמותי בחנויות תחת הכותרת 'הספרים של השרה'. עכשיו אני מבינה למה היא היתה מאושרת. כשמתברר שסטימצקי דורשת מהמו"לים הנחות גדולות יותר מכפי שניתנו לה לפני כניסת החוק לתוקף, אני מבינה שכוונתה היתה לקחת את החוק ולהפוך אותו לאות מתה". כך פתחה שרת התרבות לימור לבנת את דבריה בדיון שהתקיים היום בוועדת החינוך בכנסת.


http://www.calcalist.co.il/marketin...3621408,00.html
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

It's Never Lupus

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 24-06-2014, 15:59
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים
 
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,043
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ilane שמתחילה ב "כל זאת מבלי להזכיר שסטימצקי..."

החוק בכלל לא קשור לסטימצקי, ואין לי מושג אם סטימצקי נפלו בגלל זה או שזה פשוט קשור להתנהלות של קרן מרקסטון או הנהלת סטימצקי.

הסיבה שהחוק מקומם הוא שהוא נוצר כדי להגן על שכבה מאוד מסוימת של סופרים.
אני לא חושב שאסור אף פעם להתערב בשוק.
יש פעמים שצריך, הממשלה יכולה להחליט שמבחינתה התיישבות בערבה משרתת את האינטרסים שלה בטווח הרחוק ולכן היא מסבסדת מים לחקלאים. או באותו התחום, הממשלה יכולה להחליט שזה קריטי שלמדינת ישראל יהיו יכולות פיתוח בתחום האמל"ח בטווח הרחוק או היא רוצה שתווצר תעשיית מחזור ואז בוחרים להעניק תמיכה הקלות כדי למשוך יזמים לאותו התחום.

זה ממש לא מה שקרה עם חוק הסופרים.
לפני החוק, השוק פרח. הוא פרח, כי לא מעט סופרים כתבו ספרים, לא מעט הוצאות הסכימו להוציא את הספרים הללו לאור ולא מעט ישראלים קנו ספרים. כי ארבעה ספרים במאה שקל זה כיף, ולפחות את חלקם קראנו.
סופר חדש, שהספר שלו נרכש ב 25 שקלים אולי הרוויח שקלים בודדים אבל היה לו סיכוי להתפרסם.
אני לא יודע כמה אנשים היו קונים את הספר הראשון של אשכול נבו ב 89 שקלים.

מי שנפגע מהמצב הזה היו האליטה של הסופרים, כי אם עמוס עז עולה 98 שקלים ואפשר לקנות 4 ספרים באותו המחיר, אז הסיכוי שיקנו את עמוס קטן.
כרגע, כאשר כל הספרים עולים אותו הדבר, אז היתרון היחסי של הסופרים הוותיקים והמוכרים עולה משמעותית.

היכולת של הסופרים הוותיקים לגייס בהתחלה את התקשורת ובהמשך את החוק מעורר עד עכשיו כעס.
_____________________________________
זנגה זנגה, דאר דאר
(מ.קדאפי)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 24-06-2014, 12:14
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
זה נכון לגבי כל מוצר אחר, לאו דווקא ספרים..
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "חוק הספרים הוא אחד החוקים היותר מטומטמים שחוקקו איי פעם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
זה ביזיון שיש חוק שמונע לעשות מסחרה בספרים חדשים, אם יש סופרים שלא רוצים שהספר שלהם יימכר מבחירי זנות, אז שיחפשו מקצוע אחר.


ואז בזמן שכולם מחפשים מקצוע, אאמממ.. נאריון יקבל אדמין בפרש במקום טלי....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 24-06-2014, 14:56
  liorif liorif אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.02.05
הודעות: 2,953
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "תודה אחי אך"

זה לא כזה מסובך להבין. מתוך הכתבה שמיק הביא:

"באופן גורף - פרט לחוות דעת חריגה אחת של המועצה הלאומית לכלכלה - התנגדו כל הכלכלנים להצעת החוק, מהסיבה הפרוזאית שהחוק פשוט אינו יכול לעבוד. המחשבה המוזרה שייקור הספרים ישפר את רווחי הסופרים מאחר שהרווח לכל ספר יגדל, ולכן יהיה יותר מה לשלם לסופרים, התעלמה מחוקי ההיצע והביקוש הבסיסיים ביותר. כשהמחיר עולה, הביקוש יורד - והסיכוי שסופרים והוצאות ספרים יצליחו להרוויח יותר במצב של ירידה בביקוש היה ונשאר קלוש.

שרת התרבות הנכבדה בחרה להתעלם מהאזהרות הכלכליות. 11 חודשים מאוחר יותר, כשרשת הספרים הגדולה במדינה, סטימצקי, נמצאת במשבר, וגם שבוע הספר מצטייר כחלש במיוחד, אין כמעט גורם בענף הספרים שאינו מבכה את החוק האומלל. הצניחה במכירות היתה דרמטית כל כך - הציבור הרחב הזדעזע מהזינוק החד במחירי הספרים ופשוט חדל לקנות - שהענף חווה את אחד המשברים הגדולים בתולדותיו. הסופרים, שקודם קיבלו תמורה נמוכה על הרבה ספרים (והלינו על כך), נמצאים כיום במצב קשה עוד יותר וכמעט אינם מקבלים תמורה בכלל - הצניחה במכירות הספרים הביאה לכך שההוצאות לאור מצמצמות מאוד את הוצאתם של ספרים חדשים."
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 25-06-2014, 07:20
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
אני לא מיק, אבל אני מכיר את התחום - ולכן אנסה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "תודה אחי אך"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TIMON the mongoose
אני אמתין למיק שיסביר בצורה ברורה את הכשלים בחוק עצמו.
אישתי היא עורכת ספרים פרטית.
סופרים מתחילים עורכים אצלה את הספרים במטרה להביא אותו לאיכות ראוייה,
ולאחר מכן מסים להוציא את הספר באופן פרטי או באמצעות הוצאה גדולה.

הוצאות גדולות נותנים לסופר אחוז מסויים מההכנסות (נגיד 10%), והשאר הולך לכיסוי ההוצאות,
יש הוצאות קבועות פר ספר, כמו הדפסה והובלה (בסביבות 15 ש"ח), הוצאות כלליות - כמו עריכה וציורים בספר, והוצאות שיווק.
כשמוציאים באופן פרטי - משלמים עשרות אלפי שקלים על ההוצאות הקבועות, ומקבלים אחוז גדול מההכנסות (40% ומעלה, השאר בעיקר שיווק).
הבעיה הגדולה היא: שיש כמות גדולה של אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי להיות סופרים, בזמן שכמות הקוראים בעברית מצומצמת לשוק המקומי.
ולכן בשני המקרים - הוצאת ספר ראשון בישראל כמעט לעולם אינה רווחית.

מהצד השני עומדות חנויות הספרים.
הן מתמחות במכירת ספרים, בדיוק כפי שחנויות בגדים מתמחות במכירת בגדים.
הם גילו שלצד רוכשים הקבועים שהם אימפולסיביים (שרוצים לקנות עכשיו ספר ששמעו עליו), או רוכשי ספרים בתלושי מתנה (ללא הנחה) - רוב הקונים יעדיפו לחכות למחיר נמוך או לוותר על הקנייה.
לכן, לעומת חנויות הבגדים (שמוכרות במחיר גבוה בתחילת העונה, ואז מוכרות בהנחה כל מה שלא הצליחו למכור) חנויות הספרים מוכרות בהנחות גדולות בתקופה קצרה, וכך מגדילים את השוק.

אבל הממשלה לא מבינה בשוק הספרים.
הם לא מבינים שיש הבדל בין ספרים לבגדים, ולכן כפו על החנויות למכור את הספרים החדשים (שהם "הקולקציה החדשה") ללא הנחה, כשהמשמעות היא שרוב הקונים (שמחפשים הנחות) - פשוט לא יקנו אותם.
התוצאה הייתה שהוצאת ספר של סופר חדש - הפכה לעוד פחות משתלמת להוצאת הספרים.
ולכן האחוזים שאותם סופרים מקבלים מהמכירה - ירדו,
כמות הספרים החדשים שמוצאים כל שנה - ירדה,
החלק של הספרים החדשים שמוצאים במימון הסופר - עלתה.



עצם הרעיון לפיו מחוקק שלפני שבוע הציגו לו את הבעיה מבין בתחום יותר מאשר מומחים שעסקו בו כל חייהם - היא מקוממת.
היא מובילה לחקיקה מאוד חובבנית שגורמת רק להרס ונזק.
מבחינת הסופרים, הדרך הכי טובה לעודד את שוק הספרים היא "תפסיקו להפריע ותנו לנו לעבוד":
ובצרפתית: לסה-פר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 27-06-2014, 16:09
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,130
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "תודה אחי אך"

מעבר למה שאמרו לעיל, החוק גם לא פוגע בסופרים באופן שווה, הוא פוגע יותר דווקא בסופרים חדשים בשוק.

בזמן שצריכת הספרים יורדת, אנשים עורכים יותר שיקולים אילו ספרים לרכוש, אם בכלל.
אם לפני החוק אדם רכש שלושה–ארבעה ספרים במחיר מסוים, והיה "מהמר" בחופשיות עם בחירתם, עכשיו כשהוא רוכש רק ספר אחד באותו מחיר, הוא יעדיף ללכת "על בטוח".
הוא יעדיף לרכוש ספר מתורגם שזכה להערכה בעולם, או אף כזה של סופר ישראלי מוכר. הוא יימנע מספר של מי שטרם הוכיח את עצמו כסופר טוב.
במילים אחרות: הסופרים החדשים סופגים את רוב הפגיעה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 24-06-2014, 19:37
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.13
הודעות: 5,109
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "לגבי המע"מ 0% - בהתאם לתפיסת..."

לא. מדוע?
ראשית- אפליה. עניין השירות הצבאי כהטבת מס לא מוצא חן בעיני. שנית- מדוע דירות חדשות ולא ישנות? מי בדיוק יכול להרשות לעצמו דירה חדשה במחיר של עד 1.6 מיליון? מה עם אלו שיש להם רק לדירה ישנה בפריפריה? למעשה- הם אלו שצריכים יותר מכל את ההטבה, לא?
אני גם נגד הטבות מס לחברות בצורה פרטנית. אני חושב שהמשק ירוויח הרבה יותר לו מס החברות היה 5-10% לכל חברה שהיא. זה גם היה מונע את משחקי המס, הרישומים בחו"ל וכך הלאה. כי לא שווה להסתבך עם זה כשהמס כה נמוך.

ומעל הכל- כל עוד לא מקצצים את ההוצאה, אובדן ההכנסות יגיע ממקום אחר. יעלו מע"מ באופן כללי (ואז המזון למשל יתייקר), יעלו את הבלו, את מס החברות, מס רווח הון, מס הכנסה, וכך הלאה. או שייקחו עוד חוב על כתפי המדינה ויגידלו את תשלומי הריבית השנתיים. ואז מה עשינו בזה? המצב מצריך טיפול שורש, לא הלבנה של שן אחת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:24

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר