לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-06-2023, 17:18
  rrhaddas rrhaddas אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.23
הודעות: 15
התכנית להחזיר את העוצמה הצבאית לשריון - שלב מס'-3 פרק מס'-6 התכנית להקמת גדודי נ"מ ב

המלחמות בשנים האחרונות, איראן נגד מיתקני הנפט של סעודיה ואיחוד האמריות, הקרבות בין אזארביג'ן לארמניה שמזל"טים ישראלים וטורקיים כיכבו בה, וגם בקרבות בין רוסיה לאוקראינה, אנו רואים את החשיבות הרבה של רחפנים ומזל"טים כיחידות לגילוי, זיהוי ותקיפת מטרות.

גם ישראל מצאה לא פעם רחפנים ומזל"טים שחדרו לתחומה ולא תמיד מופלים. על מנת שלא נופתע במלחמה הבאה ע"י מערכות אלו, רצוי למקם ברמת הפלוגה ומעלה אמצעי נ"מ שיעזרו לפגוע ולהשמיד כטמ"מים של האוייב.

בתמונה למטה ניתן לראות רכב נ"מ רוסי זחלילי שנקרא "פנטסייר" שמותקנים בו 12 טילי נ"מ ו-2 תותחי 30 מ"מ כפולי קנה עם קצב אש משולב של 5,000 פגז לדקה, לטילי הנ"מ שנקראים 9אמ311 טווח של 10 ק"מ. הרכב נושא מכ"מ חיפוש מאחורי הצריח, ובחזית הצריח מותקן מכ"מ מאיר.

הבעיה היא שכיום הכטמ"מים הם חיל האויר וחיל השריון של האוייבים שלנו ברצועת עזה, בלבנון, וגם כוחות סדירים של מדינות עימות, וכוחות אלו יפעילו כטמ"מים במספרים של מאות ואלפים כנגד אין ספור מטרות כגון: ארטילרייה, רכב משוריין, מוצבי מודיעין, ועוד מטרות דומות שמיגונם נחות מטנקים או נגמ"שים כבדים.

מצב זה מחייב אותנו לפתח רכבי נ"מ שיותקנו על השילדה של טנקי אמ-1 ישנים שנושאים תותח 105 מ"מ ומערכות אלקטרוניקה ישנות, שאותם נרכוש בארה"ב, נסיר מהם את הצריח ואת מערכות הנשק הישנות ונתקין במקומם צריח נ"מ שמותקנים בו 2 תותחי 30 מ"מ כפולי קנה ולהם קצב אש משולב של 5,000 פגזים לדקה, בדומה לרכב שנראה בתמונה למעלה ונקרא "פנטסייר", בנוסף נתקין על הרכב 2 משגרים לרקטות מונחות (רוכבי קרן) בקוטר 160 מ"מ (מיוצרים ע"י אלביט) עם טווח של 40 ק"מ ורש"ק של 45 ק"ג. אין לנו צורך ב-40 ק"מ טווח, אני אסתפק בטווח של 20 ק"מ, ואת הרש"ק צריך להתאים לפיצוץ באוויר שיפזר אלפי רסיסים במרכז הנחיל כך שישמיד הרבה מאד כטמ"מים. זו לדעתי הדרך הכי נכונה והכי יעילה לפגוע בנחילי כטמ"מים. ליירוט מטרות בודדות כגון מטוסים, טילים וכטמ"מים נשתמש במשגרי "ספיידר" שנראים למטה:

קישור לרכבי הפנטסייר למטה:

https://defense-update.com/20190625_pantsir-2.html



קישור למערכת הנ"מ "ספיידר" למטה:

https://en.wikipedia.org/wiki/SPYDER





זה היה הפרק האחרון בסידרת המאמרים בנושא "התכנית להחזיר את העוצמה הצבאית לשריון." אני יודע שיש לא מעט אנשים שלא מסכימים איתי ויש לי אליהם מספר שאלות והם:

האם מצבו של חיל השריון כיום נראה לכם בסדר? האם מישהו זוכר מתי חיל השריון היה בפעולה צבאית לאחרונה? האם מישהו קרא את דברי האלוף בריק לאחר הלחימה האחרונה בעזה?

אם לא, למטה קישור למאמר שלו:


"אנחנו באסון": חיתוך מצב של האלוף יצחק בריק לאחר מבצע "מגן וחץ"
https://nziv.net/93680/



קרדיט: אלוף (מיל) יצחק בריק. הכין לפרסום: אלישיב מקבוצת נציב. קרדיט לתמונה: ערוץ 14.





פרשנות | חיל האוויר אינו מותאם להתמודד עם מלחמות העתיד -טילים כן.
צו השעה היא לפתח טילים נגד משגרים ולהקים כח תקיפה משמעותי מבוסס חטיבות או אוגדות טילים. צריך להפנים שחיל האויר לא עומד במשימת המלחמה הנוכחית והעתידית.
https://www.israeldefense.co.il/node/58513

כתבה של דן רוגל. הכותב כיהן ברפאל כראש שטח לוחמת יבשה, ייזם והטמיע בצבא מספר מערכות לחימה ראשיות | זכה פעמיים בפרס בטחון ישראל

הנקודה העיקרית והחשובה במה שכתב האלוף בריק היא:

1. חה"א לא יושיע אותנו בלחימה, בורות השיגור של הרקטות והמחסנים נמצאים מתחת לבתים, מתחת לבתי חולים, מתחת לאדמה, אנו יודעים שגם במסגדים ישנו אמל"ח מסוג זה. עד היום לא פגענו במקומות אלו ולכן יכולות השיגור של המחבלים מעזה לא קטנה, אם לא נחשוב אחרת הסיבוב הבא יראה יותר גרוע.
_____________________________________
Dr. Ram Haddas

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 18-06-2023, 18:27
  Origlo Origlo אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.03.11
הודעות: 62
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rrhaddas שמתחילה ב "התכנית להחזיר את העוצמה הצבאית לשריון - שלב מס'-3 פרק מס'-6 התכנית להקמת גדודי נ"מ ב"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rrhaddas
האם מצבו של חיל השריון כיום נראה לכם בסדר?

בסדר ביחס למה? תמיד אפשר לשפר, במיוחד בגזרת המילואים. השאלה שלך צריכה להיות האם יש משימה שחיל השריון התבקש לבצע ולא היה מסוגל בגלל מחסור באמצעים/אמל"ח? למיטב ידיעתי, זה לא המצב. בסדיר כיום כל החטיבות הסדירות מצוידות במרכבות חדשות עם מעיל רוח, בקרוב יכנסו ל401 הברקים שישפרו עוד יותר את היכולות של החיל, וההטמעה של הצק"גים והצק"חים בתו"ל אמורה להבטיח שחלק גדול מהכשלים שקרו בלבנון השניה לא יחזרו על עצמם.

אז לשאלתך, כן, נראה די בסדר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי rrhaddas
האם מישהו זוכר מתי חיל השריון היה בפעולה צבאית לאחרונה?

בצוק איתן. נכנסו, ירינו, פגענו במה שביקשו, ועד כמה שאני זוכר הצבא היה די מרוצה מהביצועים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 26-06-2023, 05:17
  rrhaddas rrhaddas אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.23
הודעות: 15
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Origlo שמתחילה ב "[QUOTE=rrhaddas] האם מצבו של..."

שלום לחבר אוריגלו.

תרשה לי להרחיב את השאלה, האם חיל השריון, סדיר ומילואים, משדרג את הגנת הנ"מ ואת ההגנה כנגד הכטמ"מים? כנגד טילי נ"ט יש מיגון מוכר ("טרופי ואגרוף הברזל") אבל מה עושים אם יכולות ההגנה כנגד הכטמ"מים?

אני העלתי 2 רעיונות לשידרוג מערך הנ"מ כנגד הכטמ"מים האם זה מקובל על דעתך? הרעיון הראשון הוא להזכירך התקנת צריחון נ"מ/נ"ט על צריחי הטנקים, כאשר בצריחון מותקן תותח גאטלינג בקוטר 20 מ"מ,
והרעיון השני הוא לשדרג את יכולות הרקטה בקוטר 160 מ"מ שמיוצרת ע"י אלביט ולתת לה הנחייה ע"י קרן לייזר, והרקטה "תרכב" על קרן הלייזר עד לאיזור המטרה ותופעל בתוך נחיל הכטמ"מים, הרש"ק של רקטת ה-160 מ"מ שוקל 45 ק"ג. אני לא מכיר פיתרון טוב יותר, יתכן שלוחמה אלקטרונית תצליח גם כן, אבל פיצוץ קרוב לכטמ"מים ישיג את המטרה של השמדת כמות גדולה של כטמ"מים במכה אחת וזה בהחלט מספיק לי, אני לא פוסל תוספת מערכת ל"א לנושא זה ואני לא פוסל מערכות לייזר שיצטרפו לרמת הפלוגות ויספקו מיגון נוסף לכח. מקווה שקראת את הקישורים לדברי האלוף בריק ודן רוגל מרפא"ל.
_____________________________________
Dr. Ram Haddas

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 26-06-2023, 05:18
  rrhaddas rrhaddas אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.23
הודעות: 15
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "[QUOTE=rrhaddas]האם מישהו..."

שלום למנהל סירפד.

אתה לא מאכזב אותי, אני יודע שהטנקסטים הסדירים עושים עבודה טובה ואין לי ספק ביכולתם, אבל בשביל להילחם ליד גדר המערכת ברצועת עזה, אפשר להעמיד את המרכבות שאנו רוצים למכור למדינות מסוימות, לשדרג אותם ע"י החלפת הצריח בצריח לא מאוייש שנושא תותח בקוטר 35 מ"מ, רקטות בקוטר 70 מ"מ ורקטות בקוטר 127 מ"מ, המידע מהשטח יועבר לרכב פיקוד, שיהיה קרוב לטנקים ויהיו בו מספר עמדות לחיילים וחיילות שיפעילו מרחוק את הטנקים כנגד כל מטרה שצריך לפגוע בה.

הבעיה היא לא רצועת עזה, הבעיה היא לבנון, להשמיד את היכולות שלהם צריך להיכנס לשטח ולנקות אותו עד לכביש ביירות / דמשק, לעשות זאת רק ע"י טנקי מרכבה זו תהיה בעיה קשה. הפיתרון הוא בשילוב של טנקי מרכבה, טנקים בינוניים, רכבי לחימה, נגמ"שים סיניים כבדים מדגם וי.אנ-17 ומערך ארטילריה שמבוסס על תותחים חדשים, על רקטות שמפותחים ומיוצרים ע"י אלביט ורפא"ל והקמת מערך נ"מ להגנה בעיקר מכטמ"מים. שילוב זה יאפשר לכח להילחם בכל מצב וכנגד כל אוייב. בנוסף, שניכנס לשטח ניקח איתנו רכבים שנושאים את כיפת ברזל כך שניתן יהיה ליירט רקטות קרוב יותר לנקודות השיגור, וע"י כך להקטין את הלחץ על סוללות כיפת ברזל שבארץ.

ברור לי שרכש של נגמ"שים סיניים ירגיז את האמריקאיים, אבל מכיוון שהם לא יבואו להילחם איתנו נגד האוייבים שלנו, אז אנו נקנה את הנגמ"שים ורכבים נוספים מסין בהתאם להבנתנו ונריב עם האמריקאיים אחר כך.
_____________________________________
Dr. Ram Haddas

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 01-07-2023, 21:09
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,801
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rrhaddas שמתחילה ב "שלום למנהל סירפד. אתה לא..."

במחילה - התגובה שלך מראה על חוסר הבנה בסיסי בשני תחומים משמעותיים: פיתוח ורכש של רק"מ, ומצב היחסים הבינ"ל וכנגזרת שלו גם רכש אמל"ח מיצרנים זרים.

בנוגע לסעיף הראשון, טכנית אפשר לעשות הכל אך בפועל ממש לא. אפילו לא קרוב. בוא נפרק את התגובה לשגיאותיה:
אפשר להעמיד את המרכבות שאנו רוצים למכור למדינות מסוימות - אפשר, השאלה איזה מדינה בכלל תרצה, מבין אלה שירצו לקנות מי תעמוד גם בתכתיבים המדיניים והבטחוניים של ישראל (תחום מורכב ביותר בפני עצמו), גם תתאים טכנית, וגם תהיה היתכנות מבצעית ומעשית.
לשדרג אותם ע"י החלפת הצריח בצריח לא מאוייש שנושא תותח בקוטר 35 מ"מ, רקטות בקוטר 70 מ"מ ורקטות בקוטר 127 מ"מ - ומי ישלם על הפיתוח וההתאמה? בנון ישלם?
המידע מהשטח יועבר לרכב פיקוד, שיהיה קרוב לטנקים ויהיו בו מספר עמדות לחיילים וחיילות שיפעילו מרחוק את הטנקים כנגד כל מטרה שצריך לפגוע בה - תחליט, הטנק כולו נשלט מרחוק או רק הצריח? ובכל מקרה, תפיסת ההפעלה של רק"מ (קרב משולב) היא עניין מורכב ויקר שכל צבא מפתח עבור עצמו. התעשיות הבטחוניות יכולות להציע המון פתרונות ויכולות, בסופו של דבר מדינה שתקנה טנק יד שניה כנראה מלכתחילה לא תהיה שם.

בנוגע לסעיף השני, אין בכלל על מה לדבר. נתחיל מהעובדה הבסיסית שסין מוגדרת ע"י ארה"ב כמדינה הגובלת באויב, תפתח חדשות ותראה מה התגובה והלך הרוח בארה"ב להצעה שרוה"מ שכרגע מסורב ביקור שם יטוס לביקור בסין במקום "כאלטרנטיבה". בלי להיכנס לפוליטיקה, מדובר במהלך יהיר ומטופש במיוחד שעלול לעלות לנו ביוקר.
מעבר לכך, למרות שאתה מתייחס לכל העניין באדישות וכלאחר יד - כל עסקה רכש בטחוני שהיא שישראל תבצע מול סין תעורר זעם עצום בארה"ב, ועלולה להיות דיל ברייקר קטסטרופלי ליחסים הבטחוניים איתם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 12-07-2023, 21:55
  rrhaddas rrhaddas אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.23
הודעות: 15
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "במחילה - התגובה שלך מראה על..."

בנוגע לסעיף הראשון, טכנית אפשר לעשות הכל, אך בפועל ממש לא אפילו לא קרוב.

בוא נפרק את התגובה לשגיאותיה.

1. אפשר להעמיד את המרכבות שאנו רוצים למכור למדינות מסוימות- אפשר, השאלה היא איזה מדינה בכלל תרצה. מבין אלה שירצו לקנות מי תעמוד גם בתכתיבים המדיניים של ישראל (תחום מורכב ביותר בפני עצמו), גם תתאים טכנית, וגם תהיה היתכנות מבצעית ומעשית".
תשובה:

אני לא מחפש למכור את טנקי המרכבה, קראתי שישראל עשויה למכור לשני מדינות אירופאיות 200 טנקי מרכבה-2 ומרכבה-3, שהמרכבה-3 אלו הטנקים הישנים של חטיבה 188, לדעתי זה רעיון (קומבינה) אמריקאית למכור כמות רבה של טנקים לאוקראינה, מבלי להיות מעורבת במלחמה וזו קומבינה שתסבך את היחסים בין רוסיה לישראל בלי שום צורך, ואני מאד מקווה שישראל לא תיפול בפח הזה.

2. "לשדרג אותם ע"י החלפת הצריח, בצריח אחר לא מאוייש שנושא תותח בקוטר 35 מ"מ, רקטות בקוטר 70 מ"מ ורקטות בקוטר 127 מ"מ, ומי ישלם עבור הפיתוח וההתאמה? בנון ישלם?"

תשובה:

מצבו של בנון האמריקאי (אם אנו מדברים על אותו אדם ולא על שולמן הישראלי), לא משמח אז נעזוב אותו לנפשו. המחשבה שלי מגיעה לאחר שאי.אל. הבהיר שהלחימה עם עזה היא צמודת גדר, ולכן לדעתי רצוי לקחת מרכבה-2 לשדרג אותה ע"י הסרת הצריח והחלפתו בצריח לא מאוייש שנושא תותח 35 מ"מ ומק"כ "0.5. (ראה תמונה למטה) הטנק יעמוד מאחורי סוללת עפר ליד רמפת משטרה ועל הטנק נתקין עמוד טלסקופי ועליו מערכת ראיה, ברגע שצוות הטנק מזהה מטרות הוא יעלה לרמפה ויפעיל את צריח הטנק כנגד אותם מטרות. את טנקי המרכבה-4 נשאיר למצב לחימה ולא לחילופי אש.

אשר לפיתוח והתאמה אפשר לרכוש צריח מוכן מ-KMW שנושא תותח 35 מ"מ ומק"כ מקביל.

(ראה תמונה למטה) הצריח יכול להיות נשלט מחמ"ל שנמצא לא רחוק מהטנקים, אבל יכול להיות מופעל ע"י צוות של 3 לוחמים. מקווה שהתמונה תעלה.



צריח לא מאוייש לתותח 35 מ"מ ומק"כ.



3. "בנוגע לסעיף השני אין בכלל על מה לדבר".

תשובה:

אני מבין את עמדתך ואני לא לוקח אותה בקלות. אבל כאשר הנשיא האמריקאי לא מזמין את ראש ממשלת ישראל לבית הלבן כבר חצי שנה, מספק את כל הנשק האמריקאי שהיה במחסנים שלנו לאוקראינה, כאשר למצרים יש לפחות 2 דוויזיות שריון בסיני שאמור היה להיות מפורז והם לא מוכנים להחזיר אותם למצרים, כאשר אוטוסטרדות נבנות מתחת ומעל תעלת סואץ במטרה לשנע ארמיות מצריות לכיוון ישראל, כאשר הממשל האמריקאי מאשר מכירת מטוסי אפ-15 למצרים ולא מוכן להקדים אספקת מטוסי תידלוק לישראל, ולאחרונה אני קורא שהחיזבאללה חצו את הגבול בצפון והזהירו את ישראל שלא תנסה לגרש אותם, משרד החוץ האמריקאי בודק כמה הרוגים יש לפלסטיניים יחסית להרוגים ישראלים וכמה כדורים אנו יורים בפעילות מבצעית, כל המהלכים האלו גורמים לי להניח שאין לנו ידידים בבית הלבן. כל זה נראה לי כניסיונות לבחון עד כמה אפשר ללחוץ על ישראל, וזה נראה כהכנות למלחמה בעתיד הקרוב. במקרה של מלחמה אף אחד לא יבוא לעזרתנו, ארה"ב שולחת את הנשק שיש לה במחסנים לאוקראינה ואם תפרוץ מלחמה לא נקבל מארה"ב עזרה גדולה ועם מה שיש לנו עם זה נילחם, עזרתה של סין תהיה מבורכת.

הבעיה היא שבחיל היבשה של ישראל יש רק חטיבות טנקים, אין נגמ"שים למעט כמות מסוימת של נמרים, אין ארטילריה רקטית או קנית בכמות סבירה וחסרים רכבים נוספים.

רק הסינים יכולים לייצר ולמכור לנו כמות של אלפי נגמ"שים שיחליפו את כל הזלדות למיניהם, (כ-5,000 יחידות), ויעזרו לנו לבנות את גדודי החרמ"ש בחטיבות הטנקים ואת גדודי החרמ"ש בחטיבות החי"ר.

רק הסינים יכולים למכור ולשלוח לנו את טנקי סימן 96 מהר ובזול כך שנוכל להקים את חטיבות הטנקים הבינוניים עם הטנקים המשודרגים ועם הנגמ"שים הכבדים מדגם וי.אנ-17. (במשקל של 30 טון)

בנוסף, 2 גדודי טנקים סימן 96 משודרגים יחליפו 2 גדודי טנקים בחטיבות המרכבה, עם טנקי המרכבה שהוחלפו נוכל לבנות חטיבות מרכבה נוספות.

בנוסף חלק מהטנקים הבינוניים נהפוך לרכבי נ"מ ונתקין בהם תותחים, רקטות וטילי נ"מ להגנה מפני נחילי הכטמ"מים, נשדרג את הטנקים הבינוניים לרכבי ארטילריה למיניהם ולעוד רכבי לחימה שנדרשים לחיל השריון והחי"ר.

לכן, ישראל צריכה לבחון עד איפה אנו יכולים ללכת כנגד ארה"ב במטרה להגן על המדינה שלנו.

אני בטוח שלסין לא יהיו הגבלות לגבי מה שישראל עושה לבטחונה.

אני מקווה שיגיע נשיא חדש לארה"ב שחשוב לנו אבל בעיקר לתושביה של ארה"ב.
_____________________________________
Dr. Ram Haddas

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 15-07-2023, 08:17
צלמית המשתמש של שפן סלעים
  שפן סלעים שפן סלעים אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.10.14
הודעות: 666
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי rrhaddas שמתחילה ב "בנוגע לסעיף הראשון, טכנית..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rrhaddas
הבעיה היא שבחיל היבשה של ישראל יש רק חטיבות טנקים, אין נגמ"שים למעט כמות מסוימת של נמרים, אין ארטילריה רקטית או קנית בכמות סבירה וחסרים רכבים נוספים.

רק הסינים יכולים לייצר ולמכור לנו כמות של אלפי נגמ"שים שיחליפו את כל הזלדות למיניהם, (כ-5,000 יחידות), ויעזרו לנו לבנות את גדודי החרמ"ש בחטיבות הטנקים ואת גדודי החרמ"ש בחטיבות החי"ר.

רק הסינים יכולים למכור ולשלוח לנו את טנקי סימן 96 מהר ובזול כך שנוכל להקים את חטיבות הטנקים הבינוניים עם הטנקים המשודרגים ועם הנגמ"שים הכבדים מדגם וי.אנ-17. (במשקל של 30 טון)

בנוסף, 2 גדודי טנקים סימן 96 משודרגים יחליפו 2 גדודי טנקים בחטיבות המרכבה, עם טנקי המרכבה שהוחלפו נוכל לבנות חטיבות מרכבה נוספות.

בנוסף חלק מהטנקים הבינוניים נהפוך לרכבי נ"מ ונתקין בהם תותחים, רקטות וטילי נ"מ להגנה מפני נחילי הכטמ"מים, נשדרג את הטנקים הבינוניים לרכבי ארטילריה למיניהם ולעוד רכבי לחימה שנדרשים לחיל השריון והחי"ר.

לכן, ישראל צריכה לבחון עד איפה אנו יכולים ללכת כנגד ארה"ב במטרה להגן על המדינה שלנו.

אני בטוח שלסין לא יהיו הגבלות לגבי מה שישראל עושה לבטחונה.

תשמע חבר, הכתיבה שלך מראה על חוסר הבנה מוחלט במארג היחסים הבטחוניים שישראל מנהלת ומתנהלת בהם. אתה יכול לחלום עד בוא המשיח על קליטת מערכות לחימה סיניות בישראל, אם זה ממש דחוף לך תשחק ARMA או DCS ושם תוכל להשתולל כאוות נפשך.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 26-06-2023, 11:53
צלמית המשתמש של ai22
  משתמש זכר ai22 ai22 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,907
יש פה בעיה מהותית. אתה מתייחס לסינים ורוסים כאל אופציות רלוונטיות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי rrhaddas שמתחילה ב "שלום לסיורניק. מצטער, לא..."

וזה לא המצב.
ציטוט:
קשה לי להאמין שלרפא"ל, אלביט והתעשיה האוירית תהיה בעיה ליישם את מה שכתבתי. היית מאמין לפני 3 שנים שישראל תייצר מערכת לייזר ליירוט פצמ"רים, רקטות, כטמ"מים ועוד? מערכת כזו הייתה "סיינס פיקשין" לפני כמה שנים, אבל הדברים משתנים מהר.
ממש לא מדע בדיוני - זה היה פיתוח מפורסם מאוד תקופה ארוכה מאוד. כבר בשנת 2000 היינו בטוחים ש"עוד שנה זה מגיע".

הבעיה עם שלל ההצעות שלך - היא שלישראל של היום אין אינטרס להסתמך על גרוטאה סינית/סובייטית.
ובוודאי לא להתחיל סכסוך עם בעלות ברית (שיוביל לצמצום הנשק הזמין לנו, וייצוא נשק שמסתמכים עליו למימון הייצור והמו"פ).
אם בשנות ה70 היו שפע מכונאים לתיקון ושדרוג של כל כלי תקול, היום קשה לגייס כח אדם שיסכים שיטרטרו אותו ככה,
וצריך לייצר או לרכוש כלים אמינים.
גם מבחינת מחיר - אינטגרציה על הגרוטאה תעלה לא מעט,
ותקבל אמינות נמוכה. מה הטעם?

ולכן,
נקודת ההתחלה חייבת להיות רכש מערבי/מקומי של כלי אמין,
היות והתחלת עקום - ההמשך עקום.

מבחינת השריון:
התמרון הוא "על הגדר" כי העלות של כישלון גבוהה מדי, והתועלת אפסית.
ריכוז האש סמוך לגדר - מוביל לכך שגם טנק שעשוי להפגע, לא יוביל למצב של סחיטה של שנים ועשורים ע"י חטיפת גופות ושבויים, בידי ארגוני טרור חסרי עכבות ונקודות לחץ.

אלא אם ניתקע במצב קיצוני,
ישראל לא תשנמך כלים שיועדו לגריטה/מכירה - אלא תשתמש בסד"כ הזמין לה.
אין הגיון בכך שטנק ישב ללא מעש (וללא תרגול חי) ובמקום זאת נכין קומבינה.

אין הגיון לרכוש סיני, אלא אם נתקענו ברגע האחרון בלי ספקים ועם חרם אמריקאי, ואין הגיון ביזימת חרם כזה עלינו
המכירה - היא כדי להגדיל את הסד"כ האפקטיבי. זה שבזמן מלחמה "אמתית" יש בו אמון וגם יבצע תמרון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 30-06-2023, 14:16
  rrhaddas rrhaddas אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.04.23
הודעות: 15
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ai22 שמתחילה ב "יש פה בעיה מהותית. אתה מתייחס לסינים ורוסים כאל אופציות רלוונטיות"

1. ממש לא מדע בדיוני - זה היה פיתוח מפורסם מאוד תקופה ארוכה מאוד. כבר בשנת 2000 היינו בטוחים שעוד שנה זה מגיע

מי זה היינו?

2. הבעיה עם שלל ההצעות שלך - היא שלישראל של היום אין אינטרס להסתמך על גרוטאה סינית/סובייטית, ובוודאי לא להתחיל סכסוך עם בעלות ברית (שיוביל לצמצום הנשק הזמין לנו, וייצוא נשק שמסתמכים עליו למימון הייצור והמו"פ.)

על איזה גרוטאות אתה מדבר? אתה מכיר את הנגמ"שים של סין ץאת ה-וי.אנ-1 ואת ה-וי.אנ-17?

לפי מה שאתה כותב ברור לי שאתה לא מכיר. גרוטאות יש בצה"ל בדמותו של האמ-113 (זלדה) יש לנו 5,000 ואולי הרבה יותר, לכן השאלה היא איך אתה מחליף אותם ובמה? ואל תגיד לי ב"איתן".

אם יצוא הנשק הוא הבסיס למימון הייצור והמו"פ אז נראה לי שאתה לא מכיר את המערכת.

אני לא מתחיל סכסוך אני מנסה למצוא ספק אמין וטוב, וארה"ב שכל בחירות משנה את הנשיא שלה והנוכחי כבר שלח את כל הנשק האמריקאי שהיה בארץ לאוקראינה, הוא בוודאי לא ספק אמין ועל נגמ"שי הברדלי שעשויים מאלומיניום אני מוותר, ואם הוא יבחר לעוד 4 שנים זו תהיה מכה רצינית ליחסים עם ארה"ב. אתה יודע שביידן עדיין לא נפגש עם ראש הממשלה שלנו כבר למעלה מחצי שנה? לכן לדעתי צריך ספק נשק נוסף. הנגמ"שים הסיניים שהזכרתי למעלה וטנקי סימן 96 שנשדרג אותם לרכבי לחימה, חשובים ביותר להקמת צבא יבשה מתאים, כרגע יש לנו רק חיל טנקים וזה לא מספיק.

3. אם בשנות ה70 היו שפע מכונאים לתיקון ושדרוג של כל כלי תקול, היום קשה לגייס כח אדם שיסכים שיטרטרו אותו ככה, וצריך לייצר או לרכוש כלים אמינים.

אני לא יודע על איזה טרטורים אתה מדבר, ולמה אתה חושב שהנגמ"שים של סין פחות אמינים מנגמ"שים מערביים? סין מייצרת כעת טנק חדש שנקרא סימן 99 ואולי ניתן יהיה לקנות את סימני 96 בזול ועם זמני אספקה מהירים.

הגיע הזמן שחיל היבשה יקבל התיחסות מתאימה מצה"ל מפני שגם במלחמה הבאה מי שיעשה את מירב העבודה יהיה חיל היבשה. הגיע הזמן שצה"ל יבין שיש ביקוש לאנשים טובים ואם צה"ל לא רוצה להפסיד אותם שישפר את התנאים לאותם אנשים כולל אנשי התחזוקה של הימ"חים, חיילי התחזוקה בחטיבות השריון והחי"ר ואולי יציעו לקצינים ונגדים בחיל היבשה פנסיה תקציבית ותנאי להשאיר אותם בצבא, וכך ישתפר מערך האחזקה בצה"ל.
4. גם מבחינת מחיר - אינטגרציה על הגרוטאה תעלה לא מעט ותקבל אמינות נמוכה. מה הטעם? ולכן נקודת ההתחלה חייבת להיות רכש מערבי/מקומי של כלי אמין, היות והתחלת עקום - ההמשך עקום.

אני לא מתחיל שום דבר עקום, אני מנסה לבנות את צה"ל למלחמות הבאות ולא למלחמות העבר. יש לך איזה נגמ"ש שאתה יכול להציע לצה"ל?
אתה צריך להבין שישראל צריכה אלפי נגמ"שים וטנקים בינוניים על מנת לנייד את חטיבות החי"ר שלה, לבנות את גדודי החרמ"ש בחטיבות השריון, ואת רכבי הלחימה שנדרשים לשידרוג חטיבות המרכבה ואין שום מדינה שיכולה לספק את הנגמ"שים האלו למעט סין, כדאי שנבדוק את האפשרויות לרכוש נגמ"שים זחליליים מדגם וי.אנ-17 לחטיבות השריון והחי"ר הסדירות, ונגמ"שים אופניים מדגם וי.אנ-1 לחטיבות השריון ולחטיבות החי"ר במילואים.

אשר לטנקים, הטנקים לא יכולים לפעול לבד וזה ידוע ממלחמת ויטנאם, לכן אם נצליח לרכוש את טנקי האמ-1הישנים של ארה"ב שעדיין עם תותח 105 מ"מ, לשדרג אותם לרכבי לחימה ולצרף אותם לחטיבות המרכבה, זה ישדרג את יכולות חטיבות טנקי המרכבה לרמה הרבה יותר גבוהה מהמצב כיום.

גם את הטנקים הסיניים מדגם 96 נשדרג לרכבי לחימה והם יהיו הבסיס לחטיבות הבינוניות בצה"ל ובן זוגם יהיה הנגמ"ש הסיני הכבד מדגם וי.אנ-17 ויחד הם יצרו את חטיבות הטנקים הבינונים.

אין לנו צורך בעוד טנקים, הלחימה העיקרית שלנו תהיה בעיקר כנגד המחבלים בארץ ישראל, כנגד המחבלים באיו"ש וכנגד החיזבאללה בלבנון, לכן צריך להתאים את מבנה הצבא לאיומים אלו. את הטנקים נשמור למקרה של לחימה עם מצרים, עם סוריה ועם ירדן אם הם יפעלו נגדנו.

לא זכור לי שראינו טנקים במקומות אלו, מה שנראה במלחמה הבאה הם נחילים של כטמ"מים שיהיו חיל השריון וחה"א של המחבלים למיניהם וגם טילי נ"ט, אני מקווה שנבין את הבעיה הזו ונתקין על צריחי הטנקים את צריחוני הנ"מ/נ"ט ונרכוש רכבי נ"מ, כך שלא נופתע כמו במלחמת יום הכיפורים מטילי הנ"ט של האוייב.
אשר לרוסיה כל עוד הם במלחמה עם אוקראינה לא בטוח מה הם יכולים לספק.

5. מבחינת השריון: התמרון הוא "על הגדר" כי העלות של כישלון גבוהה מדי, והתועלת אפסית, ריכוז האש סמוך לגדר - מוביל לכך שגם טנק שעשוי להפגע, לא יוביל למצב של סחיטה של שנים ועשורים ע"י חטיפת גופות ושבויים, בידי ארגוני טרור חסרי עכבות ונקודות לחץ.

ואתה חושב שלא ניתן לפעול ברצועה? תן להם אמצעים מתאימים ותראה איך היכולות יעלו. אם זה מה שאתה כותב אז נכשלת עוד לפני שהתחלת. מעבר לזה במלחמה יש סיכונים והדרך להקטין אותם היא ע"י תכנון נכון, ולא לברוח מעימות.
6. אלא אם ניתקע במצב קיצוני, ישראל לא תשנמך כלים שיועדו לגריטה/מכירה - אלא תשתמש בסד"כ הזמין לה. אין הגיון בכך שטנק ישב ללא מעש (וללא תרגול חי) ובמקום זאת נכין קומבינה.

הקומבינה היחידה שאני רואה היא קומבינה אמריקאית שאנחנו ניתן טנקים לאוקראינה על מנת שאמריקה לא תיפגע. לדעתי אסור לתת לנשק ישראלי להגיע לאוקראינה, לריב עם רוסיה זה יותר מסוכן מסיכסוך עם ארה"ב.

7. אין הגיון לרכוש ציוד סיני, אלא אם נתקענו ברגע האחרון בלי ספקים ועם חרם אמריקאי. אין הגיון ביזימת חרם כזה עלינו.

לפעול כאשר החרב על הצוואר זה לא איסטראטגיה נכונה. ארה"ב לא תמהר לריב איתנו ולא תשים עלינו אמברגו, את היחס הזה קיבלנו מצרפת ואנגליה. ברכישת נשק מסין יש הרבה הגיון גם מבחינת טיב הציוד, מחירו, מועדי אספקה וגם בשיפור היחסים בין ישראל לסין שעשויים להביא להבנות מסוימות עם איראן בגלל השפעתה של סין על איראן.
_____________________________________
Dr. Ram Haddas

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:05

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר