לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-04-2015, 21:26
צלמית המשתמש של shasho
  shasho shasho אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.03.05
הודעות: 204
מידע מחרוזות ב visual basic

שלום,
זה אפשרי לעשות בוויזואל בייסיק אפשרות לערוך מחרוזת? ז"א שאני צריך לשלוף מתוך קובץ טקסט שורה אחר שורה ולבדוק את השורה שקבלתי ולסווג אותה לפי הביקוש שלי.
דוגמא:
שם עובד: יוסי
ת.ז 1234556
טלפון: 21312
וכו'...
אני חשבתי על דרך לשים את כל הנתונים באותה שורה ולשים דגל בכל איזור וככה אני אדע איך לעשות את המחרוזת..
דוגמא: יוסי,1234556,21312
אז לפי הפסיקים אני אדע מה לקחת מהסטרינג (לא חשוב הדגל)
אני בקיא בשפת סי ויודע שכל אות בסטרינג מגיעה לתא במערך עד /0 אבל אין לי מושג איך זה בוויזואל בייסיק ואיך אני יכול לשאוב ולעבוד עם המחרוזת..

אם למישו יש מדריך או דוגמאת קוד או משו שאני אוכל ללמוד משם או משו בסגנון.
גם לייצא את המחרוזת שורה אחר שורה לקובץ טקסט לא הצלחתי.

תודה מראש!!
_____________________________________
Your signature did not follow Fresh's signatures policy, therefore it was automatically erased. Please see the E-Mail which has been sent to you, to learn how to fix this.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 09-04-2015, 16:15
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 11,885
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shasho שמתחילה ב "מחרוזות ב visual basic"

החשיבה שלך נכונה. אם מדובר בקובץ טקסט פשוט ולא משהו היררכי (לדוגמא xml או json) אתה יכול פשוט להפריד כל פרמטר ע"י delimiter מסויים, ובקריאה לעשות לכל שורה split לפיו. זה כמובן יכריח אותך לשמור על אחידות, ולזכור מה מסמן כל אינדקס. לחלופין אתה יכול גם שהשורה הראשונה בקובץ תיהיה סוג של כותרת שתוכל לעבוד איתה בקוד (לדוגמא שם,ת.ז,טלפון).

לגבי עבודה עם מחרוזות וקבצים ב VB, הכי טוב לקרוא תיעוד של המחלקות הרלוונטיות באינטרנט.

ובסוף כמובן נשאלת השאלה למה לעבוד דווקא עם VB.
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 10-04-2015, 21:15
צלמית המשתמש של shasho
  shasho shasho אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.03.05
הודעות: 204
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי DeepSpace שמתחילה ב "החשיבה שלך נכונה. אם מדובר..."

למען האמת אין סיבה ספציפית שבחרתי.. פשוט אני צריך ליצור תוכנה שיודעת לקרוא מסד נתונים ולהציגו בהתאם וכמובן נוחה למשתמש.
עם זאת ממבט ראשוני וויזואל בייסיק נראית שפה די קלה אבל מגוון הפונקציות הופכות אותה לדי מסובכת.
אני מצרף פה קטע קוד שלא הצלחתי ליישם אותו:

בגדול הבעיה הייתה שאם קובץ כבר קיים אז אני רוצה להוסיף לו שורות (בסוף הקובץ)
אם הוא לא קיים אז ליצור ולהכניס את השורות:

Dim cala As Integer = FreeFile()
Dim t As String
t = MonthCalendar1.SelectionRange.Start.Month.ToString & MonthCalendar1.SelectionRange.Start.Day.ToString
If File.Exists(t & ".txt") Then
File.OpenWrite(cala)

WriteLine(cala, TextBox2.Text)
WriteLine(cala, TextBox3.Text)
WriteLine(cala, TextBox4.Text)
WriteLine(cala, TextBox5.Text)
WriteLine(cala, TextBox6.Text)
WriteLine(cala, TextBox7.Text)
FileClose(cala)

Else
FileOpen(cala, t & ".txt", OpenMode.Input)
Do Until EOF(cala)


Loop
FileClose(cala)

FileOpen(cala, t & ".txt", OpenMode.Output)



PrintLine(cala, TextBox2.Text)
PrintLine(cala, TextBox3.Text)
PrintLine(cala, TextBox4.Text)
PrintLine(cala, TextBox5.Text)
PrintLine(cala, TextBox6.Text)
PrintLine(cala, TextBox7.Text)
FileClose(cala)

End If

וסתם מתוך סקרנות, עם איזו שפה היית מציע לי לעבוד?

שוב תודה רבה!
_____________________________________
Your signature did not follow Fresh's signatures policy, therefore it was automatically erased. Please see the E-Mail which has been sent to you, to learn how to fix this.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 10-04-2015, 21:59
צלמית המשתמש של DeepSpace
  DeepSpace DeepSpace אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 11,885
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shasho שמתחילה ב "למען האמת אין סיבה ספציפית..."

במקרה הספציפי הזה הייתי מעדיף לעבוד כנראה עם C# winforms, למרות שיש כאלה שיגידו שזו נבלה וזו טרפה..
אם לא איכפת לך שהתצוגה למשתמש לא תיהיה ויזואלית במיוחד אז עבודה עם קבצים בפייתון פשוטה ביותר (אתה יכול גם לעבוד עם ממשק גרפי בפייתון למרות שזה קצת פחות אינטואטיבי מ- VB או winforms). אתה יכול גם להרחיק לכת ולעבוד עם IronPython שזה בגדול שילוב של ממשק winforms ב- #C עם code-behind בפייתון... כמו שאתה רואה אין גבול..

לענייננו,
אני לא ממש זוכר את הסינטקס של VB, בטח שלא לגבי עבודה עם קבצים. מה קורה שאתה מריץ את הקוד הנ"ל? מה השגיאה ובאיזו שורה?
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook


נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 10-04-2015 בשעה 22:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 22:10

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2019 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר