22-03-2021, 23:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי *סיון 2020*
אז מחר מתקיים פרק ארבע (נקווה שאחרון) בתוך פחות משנתיים של תאטרון האבסורד המביך והמביש הזה. נשבעת לכם שכבר באמת רציתי לקחת את פנקס הבוחרת שלי, לקרוע לגזרים ולזרוק לפח, אבל למרות שזה מרגיש ממש כמו מלחמת מאסף (הרי ברור לכל עין שמדינת ישראל הולכת לכיוון אחד: דתי יותר, ימני יותר, לאומני יותר, פאשיסטי יותר. יש כאלה שזה מתאים להם, אולי אפילו מתאים להם מאוד, לי זה הרבה פחות מתאים), אני עדיין מסרבת להרים ידיים סופית, ובכל זאת אגש מחר לקלפי ואצביע ליאיר לפיד, שמסתמן כאלטרנטיבה הכי סבירה של מרבית מחנה השמאל-מרכז או ימין מרכז-מרכז בבחירות האלו. אחרי הכל, אם כל אחד מהמחנה שלי יכריז "שברו את הכלים ולא משחקים", באמת מה יהיה?
אני מודה שמאז 2012 יצא לי להשתעשע רבות במחשבה על הגירה למדינה אחרת, ולא אחת אני באמת תוהה האם אינני עושה טעות כשאיני הולכת בדרכם של שני אחיי הקטנים, שנמצאים כרגע בעיצומו של תהליך הוצאת דרכון פורטוגלי. אך מכיוון שאינני באמת רואה את עצמי מתחילה מחדש במקום אחר בגיל כזה, רחוק מכל מי שאני אוהבת, אחרי 38 שנים שבהן התרגלתי שזו הבית שלי לטוב ולרע, הגעתי למסקנה שעלי פשוט לדעת לקבל את כל אותם דברים שאין ביכולתי לשנות: הרי אין לי באמת שליטה על הכיוון שאליו ישראל דוהרת, תוצאה של שיעורי הילודה בקרב החרדים והדתיים, ואני מאמינה שזה גם בגלל חלק לא מבוטל מהעולים מצרפת שהגיעו לכאן מאז תחילת שנות ה-2000, שגם הוא דתי וימני.
מה לעשות?
|
מה הסנפת לעזאזל? נראה חומר חזק, הרבה יותר טוב ממה שיש בטלגראס. מאיפה משיגים?
ומה זה פנקס הבוחרת שלך בכלל?
|