
15-02-2020, 19:33
|
|
|
חבר מתאריך: 14.01.17
הודעות: 225
|
|
ענייני תקשורת:
- שמחתי לקרוא שחלק מהכתבים הצבאיים קצת חרגו ממנהגם והביעו הסתיגויות כאלו ואחרות מהתכנית, אני מתכוון לבן-דוד ולב רם במעריב ואפילו בוחבוט מוואלה.
- שימו לב באחד הסרטונים שדובר צה"ל שחרר כדי ליחצ"ן את התכנית מופיעה ספינה שיורה טיל ים-ים, ישנה רק בעיה אחת, שלא מדובר בספינה של צה"ל- הם עד כדי-כך מזלזלים בציבור שלא יכלו לספק סרטון עם דיוק עובדתי לגבי הכלים של חיל הים.
בקשר להבהרות שבקשו ממני לגבי דבריי על המפקדות, אקדים ואומר שדעותיי לגבי המבנה של צה"ל הן מאוד קיצוניות, כפי שאפשר להסיק מרשומותיי בפורום.
כדי שאתחיל להסביר את גישתי יש להתחיל בשני פעולות ראשוניות שלדעתי חייב לבצע והן:
- יש לקבוע שהרמטכ"ל הוא לא מפקד צבא היבשה ולהעביר את הפיקוד על זרוע היבשה בכללותו למפקד זרוע היבשה.
- יש לקבוע דרגה חדשה בין דרגת רב-אלוף, שתהיה רק לרמטכ"ל, לדרגת האלוף הקיימת היום- הצעתי לקרוא לה אלוף-בכיר ומי שיחזיק בדרגה זו הם: סגן הרמטכ"ל, מפקדי זרועות היבשה, האויר והחלל, הים וזרוע המודיעין,התקשוב והסב"ר(סביבה רשתית), לדעתי יש להחפיף את אגף התקשוב למודיעין וכך כלל מערך הסב"ר- סייבר יהיה מאוחד ובזה נפתור את הנושא הזה.
בכל הנוגע לאגפים הבאים אכ"א, תכנון ומבצעים - לדעתי יש לבטל את שלושת תקני האלוף ולרכז את העבודה שלהם בצורה הבאה:
- אכ"א: כלל החטיבות העוסקות בנושא יאוחדו לחטיבה אחת בפיקוד תת-אלוף והוא ירכז את כל הטיפול בכח האדם והוא יהיה באחריות ישירה של סגן הרמטכ"ל. חטיבות כח-האדם בזרועות, שכיום הן בפיקוד תא"ל, יורדו לתקן אל"מ בזרועות היבשה והמודיעין, ובאויר והים אפשר להסתפק בסא"ל. זאת מכיוון שאין להם שום עבודה שמצריכה תקן כזה גדול ויש הבדל בגודל בין היבשה והמודיעין לאויר והים.
- מבצעים: חטיבת המבצעים תעבור לפיקוד ישיר של הרמטכ"ל, חטיבת דובר צה"ל תוקטן משמעותית ותעבור לרמטכ"ל גם -כן. חטיבת תורה והדרכה תפורק וסמכויותיה יועברו לזרועות בנפרד לכל אחד. ואלמנטים מסויימים יצאו מצה"ל לחלוטין ויתאחדו עם גופים אחרים שלדעתי, יש להוציא מאחריות צה"ל.
- תכנון: חטיבת קשרי חוץ תעבור לפיקוד ישיר של הרמטכ"ל, כך גם החטיבה האסטרטגית. סגן הרמטכ"ל יקבל תחתיו גם את סמכויות תכנון בניין הכח ובקרה על ביצוע של תהליכים יחד עם מנגנון שמירה על איכות ובטיחות שהכריזו עליו לאחרונה.
חטיבת השילו"ח שהקימו לאחרונה מבחינתי אפשר לפרק.
בנוסף יש לבטל לחלוטין את הפיקודים המרחביים ולתת למפקדות הגיס אחריות ישירה על הכוחות בשגרה ובחירום, אפשר להקים מפקדת גיס שלישית אם צריך(גיס דרומי). הגייסות בפיקוד ישיר של מפקד זרוע היבשה בשגרה ובחירום. התפקידים המשניים שנותנים להם היום יופרדו מהם והם יעסקו בתפקידם היחיד שהוא בניין והפעלת כוחותיהם בשוטף ובמלחמה.
פיקוד העורף צריך להתבטל ולתת את כל סמכויותיו למערכת אזרחית- קיים גוף לאומי שנקרא רח"ל, רשות חירום לאומית, שלדעתי צריך לרכז את כל הנושא של העורף כי אין שום סיבה שצה"ל יעסוק בתחום- הוא לא מבין, לא יכול ולא צריך להתעסק בעורף לדעתי.
המכללות הצבאיות וכלל הגופים ההדרכתים למינהם בפיקוד אלוף(בי"ס לפיקוד ושליטה וכו') לדעתי צריך להוציא לחלוטין מצה"ל לגוף לאומי חיצוני לצבא יחד עם מחלקת הסטוריה ומנגנון תחקור קרבות.
מפקדת העומק בפיקוד אלוף לדעתי, צריכה להיות אחראית בצורה ישירה על אוגדה 98 ויש להעביר אליה את חטיבת המבצעים המיוחדים מאמ"ן וכך בנינו סוג של גיס רביעי שירכז את כל כל פעילות העומק ומיוחדים.
מערך ההגנה האווירית לדעתי צריך לצאת מצה"ל לחלוטין ולהפכו לגוף אזרחי- רשות ההגנה האווירית.
את כל מפקדות החיל של היום: רגלים, שריון, הנדסה קרבית, תותחנים ואיסוף קרבי והגנת גבולות יש לבטל בצורה הבאה:
- איסוף קרבי והגנת גבולות יבוטל לחלוטין כולל כלל היחידות שבפיקודו ומשמר הגבול יגייס,יכשיר ויפעיל מסגרות הגנה במקום.
- צוותי איסוף רגליים/יחמ"מ מחיל איסוף קרבי יתאחדו עם חיל התותחנים ויוקם מערך האיסוף,תקיפה רשתית או איך שתרצו לקרוא לגוף הנ"ל בפיקוד תת-אלוף.
- כלל מפקדות החיל המתמרנים: רגלים, שריון והנדסה קרבית יתאחדו תחת גוף אחד שיהיה אחראי למערך המתמרן, בפיקוד תת-אלוף.
מפקדות חיל משאבי אנוש, החיל הכללי והחינוך והנוער יבוטלו וכלל העבודה תרוכז תחת תת-אלוף אחד שיהיה כפוף ישירות לסגן הרמטכ"ל.
בנוגע למערך הקרבי ואיך שיש לארגנו יש לי דעה גם-כן קיצונית ואשתף אותה בעתיד.
|