24-04-2023, 11:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
מזרחן זו מילה יפה, לא תמיד מתארת את האדם לאשורו... במקרה דנן, האיש אומר בעצמו שחבר שלו אמר לו.
זה נחמד גם כן, אבל רחוק מלהיות מחקר מבוסס כלשהו. היות והאיש גם לא מומחה לאיראן (או לעיראק, או לרוב המרחב) אז גם אפשר להטיל ספק בזה.
|
זו באמת מילה כללית מאוד.
מרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר-אילן - לא רק לגבי השפה, אלא בקונטקסט הרחב יותר.
האיש לא מומחה לאיראן - אבל מעורה בשיח במדינות-ערב, שנמצאות תחת איום דומה לזה שישראל נמצאת בו, ובהן כבר רואים מתקפות משולבות מהסוג המדובר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
אם נוסיף לזה את האמירה "בטווח הזמן הנראה לעין" (שזה באקדמית רהוטה - "אין לי מושג ואם בכלל, אבל אם זה יהיה עוד שלוש שנים אני עדיין אוכל לטעון שזה 'נראה לעין', ואם זה לא יקרה בעשור הקרוב - ממילא ישכחו מה שאמרתי"), ושאין שום עדויות או מקורות לכך, או להרהורים שלו על התכנית עצמה (הוא עצמו אומר שזה מהגיגיו או משהו כזה), אז באמת שזה די חסר ערך.
זה לא אומר שלא תהיה מתקפה איראנית - לי אין מושג קלוש (אם כי להערכתי הצנועה והלא מחייבת, "בטווח הזמן הנראה לעין" איראן עסוקה בשינוי הארכיטקטורה המדינית באזור ופחות בפתיחה במלחמה כוללת, שתעמיד את כל מה שהשיגה בחודשיים האחרונים בספק) - אבל זה אומר שכל מה שכתוב אצלו הוא הגיגים ותו לאו.
אגב, נדמה לי שגם כאן בפורום עלו רעיונות שונים ל"מה איראן יכולה לעשות". נדמה לי שגם היו יותר יצירתיים. משחקי דימיון הם לא פעם נחמדים למדי. אני יכול לקוות שהמערכת הביטחונית מתבססת על קצת יותר מזה...
|
אין אפילו לא טענה שיש לאיראן תכנית מסודרת.
אלא טענה - שאיראן פעלה בדרך זו במדינות אחרות ועלינו להערך לכך.
התעלמות מאופן הפעולה של משמרות המהפכה - הוביל כבר להפתעה מוחלטת בלבנון הראשונה - וחשוב שנבין מה הכיוון
הוא מציע לחשוב על הפעולות של איראן - לא כפעולות-טקטיות בפני עצמן (שזו כנראה הקונספציה) - אלא כתהליך בניית כח (משמרות המהפכה הן לא היררכיה פיקודית - אלא מבצעים אימון-מפקדים וחימוש), ובדיקה של המערכים השונים.
אם הסברה שלו נכונה - הקונספציה להעדר היתכנות ל"מלחמה גדולה" ורב-חזיתית שגויה.
העדר היררכיה מובהקת ותקשורת-חוזי - לא אומרת שהכוחות השונים לא יתזמנו פעולה משותפת, כדי לנצל קשב נמוך מצד מפקדים שלנו - שהתרגלו למצב-שלום, בו המטכ"ל מעורב בכל הפעלה של כוחות מיוחדים, ואין כל קושי לנייד כוחות בין מיקומים.
|