לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 20-03-2015, 15:35
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.06
הודעות: 18,041
אם הבנתי אותו נכון הוא מנסה לבנות עיצוב בדומה לפייסבוק, וואלה ואתרים אחרים דומים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "סליחה אבל איך זה קשור?"

עבודה עם css media היא התשובה לבעיה שלו כיצד לנצל את המסך בהתאם למסך שממנו נגשים לאתר שלו. יש דוגמאות קוד מוכנות של css media שמתאימות לבעיה שלו ומעבר עד אתר מקצועי מלא על פי התקן.
לומדים דרך אותן דוגמאות ניצול גדלים על פי אחוזים, פיקסלים וככה הלאה וכיצד זה משפיע על כל סוג של התקן עד לרמה של אתר מלא ומקצועי. אני מקווה שהתשובה שלי ענתה על השאלה שלך שימי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 20-03-2015, 15:38
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Nati323 שמתחילה ב "קביעת div ל 100% מהדף."

למתי ולכל השאר, אני לא רוצה דיב ברוחב כל הדף, אני רוצה דיב בגובה כל הדף, ולידו עוד דיב,
תמונה להמחשה:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://srv1.jpg.co.il/4/550c213415ad3.png]

תסתכלו איפה שכתוב 1, אני רוצה שהרקע הכחול ירד עד למטה ושהטקסט יהיה משמאלו.

עוד שתי בעיות ששמתי לב אליהם כרגע:
תסתכלו בתמונה איפה שכתוב 2, אני עברתי עם הדיבאגר של הכרום על הדיב הספציפי הזה , בגלל זה הוא מודגש, תשימו לב שהוא נמשך ימינה לתוך התפריט , למה זה ככה? הוא נמצא בתוך דיב שמכיל את כל הטקסט, אני רוצה שהוא יהיה עד הרקע לא כולל.

בעיה שלישית, תסתכלו בצד שמאל איפה שכתוב 3 , הדיבים עם המסגרות צמודים ממש לסוף החלון ולא רואים את המסגרת השמאלית, אני רוצה להרחיק אותם טיפה, ניסיתי לעשות margin-left: 10px
אבל זה לא עובד לי בגלל שהגדרתי את הדיב הזה כ inline בגלל שהוא חלל ריק בתחילתו. מה לעשות?

לינוקס בוט, נראה לישאתה מתבלבל ביני לבין מישהו אחר גם בנושא הזה וגם בנושא הקודם
_____________________________________
[


נערך לאחרונה ע"י Nati323 בתאריך 20-03-2015 בשעה 15:42.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 21-03-2015, 19:16
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "1- אתה צריך לוודא שלכל..."

1) אבל התוצאה של זה היא שלכל האלמנטים שלפני באמת יהיה 100% גובה, ומה שקורה זה שהתפריט העליון תופס 100% מהדף ורק אחרי זה בא התוכן, וגם אז זה לא עזר לתפריט הימני , הוא עדיין הסתיים בתוכן, דוגמא לבעיה שאני מתכוון:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://srv2.jpg.co.il/9/550da4bd0a4ce.png]

כפי שאתה יכול לראות התפריט העליון נמתח לגובה כל הדף.

2) עריכה: עשיתי לו margin-right ברוחב של האלמנט הימני ועבד. מישהו הציע לי את זה :}

3) line-height עוזר אבל הוא מכווץ לי את המרווח בין השורות שאחר כך, ואני לא רוצה את זה , וזה לא עניין padding או מרגין ניסיתי זה לא עובד.

לגבי inline-block אם אני מגדיר את זה בדיב אז משום מה הוא יורד מתחת לתפריט הימני ולא מופיע משמאלו. משום מה גם שאני מגדיר לו float right הוא יורד מתחת וולא מופיע משמאלו.
_____________________________________
[


נערך לאחרונה ע"י Nati323 בתאריך 21-03-2015 בשעה 19:30.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 21-03-2015, 21:16
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "כדי לחסוך זמן, הנה קוד כמו..."

כנראה יש משהו שאני מפספס , אני חושב שעשיתי הכל אותו דבר, הנה הקוד של הדף, המחלקה nav אחראית על הדיב הימני
קוד:
<!DOCTYPE html> <html lang="he"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" /> <title>מדריך ג'אווה סקריפט בעברית - ג'אווה סקריפט ישראל</title> <meta name="keywords" content="javascript,ג'אווה סקריפט,מדריך ג'אווה סקריפט" /> <meta name="description" content="מדריך ג'אווה סקריפט בעברית חינם" /> <meta name="author" content="נתנאל וקנין" /> <meta name="generator" content="נתנאל וקנין" /> <style> div.first_div { padding: 1px; text-align: center; } body, html { direction: rtl; font-family: Tahoma; text-align: right; height:100%; margin: 0px; } div.menu { margin-top: 10px; border-bottom: 2px solid #0066CC; background-color: #00B8E6; padding: 5px 0; margin-bottom: 0; } div.menu a:link,div.menu a:visited,div.menu a { padding: 2px 10px 5px 10px; font-weight: bold; font-size: 20px; color: white; text-decoration: none; } div.menu a:hover{ background-color:white; color: #00B8E6; border-top: 3px solid #00B8E6; } div.main { width: 70%; margin-right: auto; margin-left: auto; border: 3px solid #00B8E6; text-align:center; } .footer { text-align: center; color: white; background-color: #006BB2; clear: both; } .nav { padding-top: 0; margin-top: 0; background-color: #CCE1F0; width: 15%; padding-right: 5px; margin-left: 10px; height: 100%; min-height: 100%; float: right; } .content { margin-left: 10px; padding-right: 16%; } .nav a,.nav a:link,.nav a:visited { text-decoration: none; color: black; } p:first-child, h1:first-child { display: inline; } </style> </head> <body> <div class="first_div"> <img src="images/logo.png" title="ג'אווה סקריפט ישראל" /> <div class="menu"> <a href="index.php" title="דף הבית"> דף הבית </a> <a href="tutorial.php" title="מדריכים"> מדריך ג'אווה סקריפט </a> <a href="about.php" title="אודות"> אודות </a> </div> </div><div class="nav"> <strong>מדריך ג'אווה סקריפט</strong><br /><a href="tutorial.php?id=3">הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=4">פלט</a><br /><a href="tutorial.php?id=5">תחביר</a><br /><a href="tutorial.php?id=6">משתנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=7">אופרטורים מתמטיים</a><br /><a href="tutorial.php?id=8">אופרטורי הצבה</a><br /><a href="tutorial.php?id=9">סוגי נתונים</a><br /><a href="tutorial.php?id=10">פונקציות הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=11">אובייקטים הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=12">מרחב משתנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=13">אירועים</a><br /><a href="tutorial.php?id=14">מחרוזות</a><br /><a href="tutorial.php?id=15">מתודות מחרוזות</a><br /><a href="tutorial.php?id=16">מספרים</a><br /><a href="tutorial.php?id=17">מתודות מספרים</a><br /><a href="tutorial.php?id=18">האובייקט Math</a><br /><a href="tutorial.php?id=19">תאריכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=20">מתודות תאריכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=21">מערכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=22">מתודות מערכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=23">תנאים ואופרטורים לוגיים</a><br /><a href="tutorial.php?id=24">בוליאנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=25">תנאים</a><br /><a href="tutorial.php?id=26">המבנה switch</a><br /><a href="tutorial.php?id=27">לולאת for</a><br /><a href="tutorial.php?id=28">לולאת while</a><br /><a href="tutorial.php?id=29">break & continue</a><br /><a href="tutorial.php?id=30">הפקודה typeof</a><br /><a href="tutorial.php?id=31">ביטויים רגולרים</a></div><div class="content"><p style="text-align:right"><strong>מה זה בכלל ג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">ג'אווה סקריפט היא שפת צד-לקוח המאפשרת לנו כמתכנתים ליצור אתרים דינאמיים ומיוחדים.</p> <p style="text-align:right">לדוגמא עם ג'אווה סקריפט אתה יכול לשלוט על הפעולות של המשתמש באתר כגון מה יקרה שהוא ילחץ על כפתור מסויים או על מקש במקלדת, או לבדוק תקינות טפסים באתר ועוד.</p> <p style="text-align:right">צד-שרת משמעותו שהקוד שאנו כותבים מעובד אצל הדפדפן של המשתמש ולא בשרת, והמשתמש יכול לראות את הקוד שלנו אם ירצה בכך.&nbsp;</p> <p style="text-align:right">לכן כאשר אנו עושים לדוגמא בדיקת תקינות טפסים זה אך ורק למען נוחיות המשתמש שכך הדף יבדק לפני שהוא שולח את הטופס לצד-שרת מבלי צורך לטעון את הדף מחדש, אבל בגלל שהמשתמש שנמצא אצלנו באתר יכול לשלוט בקוד הג'אווה סקריפט אם ירצה בכך לכן זה לא בטיחותי לבדוק תקינות טפסים רק בג'אווה סקריפט אלא צריך לבדוק גם בצד שרת את תקינות הטופס.</p> <hr /> <p style="text-align:right"><strong>מה צריך לדעת בשביל ללמוד ג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">בשביל ללמוד ג'אווה סקריפט צריך ידיעה בסיסית ב HTML על מנת שנדע איך לעבוד על אלמנטים באתר&nbsp;שלנו. כמו כן צריך ידיעה ב CSS על מנת שנוכל לשלוט על העיצוב של האתר דרך ג'אווה סקריפט, אמנם זה רק אם נרצה לשלוט על העיצוב אפשר לעשות הרבה דברים אחרים לא כולל עיצוב.</p> <hr /> <p style="text-align:right"><strong>איפה כותבים את קוד הג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">את קוד הג'אווה סקריפט כותבים בתוך תג ה &lt;head&gt;&nbsp;או תג ה &lt;body&gt;, כאשר קוד הג'אווה סקריפט תחום בתגי &lt;script&gt;</p> <p style="text-align:right">פעם היו שמים את התכונה type=&quot;text/javascript&quot; כיום אין בזה צורך כי שפת הברירת מחדל היא ג'אווה סקריפט.</p> <p style="text-align:right">ניתן לשים כמה&nbsp;קודים של ג'אווה סקריפט שרוצים בדף אחד בתוך התגים לעיל או בשניהם, איך שנוח לכם.</p> <p style="text-align:right">אמנם זה הרגל טוב לשים את קוד הג'אווה סקריפט לפני התגית &lt;body/&gt;&nbsp;(תגית הסגירה) כיוון שכך הדף נטען במהירות והדפדפן לא צריך לפענח את קוד הג'אווה סקריפט לפני טעינת הדף אלא רק בסופו.</p> <p style="text-align:right">ניתן לכתוב קוד ג'אווה סקריפט בקובץ חיצוני ולטעון אותו לתוך דף ה HTML שלנו , זה שימושי מאוד מתי שיש לנו כמה דפים שכולם צריכים להכיל את אותו קוד אז במקום לכתוב אותו בכל דף בנפרד כותבים אותו פעם אחת בקובץ חיצוני וטוענים לכל דף בנפרד. הקובץ החיצוני צריך להיות עם סיומת js. לדוגמא:</p> <div dir="ltr" style="font-family: Tahoma; font-size: medium; line-height: normal; text-align: left; color: blue; border: 1px solid black;"> <p>&lt;script src=&quot;myjavascript.js&quot;&gt;&lt;/script&gt;</p> </div> <p style="text-align:right">ניתן לכתוב את קוד הטעינה בין בתג ה &lt;body&gt;&nbsp;ובין בתג ה &lt;head&gt;, קוד הג'אווה סקריפט יתנהג כאילו הוא ממוקם איפה שהכנסתם אותו.</p> <p style="text-align:right">קבצי&nbsp;ג'אווה&nbsp;סקריפט חיצוניים לא יכולים להכיל תגי &lt;script&gt;&nbsp; אלא רק את הקוד עצמו.</p> <p style="text-align:right">לקבצים חיצוניים יש מספר יתרונות:</p> <ul> <li>זה מפריד בין קוד ה HTML לבין קוד הג'אווה סקריפט.</li> <li>עושה את קוד ה HTML וקוד הג'אווה סקריפט יותר קל לקריאה.</li> <li>קבצי מטמון של ג'אווה סקריפט יכולים לשפר את מהירות הטעינה.</li> </ul> <hr /> <h1 style="text-align:right">שימו לב:</h1> <p style="text-align:right">ג'אווה סקריפט היא שפה עם רגישות לאותיות קטנות או גדולות באנגלית, פקודה שנכתבת במדריך עם אותיות גדולות ככה היא צריכה להיכתב גם אצלכם, אם לא תכתבו אותה כך היא פשוט לא תעבוד.</p> </div><div><img src="images/addc.png" title="הוסף תגובה"/> <div id="comment"> <input type="text" placeholder="שם" id="name" </div> </div>אין תגובות לפוסט זה<div class="footer"> כל הזכויות שמורות לאתר ג'אווה סקריפט ישראל 2015 </div> </body> </html>
_____________________________________
[

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 22-03-2015, 11:39
צלמית המשתמש של MatiM
  משתמש זכר MatiM MatiM אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.06
הודעות: 2,021
שלח הודעה דרך MSN אל MatiM
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי Nati323 שמתחילה ב "מחקתי את הכרום, והתקנתי מחדש,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Nati323
1) 1280X1024 ניסיתי לשנות כרגע ליותר קטנות, לא עוזר ואפילו גורע.
אגב, אז למה הקוד שלך כן עבד?
ניסיתי לעשות ניקוי מטמון וכו', ניסיתי גגם בדפדפן אחר.


זה בדיוק מה שצריך לקרות. וזה בדיוק מה שחשבתי.
ככל שהרזולוציה שלך נמוכה יותר, ככה גובה החלון קטן יותר ולכן 100% מגובה החלון הוא קטן יותר והתפריט נמתח פחות ממה שאתה מצפה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Nati323
מחקתי את הכרום, והתקנתי מחדש, מחקתי גם קבצים זמניים ב IE המצב השתפר עכשיו ה div יורד עד למטה, אבל הוא יורד עד לסוף החלון, כאשר מתחילים לגלול הוא נעצר, גם אצלך זה ככה בקוד שהבאתי?


אכן. ככה זה גם אצלי. וככה זה מוגדר בקוד. התפריט תופס 100% מגובה החלון. ברגע שתוכן הדף ארוך יותר מגובה החלון, התפריט לא ימשך יותר.

כדי שהתפריט יהיה שווה לגובה הדף (= 100% מהגובה של כל הדף) תצטרך להגדיר

קוד:
body, html { min-height:100%; position: relative;


קוד:
.nav { position: absolute;


ואני כבר אומר לך שזו לא תהיה התוצאה שאתה מצפה לה.

כי עכשיו התפריט בגובה שווה לגובה הדף, אבל יש את הרווח מעליו (שכולל את גובה התפריט העליון), שדוחף את כל התפריט הימני כלפי מטה = הדף ימתח לך עוד יותר למטה כדי להכיל את כל גובה התפריט הימני.

כדי לסדר את זה, תצטרך לקבע את התפריט הימני במקום עם top/left/right/bottom או לתכנן אחרת את העמוד שלך.



והערה אחרונה, במקום למחוק ולהתקין מחדש דפדפנים, ובמקום להתאמץ למחוק cache מהעמוד דרך מיליון תפריטים - אתה יכול פשוט ללחוץ CTRL+F5 שטוען את הדף מחדש לגמרי, בלי שום cache שמור.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 22-03-2015, 14:16
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "[QUOTE=Nati323]1) 1280X1024..."

א) אני לא מבין את זה, גובה החלון הוא כל החלק הלבן, איך הרזולוציה שהיא קטנה יותר משפיעה? זה אמור לפחות לתפוס את כל החלק הלבן הראשון של הדף.
עוד שהדוגמא שאתה הבאת עבדה אצלי,ואחרי שמחקתי את הכרום והתקנתי זה הסתדר.ו
למרות שבאמת יש בעיה עם הרזולציות. ראיתי את זה שהקטנתי.

ב) עשיתי את הקוד הזה, שתי בעיות נוצרו לי, האחת היא מה שאמרת בתחתית הדף, התפריט ממשיך יותר מדי

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://srv2.jpg.co.il/10/550eaed3d3ed9.png]

ניסיתי לעשות לו bottom: -200px או כל מיני דברים ניסיתי בלי מינוס ניסיתי אחוזים ניסיתי מינוס אחוזים, שום דבר לא עובד.
מה שכן עובד זה להוריד את ה height של התפריט, אבל אז אם אני קובע את זה באחוזים זה משתנה בין דף לדף כי יש דף יותר ארוך ויש דף פחות ארוך.

את הבעיה השנייה של הלמעלה פתרתי, עכשיו זה צמוד לתפריט העליון, השאלה היא כיוון שעשיתי top: 166px האם זה יתאים לכל הרזולוציות??

ולא עובד ctrl+f5
_____________________________________
[

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 22-03-2015, 22:52
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "אצלי זה לא קורה בשום..."

לא, הוא עדיין לא על שרת, הנה הקוד:

קוד:
<!DOCTYPE html> <html lang="he"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8" /> <title>מדריך ג'אווה סקריפט בעברית - ג'אווה סקריפט ישראל</title> <meta name="keywords" content="javascript,ג'אווה סקריפט,מדריך ג'אווה סקריפט" /> <meta name="description" content="מדריך ג'אווה סקריפט בעברית חינם" /> <meta name="author" content="נתנאל וקנין" /> <meta name="generator" content="נתנאל וקנין" /> <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script> <style> div.first_div { text-align: center; } body, html { direction: rtl; font-family: Tahoma; text-align: right; min-height:100%; position: relative; margin: 0; } div.menu { margin-top: 10px; border-bottom: 2px solid #0066CC; background-color: #00B8E6; padding: 5px 0; } div.menu a:link,div.menu a:visited,div.menu a { padding: 2px 10px 5px 10px; font-weight: bold; font-size: 20px; color: white; text-decoration: none; } div.menu a:hover{ background-color:white; color: #00B8E6; border-top: 3px solid #00B8E6; } div.main { width: 70%; margin-right: auto; margin-left: auto; border: 3px solid #00B8E6; text-align:center; } .footer { text-align: center; color: white; background-color: #006BB2; clear: both; position: absolute; z-index: 1; width: 100%; } .nav { background-color: #CCE1F0; width: 15%; padding-right: 10px; margin-left: 10px; float: right; height: 100%; position: absolute; } .content { margin-left: 10px; padding-right: 17%; } .nav a,.nav a:link,.nav a:visited { text-decoration: none; color: black; } p:first-child, h1:first-child { display: inline; } #comment,#msgg { display: none; } .msg { background-color: #FFE2AA; border: 1px solid #4791FF; margin-bottom: 1px; width: 50%; } .comment { border: 1px solid #0066CC; margin-left: 10px; background-color: #FFDE59; } .wrapper { position: relative; min-height: 100%; } .forum div, .forum table { margin-right: auto; margin-left: auto; } </style> </head> <body> <div class="first_div"> <img src="images/logo.png" title="ג'אווה סקריפט ישראל" /> <div class="menu"> <a href="index.php" title="דף הבית"> דף הבית </a> <a href="tutorial.php" title="מדריכים"> מדריך ג'אווה סקריפט </a> <a href="forum.php" title="פורום"> פורום </a> <a href="about.php" title="אודות"> אודות </a> </div> </div><div class="wrapper"><div class="nav"><strong>מדריך ג'אווה סקריפט</strong><br /><a href="tutorial.php?id=3">הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=4">פלט</a><br /><a href="tutorial.php?id=5">תחביר</a><br /><a href="tutorial.php?id=6">משתנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=7">אופרטורים מתמטיים</a><br /><a href="tutorial.php?id=8">אופרטורי הצבה</a><br /><a href="tutorial.php?id=9">סוגי נתונים</a><br /><a href="tutorial.php?id=10">פונקציות הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=11">אובייקטים הקדמה</a><br /><a href="tutorial.php?id=12">מרחב משתנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=13">אירועים</a><br /><a href="tutorial.php?id=14">מחרוזות</a><br /><a href="tutorial.php?id=15">מתודות מחרוזות</a><br /><a href="tutorial.php?id=16">מספרים</a><br /><a href="tutorial.php?id=17">מתודות מספרים</a><br /><a href="tutorial.php?id=18">האובייקט Math</a><br /><a href="tutorial.php?id=19">תאריכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=20">מתודות תאריכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=21">מערכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=22">מתודות מערכים</a><br /><a href="tutorial.php?id=23">תנאים ואופרטורים לוגיים</a><br /><a href="tutorial.php?id=24">בוליאנים</a><br /><a href="tutorial.php?id=25">תנאים</a><br /><a href="tutorial.php?id=26">המבנה switch</a><br /><a href="tutorial.php?id=27">לולאת for</a><br /><a href="tutorial.php?id=28">לולאת while</a><br /><a href="tutorial.php?id=29">break & continue</a><br /><a href="tutorial.php?id=30">הפקודה typeof</a><br /><a href="tutorial.php?id=31">ביטויים רגולרים</a></div><div class="content"><p style="text-align:right"><strong>מה זה בכלל ג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">ג'אווה סקריפט היא שפת צד-לקוח המאפשרת לנו כמתכנתים ליצור אתרים דינאמיים ומיוחדים.</p> <p style="text-align:right">לדוגמא עם ג'אווה סקריפט אתה יכול לשלוט על הפעולות של המשתמש באתר כגון מה יקרה שהוא ילחץ על כפתור מסויים או על מקש במקלדת, או לבדוק תקינות טפסים באתר ועוד.</p> <p style="text-align:right">צד-שרת משמעותו שהקוד שאנו כותבים מעובד אצל הדפדפן של המשתמש ולא בשרת, והמשתמש יכול לראות את הקוד שלנו אם ירצה בכך.&nbsp;</p> <p style="text-align:right">לכן כאשר אנו עושים לדוגמא בדיקת תקינות טפסים זה אך ורק למען נוחיות המשתמש שכך הדף יבדק לפני שהוא שולח את הטופס לצד-שרת מבלי צורך לטעון את הדף מחדש, אבל בגלל שהמשתמש שנמצא אצלנו באתר יכול לשלוט בקוד הג'אווה סקריפט אם ירצה בכך לכן זה לא בטיחותי לבדוק תקינות טפסים רק בג'אווה סקריפט אלא צריך לבדוק גם בצד שרת את תקינות הטופס.</p> <hr /> <p style="text-align:right"><strong>מה צריך לדעת בשביל ללמוד ג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">בשביל ללמוד ג'אווה סקריפט צריך ידיעה בסיסית ב HTML על מנת שנדע איך לעבוד על אלמנטים באתר&nbsp;שלנו. כמו כן צריך ידיעה ב CSS על מנת שנוכל לשלוט על העיצוב של האתר דרך ג'אווה סקריפט, אמנם זה רק אם נרצה לשלוט על העיצוב אפשר לעשות הרבה דברים אחרים לא כולל עיצוב.</p> <hr /> <p style="text-align:right"><strong>איפה כותבים את קוד הג'אווה סקריפט?</strong></p> <p style="text-align:right">את קוד הג'אווה סקריפט כותבים בתוך תג ה &lt;head&gt;&nbsp;או תג ה &lt;body&gt;, כאשר קוד הג'אווה סקריפט תחום בתגי &lt;script&gt;</p> <p style="text-align:right">פעם היו שמים את התכונה type=&quot;text/javascript&quot; כיום אין בזה צורך כי שפת הברירת מחדל היא ג'אווה סקריפט.</p> <p style="text-align:right">ניתן לשים כמה&nbsp;קודים של ג'אווה סקריפט שרוצים בדף אחד בתוך התגים לעיל או בשניהם, איך שנוח לכם.</p> <p style="text-align:right">אמנם זה הרגל טוב לשים את קוד הג'אווה סקריפט לפני התגית &lt;body/&gt;&nbsp;(תגית הסגירה) כיוון שכך הדף נטען במהירות והדפדפן לא צריך לפענח את קוד הג'אווה סקריפט לפני טעינת הדף אלא רק בסופו.</p> <p style="text-align:right">ניתן לכתוב קוד ג'אווה סקריפט בקובץ חיצוני ולטעון אותו לתוך דף ה HTML שלנו , זה שימושי מאוד מתי שיש לנו כמה דפים שכולם צריכים להכיל את אותו קוד אז במקום לכתוב אותו בכל דף בנפרד כותבים אותו פעם אחת בקובץ חיצוני וטוענים לכל דף בנפרד. הקובץ החיצוני צריך להיות עם סיומת js. לדוגמא:</p> <div dir="ltr" style="font-family: Tahoma; font-size: medium; line-height: normal; text-align: left; color: blue; border: 1px solid black;"> <p>&lt;script src=&quot;myjavascript.js&quot;&gt;&lt;/script&gt;</p> </div> <p style="text-align:right">ניתן לכתוב את קוד הטעינה בין בתג ה &lt;body&gt;&nbsp;ובין בתג ה &lt;head&gt;, קוד הג'אווה סקריפט יתנהג כאילו הוא ממוקם איפה שהכנסתם אותו.</p> <p style="text-align:right">קבצי&nbsp;ג'אווה&nbsp;סקריפט חיצוניים לא יכולים להכיל תגי &lt;script&gt;&nbsp; אלא רק את הקוד עצמו.</p> <p style="text-align:right">לקבצים חיצוניים יש מספר יתרונות:</p> <ul> <li>זה מפריד בין קוד ה HTML לבין קוד הג'אווה סקריפט.</li> <li>עושה את קוד ה HTML וקוד הג'אווה סקריפט יותר קל לקריאה.</li> <li>קבצי מטמון של ג'אווה סקריפט יכולים לשפר את מהירות הטעינה.</li> </ul> <hr /> <h1 style="text-align:right">שימו לב:</h1> <p style="text-align:right">ג'אווה סקריפט היא שפה עם רגישות לאותיות קטנות או גדולות באנגלית, פקודה שנכתבת במדריך עם אותיות גדולות ככה היא צריכה להיכתב גם אצלכם, אם לא תכתבו אותה כך היא פשוט לא תעבוד.</p> <div class="addcomment"><img src="images/addc.png" title="הוסף תגובה" onclick="$('#comment').slideDown(2000);"/><br /> <div id="comment" style="padding:0;margin:0;"> <form action="tutorial.php?id=3&act=add" method="POST" onsubmit="return checkform();"><table><tr><td style="text-align:right;"> <input type="text" placeholder="שם..." id="name" name="name" /> </td><td><input type="image" src="images/submit_msg.png" title="הוסף תגובה"/></td></tr> <tr id="error_tr" style="display: none;"><td colspan="2"><h5 id="error_h" style="color:red;"></h3></td></tr><tr> <td colspan="2"><textarea id="msg" name="msg" rows="10" cols="50" placeholder="כתוב את הודעתך כאן"></textarea></td></tr></table> </form> </div> </div><span style="color:red;">אין תגובות לנושא זה </span></div><script> function checkform() { if (document.getElementById('name').value == "") { document.getElementById('error_h').innerHTML = "חייב להזין שם"; document.getElementById('error_tr').style.display = 'inline'; return false; } if (document.getElementById('msg').value == "") { document.getElementById('error_h').innerHTML = "חייב לכתוב הודעה"; document.getElementById('error_tr').style.display = 'inline'; return false; } return true; } </script><div class="footer"> כל הזכויות שמורות לאתר ג'אווה סקריפט ישראל 2015 </div> </body> </html></div>
_____________________________________
[

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 23-03-2015, 01:18
צלמית המשתמש של Nati323
  משתמש זכר Nati323 Nati323 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.10.05
הודעות: 1,265
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי MatiM שמתחילה ב "זה הציג את הרווח עד שמחקתי את..."

טוב רואים את התו הבעייתי בANSI .

המרתי את זה לUTF-8 בלי בום לא עזר, אני עדיין לא בטוח שזה בא מה PHP
החשד שלי שזה באמת ה BOM כי הדף שלי בנוי מכמה דפים ובדיוק בנקודה שזה מופיע בקוד מקור שמה נמצא החיבור בין הדפים, והבום בא בתחילת המסמך ככה שזה מתאים למיקום.
אבל משום מה גם שמסתכלים בקוד מקור של הדף לא רואים בתחילת המסמך את התו הזה, אלא רק במיקום הזה.
יכול להיות שאע"פ שאני עושה בלי BOM זה נתקע שם מסיבה כל שהיא, ואני לא רואה אותה שזה מומר לANSI כי אולי הנוטפד מסיר אותו, אני זוכר שהייתה פעם תוכנה שאפשר לערוך איתה ולראות תווים בעייתים , מישהו מכיר אולי אחת כזאתי?
_____________________________________
[

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 21-03-2015, 19:53
צלמית המשתמש של ShoobyD
  ShoobyD מנהל ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 32,988
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Nati323 שמתחילה ב "קביעת div ל 100% מהדף."

גובה אלמנט הוא לפי התוכן שלו, ללא קשר לגובה החלון.
כשאתה אומר לאלמנט שיתפוס 100% גובה, זה 100% מגובה אלמנט האב, אך אפילו אלמנט הבסיס html אינו תופס את כל גובה החלון, אלא רק את גובה התוכן שלו.
[אתה יכול להיווכח בכך אם תחקור קצת דף כלשהו עם מעט תוכן דרך כלי פיתוח של הדפדפן]

בעקרון, עד CSS3 היו מספר פתרונות:
לכפות גודל מינימלי "פיזי"; דהיינו להוסיף min-height: 1024px או משהו דומה.
לקבוע לאלמנט html עצמו גובה 100%, ואז הוא באמת יתפוס את כל גובה החלון, ואז לעשות זאת גם ל־body ולכל שאר האלמנטים בהיררכיה עד ל־div שלך, כך שכל אחד יהיה בגובה 100% מהאב שלו.

אבל ב־CSS3 הוסיפו יחידות מידה חדשות שנקראות "אחוזי viewport" (בלעז: viewport-percentage lengths) שמתייחסות לאלמנט המכיל הראשוני, במקרה שלנו החלון
אחת מהן היא המידה vh (קיצור של viewport height) שמודדת אחוזים מגובה החלון.

בקצרה, במקום height: 100% קבע height: 100vh וזה יפתור את הבעיה.


נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 21-03-2015 בשעה 19:56.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 14:27

הדף נוצר ב 0.67 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2019 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר